Sisteme de depozitare pentru camera de zi – 100 de variante pe o temă

Orice proprietar de casă se așteaptă ca sufrageria sa să fie nu numai un loc confortabil și convenabil pentru adunarea întregii familii și primirea oaspeților, ci va îndeplini și funcții suplimentare, de exemplu, va deveni o zonă pentru instalarea unui sistem de depozitare spațios. Chiar și o cameră de zi foarte modestă poate găzdui sisteme de depozitare realizate sub formă de rafturi deschise și dulapuri suspendate, iar într-o cameră spațioasă nu puteți limita posibilitățile și puteți instala o bibliotecă de acasă cu drepturi depline.

Sisteme de depozitare pentru camera de zi modernă

Sisteme de stocare încorporate

O fațadă originală sau o alegere neobișnuită a culorilor, un decor modern sau utilizarea de materiale nestandardizate – pentru a crea un sistem de depozitare non-banal, este suficient să completați unul dintre puncte. Este dificil să vă imaginați o cameră de zi astăzi fără un sistem modular de depozitare, chiar ținând cont de dorința stilului modern de minimalism – un astfel de mobilier este o necesitate. Doar că în timp, așa-numiții pereți își pierd decorul, se simplifică în design, dar nu pierd calitatea execuției. Dar soluțiile modulare moderne se pot lăuda cu funcționalitate ridicată, aspect atractiv și ergonomie a design-urilor..

Sisteme de stocare albe

Rafturi deschise pentru camera de zi

Design original

Nimeni nu se va certa cu faptul că este necesar un sistem de depozitare modular în sufragerie. Dar dacă nu vă puteți lipsi de ea, atunci de ce să nu aduceți varietate, originalitate și creativitate în interiorul camerei datorită acestei piese de mobilier? Dar cum diferă un sistem extraordinar de depozitare de un perete tipic, puteți afla din selecția noastră impresionantă de proiecte de design pentru camerele de zi moderne. Sperăm că, din varietatea sistemelor de depozitare prezentate, fiecare va putea găsi propriul model, care se adaptează perfect la interiorul existent sau va fi inițial încorporat în proiectul camerei..

Zona video din dulap

Peretele sufrageriei

Una dintre principalele condiții pentru crearea unui model de perete non-banal este prezența unui chef în designul sau aspectul mobilierului. Aceasta poate fi o alegere extraordinară de culoare, un strat de material original, un design atipic – linii rupte, elemente teșite, rafturi neliniare. Fațadă sculptată, suprafețe lăcuite, inserții de sticlă, iluminat încorporat – toate tehnicile de proiectare posibile sunt utilizate pentru originalitatea modelelor.

Design original de perete

Soluție pentru mobilier camera de zi

Dar, dincolo de datele estetice, este important ca sistemul dvs. de stocare să răspundă nevoilor practice. Pentru vesela și colecții frumoase, vitrine cu uși de sticlă sau rafturi deschise. Pentru o bibliotecă de acasă, chiar și cu o dimensiune modestă, este mai bine să acordați preferință rafturilor sau rafturilor suspendate separat. Sistemele modulare moderne sunt perfecte pentru amplasarea zonei video, care sunt cel mai adesea prezentate într-o versiune combinată – atât rafturi deschise, cât și dulapuri cu fațade..

Combinație originală de culori

În culori pastelate

Sisteme de depozitare pentru camera de zi cu șemineu

Pentru mulți proprietari de case private și chiar apartamente, camera de zi este asociată în primul rând cu căldura vetrei familiei. De obicei, șemineul este instalat în centrul unuia dintre pereți; ar fi logic să folosiți spațiul rămas pentru instalarea sistemelor de stocare. O astfel de compoziție aduce simetrie și echilibru în interiorul camerei. Mai ales dacă zona video este situată deasupra șemineului – televizorul este atașat la suprafața coșului de fum, iar difuzoarele și alte echipamente pot fi plasate într-un sistem de depozitare modular adiacent.

Sisteme de stocare a luminii pentru un aspect ușor în camera de zi

Simetrie și echilibru

Sisteme de depozitare pentru camera de zi cu șemineu

Rafturi albe ca zăpada

În funcție de dimensiunea camerei și de locația șemineului, puteți utiliza un aranjament asimetric al sistemelor de depozitare. Zona video ajută la echilibrarea segmentelor funcționale..

Lângă șemineu și zona video

Aspect compact

Simetrie originală

Dacă există un șemineu și un televizor în camera de zi

Iluminarea în rafturile deschise a sistemelor modulare este posibilă atunci când se organizează un ansamblu încorporat. Desigur, dispozitivele de iluminat încorporate trebuie gândite la etapa de planificare a reparațiilor și nu la construcția sistemelor de stocare, pentru a ascunde toate sistemele de comunicații..

