Sute de idei interesante de masă

Pentru toți proprietarii de case care au posibilitatea de a aloca o cameră întreagă pentru o sală de mese sau de a găsi un spațiu în sufragerie pentru a organiza o zonă de luat masa, această publicație despre alegerea unei mese și atributele acesteia poate fi de interes. O colecție impresionantă de proiecte de design pentru camere de zi, săli de mese, bucătării și chiar biblioteci cu mese de mese vă va oferi o gamă largă de opțiuni pentru această piesă de mobilier importantă pentru întreaga familie. Multe opțiuni pentru soluții de culoare, utilizarea diverselor materiale pentru fabricarea și decorarea meselor de masă, vă vor ajuta să faceți propria alegere corectă, îndrăzneață și, eventual, creativă..

Zona de luat masa în camera de zi

Dacă aveți o cameră separată pentru organizarea unei zone de luat masa, atunci alegerea unei mese este un punct cheie în planificarea unui proiect de design pentru o cameră pentru a mânca, socializa și aranja petreceri, recepții și primirea oaspeților. Masa va fi punctul focal în jurul căruia este construit întregul concept al interiorului sufrageriei sau sufrageriei cu o zonă de luat masa dedicată. Și deja în jurul mesei vor exista scaune, mobilier auxiliar și articole de interior, dulapuri, rafturi, comode, și abia apoi pereți, podea și tavan. Dacă vă deplasați în această direcție atunci când proiectați spațiul de sufragerie, atunci puteți obține o execuție reușită a interiorului camerei, unde va fi plăcut să vă adunați nu numai pentru toți membrii familiei pentru prânz și cină, ci și pentru rude, prietenii și rudele casei tale..

Sufragerie lângă raft

Masa de tara

Să ne uităm la exemple specifice despre ce sunt mesele de luat masa, din ce sunt făcute, pentru ce tendințe stilistice sunt destinate și cum sunt combinate cu restul mobilierului camerei..

Zona de contrast a mesei

Minimalist

Mese rotunde și ovale

Dacă sala de mese sau zona din living, pe care ați alocat-o pentru organizarea zonei de luat masa, are forma unui pătrat, cerc, semicerc sau oval, atunci un model sub formă de cerc va deveni o opțiune logică pentru plasarea ca o masă. O masă cu un diametru de 1m este considerată standard pentru o familie de patru persoane. Pentru a calcula diametrul unei mese concepute pentru un număr mai mare de oameni, va trebui să știți în prealabil ce model de scaune sau chiar mini-scaune va sta în jurul atenției dvs. În medie, pentru fiecare persoană așezată, este necesar să alocați 0,7 – 0,8 m spațiu, dar totul depinde de caracteristicile fizicului gospodăriei dvs., de modelul scaunelor și de dimensiunea zonei pentru a mânca și a comunica..

În formă de cerc

Zona de luat masa prezentată în fotografie face parte din camera de zi spațioasă și este evidențiată doar cu ajutorul unui covor pătrat. Stilul de decor și schema de culori a grupului de mese cu o masă rotundă din lemn corespunde mobilierului general al interiorului camerei de zi.

Masă rotundă

Este logic ca în sala de mese, care combină funcționalitatea bibliotecii, masa să aibă forma unui cerc, ca simbol al întâlnirii, nu numai pentru o masă, ci și pentru comunicare, discutarea problemelor presante și a realizărilor . Lemnul solid din care este fabricat grupul de mese face, de asemenea, o referință la spațiile bibliotecii umplute cu mobilier din lemn..

Masă ovală

Desigur, la o masă rotundă sau ovală, puteți plasa mai mulți membri ai gospodăriei sau oaspeți acasă decât la omologii lor patrulatri. În apartamente și gospodării cu copii mici, formele rotunjite de mobilier sunt o prioritate și nu vor necesita întăriri speciale de protecție pentru colțuri și teșituri.

Masă mică rotundă din plastic

Într-o cameră mică eclectică care combină funcțiile unei săli de mese, un loc de odihnă și comunicare, este posibil să aranjați o masă rotundă atât de mică pe un singur suport stabil. Modelul din plastic al mesei este universal prin design și schemă de culori, poate deveni un plus organic pentru aproape orice interior.

În sala de degustare

Această zonă de luat masa în tonuri calde și plăcute de origine naturală poartă o altă sarcină funcțională – o sală de degustare de vinuri. Toate accesoriile necesare, inclusiv un frigider pentru vin, se află în dulap, care este un ecran pentru camera adiacentă.

