Repararea balconului și logiei

Aproape fiecare apartament tipic modern are balcon sau logie. Dar, din păcate, această zonă suplimentară nu este întotdeauna utilizată de rezidenți. De multe ori această parte a apartamentului este percepută ca o cămară pentru depozitarea lucrurilor inutile pe care proprietarii fie nu știu unde să le depoziteze, fie pur și simplu le pare rău să plece. Dar este nevoie de puțină muncă și o mică investiție de bani, iar această parte a apartamentului se va transforma într-o cameră confortabilă și funcțională. Balconul (loggia) respectă aceleași reguli și legi de design și armonie, ca orice altă parte rezidențială a apartamentului.

Idei pentru amenajarea unui balcon și a logiei

Desigur, există limite în zborul fanteziilor și ideilor. Și, practic, restricțiile se aplică filmărilor de pe balcon sau loggie. Dar, în orice caz, vor exista 5-6 metri de suprafață utilă. Opțiuni sugerate pentru a transforma un balcon sau o logie:

 • Cantină

  O masă și câteva scaune, un raft sau un raft pentru vase. Posibilitatea de a mânca împreună cu familia la aer curat, dar și de a primi oaspeți

  Sufragerie cu balcon

 • Sală de gimnastică

  Instalați un simulator sau bare de perete. Vă puteți limita la un covor simplu și la un set de echipamente sportive de bază: gantere, extensor, frânghii, etc. Aruncați o cutie cu braț sau două videoclipuri și distracția sportivă este garantată

  Sală de gimnastică cu balcon

 • Opțiune combinată

  O opțiune mai costisitoare și posibilă numai dacă există o logie – alăturarea acestei camere la camera de zi și creșterea contoarelor rezidențiale

  Balcon combinat cu bucătărie

 • Studiu

  Este foarte posibil să vă retrageți și să lucrați în tăcere prin instalarea unei mici mese de computer, scaun, raft sau rafturi.

  Birou cu balcon

 • Loc de odihnă

  După ce ați așezat un balansoar sau un șezlong mic, puteți oricând să vă întindeți cu o carte, să ascultați muzică sau să vă bucurați de liniște în singurătate.

  Cameră de odihnă cu balcon

 • Grădină pe balcon

  După ce ați gândit corect iluminarea și încălzirea balconului, este posibil să obțineți o recoltă pe tot parcursul anului

  Grădină de legume cu balcon

 • Atelier de creație

  Totul depinde de hobby, hobby-ul proprietarului balconului sau logiei. Dar, în orice caz, puteți instala o masă sau un banc de lucru pe orice balcon

  Balconul atelierului

 • Camera de joacă pentru un copil

  În acest caz, în primul rând, este necesar să ne gândim la siguranța copilului. Dacă spațiul vă permite, nu puteți depozita doar jucării, ci și instalați un tobogan sau un mic complex sportiv. Și vara chiar și o mică piscină gonflabilă

 • Gradina de iarna

  Sunt necesare rafturi și rafturi pentru flori, iar florile în sine. Un decor special va fi un perete cu oglindă, care va extinde vizual spațiul și va face camera și mai frumoasă.

  Grădină de iarnă cu balcon

AnteriorUrmător123456789

Alăturarea unui balcon sau logie la zona de living a apartamentului

Aceasta este cea mai dificilă și consumatoare de timp și, în același timp, o șansă unică de a vă extinde casa și de a da un stil original apartamentului dumneavoastră..

Balcon combinat Dormitor balcon combinat Bucătărie combinată cu balcon Living combinat cu balcon Cameră combinată cu balcon Cameră combinată cu balcon Balcon combinat cu bucătărie Sufragerie combinată cu balcon Balcon combinat pentru relaxare Fotografie combinată a balconului Chicinetă combinată cu balcon Fotografie combinată a balconului Bucătărie combinată, balcon, sufragerie Mărim suprafața bucătăriei datorită balconului Dormitor cu balcon combinat Mărim suprafața dormitorului Balcon combinat în apartament Mansardă de balcon combinată Balcon combinat în fotografia apartamentului Balcon combinat cu fotografie de bucătărie

O astfel de aderare se referă la reamenajarea unui apartament și necesită respectarea următoarelor norme legale stabilite de stat:

O astfel de reamenajare este un efort consumator de timp, costisitor și riscant. Și ar trebui să te gândești foarte bine și să analizezi dacă trebuie să te implici într-un astfel de eveniment. Dacă apartamentul are un al doilea balcon sau logie, atunci procedura de îmbinare a unui obiect va fi mult facilitată.

