Tapet pentru bucătărie – design 2018

Proiectarea unei bucătării pentru orice proprietar este la fel de responsabilă, pe atât de costisitoare. Și nu este doar costul setului de bucătărie și al aparatelor de uz casnic, ci și costurile semnificative ale finisării spațiilor. Microclimatul special al spațiului bucătăriei – umiditate ridicată, scăderi constante de temperatură, riscul de deteriorare mecanică, arderea suprafeței și poluare constantă, lasă amprente asupra alegerii materialelor de finisare nu în direcția reducerii costurilor acestora, din păcate. În plus, întreaga imagine a zonei de bucătărie depinde în mare măsură de aspectul decorului de perete. Aceasta înseamnă că atunci când alegeți materiale pentru decor, va fi necesar să se țină cont de o gamă întreagă de criterii – de la proprietăți tehnologice până la calități estetice. Sperăm că selecția noastră de interioare de bucătărie, în care am colectat cel puțin 100 de metode de decorare a pereților, vă va ajuta să navigați în vasta selecție de tapete pentru decorarea bucătăriei și să găsiți opțiunea ideală..

Motive tradiționale

Tapet pentru zona de luat masa

Accent pe segmentul mesei

Selectarea tapetului în funcție de caracteristicile tehnice

Alegerea tapetului în magazinele moderne de decorațiuni este incredibil de largă. Dacă mergeți la unul dintre ele fără pregătire preliminară, atunci pe lângă sortimentul uimitor, veți obține cu greu altceva. Să eliminăm mai întâi opțiunile care nu sunt potrivite pentru bucătărie în ceea ce privește proprietățile lor tehnologice. Imaginile de fundal din hârtie atrag cumpărătorii prin prețul ieftin și o gamă largă de culori și imprimeuri. Dar acestea nu sunt absolut potrivite pentru încăperi cu umiditate ridicată, temperaturi extreme și un nivel ridicat de risc de contaminare a suprafeței. Chiar și tapetul de hârtie cu o impregnare specială care previne efectele umezelii este potrivit numai acelor proprietari cărora nu le-ar deranja să re-lipească pereții bucătăriei în 1,5-2 ani. Cel mai probabil, desenul va dispărea în 2 ani în acele locuri în care pânzele sunt expuse la lumina directă a soarelui și diferența de culoare va fi vizibilă.

Imprimeu floral pentru bucătărie

Aplicație locală de tapet

Bucătărie de culoare nisip

Accent întunecat al zonei de luat masa

Tapetele din hârtie cu un strat minim de vinil pot fi utilizate numai dacă suprafețele peretelui au o suprafață perfect netedă și uniformă. Astfel de pânze sunt destul de subțiri și prezintă orice defect de suprafață. De asemenea, acest design nu poate fi numit durabil..

Combinații contrastante

Desen pestriț

Tapet în culori deschise

Tapet întunecat pentru bucătărie ușoară

Design ușor

Nu utilizați tapet textil în spațiul bucătăriei. Arată luxos, se disting prin proprietăți ecologice ridicate, dar este abilitatea «a respira» devine unul dintre motivele pentru a abandona un astfel de design – pânzele absorb perfect toate mirosurile. Principalul motiv este însă imposibilitatea curățării țesăturii textile de murdărie, folosind agenți de curățare.

Alegerea tapetului pentru bucătărie

Accente strălucitoare

Design laconic

Combinație de materiale

Desen original

Imaginile de fundal din vinil sunt excelente pentru bucătării. Puternic și durabil, rezistent la umiditate, lumina soarelui, schimbări de temperatură și stres mecanic (în limita rațiunii). Tapetul din vinil poate fi curățat cu un burete umed. Dar printre pânzele de vinil există varietăți – pentru bucătărie este necesar să alegeți cele mai dense produse. Nu este dificil să verificați suprafața pentru densitate – dacă, atunci când este presat cu un deget, materialul se îndoaie ușor ca un burete, atunci densitatea nu este suficient de mare. Sunt avute în vedere imagini de fundal de cea mai înaltă calitate «vinil compact».

Stil rustic

Stil modern

Combinații de alb și gri

Setul cu cască ca accent de culoare

Tapet pentru o bucătărie albă ca zăpada

Imaginile de fundal din vinil sunt hârtie și suport nețesut (nețesut). Cârpele pe bază de hârtie sunt mai ieftine, dar mai puțin durabile și rezistente (depinde mult de stratul de vinil de pe produs). De asemenea, tapetul de vinil este împărțit în pânze cu un model și produse pentru pictură. Puteți picta tapet de vinil de până la 5-6 ori (de obicei aceste informații sunt indicate pe eticheta produsului). Pentru bucătărie, posibilitatea de a picta peste pete sau deteriorarea pânzei este un argument semnificativ atunci când alegeți un material de finisare pentru pereți..

