Proiect de proiectare cameră copii

Decorarea unei camere pentru copii este una dintre cele mai importante sarcini cu care se confruntă părinții atunci când apare un bebeluș. Sarcina se dovedește a fi destul de simplă atunci când copilul este încă foarte mic, dar în cazul școlarilor sau adolescenților, poate fi destul de dificil să amenajezi creșa, astfel încât să existe un loc confortabil pentru odihnă și joacă și un loc de muncă confortabil pentru fac temele. Mai ales atunci când camera este mică, ceea ce se întâmplă adesea într-un apartament standard din oraș. Și pentru a distribui corect spațiul alocat creșei, ar trebui să vă gândiți la toate detaliile interioare și la toate modalitățile posibile de amenajare a mobilierului pentru a alege cea mai rațională opțiune. Decorarea unei camere pentru copii pentru o fată

De aceea, înainte de a începe reparația, ar trebui să dezvoltați un proiect de proiectare pentru camera copiilor. Mai mult, nu este deloc necesar să angajați un specialist calificat pentru acest lucru, deoarece este foarte posibil să faceți față acestei sarcini pe cont propriu..

Cameră pentru copii în culori blânde Cuvertură de pat strălucitoare pe pat Designul original al tavanului din grădiniță

Cum se aranjează mobilierul

În primul rând, ar trebui să decideți ce piese de mobilier ar trebui să fie în creșă. Bineînțeles, acesta este un loc de dormit, pentru care puteți alege o canapea ortopedică de înaltă calitate, un pat staționar obișnuit sau puteți recurge la noile tehnologii și puteți alege un dulap cu un pat extensibil încorporat. De asemenea, copilul trebuie să depoziteze jucării și obiecte personale undeva, așa că ar trebui să fii atent la faptul că pătuțul poate fi cu sertare, ar trebui să alegi și un dulap sau o comodă. Dar merită să spunem că o comoda poate fi scutită numai atunci când copilul este foarte mic, dar elevul va avea nevoie de un dulap în care să poată atârna lucruri de umerașe. Rafturile sau rafturile pe care puteți aranja jucăriile nu vor fi de prisos în camera copiilor. Dacă pentru un copil de 3-5 ani, va fi suficientă masa unui copil și un scaun înalt, care sunt ușor de transportat dintr-un loc în altul, atunci pentru un copil mai mare este imperativ să dotați un loc de muncă în care să-și poată face liniștit temele..Copii în creșăScaun suspendat în interior

Pentru a utiliza spațiul cât mai eficient posibil, este necesar să aranjați corect toată piesa de mobilier. Într-o cameră alungită, toate mobilierele trebuie așezate sub un perete. De asemenea, puteți face o cotitură folosind un dulap de colț și puteți pune un birou cu extensie și un pat sub un perete mai lung și un raft sau comodă cu rafturi suspendate sub cel mai mic..

Dacă camera este pătrată, atunci puteți aranja mobilierul sub ambii pereți. De exemplu, așezați un pat și o comodă sub unul și așezați o masă și un dulap opus.

Masă vizavi de pat în grădiniță Amenajarea mobilierului în creșă Cameră de culoare monetărie Perete în camera copiilor

Vorbind despre piesele de mobilier, nu se poate să nu spunem că grădinița este exact camera în care vor fi potrivite cele mai multe soluții non-standard. Cum ar fi scaune suspendate, un birou pe pervaz, rafturi originale pentru cărți și alte lucruri mici și chiar adâncituri moi în perete care servesc drept scaune.

Rafturi originale în creșă Peretele albastru din pepinieră Combinație de roșu și alb

Schema de culori a camerei copiilor

Un număr imens de specialiști în psihofiziologie sunt unanimi în opinia că în camera unui copil nu ar trebui să recurgă la contraste luminoase și la multe culori bogate. Cea mai optimă opțiune care va avea un efect pozitiv asupra stării psiho-emoționale este nuanțele pastelate blânde. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că elementele luminoase nu sunt deloc adecvate în camera copiilor..

