Perdele pentru bucătărie – tendințe 2018

O atingere plăcută în finisarea interiorului bucătăriei este alegerea draperiilor pentru ferestre. Materialele textile devin deseori acel element necesar pentru crearea unei atmosfere cu adevărat confortabile, relaxante, primitoare, în care oricine se va bucura nu numai să gătească și să mănânce cu plăcere, ci și să primească oaspeții cei mai apropiați, organizând întâlniri de familie. Doar la prima vedere poate părea că alegerea draperiilor pentru ferestrele bucătăriei este la fel de plăcută pe cât de rapidă. Este necesar să decideți asupra tipului de material, să luați o decizie de culoare, stilistică, să țineți cont de proprietățile țesăturii în funcțiune și de posibilitatea de a curăța pânzele, deoarece camera de bucătărie are propriul său microclimat excepțional.

Textile pentru ferestre pentru bucătărie

Înainte de a începe să alegeți

Producătorii moderni de țesături și soluțiile gata făcute pentru draperiile de ferestre ne oferă o gamă atât de largă de opțiuni încât nu este greu să-ți pierzi capul din abundența de modele, culori și imprimeuri. Și la comandă, puteți face decorarea textilă a ferestrelor de bucătărie de orice stil. Înainte de a începe să căutați o opțiune ideală, trebuie să țineți cont de factorii care afectează selecția textilelor pentru o cameră atât de particulară și multifuncțională ca o bucătărie:

 • umiditate crescută;
 • scăderi constante de temperatură;
 • posibilitatea ca picăturile de grăsime fierbinte să iasă la suprafață (nu este întotdeauna posibil să scăpați cu ajutorul unei hote);
 • miros de gătit.

Design laconic

Pentru o bucătărie spațioasă

Imagine ușoară

De asemenea, în etapa pregătitoare, este necesar să se sublinieze gama de funcții pe care le vor îndeplini perdelele de bucătărie:

 • Protectie solara;
 • împrejmuirea camerei de ochii curioși;
 • funcție exclusiv decorativă;
 • element de legătură între principal «participanți la interior» (armonie în culoare, textură sau mod de execuție).

Perdele întunecate - tul deschis

Maro și bej

Deci, pentru a face alegerea perfectă, va trebui să decideți asupra:

 • model de perdea (metodă de execuție, formă);
 • tipul de țesătură (textură, densitate, performanță);
 • culoare (simplă sau cu imprimeu);
 • categoria de preț (puteți găsi analogi de țesături naturale care diferă semnificativ nu numai prin proprietăți, ci și prin cost).

Versiune clasică

Imprimeu pestriț pe perdele

Perdele de covor

Determinarea modelului de perdea

Alegerea modelului de perdea este determinată în principal de următorii factori:

 • dimensiunea camerei;
 • dimensiunile și forma ferestrei;
 • amplasarea clădirii în raport cu punctele cardinale;
 • executarea stilistică a interiorului;
 • preferințele personale ale proprietarilor.

Simplu și practic

Pe fundal alb

Într-o bucătărie albă ca zăpada

Model clasic (tradițional)

După cum știți, clasicii sunt întotdeauna la modă. Prin urmare, utilizarea a două pânze drepte ca decor textil pentru ferestre va fi relevantă timp de mulți ani. Dacă în dormitor și sufragerie perdelele tradiționale constau cel mai adesea în două perdele groase, care sunt completate de tul deschis (voal translucid), atunci în bucătărie puteți acoperi o fereastră cu lenjerie fără adăugări..

Perdele clasice imprimate

Opțiune tradițională

Perdele luminoase în culoarea scaunelor

Design alb-negru

Perdelele tradiționale pot diferi nu numai prin lungimea produselor (la podea sau la pervaz), ci și prin modul de fixare:

 • pe cleme;
 • pe balamale încrucișate;
 • pe cleme;
 • pe ochiuri (plastic sau metal);
 • cu cravate.

Design strict

Perdele de in

Model tradițional

Textile contrastante

Perdelele tradiționale pot fi adesea asociate cu alte modele de decor textil pentru ferestre. De exemplu, dacă spațiul din bucătărie are ferestre cu diverse modificări, un bloc de balcon sau uși care duc la curtea din spate, atunci este logic să folosiți diferite modele de perdele pentru diferite deschideri ale ferestrelor (dar cel mai adesea din aceeași țesătură). Perdelele clasice sunt ușor combinate cu rulouri, în stil «o cafenea», perdele și jaluzele.

