Stil modern de decorare a dormitorului

Pentru mulți dintre noi, dormitorul este una dintre cele mai importante zone ale casei noastre. În această cameră ne odihnim, câștigăm putere pentru noi realizări, ne putem retrage și găsi pace. Pentru locuitorii urbani cu un ritm de viață modern, un mediu confortabil în dormitor este de o importanță deosebită. Mulți proprietari își îndreaptă privirile spre designul interior modern ca o modalitate de a crea o atmosferă minimalistă, dar confortabilă și confortabilă în dormitor..

Design modern al dormitorului

Caracteristici ale stilului modern pentru interiorul dormitorului

Stilul modern caută minimalismul, dar păstrează confortul și confortul mediului în principalele priorități. Un set minim de mobilier poate fi instalat în cameră, dar va fi de bună calitate, va îndeplini toate cerințele de confort și practic, va avea un aspect atractiv și va corespunde noțiunilor de estetică ale proprietarului. Spre deosebire de minimalism, în forma cu care suntem obișnuiți cu toții, stilul modern lasă loc decorului, utilizarea corpurilor de iluminat originale și chiar luxoase, a textilelor de designer și chiar a obiectelor de artă care nu au un fundal funcțional, dar sunt destinate doar pentru interior decor.

Paletă ușoară în dormitorDecorarea dormitorului în conformitate cu tendințele moderne se străduiește și la forme simple și curate, soluții monocromatice și decor simplificat. Acest lucru nu înseamnă că într-un dormitor modern nu puteți găsi stuc pe tavan sau utilizarea tapetului cu reliefuri aurii sau argintii, dar astfel de elemente interioare sunt servite într-un mod foarte contorizat și, de regulă, sunt accente de culoare sau texturate..

Soluții de contrast

Paleta de culori a camerei pentru dormit și odihnă

Înainte de a începe să ne gândim la opțiunile pentru finisarea dormitorului, ne decidem asupra paletei de culori. Peste 80% dintre proprietarii de case care planifică renovarea dormitoarelor preferă o schemă de culori deschise, cu nuanțe neutre și accente subtile. Această alegere este ușor de explicat din punctul de vedere al percepției noastre asupra culorilor. Nuanțele deschise și calde ne calmează emoțiile, ne curăță gândurile, ne permit să ne relaxăm și să ne adaptăm la somn. În plus, paleta de lumină a decorului camerei vă permite să simplificați sarcina de combinare cu mobilier, textile și alte obiecte de decor..

Soluție cuprinzătoare

Dormitor alb ca zăpada – în afara concurenței

Toate nuanțele de alb nu numai că fac o treabă excelentă odată cu extinderea vizuală a spațiului, dar se potrivesc și cu orice culori de mobilier, decor și textile. Nu trebuie să faceți puzzle peste combinatorică, culoarea albă a pereților din dormitor este ca o foaie de hârtie goală pentru proiectul dvs. unic. Un aspect ușor, curat și ușor pentru zona de dormit este visul multor proprietari de case..

In alb

Dormitor alb ca zăpada

Decor albe ca zăpada camerei

Toate nuanțele de albAlbul este ideal pentru dormitoarele cu geometrii complexe – camere mansardate cu tavan înclinat sau structuri arhitecturale asimetrice. Finisajul ușor va ascunde defectele, va elimina vizual atenția de la forme neregulate sau linii neclare.

Alb pentru spații personalizate

Dormitor la mansardă

Adăugați contrast dormitorului

Cea mai ușoară modalitate de a adăuga contrast la un finisaj alb este utilizarea mobilierului închis la culoare. Dacă nu vă deranjează o culoare gri închis sau aproape negru pentru executarea unui pat, suporturi de masă sau noptiere, atunci interiorul rezultat al dormitorului contrastant va fi destul de interesant, unic și dinamic..

Combinatii alb-negru

Întunecat pe alb

Interior contrastantPardoseala întunecată și pereții albi clari sunt o modalitate sigură de a mări vizual camera, astfel încât tavanul pare mai înalt și camera pare mai largă. Pentru a menține un fund întunecat, puteți utiliza un decor de perete contrastant sau elemente întunecate de mobilier suplimentar, iluminat.

Design originalDorința de minimalism în proiectarea unui dormitor într-un stil modern poate atinge punctul culminant și, în afară de un pat imens și un sistem de iluminat, camera nu va fi umplută cu nimic. Astfel de proiecte de design sunt caracterizate de expresia structurii și geometriei camerei datorită combinației contrastante de culori din decor..

