Proiectarea perdelelor în camera copiilor

Textile și culorile creează starea de spirit a casei. Un set de perdele și cuverturi de pat este încredințat unei misiuni estetice care poate transforma camera unui copil peste noapte. Părinții au întotdeauna dorința de a decora deschiderile ferestrelor într-un mod neobișnuit și de a adăuga culori, impresii vizuale ale interiorului și, în același timp, susțin ideea conceptuală.

Căutarea de idei noi în designul textilului duce la rezultate unice. Elemente din Art Nouveau, shabby chic, rococo, pânze asimetrice în spiritul modernității, clasicele perdelei în improvizațiile autorului arată original. Dacă există dorința de a decora un dormitor bazat pe basme, cu ajutorul țesăturii, cornișelor cu mai multe benzi, o varietate de decor, parcela este ușor de materializat. În timp, dezvoltarea perspectivelor copilului va necesita o corectare a designului, luând în considerare noile interese. Cel mai simplu mod de a face acest lucru, din nou, cu ajutorul perdelelor, cu care camera păpușilor este transformată într-un spațiu pentru un adolescent. Vom lua în considerare cum să manipulăm culorile și să întruchipăm ideile în articol..

Pe un fundal roz Camera băiatului

Camera băiatului

În conformitate cu stilul

Creativitatea cortinei începe cu pânze drepte. Perdelele clasice demodate și în grădiniță sunt la fel de potrivite ca în sufragerie. Duetul versatil este conceput pentru a manipula fluxurile de lumină în funcție de ora din zi. Sunt legate strâns noaptea, iar ziua reglează intensitatea luminii prin intermediul muselinei ușoare sau a perdelelor parțiale. Tul, nailon sau organza pot fi colorate, cu dantelă sau broderie, ceea ce face ca camera să fie splendidă. Textura densă și voalul transparent sunt în mod tradițional completate adesea cu un lambrequin.

Setul de ferestre va fi perceput diferit dacă vă îndepărtați de decorul standard și apelați la tehnologii de cusut. Un lambrequin obișnuit arată mai interesant dacă este realizat oblic, combinat cu diferite texturi sau cusut pe o căptușeală. Pe banda terminată, este permis să se facă pliuri sau contrafalduri. Ca urmare a manipulărilor, camera va fi decorată cu un frumos swag.

Swag-ul original Perdele roz cu swag alb Lambrequin tare Cameră pentru un adolescent

Perdelele austriece (festonate) sunt adesea solicitate în decorarea ferestrelor. Cordoanele sunt cusute de-a lungul tăieturii, formând pliuri la ridicare. Partea lor inferioară seamănă cu franceza «marchizii» cu diferența că în poziția desfăcută pânza rămâne netedă – fără rânduri ondulate. În poziția asamblată în partea de jos, se formează scoici voluminoase. Conform acestui principiu, este logic să aranjați un lambrequin. Mătasea și țesăturile mixte cu modele grafice sau florale sunt bune pentru astfel de modele..

Falduri frumoase O combinație îndrăzneață

Perdelele de pe ochiuri nu sunt similare în ceea ce privește fixarea la alte modele și sunt identificate cu Provence. Inelele din plastic sau cromate inserate în țesătură sunt strânse pe o bară rotundă sau se agață de pânză cu cârlige filetate în inele. Aceasta este o modalitate rapidă de a crea draperii voluminoase fără elemente suplimentare de țesătură. Ochelele mici sunt aranjate într-un rând strâns și formează falduri luxuriante și frecvente. Acest tip de draperie implică o densitate de textură medie sau scăzută a țesăturii. Structurile rotunde mari sunt mai întâi cusute pe panglică la o distanță decentă una de cealaltă și formează un volum impresionant pe cornișă. Stilul rustic se caracterizează printr-o variație a balamalelor cu volane în partea de jos și un ansamblu superior pe cornișă. Abundența de bibelouri și arcuri cochete pe cambric, in, bumbac sau mătase este emoționantă.

