Piatra decorativa pentru decorarea holului

Utilizarea pietrei decorative pentru decorarea diferitelor spații ale unei case moderne a devenit incredibil de populară. Decorarea cu piatră decorativă pe holuri a devenit mai răspândită. Materialul natural sau imitația sa spectaculoasă în finisarea suprafețelor camerei auxiliare vă permite să creați imagini originale care se încadrează armonios în diferite stiluri de decorare a locuințelor moderne – apartamente sau case private. Varietatea variațiilor în execuția pietrei artificiale vă permite să găsiți o opțiune de finisare pentru orice buget financiar al renovării holului. O gamă largă de soluții de culoare și textură poate satisface cerințele celor mai pretențioși cumpărători. Această publicație este destinată să îi ajute pe cei care se gândesc la alegerea materialelor de finisare realizate din piatră naturală sau analogul său artificial, folosind exemplul unei selecții la scară largă de proiecte de design cu sute de fotografii spectaculoase..

Piatra decorativa pentru hol

Tipuri de piatră decorativă, proprietățile, avantajele și dezavantajele acesteia

Decorarea eficientă a holului se poate face atât cu ajutorul pietrei naturale, cât și cu ajutorul analogului său artificial – totul depinde de capacitățile dvs. financiare și de caracteristicile camerei în sine. Fiecare finisaj are un set de avantaje și dezavantaje. Un lucru este clar – o gamă largă de materiale de finisare poate satisface nevoile cumpărătorilor cu diferite dimensiuni de portofel și criterii de selecție a produselor..

Interiorul holului

Stil contemporan

Piatra decorativa pentru compartimentare

Placare de perete cu piatră

Piatra pe toate suprafețele

Piatra naturala pentru finisarea holului

S-a întâmplat că utilizarea pietrei naturale în decorarea unei camere indică întotdeauna prosperitatea ridicată a proprietarilor, respectabilitatea locuinței. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece decorarea cu piatră poate fi literalmente lăsată ca moștenire generației tinere. Dar, pe lângă durabilitate, placarea cu piatră naturală are și alte avantaje:

 • rezistență ridicată și rezistență la uzură;
 • lipsa reacțiilor la expunerea la lumina soarelui sau umezeală;
 • aspect de neegalat;
 • o gamă largă de culori și texturi create de însăși natura;
 • prietenie și siguranță ridicate pentru mediu, atât pentru oameni, cât și pentru mediu;
 • calități excelente de izolare fonică.

Nuanțe naturale

Ușă arcuită

Piatra decorativa peste tot

Piatra si lemn pentru decor

Nuanțe ocre

Dar, la fel ca majoritatea materialelor de finisare, piatra naturală are dezavantajele sale:

 • costul ridicat al materiilor prime în sine și al serviciilor pentru instalarea acesteia (complexitatea procesării materialelor);
 • greutatea mare a produselor, care impune interdicții de utilizare pe unele suprafețe;
 • eterogenitatea materialului, complexitatea selecției produselor de aceeași dimensiune sau soluții de culoare și textură absolut identice.

Piatra pe pereți și podea

Stil rustic

Motive minimaliste

Decor perete cu piatră

Placare de piatră

Piatra artificiala pentru placari de suprafata

Un analog artificial al pietrei este cel mai utilizat ca material de finisare pentru spațiile rezidențiale. Își datorează popularitatea următoarelor calități:

 • ușurința produselor și ușurința instalării, posibilitatea de a face față oricărei suprafețe (este mult mai ușor să livrați și să lipiți o piatră artificială decât una naturală);
 • un nivel ridicat de imitație a materialului natural, adesea nu inferior în ceea ce privește proprietățile estetice (cea mai largă gamă de soluții de culoare și textură);
 • accesibil, în comparație cu materiile prime naturale, costul produselor și serviciilor pentru placarea suprafeței;
 • acoperirea creată poate fi restaurată, produsul deteriorat poate fi înlocuit;
 • stratul de acoperire are calități hidrofobe excelente – este simplu și ușor de îngrijit.