Design minimalist

Geometrie clară

Culori pastelate – atmosferă confortabilă a camerei

Folosirea culorilor deschise, pastelate, pentru a vă decora dormitorul este o alternativă excelentă la alb. Finisaje bej deschis în combinație cu mobilier în tonuri naturale de lemn – nu numai un aspect minunat pentru interiorul camerei, ci și o atmosferă minunată liniștitoare a camerei.

Dormitor în culori pastelate

Nuanțe delicateCuloarea deschisă la menta pentru decorarea pereților în dormitor este o alegere bună. Această nuanță oferă optimism și emoții pozitive oricui din cameră, se încarcă cu calm și ușurință, note de dispoziție de primăvară și ușurința percepției a tot ceea ce este în jur. În combinație cu elementele de interior albe ca zăpada, culoarea arată excelent și aduce poftă chiar și pentru cel mai banal design de dormitor..

Dormitor în culoarea mentaEste greu de imaginat o culoare mai neutră decât griul. În combinație cu nuanțele de gri, suprafețele albe arată mai expresiv. Pentru oricine nu dorește să-și asume riscuri atunci când alege o paletă de culori pentru dormitor, combinațiile de alb și gri pot fi un seif și, prin urmare, un mod câștigător de decorare a unei camere. Adăugați puțină căldură naturală prin integrarea elementelor interioare din lemn, iar imaginea se va dovedi mai armonioasă, mai atractivă.

Design alb și gri

Decorarea dormitorului într-un stil modern

Simplitatea și caracterul practic sunt deviza stilului modern de decorare a camerei. Dar este important să nu confundați simplitatea cu ieftinimea – finisarea în culori neutre, folosind materiale de finisare moderne, ecologice, de înaltă calitate și estetică. Un număr din ce în ce mai mare de designeri preferă soluțiile de culoare solidă pentru decorarea pereților și tavanului dormitorului, dar acest lucru nu înseamnă că tapetul cu imprimeu sau orice alte suprafețe de accent din interiorul dormitoarelor nu va fi relevant..

Finisarea suprafețelorÎn dormitoarele moderne, designurile complexe ale tavanelor pe mai multe niveluri sunt din ce în ce mai puțin frecvente. De regulă, tavanul din dormitor este o suprafață perfect plană și albă ca zăpada, uneori cu lămpi încorporate. Dacă dormitorul este situat la mansardă, este posibil să folosiți grinzi de tavan, dar din lemn foarte deschis sau vopsite în alb, pentru a da originalitate și o oarecare apropiere de stilul rural, dar îmbrăcat într-o coajă modernă.

Grinzi de tavan în albPentru decorarea pereților într-un dormitor modern, sunt folosite din ce în ce mai mult vopsele de lumină pe bază de apă, de multe ori nuanțe albe. Acest mod relativ ieftin de decorare a suprafețelor verticale necesită o pregătire preliminară, și anume pereți perfect plati și netezi. De asemenea, se folosește tapet vopsibil simplu, cu o textură ușoară. Avantajul acestor acoperiri este că puteți schimba cu ușurință decorul și paleta de culori a dormitorului dvs. recurgând doar la vopsirea pereților..

Pardoseli laminateUtilizarea unei astfel de tehnici de finisare ca perete de accent se găsește în continuare în proiectele moderne de design, deși a devenit mai puțin populară. Într-o cameră complet luminoasă, vreau să adaug un accent, mai ales dacă nu numai decorul, ci și mobilierul camerei sunt prezentate într-o paletă neutră. Cel mai adesea, în aceste scopuri, ei folosesc un perete în spatele capului patului pentru a sublinia piesa de mobilier principală, evidențiind-o vizual.

Perete de accent pentru dormitor

Accente originale

Imprimeu floralUn perete accent poate ieși în evidență nu numai prin culoare sau imprimare, ci și prin textură. De exemplu, utilizarea panourilor de perete în relief pentru a termina planul în spatele sau opusul tăbliei creează un efect original chiar și atunci când se utilizează culoarea decorului de perete principal..

Perete texturat

Accent în reliefUtilizarea lemnului pentru a crea accente calde și naturale în dormitor este influența stilului ecologic asupra designului interior modern. Panourile de perete din lemn cu un model natural pronunțat și culori strălucitoare arată excelent în combinație cu decorul de perete alb, oferind căldură paletei de culori a camerei.

