Tapet pentru decorarea dormitorului în 2019

Doar la prima vedere poate părea că alegerea materialului de finisare pentru dormitor este o experiență excepțional de plăcută. Camera are un microclimat excelent – nu prezintă modificări de umiditate și temperatură ridicate, suprafețele robinetului sunt rareori expuse la contaminare sau solicitări mecanice, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere al caracteristicilor tehnologice, practic nu vor exista excepții. Dar ce să faci cu varietatea de culori și texturi? Ce producător alege – intern sau străin? Ar trebui să cumpăr imagini de fundal largi sau standard? Și cum să combinați paleta cu soluțiile de culoare ale mobilierului, textilelor și elementelor decorative? Un lucru este clar – fără un plan preliminar pentru alegerea calității, culorii și texturii tapetului, nu ar trebui să mergeți la un magazin cu o gamă incredibil de largă de opțiuni. Sperăm că proiectele de design ale dormitoarelor selectate, în decorarea cărora s-au folosit o mare varietate de tapete, vă vor ajuta să nu faceți cu ușurință un astfel de plan, ci să faceți și cea mai eficientă și mai reușită alegere..

Interiorul dormitorului modern

Tapet pentru decorarea dormitorului

Caracteristici ale alegerii tapetului pentru dormitor

Principala caracteristică a selecției de finisare pentru un dormitor este absența aproape completă a restricțiilor. În dormitor, nu există factori dăunători decorului, pereții înșiși sunt rar încărcați sau orice fel de stres mecanic, riscul de contaminare este minimizat. Iar atenția oaspeților casei asupra spațiului privat este minimă, ceea ce înseamnă că puteți decora dormitorul în conformitate cu propria viziune asupra funcționalității, esteticii, practicității și frumuseții. Un factor important la alegerea unui material de finisare din punct de vedere al proprietăților tehnice va fi bugetul pentru reparații. La urma urmei, gama de prețuri pentru tapet de către producătorii interni și străini este incredibil de largă. Și numai proprietarii vor putea decide ce le place – tapet de hârtie ieftin, dar nu durabil sau vinil practic sau poate pânze de velur luxoase, care vor lua jumătate din fondurile disponibile pentru repararea sau reconstrucția interiorului dormitorului.

Culori neutre

Colivie laconică

Tipar original

Tapet de hârtie. Principalele avantaje sunt costurile reduse, respectarea mediului, ușurința instalării, permeabilitatea la aer și o gamă largă de culori, produse cu imprimeuri. Dezavantajele evidente includ fragilitatea (chiar și cu o utilizare foarte atentă – nu mai mult de 4-5 ani), susceptibilitatea la epuizare sub influența soarelui și incapacitatea de a suporta curățarea umedă, utilizarea agenților de curățare.

Tapet colorat

Nuante pastelate

Dormitor în culori deschise

Soluții strălucitoare

Tapet netesut sau țesătură nețesută. Țesătura nețesută are o densitate ridicată, este formată din fibre de celuloză cu adaos de materiale polimerice. În funcție de metoda de desenare, există două grupuri de tapet netesut:

tapet cu aplicatie directa;

pânze acoperite cu polimer.

Imprimare cu contrast

Model original de tapet

Tapet de lux

Cu aplicarea directă, modelul este transferat direct pe baza filiselinei. Astfel de pânze sunt mai puternice decât pânzele de hârtie, dar au o serie de alte dezavantaje:

 • astfel de materiale, cum ar fi pânzele de hârtie, nu pot fi spălate, curățate cu mijloace speciale;
 • tapetul se estompează la soare.

Dormitor în tonuri de gri

Design luminos

Combinație de amprente

Avantajele tapetului nețesut cu desen direct includ:

 • putere mare;
 • ușurința instalării – tapetul poate fi aplicat pe un perete tratat cu lipici fără a-l utiliza pentru pânzele în sine;
 • abilitate «a respira»;
 • respectarea mediului în raport cu oamenii și mediul;
 • densitatea pânzelor vă permite să ascundeți imperfecțiuni minore în procesul de prelucrare a suprafețelor finalizate.