Stil minimalist

Când așezați masa de masă nu în centrul camerei, ci împotriva peretelui, este important să vă amintiți distanța necesară de la masă la suprafața pereților sau ușilor – cel puțin o jumătate de metru.

Masă rotundă în fereastra de golf

Sala de mese, găzduită într-un spațiu de fereastră, cu o masă rotundă și scaune din lemn potrivite, este realizată în stil Provence cu o schemă de culori naturale în nuanțe de bej.

Stil marocan

Iar această sală de mese originală gravitează spre stilul marocan al interiorului cu paleta sa stratificată, neutră de finisaje și elemente de decor luminoase. O masă rotundă cu fotolii din piele neagră a completat organic decorul camerei europene.

Mese cu sticlă și blaturi oglindite

Pentru a adăuga o notă de lux și strălucire în sufrageria sau sufrageria dvs., puteți utiliza o masă de sufragerie cu oglindă sau blat din sticlă, finisaje din material laminat și lucios. Atunci când alegeți o masă sau o masă separată pentru aceasta, este important să vă asigurați că toate marginile și colțurile (dacă există) ale materialului din sticlă sunt bine procesate, în special pentru casele cu copii mici..

Blat de sticlă

Sala de mese spațioasă și luminoasă, care este și o bibliotecă, a găzduit armonios un grup de mese în culori închise. Scaunele din lemn sculptat, cu scaune moi, combinate cu o masă de masă din sticlă, creează un ansamblu luxos de mese pentru opt persoane.

Masă neobișnuită

Când aveți o masă atât de neobișnuită, cu un design original, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa de banalitate a întregului decor din sala de mese. Execuția de design a grupului de mese va atrage atenția, iar finisajul neutru al suprafețelor camerei va fi un fundal excelent pentru acest lucru..

Sticlă pe lemn

Suprafețe de sticlă din sala de mese

Așezați un blat de sticlă pe cea mai obișnuită masă de masă și veți vedea cum se transformă nu numai piesa de mobilier centrală, ci și întregul ansamblu de luat masa. Acest lucru este valabil mai ales pentru încăperile în care sticla este utilizată ca inserții în ușile dulapurilor, vitrinelor sau ușilor interioare..

Masă oglindă

Grupul original de mese din lemn de culoare închisă, cu un blat oglindit pe masa spațioasă, merită cu siguranță să fie punctul central al atenției tuturor. Toate mobilierele suplimentare ale camerei sunt realizate din același material natural ca ansamblul de luat masa și formează un interior armonios, cu un aspect non-banal și o atmosferă plăcută și caldă..

Ocaedru oglindă

O masă octogonală cu oglindă nu este singura piesă de mobilier sau decor unic din acest living eclectic. Nuanțele și motivele naturale din decorarea camerei și alegerea obiectelor de decor au creat un interior incredibil de personalizat, unic, în care luxul și bogăția se întâlnesc cu practicitatea și confortul..

Masă mică din sticlă

Masă pentru un interior în stilul clasicismului, barocului, rococului

O cameră de zi sau o sufragerie într-un cadru tradițional are nevoie, de asemenea, de o masă adecvată – fiabilă, durabilă, impunătoare, dar elegantă. Desigur, lemnul masiv sau varianta sa furnirită este printre preferatele dintre materialele pentru realizarea meselor clasice..

Sufragerie clasică

În stilul clasicismului

Interiorul contrastant al unei săli de mese clasice presupune o combinație armonioasă de nuanțe de lemn întunecat și o paletă moale și neutră de tapițerie de mobilier, textile și finisaje de cameră. Prezența suprafețelor strălucitoare, oglindite în interior, adaugă strălucirea și farmecul luxului.

Clasic modern

Un alt exemplu de masă și scaune clasice din lemn de culoare închisă, al cărei cadru este realizat dintr-un material similar. Utilizarea în grupul de mese a unei combinații de scaune și fotolii de diferite culori, texturi și modele, aduce în interiorul sufrageriei o oarecare relaxare a severității decorului, un element de luminozitate și individualitate.

Clasic strict

Scaune întunecate, de culoare albă

Atunci când planificați crearea unei săli de mese, este important să luați în considerare posibilitatea a două ieșiri din cameră – spre bucătărie și sufragerie sau spre coridorul comun, spre scări. Dacă există 1,5-2 m între spațiul zonei de lucru a bucătăriei și sala de mese, atunci această distanță poate fi considerată favorabilă pentru un sejur confortabil în ambele zone..