Panouri din lemn pentru amenajarea dormitorului

Lemn deschis - atmosferă confortabilă

Model viu de copac naturalPentru pardoseli, designerii aleg din ce în ce mai mult laminatul ca mod relativ ieftin, practic și estetic de acoperire a pardoselilor. În ciuda faptului că pardoseala laminată nu poate fi numită un material de finisare ecologic, mulți proprietari sunt de acord să suporte componenta sintetică a produselor în schimbul unei imitații excelente a suprafețelor din lemn, caracteristici tehnologice și operaționale ridicate, ușurința instalării și capacitatea de a înlocuiți elementele deteriorate.

Podele

Designul original al pardoselilor

Mobilier de dormitor

Evident, principala piesă de mobilier din orice dormitor este patul. Și întreaga imagine a camerei pentru dormit și odihnă va depinde în mare măsură de aspectul piesei de mobilier în sine, de modul în care este decorată cu ajutorul textilelor. Un pat din lemn cu o culoare naturală, cu tapițerie moale a cadrului și a tăbliei, sau unul din metal cu un decor din fier forjat – alegerea mobilierului suplimentar pentru cameră, a decorului și a textilelor depinde de ce fel de pat va fi..

Patul este piesa centrală de mobilierUn pat cu o tăblie moale este nu numai confortabil, comod, ci și practic. Dacă vă place să citiți înainte de culcare, atunci probabil că o faceți cu perna de lângă tăblie, iar suprafața moale a structurii este de preferat în acest caz. Dacă te-ai sprijini mult timp de perete, aproape sigur ai deteriora finisajul – ștergi tapetul sau vopseaua.

Pat cu o tăblie moale

Execuție strălucitoare a daneiO mișcare de design interesantă pentru dormitorul tău poate fi extinderea tăbliei moi a patului nu numai la întregul perete, ci și la tavanul camerei. Iluzia optică originală va deveni un punct culminant al interiorului.

Design neobișnuit al tăblieiUn pat mare alb ca zăpada cu tapițerie din piele moale nu este doar un loc confortabil de dormit cu suprafețe practice din punct de vedere al îngrijirii, ci și o piesă de mobilier focală care atrage privirea. În conformitate cu aspectul patului, restul mobilierului camerei este construit – noptierele albe ca zăpada cu forme rotunjite arată spectaculoase și atractive.

Mobila în albPopularitatea paturilor metalice cu decor din fier forjat probabil nu va trece niciodată. Un pat vopsit în alb poate fi integrat organic nu numai în stilul shabby chic, Provence sau în orice altă variantă de stil rustic. Stilul modern de decorare a dormitorului este acceptat organic de produsele din metal, dacă acestea nu sunt supraîncărcate cu decor.

Pat metalicPunctul culminant al interiorului dormitorului nu poate fi deloc un pat luxos sau neobișnuit, ci o pereche de noptiere sau mese-suporturi de design original. Mobilierul de pat este întotdeauna perceput de noi în combinație cu dispozitive de iluminat – lămpi de masă sau aplice de perete, de asemenea, este mai bine să vă gândiți la această combinație în prealabil.

Noptiere originale

Design neobișnuit al piedestalelor

Piatră strălucitoare - un punct culminant al interioruluiVremurile în care compatrioții noștri au încercat să cumpere o soluție gata făcută pentru un dormitor – un set de mobilier, au dispărut de mult. Dar, recent, a existat tendința de a folosi mobilier realizat dintr-un singur material în dormitor, care este un ansamblu. În zilele noastre, există o mulțime de opțiuni pentru executarea mobilierului principal și suplimentar, nu există restricții în alegerea culorii, texturii, modelului natural, totul este limitat doar de preferințele dvs. de gust și de bugetul pentru designul dormitorului..

Ansamblu de mobilier

Iluminat, decor și textile pentru un interior modern

Stilul modern de decorare interioară nu este străin de decorarea spațiului. În ciuda dorinței de minimalism, de a folosi numai articole interioare practice și confortabile, într-un dormitor modern există întotdeauna un loc pentru decorațiuni, accente și doar lucruri care sunt doar încântătoare pentru inimă. De exemplu, atunci când alegem dispozitivele de iluminat, suntem ghidați nu numai de calitățile funcționale, ci și de designul lămpilor, de culoare și textură și de decor. Utilizarea unui candelabru central cu un decor original, multe elemente din sticlă sau plastic transparent, aduce întotdeauna un pic de farmec șic, special în interior.

