Stil mediteranean în interiorul dormitorului

Interesul compatrioților noștri în această direcție de proiectare este destul de ușor de înțeles și de înțeles. Clima rusească aspră, caracterizată printr-o perioadă scurtă de vară, o lipsă de căldură și lumina soarelui, chiar și în sezonul cald nu oferă întotdeauna o oportunitate de relaxare și odihnă confortabil.

Interior dormitor în casă

Dormitor elegantSituația poate fi ușor corectată prin utilizarea elementelor stilului mediteranean în interior, care ne-au venit din cultura unor țări mediteraneene precum Italia, Spania și Grecia. Și statele din Est au jucat un rol în formarea acestui stil, oferindu-i o cantitate semnificativă de magie și mister..

Cameră de pat rafinată

Astăzi vă invităm să luați în considerare mai multe idei pentru interiorul dormitoarelor. La decorarea spațiilor s-au folosit principalele avantaje ale direcției mediteraneene.

În primul rând, merită clarificat ce caracteristici diferențiază favorabil stilul mediteranean de toate celelalte tendințe de design..

Stil mediteranean în interior

Principalele atuuri ale stilului mediteranean:

1. Vă permite să oferiți camerelor incomode și neatractive un aspect mai confortabil.

Utilizarea anumitor tehnici permite locuitorilor din regiunile nordice și locuitorilor apartamentelor din oraș situate în partea umbrită a casei să simtă tot farmecul și farmecul latitudinilor sudice, să se bucure de efectele zilnice ale luminii și căldurii naturale.

Interior luminos pentru dormitor

Un fapt incontestabil: lipsa constantă a soarelui și lipsa emoțiilor pozitive provoacă disconfort psihologic și depresie la o persoană, ducând la apariția unei stări de oboseală cronică.

Ferestre mari în casă

2. Culorile și nuanțele utilizate în amenajarea spațiilor de locuit nu provoacă agresivitate și iritare, contribuie la crearea unei bune dispoziții. Cel mai adesea se folosesc culori naturale care sunt asociate cu marea, soarele, nisipul cald și pacificarea unei seri de vară – bej, portocaliu deschis, alb cremos, teracotă, cărămidă, fistic și nuanțe calde de gri.

Culori pastelate în dormitor

Un fapt incontestabil: S-a dovedit mult timp că scala culorilor poate afecta starea emoțională a unei persoane. Prin urmare, este important să se ia în considerare influența culorilor primare atunci când se decorează acele camere care au un rol semnificativ..

Pereți albi în dormitor

3. Proprietarii de case au ocazia să întruchipeze elemente de practic și confort în interior în același timp. Există o explicație simplă pentru acest lucru: atunci când amenajați spații în stil sudic, sunt utilizate cele mai simple materiale, mobilier necomplicat și un număr limitat de accesorii..

Tavanul original din casă

Fapt incontestabil: utilizarea de materiale ieftine, lipsa luxului în decorare și achiziționarea de mobilier practic vor reduce costul decorării unei camere. Aceasta este o alternativă demnă pentru cei care visează la un interior atractiv, dar au un buget restrâns..

Dormitor spațios în casă

Ce alcătuiește stilul mediteranean? Ce puncte trebuie luate în considerare pentru a crea un interior cu adevărat sudic?

În primul rând, trebuie să vă gândiți la alegerea materialelor pentru decorarea dormitorului. Stilul mediteranean permite utilizarea de materiale discrete și tehnologii simple.

Mansardă în stil mediteranean

Material de perete

Destul de des, suprafața pereților este acoperită cu var obișnuit sau vopsea de aceeași nuanță..

Cameră cu pereți galbeni

Plăcile mozaice arată bine într-o varietate de variante – atât sub formă de panouri mici, cât și ca decor pentru un întreg perete. Plăcile pot varia în culori și dimensiuni.

Plăci rafinate pe perete

La decorarea pereților dormitoarelor, se utilizează adesea tencuiala decorativă sau texturată, imitând diverse materiale..

Tencuială texturată pe perete

Caramida naturală arată, de asemenea, minunat în interiorul dormitorului. Trebuie avut în vedere faptul că aria elementului de cărămidă decorativă nu trebuie să fie prea mare..

Peisaj frumos de la fereastră

Piatra naturală în culori stinse este perfectă ca material pentru decorarea unor zone, de exemplu, capul patului..

