Tendințele modei în interior: hol (coridor) 2015

Coridorul și holul fac parte integrantă din orice casă. Aceasta este prima cameră în care intrați și oaspeții dvs. din exterior. Prin urmare, această parte a casei nu trebuie să corespundă doar gusturilor personale ale proprietarilor, ci și să fie atât de atractivă, elegantă și la modă încât să creeze prima impresie corectă a casei. Și dacă vorbim despre modă, care, desigur, nu este atât de schimbabilă în domeniul designului interior, ca, de exemplu, pe haine, înainte de a începe reparațiile, ar fi bine să luăm în considerare tendințele modei în ceea ce privește designul coridorului și hol pentru 2015.

Pictură și oglindă una față de cealaltă

O caracteristică distinctivă a coridoarelor apartamentelor standard este dimensiunea lor. Și adesea este alocată o mică zonă pentru hol, ceea ce complică foarte mult procesul de aranjare exact a interiorului pe care doriți să-l vedeți. Dar nu disperați sau chiar mai rău anulați reparația, deoarece chiar și din acești câțiva metri pătrați puteți face un coridor destul de atractiv. 

Cuier de lemn pe hol Hol combinat și living Designul original al coridorului Perete rotunjit pe hol

Momente de bază

În primul rând, la ce ar trebui să acordați atenție atunci când proiectați un coridor este direcția interiorului casei în ansamblu. Pentru ca holul să nu iasă din imaginea generală și să creeze starea de spirit potrivită, nu ar trebui să amestecați stiluri interioare fundamental diferite, mai ales dacă coridorul este destul de mic. Este clar că un stil minimalist pentru un spațiu mic este cea mai bună opțiune, totuși, dacă partea principală a casei este decorată cu note aristocratice pronunțate sau, dimpotrivă, într-un stil high-tech, mai multe elemente de conectare trebuie să fie adăugat la coridorul care va conecta camere de diferite stiluri..

Picturi din trecut Designul original al peretelui de nișă de la intrare

Luați, de exemplu, o casă decorată într-un stil nou-nou, de exemplu fuziune, cu o masă de elemente decorative inerente acestui stil și culori pestrițe. În acest caz, accentele principale dintr-un coridor mic pot fi un tavan cu un candelabru original care subliniază direcția stilului. Și ca decor de perete, cel mai bine este să alegeți o imagine care să se potrivească cu starea de spirit a întregii case. În același timp, nu este deloc necesar să încărcați spațiul coridorului cu dulapuri și piedestale voluminoase. Un raft mic pentru încălțăminte în care mergi în fiecare zi și un mic umeraș pentru îmbrăcăminte exterioară vor fi suficiente. Un astfel de minimalism cu accente strălucitoare pe tavan și perete va face spațiul un întreg.. 

Fotoliu pe hol Stilul Provence în interior Rafturi cu cărți la intrare Masă de sticlă lângă oglindă Pictura cu pete în tonuri de albastru

În general, imaginea de pe perete este o opțiune clasică pentru umplerea spațiului. Cu ajutorul acestuia, puteți seta atmosfera dorită și, în același timp, nu pierdeți deloc spațiu prețios. Acesta este exact elementul care își poate dilua sterilitatea atunci când se utilizează albul pentru a conferi lumină unui spațiu. Pozele pot fi combinate cu oglinzi, lămpi și chiar iluminat cu neon, ceea ce este uneori foarte important în coridor, unde adesea nu există ferestre.

Candelabru original pe hol Iluminarea cu neon pe hol Coridor cu pereți albi și o pictură

Cum se reglează spațiul

Faptul că, combinând decorul, decorul, lumina și designul culorilor, este posibil să corectăm imperfecțiunile din spațiu, poate, pentru toată lumea. Și dacă într-un living sau dormitor imens cu înălțimea corectă a tavanului și raportul dintre lățimea și lungimea camerei, aceste recomandări pot fi neglijate, atunci într-un hol mic, corectarea spațiului prin tehnici de proiectare este o oportunitate reală de a crea un spațiu competent și armonios.

Pe hol, nici o proeminență sau nișă de perete nu ar trebui ignorată, aici orice dezavantaj și demnitate ale designului ar trebui să fie utilizate la maximum. Nu trebuie să vă grăbiți să coaseți toți pereții cu gips-carton, nivelând spațiul, mai ales dacă coridorul este deja prea mic.

Uși cu dungi pe hol

Design original de rafturi pentru cărți

Orice nișă din hol poate deveni, dacă nu chiar un dulap pentru îmbrăcăminte exterioară, atunci un dulap pentru pantofi sau un loc excelent pentru rafturi pe care vor fi amplasate diverse lucruri mici..

