Psihologia movului în interiorul dormitorului

Astăzi, utilizarea culorilor decolorate și discrete în interiorul dormitoarelor se estompează în fundal. Dacă la sfârșitul secolului trecut pereții albi și așternuturile ușoare erau un must-have pentru fiecare casă, acum nimeni nu va fi surprins de vederea combinațiilor de culori strălucitoare și îndrăznețe. Există o mulțime de tendințe moderne și opinii de design despre utilizarea unei anumite nuanțe, atât în ​​proiectarea spațiilor, cât și în haine, accesorii și alte lucruri mici. Opțiunile luminoase sunt cele mai atractive pentru tineri, deoarece sunt mai pricepuți în această privință. Cu toate acestea, generația de adulți, care știe multe despre arta potrivirii culorilor, ține pasul cu copiii lor și combină cu îndemânare elemente aparent incongruente..

Frumos dormitor violet

Una dintre cele mai populare culori este violetul. Este foarte dificil să vă imaginați un dormitor în mov, dar designurile incredibile și combinațiile uimitoare de culori complementare vă permit să creați interioare cu adevărat maiestuoase, în care movul arată mândru și maiestuos..

Interiorul dormitorului violet

Prezintă mov

Violetul este o combinație de două culori primare, roșu și albastru. Cu ajutorul diferitelor concentrații ale acestor elemente de bază, pot fi create multe alte nuanțe speciale – de la violet intens la delicat, aproape roz. Astfel de combinații unice permit utilizarea detaliilor speciale în interior, care subliniază în mod favorabil ideea principală a camerei..

Decor perete în mov

Fiecare culoare din psihologie are propria denumire, influență asupra caracterului. Evidențiind nuanța preferată, adesea folosită în viață, îți poți determina starea de spirit, temperamentul și punctele de vedere asupra anumitor lucruri. Psihologii experimentați folosesc cu ușurință aceste semne de diferențiere a culorilor. Multe agenții de publicitate folosesc în reclamele lor exact acele culori care arată bine dintr-un unghi sau altul. Violetul este una dintre cele mai atractive, dar complexe culori.

Ce este violetul? În primul rând, este multilateral, deoarece are doar un număr imens de nuanțe – violet, fucsia, lavandă, vinete, liliac și multe altele. Fiecare nuanță a acestei culori speciale are propria sa caracteristică și evocă emoții și impresii diferite într-o persoană. Dacă violetul cu cea mai mare parte a albastrului este prezent în schema de culori a interiorului, atunci camera este imediat umplută cu emoții precum imperiozitatea, pasiunea, grosolănimea. Când designul constă din elemente de liliac delicat sau violet deschis, firul psihologic al camerei se va calma chiar și cu stres sever și nevroză..

Mobila mov în dormitor

Dormitor violet – o oportunitate de auto-realizare

În secolul trecut, culoarea mov a fost inerentă reprezentanților aristocrației. Diferitele sale nuanțe se regăsesc atât în ​​hainele regilor, cât și în interiorul camerelor regale și al camerelor de recepție. În inelele cardinale, ametistul purpuriu a fost folosit ca simbol al puterii și al statutului, iar miturile și legendele descriu multe fațete ale acestei culori. Cea mai mare popularitate a violetului a apărut în secolul al XX-lea, reprezentanții șocanți ai futurismului și personalitățile strălucitoare care doreau autorealizarea, au folosit multe nuanțe ale acestei culori în viața lor de zi cu zi..

Frumos dormitor violet

Astăzi, liliacul, fuscia, vinetele întunecate și multe alte nuanțe similare sunt folosite cu succes în diferite stiluri interioare. Designul unui dormitor într-un stil clasic arată elegant și neobișnuit cu utilizarea nuanțelor delicate.

Nuanțe de violet pe tapetul din dormitor

Dar și un dormitor superb de înaltă tehnologie, cu o combinație incomparabilă dintr-o paletă bogată și elemente laconice.

