Proiectarea unui apartament într-o casă cu panouri

Nu este atât de ușor să proiectezi un apartament într-o casă cu panouri. Acest lucru este laborios, dar, în principiu, o slujbă interesantă. Principala dificultate constă în faptul că o casă de panouri este o structură asamblată din blocuri identice. Pentru a fi mai clar, imaginați-vă o casă din cutii de chibrituri, principiul este același – blocuri de aceeași dimensiune sunt stivuite una peste alta. Desigur, în ceea ce privește procesul de construcție, este convenabil și lucrarea se face mai repede. Dar camerele sunt mici, înguste și au un aspect incomod – există o singură fereastră la sfârșit. Este fundamental dificil să schimbi ceva, presupunând că aproape toți pereții sunt portanți sau monolitici. Aceasta este specificitatea clădirilor bloc. Prin urmare, proiectarea ar trebui să se bazeze pe efecte vizuale..

Proiectarea unui apartament într-o casă cu panouri

Există multe modalități de a extinde vizual și de a schimba spațiul, iată câteva dintre ele:

Culoare

Pereții de capăt pot fi mai luminoși decât pereții laterali. La fel se poate face și cu perdelele – alegeți o gamă mai bogată pentru ele decât tapetul.

Mobila

Cu ajutorul aranjamentului corect, puteți face camera mai spațioasă, și anume, așezați mobilier masiv mai aproape de peretele final. Și, de asemenea, prin plasarea oglinzilor, puteți crea efectul spațiului volumetric..

Zonare

Puteți crea zonare transversală, apoi camera, împărțită în părți, va deveni mai confortabilă și mai spațioasă. Toate acestea pot fi realizate cu rafturi înalte, rafturi verticale și dulapuri. Podiumul aparține, de asemenea, efectului de zonare – acest lucru este neobișnuit, frumos și va ajuta, de asemenea, la creșterea spațiului..

Arc

Cu condiția ca peretele să nu poată fi demolat și doriți cu adevărat să combinați camerele, de exemplu, bucătăria și camera de zi sau toaleta și baia, atunci puteți utiliza tehnica arcului. Adică, în locul ușii care leagă camerele, faceți un arc. Deci, veți obține rezultatul dorit, menținând în același timp peretele portant, și arată foarte frumos..

Cel mai interesant lucru este că, în funcție de preferințele și gusturile proprietarilor, puteți utiliza fie o metodă, fie două, trei și chiar toate cele patru. Principalul lucru este să vă gândiți cu atenție în avans unde, ce și cum ar trebui să fie.

Efect de zonare

O fereastră cu perete complet este neobișnuită, proaspătă și foarte frumoasă

Fereastra de perete complet

Orientarea stilului

Deci, ne-am gândit deja prima etapă de decorare a unui apartament într-o casă cu panouri, care a contribuit la extinderea vizuală a spațiului. Următorul pas este de a construi un focus stil. Putem spune cu siguranță că un astfel de apartament va arăta bine în stilul minimalist. Acest stil vă va ajuta să păstrați acea cantitate mică de spațiu care este mai mult sau mai puțin liber. Dacă doriți, desigur, puteți folosi stilul high-tech, country sau etnic, dar brevitatea minimalistă va crea un sentiment de confort și ordine. Acest lucru implică absența detaliilor inutile care aglomerează camera. Și în camerele de dimensiuni modeste, acest lucru nu este deloc acceptabil..

Minimalism și nimic mai mult Cel mai de succes stil aici este minimalismul.

Pentru a plasa toate articolele de decor necesare, dacă există o astfel de dorință sau doar obiecte mici, puteți face nișe și rafturi încorporate în perete. Nu va ocupa spațiu și nu va arăta voluminoasă..