Perdele de liliac Design vesel de perdea Draperii pe tema Provence Pastoral delicat

Metrele de țesătură, adunate aleatoriu pe o panglică sau adunate în mod deliberat pe o bară, arată destul de datorită asimetriei pânzelor. Dezordinea artistică a fost inițial gândită, iar tăieturile dreptunghiulare agățate liber, ținute de un șnur sau de cârlige frumoase, sunt interpretate din poziția Art Nouveau. Compoziții mai complexe sunt create de ușoara neglijență a pânzelor aruncate peste cornișă, asemănătoare valurilor.

Art Nouveau Draperie pură Design asimetric

Soluții fanteziste

Este logic să proiectezi perdele pentru bebeluși într-un mod funcțional și neobișnuit: decorați cu cleme luminoase, aplicații cu velcro. Elementele reflectorizante atașate la partea superioară a setului gata vor încânta ochiul, înlocuind efectiv lumina de noapte cu strălucirea lor. Cu ajutorul lor, este ușor să creați un complot al cerului înstelat, susținând tema spațiului. Este mai bine să coaseți buzunare pentru piese mici în partea inferioară. Literele și numerele fixate vor face față misiunii de antrenament, iar corzile și panglicile lungi fixe vor servi drept ajutor decorativ și aplicat pentru dezvoltarea abilităților motorii. Țesătura cu imagini de complot din basme, personaje de desene animate, modele mari și luminoase vor crea o atmosferă relaxată.

În motive albastre Combinație elegantă

Dorința pentru o idilă roz, modele florale și o paletă delicată este tipică pentru domnișoare. Un lambrequin rigid este gata să ia locul unei imagini, iar un desen pe scară largă pe țesătură, fixat orizontal deasupra nișei ferestrei, este capabil să susțină conceptul dat prin design. Mânerele laterale realizate sub formă de suporturi pentru jucării arată, de asemenea, originale. Deci, un iepuraș sau un ursuleț de pluș, îmbrățișând o pânză adunată, vor deveni un moment luminos de decor.

Idila roz Dormitor elegant

Versiunile cu arcuri, legate de atracția panglicilor de diferite culori și diferite în lățime, vor conferi camerei un aspect ceremonial peste noapte. Volanele, marginile pânzelor, împodobite cu panglică metalică sau cordoane ajurate, cleme cu clemă – fluturi, îngeri și accesorii similare, în principiu, corespund naturii fetești. În general, gama este reprezentată de culorile curcubeului, dar o combinație îndrăzneață este considerată la modă, precum fisticul cu tonuri roșu-roz..

Pliuri cu mai multe niveluri Camera prințesei Design plictisitor

Culorile strălucitoare, amprentele geometrice, schițele pe tema astrologiei, fanteziei, seriilor animaliste, abstracțiunilor și desenelor universale pe țesătură sunt prioritatea în alegerea tinerilor domni. Bandos-urile cu aplicații texturate, draperiile crețate sub formă de valuri sau pânze sunt un succes în designul dormitorului unui băiat. Astfel de variații ale designului tematic par deosebit de frumoase, atunci când componentele decorative modelează spațiul conform ideii. Textile colorate inițial nu necesită draperii complexe și adesea există suficiente pânze care cad liber pentru a face deschiderea să arate decent fără participarea accesoriilor suplimentare.

Combinație elegantă Amestec luminos Perdele cu dungi

Combinațiile colorate și texturate sunt percepute ca neobișnuite. Motivul amestecului poate fi culoarea pereților, capul patului, modelul și culorile de pe pânze, accesorii moi. În ceea ce privește tonul dominant, este selectată o pânză monocromă, care dă un efect șic în seturile de perdele. Cât arată modele armonios de complexe – judecați singur.

Lambrequin cu imprimeu Lambrequin cu mai multe niveluri

Este important să îmbrăcați două deschideri în aceleași textile, alegând lungimea și modelul în raport cu tipul de perdele și caracteristicile arhitecturale ale camerei. Modul în care este percepută organic o astfel de prezentare poate fi apreciat de fotografie.

Cortină creativă Dungă elegantă

Merită să aveți încredere în mecanisme?