Nuanțe întunecate

Stil neoclasic

Dormitor în culori închise

Cu un strat polimeric de tapet nețesut, modelul se aplică pe acoperirea din vinil. Această acoperire polimerică poate fi netedă, spumată sau în relief (tip serigrafie). Suprafața unor astfel de pânze este capabilă să imite diferite finisaje – de la cărămidă sau zidărie la suprafețe din beton și lemn.

Ornament original

Design de accent

Tapet în relief

Avantajele tapetului nețesut acoperit cu vinil includ:

 • rezistență excelentă (inclusiv rezistența la tracțiune);
 • durabilitate;
 • posibilitatea de curățare umedă;
 • rezistență la burnout;
 • capacitatea de a ascunde mici fisuri și gropi în suprafața pereților.

Finisaj pentru o cameră luminoasă

Toate nuanțele de gri

Printre numărul mic de dezavantaje, se pot distinge următoarele:

 • incapacitatea de a trece aerul;
 • unele produse polimerice sunt capabile să elibereze substanțe toxice, prin urmare, alegerea tapetului trebuie efectuată în conformitate cu GOST.

Design ușor

Nuanțe deschise pentru a extinde camera

Culori deschise

Tapet textil. Această opțiune de finisare este perfectă pentru dormitor. Tapetul este realizat după cum urmează – o cârpă sau un fir de țesătură se aplică pe o hârtie densă sau pe o bază nețesută. Pânza poate fi:

 • bumbac;
 • semințe de in;
 • iută;
 • velur;
 • simțit.

Tapet de in

Tapet textil pentru accent

Nuanțe naturale

Tapet metalic

Desigur, un astfel de material depășește semnificativ costul produselor din hârtie, dar are și avantaje distinctive:

 • proprietăți îmbunătățite de izolare fonică și termică (ceea ce este important pentru dormitor);
 • un nivel ridicat de prietenie cu mediul, capacitatea de a respira (dacă baza este din hârtie);
 • aspectul luxos, exclusivitatea designului.

Accent de velur

Țesături textile

Textile cu accent

Din păcate, există și multe dezavantaje ale unui astfel de finisaj:

 • curățarea suprafețelor este problematică, curățarea umedă este interzisă;
 • rezistență scăzută la deteriorarea mecanică (utilizarea nu este de dorit într-o casă cu copii mici și / sau animale de companie);
 • instalarea unor astfel de pânze este mai dificil de realizat decât lipirea pereților cu hârtie sau tapet de vinil;
 • costul ridicat al pânzelor.

Sclipici argintiu

Textile strălucitoare

Lenjerie închisă

Interior laconic

Tapet. Acestea sunt utilizate pe scară largă în crearea de proiecte moderne de design pentru dormitoare. Perfect pentru decorarea cu perete accent. Imaginea unui frumos peisaj urban, a plantelor sau animalelor, a naturii sau a subiectelor fictive, macro fotografie sau fotografii de familie mărite pe întregul perete – un interior cu un astfel de accent va fi unic și interesant.

Tapet pentru dormitor

Tapet foto pentru perete accent

Tapet foto cu hartă

De regulă, fotomuralele sunt realizate din fibră de sticlă și au un strat adeziv. Dar recent a devenit la modă să folosești o bază naturală – bambus, piele, plută.

Imprimare foto originală

Imagine neobișnuită

Pe lângă tipurile de tapet de mai sus, tapetele lichide și pânzele din fibră de sticlă sunt utilizate și în proiectele moderne de amenajare a dormitoarelor. Imaginile de fundal texturate sunt foarte populare, cu ștanțare, includerea de cuarț, particule de sticlă colorate, paie, scoici și multe altele..

Textură neobișnuită

Pete de accent întunecat

Combinația de tapet în decorarea dormitorului

Combinația de tapet, diferită prin culoare, imprimare, textură și chiar stilul de execuție, poate ajuta nu numai să creeze un interior original, ci și să corecteze imperfecțiunile geometriei camerei, să evidențieze anumite zone funcționale, să creeze anumite accente.