Interior din sufragerie alb-negru

Este rar să găsești un astfel de interior de sufragerie monocrom cu tapet negru. Faptul este că o masă de masă sculptată incredibil de frumoasă necesită literalmente un mediu decent – scaune din lemn cu sculpturi ornamentate și tapițerie contrastantă, decor în alb și negru al camerei și culorile covorului și, desigur, candelabre de lux și articole de decor cu multe elemente strălucitoare..

Bej nisipos

Masă de țară pentru o zonă de luat masa modernă

Masa, din lemn nevopsit, dar lustruit, lăcuită, uneori într-o manieră deliberat neglijentă, cu o notă de brutalitate în finisaj, a devenit un succes pentru organizarea unei zone de luat masa într-un interior modern. Camera de zi, sufrageria sau orice altă cameră în care va exista un grup de mese, decorat într-un stil modern, poate combina în mobilierul său ambele elemente de țară, modern, minimalism și stiluri de mansardă și eclectic. Trebuie remarcat faptul că prezența unei mese din lemn nu înseamnă întotdeauna necesitatea instalării scaunelor dintr-un material similar, stilul modern permite utilizarea plasticului, oțelului și a unei combinații de materiale în același design.

Masa de masa din lemn

O masă din lemn cu scaune de un tip similar de lemn, prevăzută cu scaune moi din piele pentru confort, a devenit punctul central al acestei săli de mese ușor decadente..

Masa de tara pentru o sala de mese moderna

Și acesta este deja un exemplu de masă din lemn deschis la culoare, care dă tonul întregului living în tonuri calde, bej..

Stil Provence

O masă simplă, pătrată, din lemn decolorat, care se potrivește cu zona de luat masa, a susținut perfect tema Provence în această sufragerie ușoară din bucătărie.

Provence pentru zona de luat masa

Un alt exemplu de zonă de luat masa din Provence, dar de data aceasta cu o masă dreptunghiulară care poate găzdui opt membri ai familiei sau oaspeții lor..

Grup de mese în bibliotecă

Este logic ca proprietarii de case care au posibilitatea de a aloca o cameră separată pentru sala de mese ar dori să folosească rațional spațiul disponibil și să ocupe cel puțin pereții camerei instalând rafturi pentru cărți. Rezultatul este o încrucișare între o bibliotecă și o sală de mese, care poate fi folosită și ca birou, după cum este necesar..

Stil medieval de castel

Dacă doriți să recreați în sufrageria dvs. o aparență de cadru medieval castel, cu piatră, grinzi de tavan din lemn, șemineu și lumânări, atunci o masă mare din lemn sculptat este o necesitate. Aranjați scaune în jurul vechii capodopere care sunt confortabile ca fotolii, atârnați un candelabru elegant cu o mulțime de elemente suspendate și lămpi care imită lumânări deasupra mesei de luat masa – o zonă de luat masa medievală este gata într-un mod modern.

Țară și minimalism

O masă de țară nu trebuie să fie amplasată într-o cameră de zi sau sufragerie, realizată într-o direcție sau alta în stil rustic, stilul modern al interiorului acceptă destul de armonios piesele de mobilier din material natural.

Țară și modernă

În mod surprinzător, o masă din lemn în designul său cel mai simplu a devenit centrul atenției într-o cameră de zi-sufragerie modernă, cu un interior alb și negru contrastant, poate că acest lucru se datorează faptului că masa de luat masa este singura piesă de mobilier plină de căldura materialului natural ..

Eclectic cu un grup de mese la țară

Și în această sală de mese eclectică, o masă din lemn cu bănci și scaune a designerilor Ames a devenit baza conceptului de combinare a materialelor naturale cu obiecte de uz casnic moderne și metode de decorare interioară..

Bucătărie-sufragerie

Lemn întunecat pentru sufragerie

Lupta pentru minimalism în zona de luat masa

Tendințele moderne în organizarea atât a spațiilor personale cât și a celor funcționale se străduiesc din ce în ce mai mult spre minimalism, simplitate și concizie, aducând un omagiu simplității execuției, clarității formelor și liniilor, neutralității paletei de culori și prezenței unor obiecte de decor neobișnuite, de designer, care în mod necesar poartă o sarcină practică și sunt înzestrate cu o anumită funcționalitate.

