Tul pentru bucătărie – atingerea finală a interiorului

Orice proprietar își dorește să-și vadă spațiul din bucătărie nu numai practic, confortabil, dotat cu tehnologie de ultimă generație și finisat cu cele mai avansate materiale, dar și confortabil și plăcut ca aspect. Pentru a completa imaginea bucătăriei, textilele sunt adesea folosite. În ciuda dorinței totale a stilului modern de decorațiuni interioare pentru minimalism, mulți proprietari nu vor înceta să decoreze deschiderile ferestrelor și să folosească cele mai fine țesături pentru zonarea segmentului de bucătărie în camera comună a sufrageriei. Selecția noastră de proiecte de design va fi dedicată draperiei zonelor din spațiul bucătăriei..

Tul alb ca zăpada pentru bucătărie

Draperii pentru ferestrele bucătăriei

Am pregătit pentru dvs. o galerie de fotografii cu spații moderne, tradiționale, originale, minimaliste, incredibil de confortabile și cu o mare varietate de spații de bucătărie, în care tulul este folosit ca decor textil. Această țesătură ușoară, translucidă, cu plasă, netedă sau modelată este familiară oricărui rus. Multe generații au avut ocazia să observe doar un astfel de draperie pe ferestrele camerelor cu funcționalități diferite, iar bucătăria nu face excepție..

Textile pentru ferestrele de deasupra chiuvetei

Imagine de lumină și lumină

Voal de dantelă

Tulul modelat sau se mai numește perdea, folosit pentru a face perdele, pelerine și cuverturi de pat, își pierde treptat poziția de lider, lăsând loc tulului neted. Tulul neted, produs din două sisteme de fire pe mașinile de tulle, este văzut din ce în ce mai mult în proiectele moderne de design ale spațiilor de bucătărie, precum și în încăperile care combină livingul, sufrageria și zonele de bucătărie..

Draperie pentru ferestre mici

Decorarea bucătăriei cu textile

Tesatura modelata

Tul pe ferestre ca decor și protecție împotriva soarelui

Utilizarea tradițională a tulului în bucătării este acoperirea ferestrelor. Așezând textile de la tavan în sine (folosind cornișe de tavan) pe podea, nu numai că puteți reduce nivelul de lumină naturală din cameră într-o zi însorită, ci și puteți crește vizual înălțimea camerei. Printre altele, țesăturile subțiri și transparente de pe ferestre oferă întregii bucătării ușurința interiorului, aerisirea și unele romantism..

Pentru o bucătărie albă ca zăpadaUtilizare tradițională

În gri deschis

Tul pentru bucătărie modernă

Stilul retro

Pentru o bucătărie cu tavan înalt

Creșterea vizuală a înălțimii bucătăriei

În spațiile de bucătărie care au acces la o terasă sau la o curte cu uși de sticlă, țesăturile transparente pot fi utilizate pentru mai mult decât scopul prevăzut. În plus față de protejarea parțială a camerei de razele soarelui și ochii curioși din afara casei, tul poate fi folosit ca o barieră pentru pătrunderea insectelor atunci când proprietarii decid să ia masa în aer liber într-o seară caldă și să deschidă ușile glisante din sticlă lat.

Cu acces la terasă

Cu acces în curtea din spate

Pentru ferestre panoramice

Pentru ferestrele franceze

Fără a închide peisajul superb

Într-o bucătărie mare, cu ferestre înalte

Pentru un mediu minimalist

Pentru uși glisante din sticlă

O chiuvetă pentru spălarea vaselor lângă fereastră este visul unei gazde. Cât de plăcut este să fii distras de la munca de rutină de un peisaj frumos sau să îi urmărești pe copiii care se joacă lângă casă. Dar fereastra bucătăriei cu vedere la stradă este o scuză pentru a ascunde ceea ce se întâmplă în interiorul casei, cel puțin parțial. Perdelele mici din tul care ocupă o treime sau jumătate din înălțimea deschiderii ferestrei nu vor împiedica pătrunderea soarelui, dar vor ascunde ceea ce se întâmplă în cameră de ochii curioși..