Stil clasic

Alegere neobișnuită a tiparului

Stil neoclasic

Suprafețe ușoare

Ne concentrăm pe avantaje și mascăm dezavantajele. Cu ajutorul unei culori, un model sau un model, puteți crea un focus de atenție pe o anumită zonă a camerei, un obiect al interiorului sau o suprafață. De exemplu, ați dori să abateți atenția de la designul tavanului (nereguli sau defecte în finisaj) – un model luminos pe perete în mijlocul camerei va fi o opțiune de accent ideală. Sau invers, ați dori să vă concentrați pe mobilierul camerei (de exemplu, un design frumos al unui loc de dormit) – lipiți pereții cu tapet într-o schemă de culori neutre și practic îi faceți invizibili.

Selecția suprafeței

Desen luminos

Design de dormitor ușor

Accente subtile

Zonarea camerei. Foarte des în dormitor, pe lângă zona de dormit și relaxare în sine, există și alte segmente funcționale – masă de toaletă, budoar, loc de muncă, dressing, colț de lectură. Este suficient să utilizați o combinație de imagini de fundal care sunt diferite ca culoare, textură sau soluție stilistică, iar camera va fi eficient zonată.

Alocarea unui loc de muncă

Suprafețe întunecate în dormitor

Într-o cameră luminoasă

Mărim spațiul. Nu este un secret faptul că, cu ajutorul anumitor efecte optice, puteți regla vizual volumul camerei. De exemplu, dungile orizontale de pe tapet ajută la creșterea vizuală a lățimii camerei, iar dungile verticale – înălțimea tavanului..

Dungi ușoare

Dungi verticale

Creșterea vizuală a înălțimii

O tehnică preferată a designerilor din întreaga lume (majoritatea forțată) este utilizarea unei palete ușoare pentru a crește vizual spațiul, a șterge limitele camerei. Dar asta nu înseamnă că într-un dormitor mic va trebui să lipiți peste toți pereții cu tapet alb și să vă mulțumiți cu accente luminoase pe textilele patului sau pe draperiile ferestrelor. Paleta de nuanțe pastelate, care nu va interfera cu mărirea vizuală a camerei și va aduce o anumită poftă designului dormitorului, este incredibil de diversă. Și puteți crea un accent folosind o imprimare ușoară pe tapet ușor, folosind elemente texturate.

Idila albă ca zăpada

Accent într-o cameră luminoasă

Finisaj ușor

Imagine ușoară și curată

Fundal deschis pentru o tăblie întunecată

Creați o suprafață de accent. Cel mai simplu și mai eficient mod de a crea un accent de culoare este de a efectua unul dintre pereții camerei într-un ton luminos (pe fundalul unei palete de culori deschise) sau folosind un desen (model, ornament, imprimare foto). Există multe soluții combinate gata de utilizat pe piață. Tapetul este vândut în colecții special create – de regulă, tonul decorului principal este prezent în modelul picturilor de accent.

Decorarea unei camere înguste

Decorarea camerei înguste

Combinarea tapetului

Design alb-negru

Concentrarea atenției asupra unui punct. O tehnică de design la fel de populară pentru concentrarea atenției în locul potrivit este crearea unui accent nu pe întreaga suprafață, ci pe o parte a acesteia. De exemplu, un segment iese în evidență deasupra capului patului, în jurul unui șemineu, a unei zone de lectură, a unei măsuțe de toaletă sau a unui obiect interior asupra căruia ar dori să atragă atenția (mobilier antic, un obiect de artă sau un element decorativ).

Creează focalizare

Creează focalizare

Design original

Tapetul ca element decorativ. Adesea, tapet foarte frumos și scump (sau doar pânze care diferă semnificativ de fundalul general al camerei) sunt utilizate ca decor de pereți. Puteți aranja placaj cu tapet lipit pe el într-un cadru frumos și atârnați pe perete sau puteți decora cu pânze mulate localizate local pe suprafețele verticale ale dormitorului.