Rafturi retroiluminate

Iluminare integrată a raftului

Plafoane încorporate și lumini de depozitare

Soluție neobișnuită de perete

Soluție simplă și concisă

Biblioteca sau camera de zi – combinație eficientă de zone funcționale

Dacă spațiul din sufragerie permite, atunci de ce să nu plasați o bibliotecă de acasă în interior, mai ales că există o colecție impresionantă în casă sau apartament. Aceeași situație poate apărea cu discuri, discuri și alte obiecte de colecție, care sunt cel mai convenabil stocate pe rafturi deschise..

Biblioteca Albă ca Zăpada

Rafturi întunecate

Dacă vă puteți permite să oferiți un întreg perete pentru amplasarea sistemelor de depozitare pentru biblioteca dvs. de acasă, ar fi mai rațional să folosiți nu numai rafturi deschise pentru cărți și tot felul de lucruri mici, ci și dulapuri închise în nivelul inferior. Poate fi atât module cu uși articulate, cât și sertare cu diverse modificări..

Rafturi de la podea la tavan

biblioteca de acasă

Sistem de depozitare pe colț

Modulele low sunt un tip popular de sisteme de stocare

Unitățile de depozitare reduse sunt perfecte pentru încăperile mici cu tavan jos. Micile piese de mobilier se integrează perfect în sufragerii cu un interior simplu și laconic, care nu este lipsit de luminozitate și originalitate.

Sisteme de stocare reduse

Module mici pentru camere mici

Comodă texturată originală

Sistem modular redus

Sistemele modulare reduse situate sub televizor de-a lungul întregului perete par foarte moderne. Fațade netede, forme și linii stricte – totul funcționează pentru a crea un interior modern și practic al camerei de zi.

Soluții modulare moderne

Mobilier ghemuit

Camera de zi cu tavan asimetric

Dacă sistemele de depozitare, formate din nivelul inferior al dulapurilor, sunt realizate în alb, atunci pe fundalul unui finisaj similar se pot dizolva practic în spațiu. Depinde de dvs. să decideți dacă faceți fațadele netede, fără fitinguri sau să atrageți atenția cu mânere originale, suporturi, decor.

Module reduse în alb

Pentru un living în culori deschise

Sistemele de depozitare mici, squat se potrivesc perfect într-un stil minimalist de cameră de zi. De asemenea, astfel de mobilier se va încadra organic în designul camerei, realizat în stil oriental..

Pentru o cameră de zi în stil oriental

Ansamblu de mobilier neobișnuit

Folosind spațiul în mod eficient

De regulă, unul dintre pereți este alocat sistemelor de depozitare în camera de zi, în care există deja o zonă video, un șemineu sau ambele. De fapt, în multe încăperi există încă suficiente colțuri neutilizate și puncte oarbe în care ar putea fi amplasate module de stocare mici. De exemplu, spațiul de sub fereastră poate fi folosit pentru sisteme de stocare, care, printre altele, joacă rolul de a sta. Desigur, această opțiune este potrivită pentru încăperile în care radiatoarele de încălzire nu sunt amplasate sub ferestre..

Sisteme de stocare sub fereastră

Sisteme de stocare în jurul ferestrei

Deschideți rafturi și celule în jurul ferestrei

O altă modalitate de utilizare eficientă a spațiului este utilizarea rafturilor ca partiții interioare. Dacă, în orice caz, trebuie să zonați spațiul utilizând o partiție, atunci de ce să nu echipați în acest loc o compoziție de sisteme de stocare deschise sau combinate.

Suport de ecran

Rafturi ca partiție interioară

Dacă camera dvs. de zi joacă rolul unui home theater, atunci este evident că toată atenția acordată designului camerei se va concentra pe locația zonei video și pe instalarea de mobilier tapițat confortabil pentru o poziție confortabilă în fața TELEVIZOR. Pentru sistemele de depozitare, în acest caz, este atribuit un rol secundar, iar aspectul ansamblului de mobilier ar trebui să aibă un aspect adecvat, care să nu distragă atenția de la centrul focal al spațiului..

Mobilier home theater

Strict, concis, simetric

În jurul televizorului mare

Una dintre metodele de utilizare rațională a spațiului din camera de zi este integrarea unui loc de muncă în zona sistemului de depozitare. Pentru a organiza un mic birou la domiciliu, aveți nevoie de foarte puțin – o consolă mică sau orice altă suprafață care imită un birou, pe care puteți așeza un computer și un scaun sau mini-scaun confortabil lângă el.

Loc de muncă într-un ansamblu de mobilier

Soluții de culoare – varietate de opțiuni

Doar la prima vedere poate părea că alegerea paletei de culori pentru performanța sistemelor de stocare este mică. Nu numai diferitele nuanțe naturale ale speciilor de lemn pot deveni o soluție de culoare pentru executarea unei structuri și a fațadelor acesteia. Material vopsit, acoperire cu filme lucioase și chiar fațade din țesături – toate acestea se găsesc în colecțiile moderne de mobilier..