Combinarea modelelor de perdele

Roll și tradițional

Imprimare strălucitoare

Perdelele clasice sunt adesea combinate cu jaluzele din bambus. În acest caz, modelul tradițional de perdele acționează mai mult ca un decor, în pânzele de bambus servesc pentru a proteja de soare și de ochii curioși..

Combinație cu perdele de bambus

Perdelele mici de pe garnituri vă pot decora fereastra bucătăriei. Inelele din plastic sau metal sunt o metodă practică de atașare. Perdelele se mișcă ușor de-a lungul streașinii. Aspectul învelitorilor ferestrelor este atât laconic, cât și modern, se încadrează armonios în aproape orice opțiune stilistică pentru designul bucătăriei.

Pentru o bucătărie contrastantă

Perdele pe ochiuri

Perdele

O perdea ușoară este o altă opțiune pentru designul clasic al unui cal într-un spațiu de bucătărie. Pentru coaserea perdelelor se pot utiliza:

 • tul;
 • organza;
 • voal;
 • țesătură din plasă;
 • dantelă;
 • muselină;
 • orice altă țesătură aerisită.

Tul ușor

Tesatura pura

Perdelele pot avea lungimea tradițională – de la streașină până la podea sau pot ajunge doar la pervaz. Ele pot fi folosite ca element principal al decorării ferestrelor și într-un ansamblu cu jaluzele, rulouri și alte tipuri de perdele..

Perdele de lumină

Perdele de lumină

Dacă aveți o bucătărie spațioasă cu o fereastră panoramică și o priveliște frumoasă în spatele ei, atunci este logic să folosiți cantitatea maximă de lumină solară care poate pătrunde în cameră și să nu-i blocați drumul cu materiale textile dense. Tulul translucid subțire ar fi o opțiune excelentă. Unii designeri propun să lăsăm deschiderea ferestrei fără draperii sau să ne limităm la un cadru decorativ..

Pentru fereastră panoramică

Tul pentru ferestre mari

Tul pentru bucătărie

Jaluzele romane sau cu role

Perdelele din material rulant sunt incredibil de populare în acest moment. Versatilitatea și designul laconic permit acestui element de draperie să se integreze organic în orice interior. Jaluzelele romane sunt ideale pentru bucătărie, deoarece cel mai adesea ferestrele din bucătărie sunt de dimensiuni medii și mici. Acest model de perdea nu își pierde popularitatea deoarece:

 • simplu și laconic în execuție;
 • convenabil și funcțional;
 • protejează perfect camera de soare și de ochii curioși;
 • poate fi realizat din diferite tipuri de țesături (în acest caz, consumul de material va fi optim pentru o anumită fereastră);
 • poate fi combinat cu alte modele de perdele, perdele și jaluzele;
 • poate fi acționat manual sau cu ajutorul unei acționări electrice (de pe telecomandă).

Bucătărie în tonuri bej

Jaluzele cu role simple

Nuanțe romane subțiri

Perdele din țesături laminate

Conform metodei de execuție, toate jaluzelele romane pot fi împărțite în trei grupe:

 • clasic;
 • în cascadă;
 • fără ramă.

Interior luminos

Pentru fereastră arcuită

Perdele pentru o bucătărie mică

Model laconic

Bucătărie turcoaz

Jaluzea cu role tipărită

Versiune clasică cel mai popular. Astfel de perdele sunt o cârpă plană (cel mai adesea din țesătură groasă), care se adună în pliuri orizontale uniforme atunci când sunt ridicate (în versiunea îndreptată arată ca un dreptunghi obișnuit de țesătură). Țesătura este atașată la un cadru realizat din lamele, tuburi sau plăci. Perdelele pot fi simple sau cu modele. Chiar și opțiunile combinate se găsesc adesea în proiectele moderne de design de bucătărie..

Design original

Etno-stil

Nuante romane cu model

Bucătărie în tonuri de gri

Perdele în cascadă chiar și într-o stare complet extinsă, ele apar ca o pânză cu pliuri orizontale distribuite uniform. Modelul arată mai elegant decât versiunea clasică, dar țesătura pentru fabricarea sa va necesita mult mai mult.

