Proiecte de design de baie în stil mansardă

Poate că cel mai paradoxal și inexplicabil dintre toate stilurile interioare este mansarda. Originare la intersecția dintre boem și subteran, îmbină armonios scara industrială cu decorul elegant. Spre deosebire de tendințele stilului, unde puteți prezenta în prealabil un aspect aproximativ și o schemă de culori, mansarda lasă loc pentru idei creative. Nu este de mirare că designerii din întreaga lume tratează spațiile în acest stil cu o îngrijorare specială..

Inițial, stilul mansardă era caracteristic fostelor clădiri industriale, care au fost supuse reconstrucției într-o zonă rezidențială. De-a lungul timpului, influența stilului s-a răspândit atât de mult, încât a început să fie folosită în apartamente obișnuite ale orașului și chiar în case de țară..

În această publicație, vă sugerăm să vă îndreptați asupra proiectelor de design ale unei băi sau a unei băi, realizate în stilul mansardă. Unele dintre imagini fac parte într-adevăr dintr-o fostă unitate de producție transformată în apartamente rezidențiale. Altele sunt băile apartamentelor și conacelor orașului. Mulți designeri recurg la stilul loft, deoarece reparațiile în această direcție sunt adesea cele mai profitabile din punct de vedere economic și nu necesită costuri semnificative..

Baie în culori închise

Principalele caracteristici distinctive ale spațiilor de tip loft sunt:

  • suprafete mari
  • ferestre imense
  • tavane înalte
  • fără pereți despărțitori și uși, cu excepția băii și a altor spații utilitare

Stil Loft

În ceea ce privește decorarea spațiilor în stilul în discuție, acesta se caracterizează prin suprafețe din beton, cărămidă naturală, oțel inoxidabil, grinzi și tavane deschise, diverse comunicații care nu numai că nu se ascund de ochi, dar sunt afișate și în mod deliberat și sunt adesea subiectul unui fel de decor.

Cabină de duș la mansardă

Stilul mansardă se caracterizează prin contrastul unei texturi deliberat aspre, finisate cu erori, care se opun accesoriilor elegante și obiectelor de artă de design, obiectelor de artă.

Oțel inoxidabil peste tot

Cărămida ca atribut indispensabil al stilului de mansardă

Inițial, zidăria din clădirile industriale nu a fost prelucrată doar din motive economice. Mai târziu acest gen «finisaje», sau mai degrabă absența sa a devenit unul dintre semnele distinctive ale stilului loft. În zilele noastre, designerii ridică în mod special pereți de cărămidă sau stilizează suprafețe pentru ei folosind materiale artificiale..

Zidărie

Zid de cărămidă

Combinația contrastantă de pereți de cărămidă brută cu materiale de finisare moderne creează un aspect interesant, chiar și în spații atât de mici, cum ar fi o baie.

Caramida si sticla

caramida rosie

Caramida este tratată cu spray-uri speciale care protejează pereții de umezeală excesivă și de posibila formare a mucegaiului. În caz contrar, o astfel de suprafață nu necesită o întreținere specială..

În spatele pereților despărțitori de sticlă

De regulă, în fostele spații industriale utilizate pentru locuințe private, baia este pur și simplu un spațiu împrejmuit într-un fel sau altul. Deseori sticla mată sau transparentă este utilizată ca astfel de pereți despărțitori, mai rar ecrane din căptușeală sau policarbonat.

Obiecte de artă

Interesul pentru stilul loft a fost inițial cauzat de un protest împotriva fundațiilor burgheze și de opresiunea gândirii creative. Și astăzi, ideile de design se reflectă în interiorul direcției urbanistice, unde orice obiect de uz casnic poate deveni un obiect de artă..

In dus

Cadă strălucitoare

Chiar și o mică parte a peretelui cu zidărie ne permite să determinăm imediat în mod inconfundabil stilul băii. Accesoriile pentru baie și instalații sanitare, totuși, pot fi ultra-moderne.

Stil Loft

Scara camerei și tavanele înalte determină, de asemenea, caracteristicile stilistice ale interiorului urban..

În jurul cărămizii

În fostele clădiri industriale, nu este obișnuit să economisiți spațiu, astfel încât o baie poate ocupa zeci de metri pătrați. Nu trebuie să vă faceți griji că realizarea tuturor pereților săi sub formă de zidărie va reduce camera..

Contrast de cărămidă și sticlă

Combinația contrastantă dintre cărămizi aspre și cea mai delicată nuanță de pereți despărțitori din sticlă creează un interior de baie incredibil de curat și proaspăt.

Caramida pe tavan

Uneori puteți găsi un model de cărămidă pe tavan. O cameră de duș spațioasă, limitată de un dormitor minimalist de doar o mică partiție, are un tavan foarte original, al cărui efect este sporit de iluminare.

În nuanțe de negru

Elemente din lemn – un material natural în stil urban

Prezența lemnului în interiorul unei băi în stil mansardă ajută să se îndepărteze puțin de industrializarea totală, să ofere camerei o anumită căldură de materii prime naturale și astfel să dezamorseze atmosfera.

Alb și lemnos

Chiar și elementele mici din lemn schimbă aspectul unei băi sau a unei băi. Nuanțele calde diluează răceala plăcilor din beton sau ceramică.

Zona TV

În această baie spațioasă, exista chiar un loc pentru o zonă TV, din lemn. Ferestre mari pătrate și uriașe – atuul interior.