Fereastra de deasupra chiuvetei

Perdele mici

O abordare originală a decorului

Jumătate tul fereastră

Draperie modestă

În unele cazuri, utilizarea tul din dantelă pentru a decora deschiderile ferestrelor din bucătărie este asociată exclusiv cu decorarea. De exemplu, perdelele scurte cu dantelă brodată sau în relief în partea de jos, care nu sunt capabile să protejeze camera de razele soarelui, acționează ca un element decorativ. Din astfel de detalii, imaginea camerei devine mai confortabilă, atractivă, mai familiară..

Dantelă mică

Decor pentru ferestre

Un mod original de decorare

Cascadă de dantelă

Într-o bucătărie tradițională

Nu este întotdeauna convenabil să folosiți tul în forma tradițională pentru ferestrele de bucătărie. Acest lucru este valabil mai ales pentru deschiderile ferestrelor care stau pe blaturile etajului inferior al dulapurilor de bucătărie. Este mult mai convenabil în astfel de cazuri să se utilizeze interpretarea rulourilor, dar în tul..

Tul pe principiul rulourilor

Soluție neobișnuită

Țesături translucide pentru bucătării combinate cu living și sufragerie

Bucătăria spațioasă-sufragerie cu fereastră panoramică are nevoie de draperie. Tulul translucid poate deveni un plus eficient la interiorul unei camere multifuncționale – va sublinia luminozitatea imaginii sau va crea un accent – totul depinde de alegerea paletei de culori. Desigur, tul alb ca zăpada este un favorit pentru decorarea camerelor cu o mare varietate de sarcini funcționale, iar bucătăria nu face excepție. Dar și țesăturile netede cu un imprimeu ușor, discret (cel mai adesea floral sau geometric) sunt capabile să se încadreze organic în designul creat al spațiului de bucătărie, conectat la sufragerie și, uneori, la sufragerie..

Tul cu model

Tul cu model

Tul floral Tesatura modelata

Tul imprimat

Decorarea colțului bucătăriei

Într-o cameră spațioasă care servește ca cameră de zi, sufragerie și bucătărie, de regulă, se utilizează principiul unui plan deschis. Cu această abordare, finisarea tuturor segmentelor funcționale are cel mai adesea un design identic. Un alt factor de unire pentru toate zonele poate fi draparea mai multor ferestre cu o singură alegere de textile. Tulul neted alb ca zăpada va fi o alegere excelentă care se amestecă organic în orice stil de design al spațiului.

Draperii pentru living-sufragerie-bucatarie

Tul cu zonă de luat masa

Pentru o cameră multifuncțională

Într-un spațiu în plan deschis spațios

Mulți dintre noi nu ne imaginăm nicio altă culoare pentru execuția tulului, cu excepția albului de zăpadă. Multe gospodine ar fi de acord să folosească nuanțe deschise, pastelate, pentru a decora ferestrele din bucătărie. Dar tonurile mai închise de gri, ciocolată sau chiar negru? Iată un exemplu de cameră combinată cu decor «sub un zid de cărămidă» și utilizarea perdelelor de culoare gri închis pentru deschiderea ferestrelor. O notă ușoară de dramă pentru a face față acestui spațiu de la mansardă.

Tul inchis pentru stilul mansardei

Gri pentru țesătură de tapițerie

Tulul închis poate fi o culoare de accent într-o bucătărie complet ușoară. Pe fundalul finisajelor albe ca zăpada și fațadelor ușoare de bucătărie, materialele textile întunecate vor arăta spectaculos, vor atrage atenția asupra ferestrelor mari și vizual «scoate afara» o cameră în înălțime, dacă așezați cornișele sub chiar tavanul.

Culoarea tul ca accent

Design textil închis

Schemă de culori neobișnuită

Nu mai puțin populare sunt țesăturile translucide pentru decorarea ferestrelor de bucătărie de toate nuanțele de maro – de la bej deschis la «ciocolata neagra». Căldura paletei de culori aduce confortul și liniștea atmosferei camerei.