Acest tip de reamenajare este posibil doar în casele de cărămidă, unde pereții laterali și logiile sunt portante. Dar este de dorit și să le întărești. În casele cu panouri, unde un balcon sau o logie este o continuare a planșeului, o astfel de lucrare este absolut imposibilă..

Flori și decorațiuni decorative pentru balcon și logie

Decor balcon Balcon neobișnuit Frumos balcon Frumoasă fotografie de balcon Interior balcon Balcon luminos Cum să echipezi un balcon Idei de balcon Sfaturi pentru balcon Design foto balcon Cum se face un aranjament de balcon Dormitor pe balcon Organizarea unui balcon exemple Exemplu interior de balcon Cameră de odihnă pe balcon Flori pe balcon Opțiuni de proiectare a balconului Balcon luminos Amenajarea teritoriului cu balcon Interior și design de balcon

Realizarea unui balcon (loggia) este o etapă finală importantă a amenajării. Toate lucrările anterioare au vizat crearea unui spațiu confortabil confortabil, iar atingerea finală ar trebui să ofere camerei un stil individual complet al proprietarului apartamentului. Florile strălucitoare și frumoase de pe balcon (loggia) vă pot încânta într-un anumit anotimp sau pe tot parcursul anului. Depinde de tipul de balcon (loggia) pe care l-ați ales atunci când aranjați.

Înainte de a alege culorile pentru balcon, decideți-vă preferințele. Florile pot fi:

Până în prezent, sortimentul prezentat în florării este larg și variat. Principalul lucru este să alegeți florile potrivite pentru balconul sau loggia dvs. Acest lucru este influențat de următorii factori:

Este mai bine să plantați flori anuale pe un balcon deschis, fără vitralii sau pe un balcon sau loggia vitrate, dar reci. Puteți semăna semințe în recipiente deschise și alte recipiente pentru flori. De la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei, balconul va fi înconjurat de verdeață și culori luminoase. Tot pentru această perioadă, plantele de interior în ghivece pot fi afișate pe balcon..

Balconul cald și vitrat, desigur, extinde mult alegerile de culoare. Preferințele tale joacă deja un rol aici. Poate fi atât plante de grădină, cât și plante de interior. Pe lângă flori, mobilierul sau iluminatul neobișnuit pot deveni un decor decorativ al unui balcon (loggia) (De exemplu: lămpile de grădină pot fi utilizate pe balcon) sau orice alte elemente decorative. Agățați imagini frumoase sau rafturi pe pereți. Așezați sfeșnice cu lumânări sau figuri decorative frumoase pe ele. În decor, trebuie să vă concentrați doar asupra preferințelor dvs., astfel încât camera să transmită individualitatea proprietarului și să încânte oaspeții cu frumusețe și confort..

Mobilier pentru balcon sau logie

Mobila pentru balcon foto Mobilier de balcon neobișnuit Cum să echipezi un balcon Posibilități de amenajare a unui balcon Fotografii de interior cu balcon Mobilier de balcon pliant Masă de balcon Mobilier de balcon Fotografie de proiectare a balconului Balcon verde Posibilități de proiectare a balconului Cum să aranjați mobilierul pe balcon Cum să aranjați mobilierul pe balcon fotografie Mobilier frumos pe balcon Mobilier în interiorul balconului Mobilier de balcon din lemn Fotografie mobilier balcon Canapea pe balcon

Este recomandabil nu doar să efectuați un audit și să dezasamblați tot ce s-a acumulat pe balcon sau logie. Și cât mai mult posibil pentru a scăpa de toate lucrurile care au mințit de ani de zile și care nu au fost niciodată necesare de nimeni. Amintiți-vă: să vă aruncați casa, să vă aruncați viața, să nu vă permiteți să mergeți înainte și să vă dezvoltați. Aruncă totul în coșul de gunoi fără regret, și în curând va apărea ceva nou și interesant în casă și în viață..

Mobilierul pentru balcon este împărțit în două tipuri: pentru camere reci și calde. Pentru un balcon vitrat la rece (loggia), trebuie să selectați mobilierul în funcție de următorii parametri:

Parametrii necesari pentru mobilier atât pe balcoane reci, cât și calde sau pe loggia:

Pe balcoanele calde sau logiile, este posibil să instalați mobilier la fel ca în alte camere de zi ale apartamentului. Pentru balcoanele deschise sau logiile, ar fi cel mai optim să achiziționați mobilier din lemn, răchită sau metal forjat..

