Podeaua bucătăriei: frumusețe sau practic

Atunci când designerii se confruntă cu problema alegerii unei pardoseli în bucătărie, foarte des, neglijând comoditatea și versatilitatea, își îndreaptă toată atenția către frumusețe și estetică, făcând una dintre principalele greșeli. Primul lucru pe care ar trebui să vă bazați atunci când alegeți o podea de bucătărie este ușurința curățării și rezistența maximă la diferite tipuri de daune..

Etajul original din bucătărie

Pardoseala din lemn ca tribut tradiției

Pardoselile din lemn pot fi numite în siguranță cele mai populare din Europa. Puteți enumera la nesfârșit toate proprietățile sale speciale, unice, dar unele dintre ele merită acordate o atenție specială. De exemplu, este foarte important faptul că acest material este foarte prietenos cu mediul, care este adesea neglijat de designerii moderni. În plus, podeaua din lemn se va potrivi perfect cu aproape orice material din care va fi realizat mobilierul..

Podeaua bucătăriei

Din păcate, acolo unde există avantaje, puteți observa oricând dezavantaje. Podeaua din lemn are două defecte principale: prețul și îngrijirea capricioasă specială. Învelișul din lemn va trebui tratat în mod regulat cu agenți de respingere a umezelii și spălat bine de la diferite pete care pot lăsa urme încăpățânate pe suprafața plăcilor.

Pardoseală din lemn de culoare închisă în bucătărie

Laminează când totul ingenios este simplu

Principala valoare a laminatului este prețul său accesibil. Această acoperire poate imita orice lemn, chiar și cele mai exotice și mai scumpe soiuri și, în plus, durează mult mai mult decât lemnul, necesitând mai puțină întreținere. Atunci când alegeți un laminat pentru bucătărie, ar trebui să acordați atenție faptului că este mult mai ușor să îl curățați și vă permite să instalați un sistem de încălzire prin pardoseală..

Laminat ușor

Principala problemă care apare atunci când se lucrează cu laminat a fost întotdeauna hidroizolarea proastă. De asemenea, această problemă nu este considerată lipsită de speranță, trebuie doar să alegeți un laminat special, rezistent la umezeală sau să vă asigurați că lichidele nu intră pe acest strat..

Laminat luminos în bucătărie Laminat închis în bucătărie

Placile rezolvă probleme

Plăcile ceramice se numără printre cele mai bune acoperiri pentru băi și bucătării datorită versatilității și ușurinței de întreținere. Găsirea plăcii potrivite în timpul nostru este la fel de ușoară ca decojirea pere – orice culori și nuanțe, diverse forme și dimensiuni, iar toate acestea vor fi gata de utilizare cât mai curând posibil. Ceramica poate imita orice textură, de la țesătură la piatră, iar țiglele speciale, mate, sunt rezistente la zgârieturi și șocuri.

Pardoseală din plăci de diferite nuanțe

Singurul, dar semnificativ dezavantaj al plăcii este al său «rece». De fapt, utilizarea plăcilor fără încălzire prin pardoseală poate fi pur și simplu imposibilă, mai ales atunci când vă plimbați prin casă cu picioarele goale..

Podea cu gresie în bucătărie

Gresie porțelanată – un nou cuvânt în design

Este greu de imaginat că tehnologia modernă este capabilă să creeze ceva la fel de perfect ca gresie porțelanată. Acest material absoarbe o cantitate minimă de umiditate, are o rezistență foarte mare la impact și zgârieturi, iar caracteristicile sale vizuale sunt complet identice cu cele ale plăcilor ceramice obișnuite. Principala diferență este diferența de preț, dar, fără îndoială, se plătește foarte repede.

Podea din gresie porțelanată Pardoseală din gresie porțelanată în bucătărie Pardoseala din gresie portelanata inchisa la bucatarie

Podea din plută ecologică

Pardoseala din plută este o soluție interesantă pentru pardoseala bucătăriei, ideală pentru persoanele conștiente de sănătate. Podeaua de plută este 100% ecologică și, de asemenea, reduce stresul coloanei vertebrale datorită elasticității sale. Pardoseala din plută rezolvă, de asemenea, problemele multor alergici datorită proprietăților sale antistatice. Podeaua din plută este ușor de curățat și, dacă o acoperiți cu o soluție specială de respingere a umezelii, puteți obține un rezultat plăcut neașteptat..

Podea de piatra

Piatră pe podeaua bucătăriei nu este o soluție foarte populară, dar totuși merită atenție. Cel mai adesea, alegând piatra, designerii folosesc granit, gresie sau calcar. Granitul în sine poate fi numit un material versatil, deoarece este foarte ușor de curățat, rezistă la umezeală și nu reacționează nici măcar cu agenți de curățare agresivi. Gresia și calcarul sunt mai puțin populare datorită porozității lor, ceea ce le face vulnerabile la umiditate și la unele tipuri de contaminare, dar rămân în continuare o alegere excelentă pentru cei care decid să folosească pardoseli de piatră în bucătăriile lor. De fapt, un mozaic de piatră sau o podea din plăci de diferite culori poate arăta foarte original, iar o textură de piatră selectată corespunzător va deveni un punct culminant al oricărui interior. Recent, mulți designeri au încetat să niveleze perfect plăcile de piatră și să le verniseze, păstrând parțial textura unică a pietrei, ceea ce face interiorul cu adevărat unic..

Pardoseală din gresie Podea de piatră în bucătărie Podea de piatră în bucătărie Podea de bucătărie din piatră închisă la culoare Podea de bucătărie din piatră ușoară

Podeaua de marmură este luxoasă

Marmura este un material scump și destul de dificil de prelucrat, dar, fără îndoială, îndeplinește toate așteptările și mijloacele pliate. O pardoseală din acest material atrage întotdeauna involuntar atenția, oferind o strălucire specială, unică și o textură unică, care este greu de reprodus perfect. Acoperirile din marmură, atât solide, cât și decorate sub diferite modele, arată la fel de grozav. Având atât proprietăți hidrofuge, cât și rezistente la șocuri, pardoseala din marmură este de fapt o soluție bună pentru bucătărie, dar va fi oricum vulnerabilă la zgârieturi. De asemenea, mulți sunt respinși de timpul îndelungat de pregătire a stratului de marmură și de dificultățile care apar în timpul instalării. În plus, pardoseala din marmură are nevoie în mod regulat de restaurare, dar durata de viață a acesteia este mult mai lungă decât cea a pardoselilor din lemn sau gresie..

Pardoseala din marmura a bucatariei Podea de marmură în bucătărie Podea de marmură luxoasă Podea scumpă de marmură de bucătărie