Paletă de culori calde

Toate nuanțele de maro

În tonuri bej

Textile pentru o cameră spațioasă

Dacă ferestrele de diferite modificări sunt folosite în zona de bucătărie spațioasă, combinată cu sala de mese, atunci au nevoie de o abordare individuală pentru asigurarea draperiilor. De exemplu, ferestrele situate deasupra blaturilor etajului inferior al dulapurilor pot fi decorate cu jaluzele din tul sau în maniera cortinelor japoneze. Și pentru ferestrele panoramice mari sau ușile de sticlă, puteți utiliza aspectul clasic al perdelelor translucide..

Tul pentru ferestre diferite

Pentru ferestre cu diferite modificări

Modele tradiționale și roll-to-roll

Pentru stilul modern

În funcție de forma ferestrei

Țesătură translucidă colorată

Pentru o bucătărie luminoasă

Un mod original de decorare a ferestrelor din bucătărie și sufragerie este acela de a folosi țesături dense pentru lambrequins și tul subțire pentru realizarea perdelelor. Designul strict și geometric al lambrequin-ului pare a fi opus ușurinței și subtilității tulului, făcând împreună o imagine interesantă a decorării deschiderilor ferestrelor, aducând originalitatea interiorului bucătăriei..

Cu lambrequins

Executarea draperiilor pentru ferestrele de pe ochiuri este posibilă nu numai atunci când alegeți țesături dense, ci și tul subțire și translucid. Datorită inelelor din oțel sau plastic, țesătura devine mai structurată, se mișcă ușor de-a lungul cornișei și cade în pliuri mai stricte, distribuite uniform. Drept urmare, draperia ferestrelor arată mai ordonată, progresivă și organică, în raport cu diferitele variații ale stilului modern..

Țesătură subțire la ochiuri

Ochete din tul în zona de zi

Textile pe ochiuri ca decor

Dacă zona de luat masa a bucătăriei-sufragerie este amplasată într-o fereastră de golf, atunci utilizarea draperiilor pentru ferestrele mari nu va fi ușor de decorat segmentul funcțional, ci și de a proteja de lumina soarelui în timpul meselor de dimineață sau a meselor de prânz ( în funcție de locația bucătăriei în raport cu punctele cardinale).

Decorarea ferestrelor de golf

Combinație de țesături pentru draperii de ferestre

Folosim tul pentru zonarea camerei

Pentru a evidenția zona de bucătărie din camera de zi spațioasă, puteți folosi tul translucid. Designul original garantează o anumită intimitate pentru segmentul de bucătărie, dar în același timp poate fi ușor îndepărtat dacă este necesar, permițând ca lumina să se răspândească nestingherită în spațiu.

Zonarea spațiului

Ecranele din tulle create pe principiul perdelelor japoneze vor arăta originale. O formă clară conferă o anumită rigoare și geometrie camerei, dar în același timp modele ornamentate pe tul, modele florale sau abstracte aduc note de romantism, ușurință și prospețime imaginii create a unei bucătării combinate cu o sufragerie.

Zonarea cu ecrane de tul

Fronturi de bucătărie cu inserții din țesătură

Un set de bucătărie cu inserții de sticlă arată de la sine original. Elementele translucide adaugă ușurință structurii, adaugă structură imaginii sale. Dar multe gospodine își dau seama în cele din urmă că nu le-ar plăcea să afișeze conținutul dulapurilor de bucătărie agățate pe ecran public și să rezolve această problemă cu ajutorul textilelor. Avantajul acestei metode de decorare a fațadelor de bucătărie este că puteți folosi garnituri de tul rămase după decorarea ferestrelor sau puteți cumpăra resturi mici la un preț redus în magazin..

Fronturi de bucătărie cu țesătură

Draperii pentru dulapuri de bucatarie

Material textil ușor pentru mobilier de bucătărie

Inserturi de stofă pentru uși cu sticlă

O altă modalitate de utilizare a textilelor în raport cu fațadele de bucătărie este înlocuirea ușilor dulapului din nivelul inferior cu perdele translucide. Pentru unele gospodine, este mai ușor să spălați periodic o perdea mică decât să curățați ușile dulapului, în interiorul căruia există un coș de gunoi, de exemplu, ceea ce înseamnă că acest loc din spațiul bucătăriei este folosit foarte des.

Cortină din tul în loc de ușă