Tapet pentru bucătărie cu rafturi deschise

Tapet cu imprimare

Pânze strălucitoare

Nuante pastelate

Soluții de culoare pentru spațiile moderne de bucătărie

Desigur, există o anumită modă pentru soluțiile de culoare pentru finisarea materialelor. Producătorii folosesc combinații de culori originale, nuanțe complexe în colecții noi, iar designerii oferă tot mai multe opțiuni noi. Dar orice proprietar al unui spațiu de bucătărie, atunci când alege o schemă de culori pentru decorarea bucătăriei sale, începe în primul rând de la următorii factori:

  • dimensiunea și forma camerei:
  • nivelul de lumină naturală, care depinde de numărul și dimensiunea deschiderilor ferestrelor;
  • amplasarea bucătăriei în raport cu punctele cardinale;
  • soluții de culoare în camere adiacente;
  • o paletă de fațade de bucătărie și dorința de a crea un accent de culoare sau o imagine neutră a spațiului.

Decorarea zonei de luat masa

Tapet pentru bucătărie cu fațade întunecate

Proiectarea unei bucătării luminoase și spațioase

În spațiile de bucătărie ale locuințelor mici, este necesar să se utilizeze o paletă ușoară pentru decorarea pereților, pentru a crea nu numai o imagine curată și ușoară a camerei, ci și pentru a crește vizual volumul acesteia. Dacă camera este foarte mică, atunci este indicat să faceți fațadele bucătăriei în culori deschise. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la faptul că tapetul pe un ton deschis va eșua rapid. Pânzile de vinil nețesute pot fi curățate de mai multe ori. În plus, pe suprafețele ușoare, amprentele digitale, praful și picăturile de apă uscate sunt mult mai puțin vizibile..

Suprafețe ușoare

Idila albă ca zăpada

Interiorul unei bucătării luminoase

Tapet în culori pastelate

Regatul simetriei

Paleta bej este întotdeauna în tendințe. În primul rând, ajută la crearea unei atmosfere calde și confortabile chiar și în camere slab iluminate situate pe partea de nord a clădirii. Fațadele albe ca zăpada ansamblului de bucătărie și culoarea bej a finisajului sunt o alianță excelentă, care arată întotdeauna armonios. O versiune la fel de spectaculoasă a designului interior poate fi realizată prin combinarea decorațiunilor de culoare bej deschis (folosind tapet) și o schemă de culori închise contrastante a fațadelor bucătăriei.

Tapet bej cret

Culori calde

Nuanțe naturale

Tapet bej deschis

Design bej deschis

Tapet de fereastră de golf

Dacă vorbim despre opțiuni de imprimare populare pentru executarea tapetului de bucătărie, atunci două direcții nu se demodează niciodată – modele geometrice și florale. Imprimarea geometrică este mai propice creării unui design strict și modern al spațiului bucătăriei …

Tapet cu un model mare

Zona de luat masa originală

Tapet colorat pentru o bucătărie mare

Într-o bucătărie paralelă

Imprimeul floral (dominat de motive florale) creează o atmosferă ușoară, veselă și chiar festivă. Nimeni nu poate numi un astfel de interior plictisitor..

Desenarea temelor de plante

Imprimeu floral

Combinații de culori

Tapet pentru zona de luat masa

Schema de culori luminoase

Stil scandinav

Aproape fiecare producător de materiale de finisare are o colecție de produse numite așa – «tapet de bucătărie». Cererea pentru pânze care înfățișează desene tematice nu scade niciodată. Vesela și obiectele de interior, alimentele și accesoriile de bucătărie, pictate pe tapet, nu numai că diversifică paleta de culori a interiorului, dar creează și o atmosferă specială, confortabilă a camerei, care poate fi numită în siguranță cea mai vizitată din orice casă..

Design original

Design de contrast

Tapet original

Nu mai puțin populare sunt tapetele dense care imită orice suprafață. Poate fi cărămidă sau zidărie, scânduri din lemn sau grinzi., «perete de beton» sau un plan cu efect de decojire a tencuielii, vopsire, suprafață îmbătrânită intenționat.

Imitație originală

Imitație de zidărie

Tapet

Interior ușor de bucătărie

Printre imprimeurile populare pentru tapet care sunt folosite în decorarea bucătăriei, se pot distinge pânze în dungi și în carouri. Este dificil să ne imaginăm orice altă cameră în care un astfel de desen ar arăta adecvat, organic și practic..