Alegerea culorii originale

Ansambluri de mobilier alb ca zăpada

Schemă de culori neobișnuită pentru camera de zi

Rafturile albe ca zăpada sunt de mult o caracteristică obișnuită a proprietarilor de case din întreaga lume. Fațadele ușoare și rafturile deschise s-au îndrăgostit de designeri și nu își pierd popularitatea din mai multe motive:

  • chiar și structurile la scară largă arată mai ușoare, fără greutate într-un design alb ca zăpada;
  • este mai ușor să îngrijești suprafețele ușoare – praful și amprentele nu sunt practic vizibile pe rafturile albe;
  • culoarea albă se potrivește bine cu orice decor și mobilier din camera de zi;
  • sistemele de stocare în alb sunt capabile să creeze o imagine luminoasă și luminoasă a întregului living.

Soluție ușoară

Alb pentru o casă de țară

În stil nautic

Rafturi albe iluminate din spate

Sistem modular alb

Sistemele de stocare a luminii sunt potrivite pentru camerele de zi, în interiorul cărora sunt folosite în mod activ culorile luminoase – pentru execuția mobilierului tapițat, decorului textil sau spațiului de decorare.

Ușoară

Rafturi albe ca zăpada cu umplutură strălucitoare

Deschideți celulele din jurul televizorului

Într-un living mic

Nu numai un sistem modern de stocare poate fi prezentat în alb. Originalitatea și exclusivitatea în interiorul camerei de zi vor fi aduse de așa-numitul perete cu elemente sculptate, poate chiar cu scuffs și păstrarea decorului vechi.

Mobilier de living sculptat

Nimic nu aduce căldură naturală în interiorul unei camere precum suprafețele din lemn. Fie că sistemul dvs. de depozitare este realizat din lemn sau dintr-un material care îl imită cu succes, efectul prezenței materialului natural este întotdeauna uimitor. În proiectele moderne de design ale camerelor de zi, puteți găsi deseori sisteme de depozitare, al căror material repetă finisajul podelelor – parchet laminat, parchet sau lemn.

Nuanțe naturale

Lemn usor

Culoarea naturală a dulapurilor

Sistem de cameră de zi încorporat

Culoarea gri și toate nuanțele sale sunt incredibil de populare în ultima vreme. Culoarea neutră și modestă, cenușie, este capabilă să înnobileze imaginea camerei de zi, să ofere fermității și dimensiunii imaginii sale. Sistemele de depozitare gri închis în diferite modificări arată excelent pe fundalul deschis al finisajului..

În gri

Sistem de stocare a cărbunelui

Tonul gri deschis al sistemelor de depozitare se potrivește cu elementele interioare moderne – corpuri de iluminat cu suprafețe cromate, măsuțe de cafea și inserții oglinzite, accesorii pentru mobilier suplimentar.

Opțiune gri deschis

Soluții originale pentru sisteme modulare – combinarea culorilor

Un aspect non-banal al sistemelor de depozitare poate fi realizat prin aplicarea unei metode de proiectare foarte simple, dar eficiente – o combinație de două sau mai multe culori în performanța mobilierului. Puteți utiliza două variante de aceeași culoare – nuanță întunecată și deschisă. Sau mergeți mai departe și utilizați suprafețe pictate împreună cu elemente din lemn..

Combinarea culorilor

Combinație de contrast

Gri și lemnos

Una dintre cele mai radicale opțiuni pentru culorile combinatorii pentru execuția unui perete în sufragerie sunt nuanțele de alb și negru. Pentru a crește vizual înălțimea camerei, este mai logic să folosiți negru pentru nivelul inferior al dulapurilor și alb pentru nivelul superior al rafturilor sau rafturi deschise amplasate separat.

Schema de culori alb-negru

Sisteme de stocare alb și negru

Albul poate fi combinat cu suprafețe de orice nuanță. În funcție de intensitatea și profunzimea culorii, puteți obține atât o versiune contrastantă, dinamică, cât și o combinație delicată de culori pastelate..

Combinatorie cu alb

Sistem de colț alb-galben al modulelor

Dulapurile sunt ca o plapumă patchwork

Alegerea originală a culorii este o nuanță violet pentru fațadă și un model din lemn natural pentru interiorul raftului. Dacă nuanțele de liliac și liliac sunt utilizate în designul camerei de zi, imaginea se va dovedi originală, expresivă, non-banală.

Combinație de culori neobișnuită

Combinație în culori pastelate

În execuția sistemelor de stocare modulare, puteți combina nu numai culorile, ci și materialele. De exemplu, sticla dintr-un ansamblu de lemn sau MDF poate fi utilizată pentru a crea uși transparente sau pentru a deschide rafturi..

Rafturi din sticlă în sistem de lemn