Interior minunat pentru dormitor

O altă opțiune pentru utilizarea pietrei naturale este proiectarea șemineelor. Acest atribut important, care simbolizează o vatră de familie, nu trebuie să fie real. Șemineul artificial nu arată mai rău.

Șemineu în dormitor

Uneori, nu numai zona vetrei este finisată cu piatră naturală, ci și zona din jurul acesteia. Această tehnică îmbunătățește efectul decorativ, creează o aromă moale de sud în cameră..

Candelabru mare în dormitor

Material de podea

În statele mediteraneene, materialele naturale au fost folosite mult timp ca principale materii prime pentru pardoseli – piatra naturală și lemn..

Culori delicate

Cu toate acestea, acum designerii folosesc destul de des diferite tipuri de laminat și plăci care imită piatra naturală..

Interior dormitor confortabil Nuanțe albe în dormitor Pat grațios Stil mediteranean

Material pentru decorarea tavanului

Cel mai adesea, plafoanele din astfel de dormitoare sunt proiectate destul de simplu – o suprafață perfect plană este vopsită în alb.

Pat alb perfect

Tavanele cu grinzi decorative de tavan sunt foarte frecvente..

Grinzi de lemn ca decor

Astfel de structuri suspendate pot ocupa atât întreaga suprafață a tavanului, cât și o anumită parte a camerei..

Tavan din lemn natural

În cazuri rare, plafoanele au o formă cu mai multe niveluri și sunt decorate cu ornamente rafinate..

Pardoseli originale

Selecția de mobilier și accesorii

Pentru camerele decorate în stil sudic, este cel mai potrivit mobilierul simplu din lemn, în mare parte de aspect ghemuit (paturi masive, bănci, comode și mese). Lucrurile țesute din ratan și viță de vie vor fi foarte utile.

Perdele de lumină în dormitor

Aceste dormitoare nu ar trebui să aibă prea mult mobilier. Într-un astfel de interior, un vechi cufăr masiv ar fi foarte potrivit, îndeplinind în același timp o funcție decorativă și responsabil pentru depozitarea lucrurilor mici.

Cufăr antic în dormitor

Iluminat

În stilul mediteranean, iluminarea nu are prea multă importanță, deoarece lumina soarelui pătrunde perfect în casă, iar durata orelor de lumină în regiunile sudice este destul de lungă.

Dormitor cu aromă orientală

Cel mai adesea, camerele sunt iluminate cu o lampă masivă suspendată în partea centrală a camerei și mai multe lămpi. Dispozitivele de iluminare încorporate spot sunt rareori folosite.

Stil sudic în interior

Selecția de textile și pardoseli

Elementele de stil rustic sunt adesea folosite în proiectarea camerei de dormit sudice:

– textile ușoare realizate din materiale naturale;

– poze și figurine simple;

– articole decorative din răchită.

Produse din răchită în interior

Pentru pardoseală, sunt selectate materialele cu un pui de somn redus. Covoarele, covorașele și covorașele subțiri sunt utilizate pe scară largă în interiorul mediteranean..

Bănci masive în casă

Acoperirile de pardoseală sunt rareori folosite.

Interior alb ca zăpada

Idei de bază pentru interiorul unui dormitor

Cameră situată în partea de sud a clădirii

O caracteristică distinctivă a acestor camere sunt ferestrele uriașe care ocupă o parte semnificativă a dormitorului. Deschiderile ferestrelor de dimensiuni impresionante lasă perfect lumina soarelui și aerul proaspăt, umple camera cu prospețime.

Ferestre imense într-o casă din afara orașului

Cu această opțiune, ar trebui acordată o atenție deosebită vederii din fereastră. Este minunat dacă există un munte sau un peisaj marin în afara casei. Cu toate acestea, orice verdeață din afara ferestrelor va arăta bine – fie că este o pădure sau o mică grădină..

Vedere la dormitor în stil sudic

Deschiderile ferestrelor orientate spre partea însorită sunt adesea acoperite cu obloane mari. Vă puteți proteja de lumina din interior cu ajutorul perdelelor glisante ușoare..

Partea însorită a casei

Cameră situată în partea de nord a clădirii

Astfel de spații îndeplinesc inițial o funcție de protecție – adăpostesc locuitorii casei de căldura sufocantă. Acest lucru, la rândul său, lasă o anumită amprentă asupra aspectului lor..