Placare ușoară din piatră

Suprafețe întunecate

Piatra în decorul holului

Design de deschidere arcuit

Imagine ușoară a holului

Există câteva dezavantaje ale unei pietre decorative create în condiții artificiale. În plus față de lipsa originii naturale, se poate numi doar susceptibilitatea la stres mecanic în unele tipuri de produse (totul depinde de materialul de execuție) și costul ridicat al materiilor prime în sine și instalarea unor modificări ale piatră artificială.

Suprafețe de piatră

Combinație de materiale

Finisarea partiției

Cu față cu piatră ușoară

Interior spațios pentru hol

Piatra artificiala pentru finisarea suprafetelor holului

Piatra artificială în decorul interior, desigur, arată impresionant. Dar este important să nu treceți linia dincolo de care designul eficient devine supraîncărcat. În special, acest punct se referă la produse cu texturi pronunțate și culori neobișnuite. Deci, proiectarea holului cu o piatră decorativă va depinde de următorii factori:

 • dimensiunile camerei (inclusiv înălțimea plafoanelor);
 • prezența unei surse de lumină naturală (în apartamente este extrem de rară, iar în casele private holul poate fi echipat cu mai multe deschideri de ferestre);
 • stilul ales de design al spațiului;
 • paleta de culori predominantă a interiorului.

Proiectare hol

Combinarea pietrei

Decorarea scărilor

Pereți ușori

Combinații contrastante

Piatra artificială poate fi utilizată pentru placarea unor suprafețe întregi, precum și a elementelor, pieselor acestora. Foarte des, piatra decorativă este utilizată pentru a proteja cele mai vulnerabile locuri de deteriorări mecanice: colțuri, uși și deschideri arcuite. În unele cazuri, crearea așa-numitelor panouri este justificată – o piatră artificială este lipită într-o zonă cu risc crescut de contaminare (partea inferioară a pereților, aproximativ la mijlocul suprafeței). Utilizarea tehnologiilor moderne vă permite să creați imitația pietrei în produse care sunt incredibil de convenabile pentru placarea diferitelor suprafețe. Chiar și planurile radiale pot fi finisate cu piatră artificială, ca să nu mai vorbim de nișe și deschideri simple.

Toate nuanțele de gri pe pereți

Proiectare cameră utilitară

Pereti de piatra

Proiectarea holului unei case moderne

Spațiu în jurul scărilor

Piața modernă a materialelor de finisare este saturată cu produse care imită în mod eficient piatra naturală. Evident, pentru producția lor, se utilizează diverse materii prime, care au un anumit set de calități tehnologice și estetice. Să aruncăm o privire mai atentă asupra opțiunilor cele mai populare pentru cumpărătorul rus pentru crearea unei alternative la finisarea cu piatră.

Placare de perete cu piatră

Piatra în culori deschise

Hol de lux

Art Nouveau

Design original

Piatra artificiala din gips

Una dintre cele mai populare modalități de a crea o imitație eficientă, dar flexibilă a pietrei, este utilizarea tencuielii. Costurile reduse și calitățile tehnologice excelente împing majoritatea rușilor să aleagă produse din gips pentru finisarea suprafețelor interioare ale caselor lor. Pe lângă calitățile estetice excelente și prețurile accesibile, piatra decorativă din gips are un alt avantaj important – greutatea redusă. Drept urmare, chiar și o cantitate mare de material de acoperire este ușor de transportat și instalat..

Piatra de gips pentru pereți

Imitație de piatră spectaculoasă

Piatra decorativa din gips

Perete de accent

Extern, analogul de gips al pietrei este foarte asemănător cu gresia (este produs în diferite culori, aproape de paleta naturală). Mai mult decât atât, este ușor de montat cu adeziv (oricine se poate descurca cu placarea). Piatra artificială din gips este ușor de combinat cu alte tipuri de finisaje – vopsire, tapetare a pereților, tencuială decorativă.

