Proiectarea perdelelor în dormitor

Fiecare persoană dorește ca interiorul camerelor sale să fie frumos, confortabil și confortabil. Echipăm o cameră de zi pentru relaxare și oaspeți, o creșă pentru jocurile unui copil, o bucătărie pentru gătit confortabil și o masă plăcută etc. Dar în ceea ce privește interiorul dormitorului, aici echipăm interiorul pentru noi, pentru sufletul nostru. În dormitor ne petrecem timpul personal, suntem singuri cu gândurile și visele noastre. Prin urmare, este atât de important să alegeți un mediu bun și să alegeți designul corect al perdelelor pentru dormitor. La urma urmei, aici este confortul și liniștea atât de importante. După cum au demonstrat oamenii de știință, în vis și, prin urmare, într-un dormitor, ne petrecem aproximativ o treime din întreaga noastră viață, ne recuperăm fizic și chiar psihologic și ne reîncărcăm cu energie. Și pentru un somn confortabil, fiecare are nevoie de propria cantitate de lumină, iar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul perdelelor selectate corect în dormitor..

Proiectarea perdelelor în dormitor

Alegerea perdelelor pentru dormitor

Înainte de a începe să alegeți perdele pentru dormitor, decideți asupra funcțiilor pe care ar trebui să le îndeplinească. La urma urmei, acest element al interiorului ar trebui să aducă atât plăcere estetică, încât să fie plăcut să se uite la ele, cât și practic – pentru a se proteja de lumina puternică a zilei și de zgomot în timpul odihnei. Dar perdelele din dormitor ne protejează nu numai de lumina soarelui, ci și de ochii curioși, deoarece dormitorul nostru este unul dintre cele mai intime locuri..

Mai întâi trebuie să construiți un design interior general pentru dormitor și să selectați modelele de perdea potrivite pentru acesta. Perdelele de dormit ar trebui să ne umple de veselie și bună dispoziție dimineața și să aducă liniște seara. Dacă razele strălucitoare ale soarelui nu vă deranjează deloc sau dacă ferestrele dormitorului dvs. nu sunt orientate spre partea însorită și nu doriți să ascundeți camera de o cantitate deja mică de lumină, atunci alegeți perdele ușoare și subțiri.

Perdele de lumină pentru dormitor Interior dormitor cu perdele de lumină Perdele de aer din interiorul dormitorului Perdele de lumină în interiorul dormitorului

Și pentru cei care găsesc o abundență de lumina soarelui interferează cu somnul, este mai bine să alegeți perdele opace, care, în plus, vor suprima zgomotul străzii..

Perdele opace suplimentare pentru dormitor Perdele opace pentru dormitor Perdele opace în interiorul dormitorului

Vă puteți ascunde de lumina strălucitoare a dimineții nu numai cu ajutorul perdelelor pentru ferestre. O soluție interesantă o reprezintă perdelele de noptieră pentru dormitor. Așezați-le în jurul perimetrului patului și trageți-le peste noapte, astfel încât să dormiți odihnitor în pat, iar restul camerei va fi nestingherit de căldura blândă a soarelui..

Perdele în jurul patului Perdele de noptieră în interiorul dormitorului

Iar pentru iubitorii de lumină difuză ușoară, perdelele ușoare de noptieră pentru dormitor sunt potrivite. Ele pot fi, de asemenea, situate în jurul întregului perimetru al patului sau pot îngrădi doar o parte a acestuia..

Perdele ușoare de noptieră în dormitor Perdele de noptieră din țesături ușoare Perdele de noptieră în interiorul dormitorului

Există o altă opțiune interesantă pentru protecția împotriva razelor solare de dimineață care interferează. Utilizați perdele pentru dormitor din țesături groase ca zonare, sau mai bine zis, împărțind camera în două părți. Într-una va fi un pat și nu vor exista ferestre, iar în cealaltă parte vor fi restul de mobilier și ferestre fără perdele, lăsând să pătrundă tot fluxul revigorant de lumină solară..

Zonarea cu perdele în dormitor

Cu ajutorul perdelelor din dormitor, puteți regla cantitatea de lumină care intră acolo. Pentru a face acest lucru, utilizați o combinație de tul ușor și perdele groase. Acest lucru vă oferă 3 opțiuni de iluminare pentru dormitorul dvs. Închizând atât perdelele de tul, cât și perdele opace, veți scăpa complet de lumina inutilă. Și dacă mutați doar perdelele opace și lăsați tulul închis, atunci iluminatul se va dovedi moale și difuz..

Perdele groase și ușoare în interiorul dormitorului

Ei bine, când vrei să îți umpli dormitorul cu lumină naturală și căldură – mișcă atât perdeaua, cât și tulul.