Sufragerie minimalistă

Aceasta este simplitatea, caracterul practic și pofta de camere spațioase cu care minimalismul nu este dotat ca niciun alt stil în interior. O masă cu un design incredibil de simplu, împreună cu scaune din plastic și un scaun încorporat într-o nișă, au format un grup de mese strict și laconic.

Masă de luat masa spațioasă

Simplă în design și execuție, masa de mese, între timp, poate găzdui zece persoane care vor sta pe fotolii confortabile, care ocupă mult spațiu fiecare. Paleta gri închis a grupului de mese are o combinație de culori cu zona de bucătărie, iar întreaga cameră arată foarte organică și echilibrată..

Minimalism în biblioteca din sala de mese

Grupul de mese ușor, strict în design, este situat în sala de mese cu rafturi pentru cărți. Tonul de gri închis al decorului camerei servește ca fundal excelent pentru lemnul deschis al mesei de mese și albul scaunelor faimosului design..

În final alb ca zăpada

Decorul simplu și ușor al sufrageriei se reflectă în designul laconic al mesei. Doar fotoliile moi cu tapițerie albă ca zăpada și un candelabru elaborat deasupra grupului de mese creează un indiciu de lux și prosperitate.

Minimalism în bucătărie

Stil scandinav

Lângă perete

Spațiu și scară, finisaje ușoare, un minim de decor și accesorii, mobilier simplu, dar durabil și fiabil – totul pentru o zonă de luat masa în stil minimalist.

Cu scaune colorate

Scaune luminoase, masă din lemn

O masă simplă, dar impunătoare, din lemn arată originală într-o campanie cu scaune colorate. Obiectele de artă de pe pereți și un sistem de iluminare original adaugă nontrivialități în interiorul sufrageriei..

Sufragerie originală

Zona de luat masa în execuție strictă

Minimalism și masă rotundă

Grup de mese într-o cameră spațioasă

Cu o bancă de lemn

Masă de luat masa modernă

Pentru a decora interiorul unei camere de luat masa sau a unei camere de zi cu o zonă de luat masa, designerii recurg adesea la utilizarea stilului Art Nouveau sau la combinația acestuia cu alte tendințe stilistice. Iubirea stilului modern pentru materiale naturale scumpe, netezimea formelor și liniilor, dorința de decor, dar nu excesivă, se reflectă în alegerea modelului grupului de mese

O abundență de elemente din lemn

Într-o sală de mese cu o astfel de abundență de tonuri calde, lemnoase, este dificil să ne imaginăm orice alt material pentru un grup de mese, altul decât lemnul. O masă spațioasă într-o combinație de diferite tipuri de lemn și scaune originale care se potrivesc cu el au devenit un accent armonios de atenție al acestei camere. O abordare non-banală a iluminării zonei de luat masa a finalizat aspectul unei camere de mese calde și confortabile, dar moderne..

Art Nouveau

Această zonă de luat masa nu poate fi negată de originalitate – picioarele mesei sunt realizate din același material strălucitor ca și lampa suspendată, tapițeria fotoliilor se potrivește perfect cu covorul și tapetul textil. Întregul interior oferă impresia de lux și prosperitate, închis într-o coajă de confort și confort.

Suprafețe din lemn

Mese de mese pliante sunt o piesă de mobilier convenabilă în viața de zi cu zi, în special pentru spațiile cu o suprafață foarte limitată. Dar astfel de modele prezintă și unele dezavantaje – rezistență și stabilitate mai mici în comparație cu omologii lor monolitici. Dacă zona sufrageriei îți permite să folosești o masă de masa nedepărtabilă, atunci are sens să te apleci spre această opțiune pentru organizarea zonei de luat masa..

Design neobișnuit de masă

Nuanța de nisip-ocru a mesei cu un design neobișnuit, scaune moi originale pe un cadru din oțel cu tapițerie din piele, finisaje discrete și decor pretențios – toate lucrează pentru a crea un interior unic de sufragerie modern.

Sala de mese cu contrast luminos

Interiorul luminos, bogat, contrastant și pur și simplu incredibil al acestui living-sufragerie, cu o abundență de culori și soluții de design, texturi și forme, avea nevoie de o masă în tonuri calme, cu o construcție logică și solidă, cu o nuanță care să se potrivească cu pardoseala..

Cu pereți negri

Sufragerie modernă