Nuante romane fără ramă fabricate fără șine sau plăci. Țesătura este strânsă în pliuri orizontale folosind panglici, împletituri sau pur și simplu cusături de mașină. Acest tip de fixare a rulourilor din țesătură a devenit prototipul versiunii clasice, care este atât de utilizat astăzi. Perdelele fără ramă pot fi realizate din orice tip de țesătură, chiar și ușoară, aerisită.

Perdele fără ramă

Jaluzele romane fără cadru

Model luminos pe țesătură

Jaluzele fără cadru

Performanță originală

Perdele în stil «o cafenea»

Astfel de perdele sau perdele se pot găsi într-adevăr în interiorul unei cafenele – țesătura acoperă doar partea inferioară a ferestrei (jumătate sau o treime). Pe de o parte, lumina pătrunde în fereastră aproape nestingherită și se răspândește prin cameră, pe de altă parte, spațiul este protejat de ochii curioși. Dacă bucătăria dvs. este la parter, acoperirea ferestrelor în acest fel poate fi o opțiune bună. Mai mult, adesea nu există suficientă lumină în locuințele de primul nivel, este acoperită de copaci, arbuști, structuri.

Perdele de cafenea

Jaluzele cu jumătate de fereastră

În stil

Perdele în stil «o cafenea» poate fi realizat atât din țesături dense, cât și ușoare, translucide – greutatea depinde de funcțiile pe care regretați că le-ați acordat. De asemenea, nu există restricții în ceea ce privește variațiile de performanță a culorilor – opțiuni monocromatice, cu un model, decor sub formă de panglică, perii, volane – totul depinde de stilul de decor al întregului spațiu din bucătărie.

Perdele scurte de bucătărie

Pentru o fereastră înaltă

Cu lambrequin

Perdele scurte cu imprimeu

Perdele numai pentru decor

Există un alt tip de draperie de fereastră de bucătărie, care este cel mai adesea utilizată exclusiv pentru decorare. În cazuri rare, o bucată mică de țesătură, special fixată în partea superioară a ferestrei, servește pentru a masca defectele din instalarea unității de fereastră sau nuanțele de finisare. Poate fi un lambrequin, o țesătură atașată în cascadă de cornișă sau doar o mică bucată de material textil aruncată peste bară.

Decorarea ferestrelor

Lambrequin cu pliuri

Abordare originală

Decor neobișnuit al ferestrelor

Cortina din partea de sus a ferestrei

Textile decorative

Alegerea unei țesături pentru bucătărie

Pentru gospodinele practice, vânzătorii din magazinele moderne de soluții de bucătărie gata pregătite oferă cele mai practice opțiuni – țesături cu o impregnare specială, care le permite să nu absoarbă mirosurile, să respingă picăturile de grăsime, praf și murdărie și nu se estompează la soare . Dar cât de frumos este un astfel de draperie? Poate aduce o notă de căldură pentru a crea un mediu cu adevărat confortabil? Depinde de dvs., mai ales atunci când considerați că nu este ușor să aveți grijă de pânzele moderne. Oferim opțiuni pentru țesături care pot fi utilizate în spații de bucătărie de diferite dimensiuni, cu ferestre cu diverse modificări și pentru un portofel de comandă de diferite dimensiuni:

 • lenjerie;
 • mătase;
 • poliester;
 • tul;
 • organza;
 • bumbac (chintz).

Perdele din podea până în tavan

Perdele de lumină pentru bucătărie

Atunci când alegeți o țesătură, este de asemenea important să nu uitați de siguranța la incendiu. Dacă fereastra este lângă o sobă cu gaz, atunci este necesar să se minimizeze probabilitatea unui incendiu. Este mai bine să acordați preferință țesăturilor naturale care nu se vor aprinde la cel mai mic contact cu o flacără..

Decorarea ferestrelor colorate

Dantelă pe ferestre

Sub chiuvetă

Schema de culori pentru perdelele de bucătărie

Alegerea culorilor textile pentru fereastra bucătăriei va depinde de următorii factori:

 • schema de culori a camerei – tonurile pereților și fațadelor setului de bucătărie;
 • dorința ta de a face decorarea calului invizibilă, amestecându-se armonios cu imaginea generală a interiorului sau a accentului, atrăgând atenția;
 • dacă țesătura perdelelor este cu un model, atunci o puteți duplica în tapițeria scaunelor sau scaunelor (scaune și spate), decorarea mesei de masă (față de masă, pasarelă, covoare individuale sau șervețele).