Tapetul ca element decorativ

Tapet și muluri

Regatul simetriei

Paleta de culori actuală – imprimeuri și texturi la modă

Evident, schema de culori a decorului de perete din dormitor modelează în mare măsură nu doar imaginea camerei, ci și starea noastră psihologică în timpul șederii noastre în ea. De aceea, este important să luați în serios alegerea imprimării tapetului pentru spațiul de dormit. Paleta de culori și opțiunile pentru modele pe pânze vor depinde de următorii factori:

 • dimensiunea și forma camerei;
 • numărul și parametrii deschiderilor ferestrelor (nivelul de lumină naturală este incredibil de important);
 • locația camerei în raport cu punctele cardinale;
 • soluțiile de culoare ale mobilierului principal și designul textil al patului și ferestrelor (regula privind combinarea tapetului simplu cu perdele imprimate și invers, decor colorat cu draperii neutre de ferestre, nu a fost anulată).

Culori pastelate în dormitor

Model mic de tapet

În tonuri bej

Tapetul monocrom este o opțiune pentru un interior laconic sau o cameră în care este planificat să se evidențieze mobilierul camerei și, mai presus de toate, patul cu designul său. Cel mai adesea, nuanțele neutre pastelate sunt alese pentru dormitor, liniștitoare și decoratoare pentru odihnă, relaxare …

Pereți simpli

Nobil gri

Cenușii versatile

În gri

Dar există și opțiuni de proiectare a dormitorului radical opuse. Un ton luminos și colorat de tapet este cel mai adesea ales pentru a decora un perete de accent. Dacă suprafața din spatele tăbliei devine un astfel de perete, atunci chiar și un ton luminos nu va interfera cu o stare emoțională calmă. La urma urmei, culcat în pat, nu ne putem concentra pe peretele situat în spatele capului patului..

Culori deschise

Suprafață cu accent luminos

În tonuri de maro

Imprimeu floral. Un imprimeu floral este ideal pentru a crea un aspect romantic pentru o cameră. Și totuși dormitorul este cel mai adesea un spațiu pentru doi. Pentru a echilibra atmosfera și a nu merge prea departe cu feminitatea interiorului, modelul floral de pe tapet este cel mai des folosit ca decor de perete accent. În funcție de calitatea tapetului, imprimeul floral poate fi folosit pentru a crea un interior clasic, romantic, modern și în stilul șuruburilor, shabby chic.

Ornament floral

Stil romantic

Flori peste tot

Desen de flori

Adesea, un imprimeu floral sau vegetal ecou motive animale în decorarea pereților dormitorului. Imaginile cu animale, păsări, pești și insecte contribuie la o atmosferă relaxantă, dar distractivă în cameră. Cel mai adesea, un model similar de tapet poate fi găsit în proiectele de dormitoare într-un stil de design clasic, oriental și eclectic..

Plante și păsări

Imprimare grafică

Decor neobișnuit al dormitorului

Ornamente cu elemente geometrice. Gama de utilizare a imprimării geometrice în decorarea dormitorului în ceea ce privește familiarizarea cu un anumit stil este incredibil de largă. Ornamentul geometric arată destul de strict, laconic, dar depinde mult de soluțiile de culoare alese și de combinatorica lor. Imprimarea geometrică poate fi utilizată de la clasic la modern, de la motive subevaluate la eclecticism.

Ornament geometric

În spectacol întunecat

Finisaj pentru un dormitor spațios

«Imitație de joc». Tapetul care imită diferite suprafețe este la vârful popularității sale. Este ușor să creați un perete de accent cu tapet care să imite betonul sau lemnul, cărămida sau zidăria, tencuiala peeling sau vopseaua veche. Originalitatea imaginii și ușurința instalării (în comparație cu finisajul original din piatră sau lemn) captivează atât designerii, cât și clienții lor.

Versiunea originală a imitației

Suprafețe neobișnuite

Tapet texturat

Motive industriale

Imitație spectaculoasă