Părțile structurale ale jaluzelelor londoneze și romane sunt identice și diferă doar prin forma pliurilor. Primul nominalizat pentru draperia de plumb în poziția deschisă are pliuri mici, uniforme. În al doilea model, schema de asamblare este prezentată după cum urmează: țesătura este pliată în partea de sus în segmente orizontale de-a lungul întregii lățimi. În același timp, în funcție de design, pânza poate arăta ca o imagine întreagă sau poate deveni un punct luminos în sprijinul anturajului. În creșă, un astfel de sistem este considerat cel mai sigur. Construcția ușoară, spre deosebire de streașina grea cu draperie multistrat, ține în mod fiabil tăietura și face față cu succes funcțiilor de izolare ușoară și estetică. Există suficiente opțiuni pentru a găsi un model adecvat printre mecanismele în mișcare cu o lamă întinsă uniform.

Mai strălucitor decât cerul și apa Design delicat

Împreună cu tipurile desemnate, rulourile sunt, de asemenea, practice. Sunt perfecte pentru o cameră modestă, poziționată ergonomic în deschiderea ferestrei. Pânzele sunt cusute din diferite țesături, dar țesătura opacă Black-out, care oferă oprirea completă, este deosebit de relevantă. Este convenabil să manipulați intensitatea fluxurilor care pătrund cu ele, protejând eficient monitoarele gadget de orbire. Recent, acestea sunt din ce în ce mai des echipate cu un sistem automat și, atunci când sunt ridicate, sunt colectate într-o rolă – sunt înfășurate pe un arbore..

Perdă cu mecanism

Ecranele japoneze (panou) acoperă din ce în ce mai mult sticla. Sistemul este reprezentat de panouri translucide fixate în paralel pe cadru sau de versiunea cu greutăți de pânză suspendate. Absolut chiar dungi strălucitoare pot acoperi singure sticla sau pot deveni un plus elegant la perdele dacă sunt fixate într-o nișă. Dacă este necesar să delimitați zone funcționale, nu puteți găsi ecrane mai originale.

Ecran reflectorizant

O nouă privire asupra desenelor familiare

Ideile de design au schimbat atitudinea față de jaluzele și astăzi se găsesc adesea pe ferestre nu numai în birouri, ci sunt utilizate în mod activ în decorarea casei. Designurile moderne sunt reprezentate de lamele scumpe din lemn, țesătură, metal, plastic colorat, paie ecologică. Este ușor să faceți jaluzelele exclusive dacă transferați fotografii din arhiva familiei, imagini ale maeștrilor prin imprimarea fotografiilor către acestea. Încadrată de perdele, fereastra arată elegantă și dacă respectați schema de draperii pentru anotimpuri, pânzele alternative nu vor deranja.

Culori de primăvară și vară Dormitor violet

Pentru a obține un design atipic, este permisă combinarea jaluzelelor orizontale, montate chiar lângă sticlă, cu jaluzelele romane despărțite în partea superioară a nișei. Este potrivit să atârnați un lambrequin drept sau asimetric deasupra, o imagine impresionantă, să jucați în contrast, combinând culorile pure într-un singur set.

Saturația culorii Reținerea culorii

Dacă sunteți în favoarea unui spațiu durabil, luați în considerare perdelele chinezești pentru draperii. Acestea pot fi utilizate ca pânză pentru sisteme controlate, înfășurate manual și atașate la un cablu, ceea ce nu este foarte convenabil de utilizat. În acest caz, autocolantele, un model șablonat sau tehnologia de imprimare a fotografiilor pe una dintre numeroasele țesături ajurate, compensează mai mult decât lipsa unei opțiuni funcționale. În poziția deschisă, perdeaua de imagine va acoperi sticla și se va uni cu spațiul. Dacă utilizați o versiune exotică completată cu perdele, ar trebui să rămâneți la neutralitatea culorii lor. În absența decorului pe bambus, este potrivit să adăugați culori optimiste perdelelor. Alegerea perdelelor pentru creșă implică o soluție multivariată. Aveți dreptul să improvizați și să căutați alte formate..

Lambrequin lung Geometria culorii

Încadrare decorativă Soluție unică Motive naturale în design Barbie Fan Bedroom Adăugați asimetrii Dungi și modele