Lemn usor

Suprafețele mici de suprafețe din lemn adaugă varietate băii. Baterii întunecate pentru a se potrivi cu sistemele de inginerie expuse și cablurile electrice.

Lemn întunecat

Designul neobișnuit al băii, care s-ar potrivi cu cel puțin încă două, este realizat la scară mare și nu fără ajutorul elementelor de țară.

Finisaj din lemn

În tonuri roșii

Spațiu de baie aproape în întregime îmbrăcat în lemn, destul de eclectic și variat.

Elemente rustice

Elementele din lemn rustic din această baie au devenit un punct culminant printre finisajele moderne și articolele sanitare..

Lemn pe podea și tavan

Laminatul de lemn de pe podeaua și tavanul băii, care este separat de spațiul comun, este o mișcare de design interesantă. Pe fundalul nuanțelor lemnoase și cenușii, baia albă ca zăpada arată și mai luxoasă..

Lemn și placaj

Elementele din lemn și placaj au transformat o baie extraordinară.

Copac sub duș

Ce lipsește în această baie cu duș spațios – lemn, sticlă, plăci mozaic, beton și chiar ardezie.

Design de contrast

Grile negre

Baia contrastantă cu rame de ușă din sticlă închisă și linii tehnice se remarcă în mod deosebit pe fundalul finisajelor ușoare. Pardoseala și blatul de lemn coexistă cu sisteme de depozitare colorate.

Loft eclectic

Suprafețe din beton în interiorul băii

În stilul mansardă, se acordă multă atenție suprafețelor din beton. Nu numai că nu este scump, ci și un material destul de practic care poate fi procesat cu ușurință. Pentru băi, suprafețele din beton sunt acoperite cu soluții speciale rezistente la umiditate. Dar trebuie amintit că betonul nu este suficient de puternic și poate fi colorat atunci când interacționează cu obiecte grele. Acest lucru trebuie luat în considerare în etapa de planificare a unei reparații sau reconstrucții..

Podea de beton

Pardoselile din beton autonivelante sunt un element frecvent al interioarelor în stil mansardă, iar băile, dușurile și toaletele nu fac excepție. Nu este acceptat să pictați betonul într-un stil urbanistic, paleta sa de culori curată și, uneori, o textură neobișnuită acționează ca un mediu industrial.

Beton la duș

Pereți din beton

Beton gri

Ziduri îmbătrânite

Efectul îmbătrânirii decorului de perete a avut o influență foarte activă asupra aspectului băii, fără a lăsa loc de îndoieli cu privire la apartenența la stilul mansardă..

Candelabru de designer

Uneori există excepții de la regulă – pereții și podelele din beton sunt vopsite într-o culoare neutră. În această baie, un candelabru neobișnuit de la un designer celebru a devenit centrul de atracție pentru ochi; stilul mansardă permite multe obiecte fanteziste..

Gresie ceramică pentru suprafețele băii

Nimeni nu se îndoiește de caracterul practic și durabilitatea unei astfel de metode de finisare a suprafeței ca și fațada cu plăci ceramice. Inițial, va trebui să cheltuiți un buget considerabil și o anumită perioadă de timp, dar toate costurile vor fi mai mult decât plătite pe parcursul mai multor ani de utilizare practică a suprafețelor, care, printre altele, sunt ușor de curățat. Ca să nu mai vorbim că există o mulțime de opțiuni pentru culori, texturi și dimensiuni ale plăcilor ceramice..

Placi multicolore

Placi de azur

Placi strălucitoare

Culori deschise

Imprimare strălucitoare

Chiar și într-un stil atât de urbanistic, gri, plin de împrejurimi industriale ca un pod, exista un loc pentru plăci cu față luminoasă..

Tigla fagure de miere

Plăcile de fagure colorate în culori vii sunt în centrul unei băi mici cu o cadă galbenă incredibil de strălucitoare. Adiacent suprafețelor de lemn ale diferitelor tipuri de lemn, interiorul sa dovedit a fi eclectic și bogat.

Mozaic verde

Primele mozaicuri cu frunziș au învelit literalmente această mică baie cu duș. Tavanul de lemn diluează puțin paleta destul de rece a camerei..

Tigla de metrou

Vier

Baie albă ca zăpada

Contrast

Ţiglă «Subteran», așa cum se numește cel mai adesea în Occident și în America sau «porc», așa cum se spune de obicei în țara noastră – un oaspete frecvent în interiorul băilor de literalmente toate stilurile. Opțiunea practică și tradițională de țiglă vă permite să creați suprafețe de gresie îngrijite care să se potrivească cu orice decor și toate tipurile de instalații sanitare.

Plăci întunecate

In alb

Și, în cele din urmă, vă sugerăm să vă familiarizați cu mai multe imagini ale băilor în culori deschise, de la alb ca zăpada la nisip pastel. Nu toate băile sau zonele de baie dintr-o fostă clădire industrială au spațiu suficient. ei pot «pentru a extinde» folosind un decor ușor de perete. Ținând cont de instalațiile sanitare albe ca zăpada, camera va fi proaspătă, rece și ușoară, ceea ce este adesea o raritate în interiorul urban..

Podea de stuf

Nuanțe deschise

Într-un interior alb ca zăpada

Versiunea albă și neagră

Placare albă

Accesorii neobișnuite

Chiuvetă originală

Baie spațioasă