Într-un coridor larg, trebuie să existe un loc pentru un dulap mare, astfel încât paltoanele, jachetele și paltoanele de blană să nu pătrundă în calea dulapului din dormitor. În acest caz, dulapul se va potrivi cel mai bine de-a lungul unuia dintre pereții holului. Cea mai bună opțiune pentru un astfel de design sunt ușile glisante și un cadru cu rafturi și tije pentru umerașe, care s-ar termina cu rafturi de colț din partea laterală de lângă intrarea într-o altă cameră. Fronturile în oglindă cu iluminare deasupra capului sunt cea mai bună soluție pentru un astfel de dressing. Astfel de fațade nu vor face spațiul mai greu, ci dimpotrivă îl vor extinde și îl vor face mai înalt..

Dulap cu fronturi de sticlă Tavan luminat pe hol Nișă cu șifonier pe coridor Tapet cu benzi desenate alb-negru Decorarea pereților cu lemn pe coridor

Destul de des, în apartamente, plafoanele nu depășesc doi metri și jumătate, dar chiar vrei ca camera să pară cât mai spațioasă. Tapetul cu model vertical va ajuta la rezolvarea problemei cu tavane joase și nu contează deloc dacă este vorba de dungi, modele florale sau pur și simplu pânze texturate, principalul lucru este că tapetul întinde pereții cât mai mult posibil și oferă înălțimea necesară până la cameră.

Model de tapet geometric Model de tapet vertical mare Hol cu ​​tapet roz

Folosind tapetul potrivit, puteți rezolva problema cu un coridor îngust. Dacă există o astfel de problemă, atunci pentru a o rezolva, ar trebui să ridicați pânze cu un model orizontal. Și pe pereții de la capătul coridorului, puteți utiliza hârtie fotowall cu un model mare sau doar un finisaj cu o singură culoare. Poate fi, de asemenea, un finisaj din lemn natural, așezat sub formă de căptușeală peste un perete sau cărămidă melanj, care va adăuga culoare holului și, fără îndoială, se va potrivi în orice interior.

Panouri de lemn pe pereți Coridor în nuanțe lăptoase Zid de cărămidă pe hol

Vorbind despre un coridor îngust, trebuie remarcat faptul că există o altă opțiune de proiectare care va ajuta la crearea percepției corecte a spațiului. Aceasta este o combinație de culori contrastante, de exemplu, albastru intens sau negru cu alb sau ciocolată cu lapte. Imaginați-vă interiorul original în alb și negru, unde peretele final al coridorului și tavanul sunt vopsite în negru, iar pereții laterali sunt albi. La prima vedere, această idee poate părea destul de ciudată, dar există ceva în ea! Spațiul se dovedește a fi într-un fel extrem de ridicat. Și poate părea chiar că tavanul alb familiar a zburat undeva în spațiu. Acum imaginați-vă dacă instalați mai multe spoturi pe acest tavan! Desigur, nu toată lumea va înțelege astfel de idei, dar oamenilor excentrici le va plăcea cu adevărat un astfel de coridor..

Tavan și ușă întunecate pe hol Covoare rotunde multicolore pe hol Șemineu vizavi de canapea Picturi luminoase în interes Ursul polar pe perete

Culoarea interioară în 2015

Dacă vorbim despre culoarea preferată pentru hol sau coridor în 2015, nu putem să nu spunem că simbolul acestui an este o capră albastră sau de lemn. Culorile sale sunt albastru, verde, turcoaz și nuanțele lor, precum și culorile materialelor naturale: lemn, piatră, bambus și altele..

Toate aceste nuanțe pot fi folosite ca bază sau pot acționa doar ca accente pe alb neutru, bej sau gri..

În general, tot mai mulți oameni din casele lor preferă să folosească nu numai culorile naturale, ci și materialele. Acest lucru se aplică nu numai decorului, ci și mobilierului, materialelor textile și chiar decorului. Coridorul 2015 trebuie decorat cu materiale naturale și mobilier din lemn. Rame din lemn sau cupru pentru oglinzi și picturi, rafturi, bănci, umerașe, dulapuri și dulapuri din lemn masiv și picturi care înfățișează natura sunt elemente esențiale ale interiorului la modă al coridorului în 2015.

Culori naturale în interior Hol în culori închise Coridor în alb Hol cu ​​o canapea mare

Anul acesta, ca niciodată, finisarea pereților și a pardoselilor cu materiale naturale va fi la preț, panourile din lemn, pereții căptușiți cu piatră nu vor da doar coridorului un aspect elegant, ci și din punct de vedere al practicității, acesta este cea mai rațională soluție. La urma urmei, trebuie să recunoașteți că nu este dificil să ștergeți plăcile din lemn sau piatră din stropi accidentale din cizmele umede, în timp ce tapetul din stofă sau hârtie poate fi considerat deteriorat..

Pereți căptușiți cu piatră Panouri de lemn pe hol