Candelabru pentru design dormitor

Candelabru neobișnuit

Concentrați-vă pe iluminareDecorul luminos original deasupra capului patului este cel mai ușor de întreținut cu ajutorul textilelor – un cuvertură de pat sau perne decorative cu huse colorate vor diversifica perfect paleta de culori și vor aduce note pozitive dispoziției unei camere cu o schemă de culori deschise..

Decor luminos

Pete luminoase de decorDispozitivele de iluminat neobișnuite pot schimba radical interiorul unui dormitor luminos, mai ales dacă lămpile sunt realizate în culori închise contrastante. Spoturile negre suspendate de tavan pe un fundal deschis arată contrastant, aduc dinamism și originalitate în interiorul dormitorului.

Sistem neobișnuit de iluminatÎn stil modern, designul original al corpurilor de iluminat devine aproape o parte integrantă a designului. De exemplu, în loc de o lampă de podea tradițională, puteți utiliza o lampă neobișnuită pentru trepied, a cărei umbră arată mai mult ca un mini-spot..

Lampă de podea-trepiedStilul modern se lipsește cel mai adesea fără imprimeuri, ornamente și desene, indiferent dacă este vorba despre decorarea camerei sau decorarea locului de dormit și a ferestrelor cu materiale textile. Dar utilizarea perdelelor modelate într-un spațiu complet luminos, unde suprafețele principale sunt de aceeași culoare, poate fi un bun plus, diversifică paleta de culori a camerei și aduce o anumită luminozitate designului camerei..

Perdele cu dungi pentru modele moderneÎn unele proiecte de design modern, culorile luminoase sau suprafețele pestrițe pot fi prezente doar în performanța textilă. În același timp, pentru perdele, de cele mai multe ori designerii și proprietarii aleg culorile monocromatice, iar pentru imprimeuri rămâne să se utilizeze doar designul unei dane – cuverturi de pat și perne decorative.

Accentul pus pe textile

Zonarea într-un dormitor spațios

Dacă dormitorul are o dimensiune suficient de mare, nu este surprinzător faptul că proprietarii încearcă să doteze acest spațiu cu funcții suplimentare prin plasarea unui birou în cameră, un dressing, un mic budoar cu o masă de toaletă sau chiar o baie..

Loc de muncă în dormitorAmenajarea unui loc de muncă într-o zonă de dormit este un truc de proiectare frecvent. De regulă, este cauzată de lipsa unei camere separate în multe apartamente și case pentru amenajarea unui birou separat. În caz contrar, proprietarii de case nu văd pur și simplu nevoia de mai mult de două metri pătrați de spațiu de birou la domiciliu. Computerele moderne se potrivesc pe birouri mici sau console, iar un raft suspendat sau un raft mic este suficient pentru a stoca rechizite de birou..

Mini-dulap în dormitor

În albastru și albZonarea unui pat situat pe un podium jos în spatele perdelelor translucide nu este o tehnică de proiectare pentru fiecare dormitor. În primul rând, camera trebuie să fie suficient de spațioasă, altfel izolarea patului din spatele ecranului va părea pur și simplu nepotrivită. În al doilea rând, nu fiecare proprietar este, în principiu, pregătit pentru o astfel de originalitate. Dar recepția este interesantă, adăugând unicitate designului dormitorului, iar proprietarii unui sentiment de securitate și intimitate în propriul pat.

Izolarea daneiÎn unele dormitoare, o baie sau toaletă face parte din cameră. Cea mai reușită metodă de zonare pentru cei care ar dori să izoleze zona de tratare a apei de sectorul somnului și odihnei este un paravan despărțitor din spatele capului patului. Dacă o astfel de partiție este făcută capitală, atunci din partea laterală a dormitorului puteți agăța rafturi deschise, decor de perete, ceasuri pe ea. Și din partea băii, puteți atașa o oglindă, cârlige și suporturi pentru haine.

Compartiment pentru baieUnii proprietari nu le plac separatoarele de cameră și ecranele dintre zona de dormit și baie. În acest caz, zonarea este foarte condiționată și apare doar datorită finisării – gresie în baie, în zona de dormit – laminat sau covor ca acoperire a podelei.

Baie în dormitorPuteți separa zona de dressing situată în dormitor cu ajutorul unei partiții mici de ecran. Fie că va fi o structură capitală sau un ecran translucid, puteți agăța un televizor sau o imagine frumoasă pe aproape orice suprafață.

Paravan pentru amenajarea zonării