Tipuri de perdele pentru dormitor

Puteți alege perdele pentru dormitor în funcție de stilul camerei dvs., puteți lua doar modelul care vă place, principalul lucru este că designul perdelelor din dormitor este un plus natural pentru interiorul general. Designerii recomandă adesea alegerea țesăturilor naturale: bumbac, in, mătase etc. De exemplu, pentru un dormitor deschis în culori pastelate, perdelele translucide sunt potrivite și în nuanțe deschise, poate fi un voal deschis, tul sau organza. Structura aerisită a acestor perdele de dormitor este pur și simplu neprețuită, creează o atmosferă de imponderabilitate, senzualitate și tandrețe. Într-un astfel de dormitor va fi plăcut să te scufunzi în pat în primele raze ale soarelui care răsare, ceea ce dă putere și bună dispoziție. Agățați o organza portocalie pe fereastra dormitorului și lăsați soarele să intre, un astfel de design de perdea ușoară în dormitor vă poate umple de o senzație de căldură, lumină și curățenie..

Organza luminoasă pentru interiorul unui dormitor însorit

Dacă vă decorați dormitorul într-un stil clasic, atunci designul perdelelor ar trebui să fie adecvat, deoarece perdelele moderne sunt puțin probabil să fie adecvate aici. Deci, pentru dormitoarele clasice, perdelele franceze, numite după țara în care au apărut, sunt ideale. În perioada de glorie a stilului baroc, legea frumuseții, luxului și respectabilității a domnit în Franța. Era destul de obișnuit să cheltuim sume obscene de bani pe țesături pentru perdele în dormitor. Acest lucru a creat o atmosferă de chic și bogăție. Prin urmare, dacă doriți să creați doar un astfel de interior, atunci nu ezitați să alegeți perdele franceze pentru interiorul unui dormitor clasic. Una dintre caracteristicile principale ale acestor perdele este draperia abundentă și un număr mare de pliuri. Materialul tradițional pentru perdelele franceze este satinul, dar în zilele noastre astfel de perdele din tafta și organza devin, de asemenea, populare..

Perdele franceze într-un dormitor clasic Perdele din interiorul unui dormitor clasic Dormitor clasic și perdele franceze

Pentru dormitoarele moderne, precum și cele mici, tipul ideal de perdele este roman, deoarece acestea nu vor ocupa mult spațiu. Aceste perdele sunt foarte funcționale și economice; o cantitate mică de material este utilizată pentru a face perdele romane. Și dacă aveți un dormitor mic, atunci această opțiune este o adevărată descoperire pentru dvs. În plus, perdelele romane din dormitor sunt grozave pentru iubitorii unui interior laconic și minimalist..

Jaluzele romane din interiorul dormitorului

Variante de culoare ale perdelelor din dormitor

Cu ajutorul culorii perdelelor din dormitor, puteți crea armonia perfectă a interiorului și a designului. Într-adevăr, acum există un număr mare de opțiuni pentru designul culorilor de perdele. Dacă există mai multe culori în dormitor, atunci puteți alege perdele în două culori și chiar în trei culori pentru a sublinia armonios culoarea generală a camerei..

Perdele în două tonuri în interiorul dormitorului Perdele tricolore în dormitor Design de perdea în două culori pentru dormitor Perdele bicolore în dormitor

Pentru iubitorii de interioare clasice și retro, perdelele florale sunt perfecte, se vor încadra în mod natural în stilul general și vor umple dormitorul cu o atmosferă de confort și căldură..

Perdele florale în interiorul dormitorului Perdele retro

Dacă doriți să experimentați și să aduceți ceva extravaganță în interiorul dvs. modern, atunci alegeți perdele luminoase, delicioase, care s-ar putea să nu se potrivească deloc în culori, cu excepția poate cu un model ușor pe pereți..

Perdele luminoase și delicioase în dormitor

Cu ajutorul perdelelor din dormitor, puteți influența chiar și spațiul camerei. Dacă aveți un dormitor mic, atunci alegeți perdele care se potrivesc cu pereții sau interiorul, acest lucru ajută la creșterea vizuală a zonei camerei..

Perdele potrivite cu pereții din dormitor Perdele pentru un dormitor mic

În timp ce într-un dormitor spațios este mai bine să alegeți perdele contrastante, mai întunecate decât pereții.

Perdele mai întunecate pentru un dormitor spațios

Toate acestea sugerează că perdelele din dormitor nu sunt doar un accesoriu, ci sunt o parte integrantă a interiorului care ne afectează starea de spirit, bunăstarea și somnul..