Iluminat balcon sau logie

Opțiuni de iluminare a balconului Iluminare neobișnuită a balconului Iluminarea balconului Fotografie iluminat balcon

În timpul construcției de clădiri de apartamente rezidențiale, iluminatul de pe balcoane și logii nu este asigurat de constructori. Prin urmare, începând amenajarea balconului (loggia), efectuați cablurile electrice acolo. Pe un balcon sau logie, ca în orice alt spațiu de locuit, este mai bine să efectuați cabluri electrice ascunse, arată estetic și mai sigur.

Alegerea corpurilor de iluminat depinde în totalitate de scopul camerei și de gustul dumneavoastră. Nu puteți fi limitat nici de formă, nici de culoare, nici de numărul de corpuri de iluminat.

Vitrarea unui balcon sau a unei logii

Dacă balconul sau loggia este planificat să fie folosit nu numai vara, ca loc de relaxare, atunci, desigur, primul lucru de care trebuie să aveți grijă este vitrarea camerei. Există două tipuri de geamuri de balcon (loggia): rece și caldă.

Vitrarea rece a balcoanelor și a logiilor.

La «geamuri reci» balconul (loggia) primește următorul număr de avantaje:

Astăzi la  «geamuri reci» cele mai populare sunt profilele glisante din plastic și aluminiu. Se folosesc și rame oscilante, dar sunt mai potrivite, pentru suprafețe mari, decât dimensiunile standard ale balcoanelor și logiilor.

Geamuri calde

«Geamuri calde» realizate fie cu ferestre din plastic, fie din lemn, împreună cu izolarea generală a podelei, pereților și tavanului balconului (loggia). Cu cât sunt mai multe camere de aer, cu atât sunt mai mari proprietățile de izolare termică ale ferestrei. Nu se recomandă utilizarea profilelor metalice pentru geamurile calde. Clapetele pot fi de următoarele tipuri:

Izolarea termică a balconului (loggia)

Alegerea unei modalități de izolare a unui balcon sau logie depinde de tipul de geam al balconului. Dacă «geamuri reci», atunci nu are sens să izolezi camera. Puteți adăuga garnituri exterioare de siding, care nu ocupă suprafața utilizabilă din interior și va servi drept izolație suplimentară.

Dacă este instalat «geamuri calde», atunci izolarea întregului perimetru al balconului (loggia) trebuie abordată temeinic. Diverse materiale sunt utilizate pentru izolare:

Izolația este așezată de-a lungul întregului perimetru: pereți laterali, podea, tavan, parapet. Totul, cu excepția peretelui dintre apartament și balcon (loggia). Înainte de a pune izolația, este necesar să sigilați toate fisurile. Umezeala care le poate pătrunde va strica toată munca depusă..

Următorul pas în izolarea balconului va fi pardoseala noului etaj. Orice materiale pot fi folosite, ca la repararea oricărui alt spațiu închis. Experții recomandă utilizarea pardoselilor încălzite pe balcoane și logii, ceea ce va face camera încă și mai confortabilă și confortabilă..

Decor de perete și tavan pentru un balcon sau logie

Decorarea interioară a balcoanelor și a logiilor se realizează cu diferite tipuri de materiale. Alegerea depinde de gustul și capacitățile materiale ale proprietarului apartamentului.

Îmbrăcăminte din lemn

Decor perete lemn bmlkona Placare balcon cu lemn Comodă neobișnuită pe balcon Placare de perete cu plastic pe balcon Pereți de lemn pe balcon Placare balcon cu lemn

Lemnul este cel mai ecologic material, dar și cel mai scump. Pereții balconului (loggia) căptușiți cu clapă de lemn vor arăta îngrijite și solide. Există unele particularități în îngrijirea unui copac, astfel încât acesta să nu se deformeze și să dureze mulți ani. Practic, aceasta se referă la pătrunderea umezelii la suprafață. Nu este recomandat să spălați suprafețele din lemn cu apă sau alte mijloace lichide..

Finisaj plastic

Înveliș din plastic pe balcon Plastic pe balcon Podea din lemn pe balcon Tavan din plastic pe balcon Pereți din plastic pe balcon Balcon de perete din plastic

Finisarea din plastic a unui balcon sau logie se realizează în două tipuri de materiale: panouri din PVC și clapetă din plastic.

Panourile din PVC nu sunt la fel de ecologice ca lemnul, dar sunt și de înaltă calitate și durabile. Astăzi este cel mai popular material în decorarea balcoanelor (loggii). Panourile din PVC au cea mai lungă durată de viață și capacitatea de a alege orice culoare și model de design. Panourile sunt absolut inofensive pentru sănătatea umană, rețin căldura și nu lasă să treacă umezeala.

Căptușeala din plastic este cel mai economic tip de finisare a unui balcon sau logie. Durata de viață este, de asemenea, foarte durabilă. Rapid și ușor de instalat.