Jaluzele romane în creșă Designul original al patului Complex de joc în cameră

Deci, în primul rând, ar trebui să alegeți o culoare de fundal, pe baza căreia va fi construită întreaga combinație. Albul și toate nuanțele delicate pastelate sunt ideale în acest scop. După aceea, ar trebui să vă decideți cu accente și contraste strălucitoare. Destul de des, experții recurg la decorarea peretelui contrastantă. Acestea pot fi panouri pictate cu mai multe nuanțe mai întunecate decât peretele principal sau un perete întreg pictat sau lipit cu tapet luminos cu desene sau pictat cu modele elegante.

Perete întunecat contrastant Pat original în creșă Panouri gri închis Interior roșu și alb

Peretele va arăta foarte original pe fundalul unui tavan alb și a pereților ușori, constând din puzzle-uri. Pentru o astfel de idee, ar trebui să alegeți mai multe culori, dintre care una este strălucitoare, iar celelalte sunt neutre și diferă între ele doar prin saturație..Perete cu puzzle-uri în creșă

Perete de contrast în interiorAccentele contrastante și strălucitoare pot fi nu numai pe pereți. Pentru a crea un interior original, puteți utiliza mobilier cu fațade multicolore. Această idee este perfectă pentru camera unei fete. Principalul lucru aici este să alegeți combinația perfectă de pereți și mobilier. Ca culoare principală, puteți lua albul sau oricare dintre nuanțele delicate ale acelor culori strălucitoare în care este realizat mobilierul..

Mobilier cu fațade luminoase Fotoliu roșu în grădiniță Mobilier luminos în camera copiilor

Nu uitați de binecunoscuta opțiune de design, cum ar fi tapetul. Tapetul delicat original cu modele florale este ideal pentru interiorul camerei unui copil pentru o fată, dar băieților le va plăcea cu siguranță ideea cu o hartă pe perete. Tapet cu model floral Tapet cu o hartă în creșăPereții cu modele geometrice vor arăta, de asemenea, bine și această opțiune este potrivită atât pentru băieți, cât și pentru fete, principalul lucru este să alegeți culoarea potrivită. Puteți lipi întreaga cameră cu un astfel de tapet sau le puteți folosi numai în anumite zone doar pentru a seta atmosfera întregii camere..

Tapet multicolor în grădiniță Tapet cu un model în creșă Mobilier alb în interiorul grădiniței

În general, folosind tapet puteți crea o atmosferă unică în creșă. Luați, de exemplu, tapet cu dungi – cu ajutorul lor puteți crea un design original contrastant al unui perete liber sau puteți folosi o bandă discretă ca fundal principal pentru o combinație de culori mai strălucitoare.

Tapet cu dungi în grădiniță Candelabru negru cu ventilator Tapet cu dungi gri

Detalii interesante în creșă

Pentru a crea un design cu adevărat interesant pentru un proiect de cameră pentru copii, ar trebui să adăugați mai multe detalii interesante designului. De exemplu, poate fi tapet original cu așa-numitul efect 3D sau imagini volumetrice nestandardizate. Fără îndoială, copilului îi va plăcea cu siguranță tabla pe care copilul poate desena cu cretă..

Pictura cu o hartă pe perete Pictură originală în grădiniță Headboard unic Tapetul ca element decorativ

Vorbind despre elemente interioare interesante, nu uitați că tuturor copiilor le place să construiască case și imaginați-vă cât de fericit va fi copilul dacă o astfel de casă va sta permanent în camera lui, unde se poate retrage sau se poate juca cu prietenii.Tabla de cretă în creșă Casă în camera copiilor

Important

Bineînțeles, părinții își doresc copiii numai binele și toată lumea va încerca să echipeze creșa exact astfel încât bebelușul să fie confortabil și confortabil în ea. Și dacă alegerea unui interior pentru un copil foarte mic poate fi bine aleasă de către părinți, atunci este mai bine să vă consultați cu copiii mai mari cu privire la această sau acea idee, deoarece un copil de 6 ani are propriile interese și preferințe stabilite care trebuie să fie luat în considerare.