Dormitor de înaltă tehnologie cu culoare violet

Modalități de utilizare a violetului în interior

Orice culoare poate fi utilizată în diferite moduri în cameră, nivelul percepției sale depinde de aceasta și, cu ajutorul unor tehnici speciale, puteți transmite cu ușurință ideea dvs. celor din jur, creând o singură idee a camerei.

1. Pereții mov

Utilizarea violetului în pictura de perete este o tehnică foarte subtilă și complicată. Este necesar să înțelegeți ideea generală a camerei pentru a crea o imagine armonioasă a dormitorului dvs. Cel mai adesea, se folosesc nuanțe deschise și delicate de violet, mai ales ca culoare a pereților camerelor fetelor tinere. De exemplu, ca în această fotografie:

Dormitor violet închis Design violet de interior și dormitor Dormitor pur purpuriu

Mai puțin frecvent, se folosesc violetele întunecate, dar sunt mai ușor de manevrat pentru a crea un contrast care este incredibil de popular în designul modern al dormitoarelor. Tapetul de nuanțe de violet închis în combinație cu mobilier din lemn de culoare închisă, un pat alb ca zăpada decorat cu perne violete contrastante arată foarte neobișnuit și elegant.

Dormitor în tonuri violet intens

Este imposibil să creezi o cameră pur purpurie. Este necesar să umbriți cumva culorile saturate și contrastante. Acest lucru se poate face folosind nuanțe subtile de alte culori care aduc mai multă lumină în cameră..

Dormitor violet deschis

2. Accent violet

Cea mai frecvent utilizată metodă de decorare violet este metoda accentului. Când atmosfera generală a camerei este completată de elemente mov, camera devine misterioasă și maiestuoasă..

Idei pentru dormitor

Mobilierul cu nuanțe violete saturate delicate sau întunecate poate deveni un accent. Nu este doar practic, dar arată și foarte bine pe fundalul altor elemente de diferite culori..

Mobilier în interiorul dormitorului mov Mobilier în interiorul dormitorului mov

Un pat de culoare liliac închis la culoare, care se află în centrul unui dormitor luminos, va atrage privirea, sugerând că aceasta este o cameră în care ești doar tu, ca pe o insulă. Într-un astfel de dormitor, relaxarea se transformă în adevărată plăcere..

Frumoase otomane în interiorul dormitorului mov

Orice parte a decorului poate deveni un accent violet – un panou pe perete, perdele pe fereastră, un covor pe podea sau perne moi fermecătoare pe pat..

Accesorii în dormitorul mov Accesorii în dormitorul mov

Pictura de artă cu elemente violete arată foarte frumos. Florile mov pe un fundal alb cu frunze verzi strălucitoare vor fi benefice pentru a se combina între ele.

Violetul poate fi aplicat oriunde, creând o varietate de efecte vizuale – extinderea unei camere sau făcând-o confortabilă și modestă..

Covor violet în interiorul dormitorului

Combinația de mov cu alte culori și nuanțe

Violetul este combinat cu mai multe scheme de culori de bază – alb, negru, verde, galben, cu motive argintii și aurii. În plus, nuanțele de violet sunt combinate foarte elegant între ele, formând o tranziție lină între diverse detalii: pereți, mobilier și accesorii..

Combinații de mov în dormitor

Poate că cea mai reușită combinație de culori pentru un dormitor este violet și alb. O cameră albă delicată și confortabilă nu va fi niciodată plictisitoare dacă conține accesorii în nuanțe de violet..

Fotolii moi în dormitorul roz Covor alb și perete violet în dormitor Dormitor alb cu perdele mov

Violetul este o culoare misterioasă creativă, lasă întotdeauna o notă de mister în spatele ei. Pretenția interiorului dormitorului cu numeroase elemente violet va arăta la fel de încântătoare ca și designul laconic restrâns al camerei de odihnă cu un minim de violet.

Frumos dormitor violet Frumos dormitor violet

Oricine poate aduce o picătură de excentricitate și măreție în viața lor, împreună cu o culoare strălucitoare și la modă. Cu toate acestea, toată lumea are dreptul să își determine în mod independent doza de violet.