Nișe încorporate

Crearea unui living spațios din ceea ce este

De obicei, în astfel de apartamente, camera de zi, dacă există, este mică și îngustă. Și aici aș dori să așez o canapea confortabilă și o masă pentru primirea oaspeților sau pentru o distracție plăcută cu familia. Și pentru ca această cameră să corespundă cel puțin cumva cu scopul ei, puteți utiliza tehnica combinării încăperilor. În funcție de camera care va deveni o cameră de oaspeți și de cea care se află lângă ea, aceasta poate fi combinată fie cu o bucătărie, fie cu un dormitor..

Cea mai obișnuită opțiune este combinarea cu bucătăria. Zonarea poate fi cu pereți despărțitori sau mobilier așezat corect. În orice caz, veți obține o cameră holistică și destul de spațioasă. Aici va fi, de asemenea, potrivit să evidențiați zonele cu culoare. Și puteți utiliza, de asemenea, plafoane și spoturi cu mai multe niveluri..

  • Convenabil și practic

    Living combinat cu bucătărie

  • Economisirea spațiului poate fi frumoasă

    Living combinat cu bucătărie

AnteriorUrmător12

În raport cu dormitorul, puteți utiliza, de asemenea, pereți despărțitori sau ecrane sau pur și simplu atârnați perdele în jurul perimetrului patului..

Living și dormitor Dormitor separat de perdele

Sau, în general, pentru a nu fi separat de altceva decât de mobilier, spatele canapelei poate deveni deja un fel de despărțitor.

Partea din spate a canapelei este deja o partiție Zonarea cu o canapea

Este mai bine să alegeți schema de culori a camerei de zi în culori neutre sau deschise, mai ales că acesta este un apartament într-o casă cu panouri, care nu diferă în spațiu. Prin urmare, nuanțele deschise vor contribui la creșterea vizuală a spațiului..

Living luminos Interior camera de zi în culori deschise

Dormitor cu panou

În ceea ce privește decorarea dormitorului, problema principală este amplasarea patului. Deoarece toate celelalte atribute pot fi făcute fie într-o versiune compactă, fie încorporată, însă patul nu poate fi făcut mai mic decât este necesar. Prin urmare, există mai multe opțiuni pentru locație. Prima este o canapea extensibilă, care este un tip de canapea care se pliază ca un pat dublu. Adică, atunci când este asamblat, nu ocupă mult spațiu, dar când este demontat, este o opțiune destul de spațioasă și convenabilă..

Canapeaua – transformatorul sa stabilit de mult timp ca fiind confortabilă și foarte funcțională

Canapea - transformator

A doua opțiune este un pat încorporat într-o nișă. O nișă specială este realizată în perete, în care patul este asamblat dimineața și închis cu uși. Destul de convenabil, deoarece nu ocupă deloc spațiu în cameră, există doar o problemă de pliere și desfacere. Însă toate acestea sunt potrivite pentru cuplurile care doresc să doarmă pe paturi duble și astfel încât ambii soți să nu fie de perete. Deoarece dacă așezați patul în colțul de perete, acesta va economisi în mod semnificativ spațiu. Și pentru burlaci sau soți subțiri, un pat sau o canapea și jumătate poate fi încă potrivit.

Pat pentru doi Un pat și jumătate Pat de o persoana Pat pentru subțire

Pentru depozitarea lucrurilor, în loc de dulapuri mari – dacă nu este loc pentru ele – noptiere, dulapuri suspendate, nișe încorporate și așa mai departe sunt perfecte. Este recomandabil să utilizați orice spațiu disponibil, de exemplu, sub fereastră, lângă fereastră și deasupra acesteia. Partea inferioară poate servi drept masă, adică, în locul pragului ferestrei, pot exista dulapuri pe laturile de dedesubt. Și faceți spațiul lângă și deasupra ferestrei pentru nișe și depozitați diverse articole acolo. Astfel, puteți găzdui lucrurile necesare fără a supraîncărca spațiul..

Uneori trebuie să utilizați spațiul maxim utilizabil

Nișe de ferestre

Bucătărie sau chicinetă …

Bucătăriile din casele de tip panou nu sunt foarte spațioase, deci trebuie luați toți pașii posibili pentru a crea confort. Deoarece dimensiunea modestă a bucătăriei nu permite în același timp să aibă o zonă de lucru bună, un frigider și o masă confortabilă.

