Placi pentru dusul perfect

Chiar și ceva la fel de simplu ca o cabină de duș poate fi transformat într-o operă de artă. Este suficient doar să depuneți puțin efort, imaginație și să alegeți materialul potrivit pentru placare. Cea mai comună dintre soiurile posibile a fost țiglă de mulți ani..

Efect vizual

Pentru a decora o cabină de duș elegant și frumos, este necesar să se ia în considerare unele dintre caracteristicile materialului. Placa poate fi:

Plăci în relief în cabină Gresie ușoară în cabina de duș Gresie bej în cabina de duș

Articolele lucioase sunt capabile să reflecte lumina. Grinzile de la dispozitivele de iluminat, care se joacă în jeturi de apă și pe pereți, vor crea senzația unei lumi subacvatice fabuloase. În plus, este mai ușor să păstrați o suprafață lucioasă curată, deoarece murdăria nu persistă pe ea. Trebuie amintit că plăcile lucioase pot fi periculoase atunci când sunt folosite ca podele. O cantitate mică de apă este suficientă pentru a transforma o suprafață lucioasă într-o rolă. Dacă proiectul de proiectare necesită utilizarea plăcilor lucioase pentru podea, atunci trebuie să aveți grijă de un covor adecvat pentru cabina de duș.

Gresie combinată în cabina de duș Gresie întunecată pentru cabină de duș

Soluția la problema suprafețelor alunecoase pot fi plăcile mate. Majoritatea producătorilor produc colecții separate de gresie. Opțiunea cu o suprafață ondulată ar fi ideală. O astfel de podea va asigura o tracțiune fiabilă cu tălpile, chiar dacă o cantitate mare de apă intră pe ea..

În plus, suprafața în relief permite imagini uimitoare. Puteți imita placarea cu lemn natural, care este complet nepotrivit pentru un duș din cauza efectelor nocive ale apei asupra acestuia. Dar asta «de lemn» acoperirea cu țiglă va decora camera și nu va fi afectată de influența unui mediu umed. Această metodă te va face să te simți ca într-o baie clasică..

Placi pentru lemn Imitație de lemn în cabina de duș Gresie cu efect de lemn pentru cabina de dus

O combinație de texturi diferite poate fi o soluție interesantă. Utilizarea plăcilor care imită piatra naturală, combinată cu plăci netede, va conferi cabinei de duș un aspect spectaculos.

Plăci de marmură Imitație de marmură în cabina de duș Gresie cu efect de marmură gri

Soluțiile de culoare pentru proiectarea cabinelor de duș variază într-o gamă largă. Cele mai populare sunt culorile naturale, care vor asigura similitudinea cu materialele naturale:

Nuanțe deschise ale unei suprafețe cu gresie Mozaic de gresie Gresie maro închis în cabina de duș

Nuanțele de albastru și verde vă vor permite să subliniați domnia elementului de apă din cameră. Întreaga paletă albastră va arăta adecvată în cabina de duș, subliniind curățenia și prospețimea jeturilor de apă. Această metodă de proiectare a fost adoptată de mult de producătorii de piscine. Folosirea materialelor albastre pentru castron va crea iluzia apei cristaline.

Gresie albastre în cabina de duș Gresie pestriță în cabina de duș

Pentru a decora interiorul original în cabina de duș, sunt potrivite nuanțe luminoase de orice culoare. Nu există restricții stricte în acest sens. Adăugarea câtorva pete luminoase la un perete solid va spori spațiul. Puteți așeza un model din ele sau puteți utiliza tehnica mozaicului. Acest mod antic de decorare a suprafețelor a rămas popular și original până în prezent. Acest lucru se datorează în primul rând posibilităților nesfârșite ale materialului și proprietăților sale decorative..

Contrast de alb-negru la duș Plăci frumoase în cabina de duș

Combinații de materiale în proiectarea cabinei de duș

Ca material de față pentru o cabină de duș, puteți alege nu numai plăci. Un substitut pentru aceasta poate fi o țiglă din piatră naturală sau sticlă. Un perete de marmură, irizat cu reflexe de lumină, va arăta foarte nobil..

Combinație de gresie și piatră naturală în cabina de duș Gresie întunecată în cabină de duș cu uși de sticlă

Plăcile de sticlă sunt un material neobișnuit pentru decorarea cabinei. Cel mai adesea, designerii folosesc doar câteva elemente din sticlă pentru a face decorul unic. Sticla călită va face față perfect funcțiilor plăcilor de pe pereți, dar va costa mult mai mult. Prin urmare, este mai bine să lăsați doar ușile cabinei din elemente de sticlă..

Dale verticale de dale

Articolele decorative din metal sau plastic arată bine. Arată ca niște plăci subțiri. Unicitatea acestui design îi va surprinde cu siguranță pe cei care văd pentru prima dată o cabină atât de ieftină. Este important să vă asigurați că materialul din care sunt fabricate aceste plăci este special pregătit pentru utilizare în încăperi cu umiditate ridicată..

Gresie gri în cabina de duș Cabină de duș în culori deschise

Nu toate dulapurile au forma corectă. Pentru suprafețele rotunjite, mozaicul menționat anterior este potrivit. Proprietatea structurilor asamblate din piese mici face posibilă amplasarea unor elemente arhitecturale inegale cu aceste piese..

Mozaic la duș Utilizarea mozaicurilor la duș

Nișele căptușite cu plăci pot fi interesante și practice în proiectarea unei cabine de duș. Ele pot fi evidențiate într-o altă culoare sau, dimpotrivă, se pot încadra organic în schema generală de culori. O astfel de nișă va servi ca raft pentru accesoriile de baie. În același timp, acoperirea cu plăci nu va permite să se acumuleze în ea reziduuri de produse de igienă personală și diverse tipuri de murdărie..

Cabină de duș în gresie Nișă în peretele cabinei de duș Nișă în cabina de duș Tonuri deschise de gresie pentru pereții de duș

Utilizarea plăcilor în proiectarea unei cabine de duș are un număr mare de avantaje:

Este sigur să spunem că acest material special este optim pentru crearea unui interior unic într-o cameră atât de specifică..