Interior luminos

Hol în culori pastelate

Design neobișnuit

Imitație de piatră ușoară

Materialul din gips are o structură poroasă. Avantajul unei astfel de structuri este posibilitatea finisării create «a respira», permite parțial trecerea aerului. Dar o astfel de structură are și un dezavantaj – piatra de gips este perfect permeabilă la umiditate. Pentru a proteja suprafața de apă, aceasta trebuie acoperită cu lacuri și impregnări speciale pentru a preveni distrugerea și răspândirea ciupercii..

Zona de relaxare pe hol

Designul camerei luminoase

Placare din beton «sub piatră»

Produsele care imită piatra naturală în acest caz constau din nisip, componente de întărire, plastifianți și pigmenți de culoare. Pentru a da suprafața artificială «piatră» gresie, pot fi adăugate următoarele componente:

 • piatră ponce;
 • particule fine ceramice;
 • granule de lut expandat (ajută nu numai la schimbarea structurii produselor, dar oferă și anumite proprietăți tehnologice).

Abordare creativă

Finisarea parțială a pietrei

Reședință cu o vedere magnifică

Imitație de piatră betonată

Avantajul unei pietre decorative realizate pe o bază de beton este versatilitatea sa. Cu ajutorul lipiciului special, placarea este realizată din «piatră de beton» poate fi produs pe orice suprafață.

Proiectarea spațiului utilitar

Finisaj beton

Finisarea pietrei și lemnului

Hol luminos

Gresie din gresie porțelanată pentru hol

Gresia porțelanată este o placă ceramică, care conține elemente speciale care măresc proprietățile de rezistență, rezistență la uzură, durabilitate și rezistență la solicitări mecanice. Următoarea compoziție permite gresiei porțelanice să reziste la sarcini grele:

 • mai multe soiuri de argile;
 • umpluturi minerale;
 • feldspat;
 • pigmenți de diferite culori.

Gresie portelanata pentru pereti si pardoseli

Podele

Accentul pus pe gen

Gresia porțelanată își datorează proprietățile de rezistență crescute presării și arderii ulterioare la temperaturi ridicate. Produsele din gresie porțelanată au adesea o suprafață lucioasă; utilizarea de agenți de curățare abrazivi pentru acoperiri din acest tip de material de finisare nu este de dorit. Plăcile din gresie porțelanată pot fi folosite atât pentru decorarea pereților, cât și pentru pardoseală. Gresia este asprată pentru a preveni alunecarea.

Stil rustic

Pardoseli practice

Combinație de materiale de finisare

Placi ceramice

Plăcile ceramice sunt rareori folosite pentru placarea pereților holului. Practic, ca material pentru crearea de panouri în partea inferioară a pereților, ca cel mai riscant loc al spațiului utilitar din punct de vedere al poluării. Plăcile ceramice sunt puternice, durabile, nu sunt expuse la umezeală și lumina soarelui, nu sunt supuse decolorării și sunt extrem de rezistente la solicitări mecanice. Plăcile ceramice sunt adesea folosite pentru a imita piatra naturală, cum ar fi marmura. Materialul natural este scump și greu, în plus, necesită condiții speciale de îngrijire (măcinare și lustruire periodice), cu plăci ceramice totul este mult mai ușor – curățare obișnuită cu posibilitatea de a utiliza agenți de curățare lichizi.

Gresie

Imagine armonioasă

Design alb și gri

Coridor bine luminat

Aglomeratul ca analog al finisării pietrei

Aglomeratele conțin așchii de marmură și granit. Aceste incluziuni permit materialului să aibă caracteristici de rezistență ridicată. De asemenea, structura aglomeratelor include calcar, nisip de cuarț și pigmenți de culoare. La fel ca majoritatea materialelor de finisare care imită piatra naturală, aglomeratele sunt montate cu adeziv pe o suprafață pregătită..

Suprafețe netede

Gresie

Luciu și sticlă

Finisaj din piatră acrilică

Utilizarea materialului acrilic pentru decorarea pereților holului are mai multe avantaje:

 • rezistență suficient de mare la solicitări mecanice;
 • rezistenta la umezeala;
 • suprafața nu atrage murdăria și praful (ceea ce este un aspect important pentru o cameră pe hol predispusă la murdărie);
 • ușurința instalării și întreținerii ulterioare;
 • greutatea redusă a produselor.