Tapet cu carouri

Sufragerie modernă

Dungi verticale

Finisaj albastru

Creșterea vizuală a înălțimii

Accent pe decorarea pereților

Design alb și negru

Cum se utilizează tapetul în bucătăriile cu modificări diferite

Cel mai evident răspuns la această întrebare este de a lipi peste pereți în acele locuri. Unde nu există șorț de bucătărie. Dar nu totul este atât de simplu și există opțiuni. De departe, cea mai populară variantă privind utilizarea tapetului în bucătărie este designul zonei de luat masa. Suprafețele din jurul mesei nu sunt expuse umezelii și temperaturilor extreme și sunt mai puțin predispuse la contaminare. Într-un cuvânt, există puține amenințări pentru tapetul de lângă grupul de mese. Decorul din zona de luat masa poate fi folosit ca accent și evidențiați acest segment funcțional, pentru aceasta nu este necesar să alegeți imagini de fundal sau pânze foarte luminoase cu un model mare, pestriț, există suficiente diferențe de culoare față de decorul și culoarea principală schema fațadelor bucătăriei.

Design bucătărie-sufragerie

Tapet în jurul barului

Finisarea segmentului de luat masa

Versiune alb-negru

Design laconic al zonei de luat masa

Cu chicinetă

Recent, tapetele foto au fost populare pentru decorarea zonei de luat masa. Cel mai adesea, puteți vedea imaginea peisajelor pe astfel de pânze. Ce ar putea fi mai bun decât o masă în natură? Chiar dacă această natură este imitată de imprimarea fotografiilor pe tapet, imaginea este incredibil de realistă. Rezultatul nu este doar o atmosferă liniștitoare pentru mese, ci și designul original al întregii bucătării..

Zona de cină

Peisaj pentru bucătărie

Imprimare hartă pentru bucătărie

Tapet original

Tapet luminos pentru bucătărie

O altă modalitate la fel de obișnuită de a combina finisajele este tapetarea întregului spațiu rămas până la tavan deasupra șorțului de bucătărie, indiferent cât de larg este. Mai mult, o astfel de combinație este convenabilă și în cazul în care nivelul superior este reprezentat de un dulap și dacă rafturile deschise acționează ca o alternativă. În culori, designul șorțului și al părții superioare a pereților poate coincide sau poate acționa ca un contrast, creând un anumit accent – totul depinde de conceptul general al designului bucătăriei, de schema de culori a fațadelor și de stilul interiorului. proiecta.

Design cu elemente retro

Fundul întunecat - partea de sus deschisă

Interiorul original

Tapet și rafturi deschise

Interior confortabil

Una dintre opțiunile pentru un astfel de design este utilizarea tapetului pentru lipirea spațiului de perete de la nivelul superior al dulapurilor până la tavan. De regulă, această bandă îngustă acționează ca o suprafață de accent..

Decor luminos al părții superioare a pereților

Paletă interioară pastelată

Accente originale

Finisaj combinat

O altă modalitate de a integra tapetul ca material de finisare este de a decora partea superioară a pereților deasupra panourilor decorate cu panouri de perete, dale, piatră naturală sau artificială, zidărie sau căptușeală vopsită..

Accent pe suprafețe întunecate

Verzi strălucitoare în bucătărie

Stil rustic

Soluții creative de culoare

Există multe spații de bucătărie (de obicei o zonă mică) în care zona de luat masa pur și simplu nu se potrivește sau nu este necesară, deoarece pentru aceasta este alocată o cameră separată sau există suficient spațiu în sufragerie pentru a instala un grup de mese. În acest caz, folosind tapet (cel mai adesea într-o culoare de accent sau cu un model), puteți decora un perete care nu este ocupat de un set de bucătărie. În funcție de aspectul ansamblului de mobilier, acesta poate fi fie o suprafață, fie doi pereți (de exemplu, în jurul unei deschideri a ferestrei și a unei uși către o cameră).

Tapet pentru bucătărie modernă

Imprimare foto neobișnuită

Perete de accent

Geometrie originală

Și ultima modalitate de utilizare a tapetului în spațiul bucătăriei este lipirea peste dulapuri și nișe cu rafturi deschise. Desigur, această metodă de decorare a sistemelor de depozitare este recomandabilă dacă ușile dulapului au inserții din sticlă și imprimarea color sau tapet va fi vizibilă chiar și cu fațadele închise. Cel mai adesea, în acest caz, pentru decorare se folosește o pânză de accent. Dacă fațadele și decorarea pereților sunt neutre, ușoare, atunci modelul din interiorul sistemelor de depozitare nu numai că diversifică paleta de culori a camerei, dar crește și gradul de unicitate al interiorului..

Tapet în interiorul dulapului

Tapet - fundal pentru rafturi deschise

Lipind cabinetul

Tapet pentru dulapul de perete

Designul dulapului cu accent