Perdele asortate tapițeriei

Perdele în culoarea vaselor și a pernelor

Țesătură pentru perdele și tapițerie pentru scaune

Imagine armonioasă

Perdele imprimate

În domeniul producției sau achiziționării de soluții gata făcute pentru ferestrele de bucătărie, nu este ușor să selectați favoritele dintre opțiunile pentru culori, modele și ornamente. Țesătura cu dungi verticale nu își pierde popularitatea. Datorită acestei imprimări, fereastra crește vizual în înălțime., «adăugând» centimetri și camera în sine. Dacă pereții bucătăriei sunt monocromatici, atunci dungile de pe perdele pot fi contrastante în scheme de culori..

Imprimare cu dungi

Dungi strălucitoare

Dungi verticale pe țesătură

Dungile orizontale ajută la creșterea vizuală a lățimii unei ferestre mici.

Dungi orizontale

Printurile geometrice și abstracte sunt, de asemenea, populare. Totul depinde de ce dimensiune are bucătăria ta și de ce culori este decorată. Într-o cameră spațioasă, există mult mai multe opțiuni pentru manevrare cu textile mari și cu modele luminoase pentru ferestre. Dar chiar și într-o bucătărie mică, puteți utiliza țesături cu un ornament, un model, dacă pereții sunt finisați într-un ton deschis, iar designul fațadelor bucătăriei nu diferă nici prin luminozitate..

Imprimare geometrică

Accentul pus pe textile

Dacă decorați o bucătărie în stil rustic sau provensian, atunci cu ajutorul textilelor puteți transmite în mare măsură principalele caracteristici ale stilisticii. O țesătură într-o floare mică sau medie va indica fără echivoc stilul interiorului – acestea sunt culorile care vă permit să aduceți o atmosferă confortabilă și relaxantă în designul spațiului de bucătărie..

Tesatura florala mica

O abundență de motive florale

Țesătură de bucătărie ușoară cu menta

Un efect similar poate fi obținut dacă utilizați o imprimare cu cec. Pentru mulți dintre compatrioții noștri, țesăturile în carouri sunt invariabil asociate cu interiorul cafenelelor. Dar multe depind de schema de culori și de dimensiunea celulei..

Țesătură în carouri

Imprimarea de pe perdele poate fi utilizată ca element de legare. De exemplu, într-un interior de bucătărie decorat în culori neutre sau deschise, singurul punct luminos este șorțul de bucătărie, fața de masă de pe masă sau scaunele de bar. Dacă aceeași culoare strălucitoare este utilizată în textilele pentru ferestre, atunci imaginea generală a zonei de bucătărie devine mai armonioasă..

Culoarea insulei originale

Accent pe decorul țesăturilor

Potrivind culoarea scaunelor

În armonie cu insula bucătăriei

Accent pe perdele și șorț

Sau, puteți utiliza decorarea țesăturii ferestrelor bucătăriei ca element de accent – singurul punct luminos pe un fundal ușor (sau neutru). La urma urmei, perdelele sunt mult mai ușor de înlocuit decât mobilierul sau ornamentele. Puteți obține un interior nou (cel puțin cu o dispoziție diferită) prin înlocuirea unui singur element de design.

Textile cu accent

Decor luminos al ferestrelor

Perdele galbene strălucitoare

Perdelele nu sunt doar pentru ferestre

Perdelele și perdelele din spațiul bucătăriei pot fi folosite nu numai pentru ferestrele drapate, ci și ca perdea pentru dulapuri (încorporate sau mobile), cămară, spațiu sub chiuvetă, în spatele inserțiilor de sticlă ale fațadelor bucătăriei și multe alte părți ale bucătărie pe care proprietarii ar dori să o ascundă de ochii oaspeților care ar putea fi în zona de gătit. Astfel de perdele și perdele pot fi executate în același fel ca și draperia pentru ferestre, sau pot diferi în ceea ce privește tipul de țesătură și schema de culori – totul depinde de ce elemente interioare sunt destinate a fi accente.

Pentru cămara de bucătărie

Tesatura luminoasa pentru instalatii sanitare colorate

Cortină mică

Perdelele nu sunt doar pentru ferestre

În spatele geamului

Perdele luminoase sub chiuvetă