Deci, ca întotdeauna, există mai multe opțiuni. Cel mai bun este legătura dintre bucătărie și sufragerie. Desigur, dacă peretele dintre ele nu este portant și poate fi demolat. Dacă este așa, atunci veți obține o cameră destul de spațioasă, unde se pot potrivi o zonă confortabilă de lucru, un frigider, o masă bună (deja pe teritoriul sufrageriei) și alte dispozitive pentru o distracție plăcută. Apropo, masa de luat masa poate acționa ca un separator și poate separa bucătăria de camera de zi..

Tabel ca efect de zonare

Dar! Nu întotdeauna norocos, iar peretele nu este portant. Dacă nu poate fi atins, puteți face o deschidere cu un arc în loc de o ușă – acest lucru este foarte frumos – și puteți pune o masă pe roți între ele, adică puteți mânca într-o cameră sau alta, pur și simplu mutând masa . Astfel, frigiderul poate rămâne în bucătărie, ceea ce ușurează viața gospodinelor, iar zona de lucru nu va scădea foarte mult în dimensiune..

Dacă o bucătărie mică nu poate fi conectată la nimic, puteți apela la trucuri, de exemplu, o masă extensibilă sau pliantă. Adică masa poate fi încorporată în perete sau înclinată pe ea. Se pare că, atunci când nu este nevoie, pur și simplu nu există. Și apoi poți vorbi despre un spațiu de lucru bun. Dar pentru a se potrivi și frigiderului, puteți folosi dulapuri de perete. Bineînțeles, sunt deja în fiecare bucătărie, dar aici se propune ca acestea să fie puțin adânci și foarte înalte, chiar până la tavan. În partea de sus, depozitați ceea ce este foarte rar folosit. Astfel, dulapurile inferioare vor fi mult mai mici și este posibil să puneți un frigider.

Dulapuri înalte

Paleta de culori, ca în toate celelalte camere, ar trebui să fie deschisă dacă există dorința de a crește vizual spațiul.

Baie și toaletă

Bineînțeles, baia și toaleta nu au suficient spațiu. Prin urmare, cea mai rațională soluție ar fi combinarea acestor două camere. Apoi, se poate potrivi o mașină de spălat și o cadă sau duș confortabil și toate celelalte atribute necesare. Tehnicile de îmbunătățire vizuală includ tonuri deschise, oglinzi, plăci mate și spoturi pentru o lumină difuză plăcută..

Camera copiilor

În camera copiilor, ca în nici una, lipsa de spațiu se simte acut. Copiii au nevoie de un loc unde să se joace, să alerge și așa mai departe. Prin urmare, este necesar să economisiți spațiu cât mai mult posibil. De exemplu, puteți pune un pat de mansardă, care va lua locul pervazului ferestrei, iar sub el va fi echipat cu o zonă de lucru sau spațiu de depozitare. Trebuie avut în vedere că, dacă patul este atât de aproape de fereastră, acesta din urmă ar trebui să fie cât mai strâns posibil, astfel încât tirajul să nu dăuneze sănătății copilului. Aici vor fi recomandabile nișe încorporate, pentru a nu aglomera spațiul cu dulapuri sau dulapuri..

Deci, în timpul nostru există multe trucuri, trucuri și dispozitive pentru a face chiar și un mic apartament într-o casă de panouri confortabil, spațios și frumos. Tot ce este necesar este să abordați procesul cu suflet și răbdare. Ei bine, gândiți-vă bine la toate, desigur.

Bucătărie cu panouri cu spoturi Living confortabil Mobilierul întunecat pe un fundal deschis crește spațiul Culorile luminoase fac ca camera să fie vie Tonuri întunecate pentru o atmosferă solidă Hol și bucătărie Dormitor creativ Un design bine gândit este jumătate din luptă Cu cât fereastra este mai mare, cu atât camera este mai spațioasă. Austeritate și soliditate Aspect competent Decorul potrivit este și el important