O parte din umbră a casei

De regulă, nu există balcoane sau ieșiri în curte. Se folosesc deschideri mici de ferestre asemănătoare portițelor. Pentru o protecție maximă, sunt folosite obloane dense și perdele din materiale naturale pentru a preveni pătrunderea soarelui.

Dormitor luminos într-o casă privată

Datorită iluminării reduse și a aerului rece, aceste dormitoare au toate condițiile pentru o după-amiază completă și odihnă de noapte..

Deliciul oriental

Camera din colț

Dormitorul, ale cărui ferestre sunt situate pe diferite laturi ale clădirii, este o cameră destul de funcțională. Aceasta este de obicei o cameră destul de luminoasă și bine ventilată. Cu toate acestea, nu este prea cald aici și vă puteți ascunde oricând de razele solare arzătoare. Este suficient doar pentru a închide perdelele de la ferestre.

Cameră din colț în casă

Iar pentru cei care tânjesc la prospețime, spațiu și libertate, un dormitor cu ferestre neterminate este mai potrivit. Într-un astfel de dormitor este ușor să respiri și să dormi bine. Și dacă marea se întinde în afara ferestrelor, atunci nu puteți găsi un loc mai bun pentru relaxare..

Cameră cu peisaj marin

Cameră cu acces la balcon

O cameră de dormit dotată cu balcon sau logie are un farmec aparte, deoarece proprietarii de case au posibilitatea de a admira împrejurimile fără a părăsi casa..

Ieșiți pe balcon din dormitor

Datorită spațiului suplimentar, o astfel de cameră pare mai spațioasă. Acest efect este mult îmbunătățit dacă albul este ales ca culoare principală a dormitorului..

Perdele originale în dormitor

Mansarda

Premisele de sub acoperiș sunt ceva special, fascinant și fascinant. Tavanele sunt cel mai adesea realizate din lemn natural, vopsite într-o culoare maro expresivă.

Cameră sub acoperiș Mansardă într-o casă privată

Uneori, grinzile de lemn îndeplinesc o funcție exclusiv decorativă, completând imaginea creată a ceva ușor și aerisit..

Dormitor aerisit Dormitor sub acoperiș

Forma acoperișului în dormitoarele mansardate poate fi oricare, cu toate acestea, cel mai adesea, există suprapuneri sub forma unui triunghi obișnuit..

Acoperiș triunghiular în casă Dormitor bine luminat

Cameră cu acces la grădină

Această opțiune este disponibilă numai acelor proprietari de locuințe suburbane, ale căror dormitoare sunt situate la primul etaj al clădirii. Ușile duble batante deschise creează un sentiment de libertate nesfârșită.

Lemn în interiorul dormitorului

În ceea ce privește proprietarii de case cu acces la mare, aceștia pot fi invidiați. Datorită ferestrelor uriașe de pe întregul perete și ușilor largi, în astfel de case se poate simți unitatea cu natura, care în timpul nostru este extrem de rară..

Acces la mare

Ieșirea din dormitor către o grădină obișnuită arată, de asemenea, destul de exotică, deoarece în condițiile climatului rusesc, astfel de camere sunt destul de rare..

Textile pentru dormitor

O cameră cu farmec oriental

Stilul mediteranean nu este doar farmecul țărilor mediteraneene, ci și originalitatea statelor estice, datorită cărora această direcție de design a căpătat trăsături mai luminoase și mai expresive..

Ușă arcuită în dormitor Interior oriental Culoare roșie în interior Tavan luxos în dormitor

Aici puteți găsi numeroase picturi și fresce care înfățișează viața zeilor. Desenele pe mobilier și textile continuă tema orientală.

Grinzi întunecate în interior

Aroma orientală din interiorul dormitorului se poate manifesta în moduri diferite. De exemplu, sub formă de accesorii decorative cu modele florale (perne, cuverturi de pat, perdele și covoare).

Motive orientale în interior

Elementele din direcția est pot fi prezente în cameră într-o formă ușor diferită, de exemplu, pot fi afișate sub formă de deschideri ale ferestrelor.

Fereastra arcuită

Strălucirea soarelui pe pereți și tavan, aer proaspăt de mare, briza ușoară a vântului de coastă … Toate acestea sunt în stil mediteranean. Cu un astfel de interior, senzația de vară nu vă va părăsi nici măcar în zilele ploioase de iarnă.!