Stil modern

Cu față cu plăci de piatră

Cuarțit pentru placarea suprafeței

Piatra de cuarț este adesea folosită ca material pentru realizarea blaturilor și a pragurilor de ferestre. Rezistența ridicată, ușurința de întreținere, rezistența excelentă la umiditate și proprietățile estetice, permit utilizarea acestui material și pentru finisarea suprafețelor, inclusiv a holurilor. Materialul este capabil să creeze un finisaj durabil care nu își va pierde aspectul original, în ciuda influenței diferiților factori.

Piatra nu este doar pentru ziduri

Piatra de cuarț

Design strict

Piatra decorativa flexibila pentru hol

Cuvinte precum «flexibil» și «piatră» greu de folosit într-o singură propoziție. Dar faptul este că producția modernă de materiale de finisare a atins un nivel atât de mare încât expresia «piatra decorativa flexibila» nu pare ciudat. Piatra flexibilă este produsă direct la locul exploatării gresiei – materialul natural este tăiat într-un strat mai subțire, astfel încât modelul și textura sa frumoasă să fie păstrate. Această secțiune subțire este apoi șlefuită până se obține o suprafață netedă. Materialul tăiat este lipit de un strat de material textil durabil cu un plastifiant acrilic aplicat pe suprafața acestuia.

Ușă arcuită

Piatra flexibila

Aplicarea pietrei artificiale

Decor luxos de scări

Proiectarea holului într-o casă privată

În timp, textilele vor fi îndepărtate, iar mineralul în sine, cu un strat de plastifiant acrilic, va fi uscat în aer liber sub soare. Datorită plasticității și flexibilității ridicate a produsului rezultat, piatra flexibilă poate fi lipită pe orice suprafață, chiar și radială. Puteți furniza deschideri arcuite sau puteți lucra la colțuri pentru a le netezi claritatea. Acest material modern și versatil are un cost destul de ridicat, dar se datorează calităților sale tehnologice excelente și posibilităților nelimitate în ceea ce privește instalarea..

Decorarea coloanei

Interior neobișnuit

Interiorul din contrast

Proiectarea holului folosind piatră decorativă

Cea mai răspândită este utilizarea fragmentară a pietrei de finisare în proiectarea holului. Faptul este că, în majoritatea apartamentelor rusești, holul este o cameră mică, fără o sursă de lumină naturală (adesea camera are și o formă neregulată). Și în spațiile mici, abundența decorațiunilor din piatră poate face un serviciu – reduce vizual volumul camerei și creează o atmosferă apăsătoare. Dacă aranjați finisajul de piatră sub formă de dungi verticale înguste, atunci nu puteți doar să diversificați designul pereților holului și să aduceți poftă la designul camerei, ci și să creșteți vizual înălțimea tavanului unui mic cameră.

Inserții din plăci de piatră

Tragere vizuală pe înălțime

Dungi verticale de piatră

Piatra, lemnul și sticla

Dacă piatra decorativă este planificată a fi utilizată pentru a crea finisarea întregului perete, atunci cel mai adesea sunt alese culori deschise pentru produse. Rezultatul este o imagine ușoară a unui spațiu utilitar, dar cu un design non-banal. Un astfel de finisaj ușor poate fi folosit și ca material pentru a crea o suprafață de accent, dar nu o culoare, ci una texturată..

Vedere din curte

Finisarea ușoară a spațiilor

Hol alb ca zăpada

Paleta de culori naturale

O tehnică originală de proiectare pentru decorarea spațiilor utilitare este utilizarea pietricelelor sau a pietrei de râu. În același timp, o piatră cu o suprafață rotundă poate fi utilizată atât ca element decorativ (inserții mici în decorarea pereților sau podele), cât și ca material principal de finisare (opțiune pentru camere spațioase, cu iluminare bună).

Design original

Utilizarea pietrei fluviale

Pietricele pentru pereți

Perete texturat