Strălucirea soarelui în camera copiilor

Este foarte important ca camera copilului să fie umplută cu culori strălucitoare și pozitive. Dintre acestea, nuanțele de galben ocupă un loc special..

Caracteristici generale de culoare

Printre manifestările de nuanțe de galben, o atenție specială ar trebui acordată influenței versatile a culorii. În funcție de intensitatea și zona de acoperire, tonurile de galben pot fi benefice organismului și pot afecta negativ unele departamente ale acestuia..

Perete galben pal în creșă Covor galben în creșă

Culoarea deschisă, strălucitoare, aurie, cât mai aproape de soare, este de obicei asociată cu bucurie și fericire. Această culoare va ameliora somnolența și oboseala. O cameră pictată cu această nuanță va evoca emoții pozitive. În plus, se crede că galbenul din interiorul creșei va îmbunătăți memoria, va activa activitatea creierului și se va concentra mai bine pe implementarea sarcinilor. Școlarii sunt încurajați să se înconjoare cu cât mai multe obiecte galbene posibil în timp ce se pregătesc pentru examene..

Pereți de muștar în grădiniță Perete luminos în grădiniță Perete luminos cu un model în grădiniță

Galbenul poate fi considerat o combinație de roșu și verde. Datorită acestei caracteristici, culoarea se caracterizează prin calități contradictorii. În spectrul tonurilor galbene, puteți găsi atât o nuanță rece de lămâie, cât și o culoare caldă de gălbenuș de ou sau soare..

Dungi galbene pe peretele creșei

În cromoterapie, galbenul este utilizat pentru tratarea bolilor ficatului, pancreasului și tractului gastro-intestinal. În plus, camera galbenă ajută la curățarea pielii și la eliminarea congestiei din corp. Sistemul nervos autonom și procesele antispastice sunt, de asemenea, activate. În general, a fi înconjurat de galben aduce o senzație de căldură. Este mai ușor să vă încălziți într-o astfel de cameră..

Perete întunecat în camera galbenă

Cu toate acestea, supraabundența ar trebui evitată, deoarece un număr excesiv de nuanțe de această culoare provoacă excitare excesivă și dureri de cap..

Combinații armonioase de galben în interior

Principalul lucru în crearea atmosferei necesare în creșă este utilizarea culorii într-o cantitate limitată. Umbra distribuită uniform în toată camera o va face caldă și confortabilă..

Elemente luminoase de culoare galbenă în grădiniță Pete galbene strălucitoare în camera copiilor

Combinația cu verde sau albastru îi va oferi copilului impulsul energetic de care au nevoie și va face interiorul ușor și proaspăt. Galbenul arată bine cu toate nuanțele de albastru. În funcție de rezultatul dorit, puteți utiliza orice ton din întregul spectru:

 • turcoaz;
 • cer albastru;
 • val de mare;
 • culoarea cerului de noapte;
 • culoarea mării adânci și a altora.

Paturi galbene în dormitorul copiilor Elemente galbene pal în creșă Galben delicat în designul creșei

Combinația dintre roșu și galben poate spori dorința bebelușului de a explora lumea. Această tehnică poate fi utilizată pentru a proiecta locul de muncă al unui student. O supraabundență de galben în această zonă va fi prea intruzivă. Un astfel de interior va distrage atenția de la citirea unei cărți sau de la lucrul la computer..

Desene pe pereți galbeni Combinații strălucitoare cu galben pal Un pic galben într-o grădiniță strălucitoare

Dar în zona de joc, galbenul va fi la locul său. Influența sa stimulează jocurile în aer liber, ceea ce este extrem de important pentru dezvoltarea unui organism tânăr. Pereții și mobilierul galben ajută la înveselirea și la utilizarea activă a imaginației..

Galben strălucitor în dormitorul copiilor Dungi galbene strălucitoare pe pereții creșei

În zona de dormit, nuanțele de galben trebuie utilizate cu precauție extremă. Proprietățile sale stimulatoare nu sunt în niciun caz combinate cu scopul principal al locului de dormit. Este aproape imposibil să vă relaxați într-un interior galben strălucitor, deci poate fi folosit doar în soiurile sale cele mai palide. Cel mai bun mod de a aplica culoarea în zona de dormit este să decorați doar câteva articole cu ea. De exemplu, pernele galbene pot dilua atmosfera generală fără a afecta starea de spirit și starea copilului..

Decor de perete galben pal pentru creșă O nuanță palidă de galben în creșă

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că orice modificare a nuanței poate spori sau slăbi semnificativ manifestarea principalelor sale proprietăți. Prin urmare, dacă doriți, puteți folosi galbenul în orice zonă a creșei, doar alegând corect tonul.

Utilizarea culorii în mobilier

Decizia ca camera copiilor să fie galbenă trebuie luată în etapa de planificare a renovării. Dacă puteți schimba perdelele sau covorul în orice moment, atunci revopsirea pereților nu mai este atât de ușoară..

Dacă suprafețele mari ar trebui să devină galbene:

 • podea;
 • tavan;
 • ziduri,

este mai bine dacă nuanța este discretă. În acest caz, galbenul strălucitor va fi inadecvat, deoarece toate celelalte mobilier pe fundalul său se vor pierde, iar camera în sine va începe în cele din urmă să se deprime odată cu diversitatea sa. Combinațiile strălucitoare pe pereți și tavan sunt posibile numai cu o utilizare moderată a galbenului strălucitor.

Galben strălucitor pe pereții și tavanul creșei Mult galben în dormitorul copiilor

Potrivit pentru suprafețe mari din grădiniță:

 • muştar:
 • şofran;
 • aur vechi;
 • porumb;
 • kaki;
 • pară.

Nuanțele mai luminoase pot fi evidențiate perdele, rame foto, unele piese de mobilier și decor..

Elemente de mobilier pentru grădiniță în galben

Va fi interesant să combinați mai multe nuanțe de galben într-o singură cameră. În acest caz, un perete sau o piesă mare de mobilier poate fi luminos. Restul obiectelor galbene ar trebui să aibă culori mai puțin strălucitoare. Această metodă vă va permite să umpleți creșa cu culoarea preferată cât mai mult posibil, fără suprasaturare cu manifestări negative..

După ce suprafețele principale sunt vopsite, puteți adăuga, elimina sau muta treptat accesorii galbene în cameră. Într-un mod grozav «ilumina» colțurile întunecate ale camerei, vor fi plasate în ele «solar» obiecte. O astfel de mișcare de design va salva camera copiilor, situată pe partea de nord, de lipsa de lumină și căldură..

Combinația de galben și albastru în designul creșei

O atenție specială trebuie acordată iluminării de fundal. Cel mai natural pentru creșă va fi lumina galbenă moale care curge din tavan. Acest tip de iluminat este potrivit atât pentru jocuri, cât și pentru lucrul cu manuale. În plus, locul de muncă poate fi echipat cu o lampă de masă cu aceeași lumină moale, deoarece, potrivit medicilor, această opțiune este cea mai potrivită pentru ochii copiilor.

Atunci când alegeți culoarea principală pentru decorarea grădiniței, în primul rând, ar trebui să țineți cont de părerea micului său proprietar. În același timp, nu uitați de proprietățile galbenului. Combinând competent toate aceste criterii, puteți obține o cameră confortabilă în care bebelușul va fi fericit să petreacă timp.