Paturile supraetajate pentru copii sunt o soluție excelentă pentru părinți

Amenajarea unei camere pentru copii are o mare importanță pentru toți părinții. Cu o zonă relativ mică, ar trebui să fie multifuncțională, sigură, frumoasă și modernă. Cea mai problematică din interiorul unei creșe este dotarea unui loc de dormit. Pentru familiile care cresc mai mult de un copil, un pat supraetajat este cea mai bună soluție într-o cameră mică în care copiii cresc și se dezvoltă.

Paturi supraetajate galbene

Configurațiile, designurile și dimensiunile acestor paturi sunt atât de diverse încât vor crea un interior unic în creșă. Paturile supraetajate pot fi proiectate pentru copii mici și adolescenți, este important ca modelul pe care îl alegeți să îndeplinească criteriile de bază.

Securitate

În primul rând, toate regulile pentru alegerea unui pat ar trebui să fie siguranța. Atunci când alegeți un pat supraetajat, trebuie să țineți cont de vârsta copilului.

Pentru copiii mici, este important să alegeți modele în care picioarele să fie stabile, suficient de voluminoase. Dana este îngrădită cu spate și laterale fiabile, scara este fixată ferm de pat cu o înclinare:

Pat supraetajat alb și masă roșie

Scara până la al doilea nivel ar trebui să fie foarte solidă, cu trepte largi, astfel încât picioarele copilului să poată să se potrivească complet pe ele și să nu alunece. O idee minunată pentru a face o astfel de scară cât mai sigură și multifuncțională este să montați cutii de rufe în pașii:

Cutii de scări în paturi supraetajate

Înălțimea paragelor trebuie să fie, de asemenea, sigură și adecvată pentru înălțimea copilului. Cu cât copilul este mai mic, cu atât ar trebui să fie mai mic locul de dormit. Etajul al doilea trebuie să fie echipat cu bare de protecție:

Pat cu buline negre pe un pat supraetajat Pat supraetajat din lemn din colț

Funcționalitate

Dacă dormitorul copiilor este o cameră staționară, separată de altele prin pereți despărțitori sau are o suprafață suficient de mare, atunci paturile își pot îndeplini scopul dorit, designul lor nu este complicat de dulapuri sau sertare suplimentare:

6 paturi supraetajate pe cameră

Astfel de modele sunt excelente pentru turiștii care călătoresc cu copii, în camere de hotel, pensiuni sau în grădinițe de familie:

Paturi supraetajate din metal

Unul dintre avantajele importante ale acestor paturi este că curățarea podelei de sub ele se poate face fără dificultate..

Cu toate acestea, cel mai adesea într-o cameră pentru copii este necesar să combinați atât un dressing, cât și o zonă de joacă și de lucru. Într-un astfel de caz, astfel de modele de paturi sunt inevitabile, în care există dulapuri, rafturi și cutii pentru lenjerie..

Cuverturi de pat cu dungi pe paturi supraetajate Pat supraetajat alb cu scară maro

Unele modele de paturi supraetajate pot găzdui trei copii. La nivelul inferior există un loc de dormit pentru doi, iar la nivelul superior – pentru încă un copil:

Rafturi în capul unui pat supraetajat

Pentru a face o structură atât de mare de dimensiuni mai stabilă, puteți utiliza un raft, care, în același timp, servește ca o tăblie pentru pat:

Pernă cu dungi cu pat supraetajat

Scările care duc la nivelul superior pot fi realizate astfel încât să fie și echipament sportiv – un zid suedez improvizat:

Pat supraetajat alb cu trei sertare

Opțiuni de configurare

Deoarece copiii cresc și se maturizează foarte repede, în majoritatea cazurilor, paturile supraetajate constituie o piesă de mobilier separată și complet mobilă în interior. Poate fi rearanjat, eliminat sau înlocuit cu ușurință alegând o copie care se potrivește culorii sau stilului:

Pat supraetajat cu balustri cret Patchwork pătură pe un pat supraetajat

Există modele pliabile de paturi supraetajate. Locurile de dormit pot fi ușor transformate într-un alt design. Această opțiune este foarte convenabilă deoarece eliberează spațiu suplimentar pentru jocuri și divertisment pentru copii. Partea din spate a patului poate servi ca o placă magnetică sau altă funcție utilă.

Paturi supraetajate pliabile

În casele în care locuiesc familii numeroase și există o ușoară diferență de vârstă între copii, paturile mansardate sunt cel mai bine montate în nișele existente de-a lungul unui perete. Astfel de structuri încorporate economisesc semnificativ spațiu și servesc drept loc de odihnă bună:

4 paturi supraetajate de-a lungul peretelui Paturi supraetajate cu cuverturi de pat cu carouri alb-negru Scara dintre două paturi supraetajate

Dacă este necesar și posibil, este posibil să se completeze o astfel de structură încorporată cu ușile glisante sau pereții despărțitori:

Perne roz pe două paturi supraetajate

Dacă locurile de dormit sunt situate una față de cealaltă și nu există spațiu pentru pereți despărțitori, atunci puteți decora paturile cu perdele textile. Vor crea confort și capacitatea de a se retrage sau de a nu deranja pe ceilalți..

Paturi supraetajate cu perdele

O altă versiune a modelului de pat cu mai multe niveluri este una cu trei niveluri, unde nivelul inferior este echipat cu mecanisme de lansare și poate fi extras cu ușurință:

Trei niveluri în pat

Proiecta

Există o mulțime de opțiuni de design pentru paturi supraetajate. Ele pot face parte dintr-un anumit stil de interior, unite printr-o singură temă, sau pot alcătui un ansamblu în culori. De exemplu, într-o versiune albă, patul va sublinia impresia de curățenie și liniște într-o cameră luminoasă:

Masă albă cu pat supraetajat roz lângă fereastră

Patul transformator, care face parte din mobilierul în stil neutru, se potrivește perfect în interior. Acest model este potrivit atât pentru băieți, cât și pentru fete:

Pat supraetajat în set de mobilier maro

Suporturile pentru paturi supraetajate pot fi variate pentru a se potrivi stilului camerei copilului dumneavoastră. Soluția originală este de a construi cabluri de suspensie sub formă de lanțuri metalice într-o cameră avangardistă pentru băieții adolescenți:

Pat supraetajat pe lanțuri

În interiorul minimalismului ecologic, fixările pot fi realizate din frânghii. Este important ca dana să fie fixată în siguranță de perete sau să aibă alte suporturi, iar dispozitivele de fixare a frânghiei să o conecteze ferm la perete sau tavan:

Pat supraetajat pe frânghii agățate Pat supraetajat cu saltea cu dungi între ferestrele din colț

Suportul neobișnuit poate fi realizat în orice formă care se potrivește stilului sau culorii. Un suport în formă de copac înfășurat cu un cablu din materiale naturale va sublinia căldura naturală:

Pat supraetajat verde

Designul sofisticat și extraordinar al patului, pe care orice copil îl va aprecia, este un model de colț cu pereți despărțiți și un etaj secundar pe două niveluri. Primul nivel este un loc pentru jocuri, iar al doilea este pentru dormit:

Partiții perforate în paturi supraetajate

Paturile supraetajate pot fi proiectate nu numai pentru copii și adolescenți. Dacă doriți, puteți construi un model potrivit pentru tineri, dacă completați designul fără a vă concentra pe vârsta copiilor:

Cuverturi de pat bordeaux pe un pat supraetajat

Un pat supraetajat nu trebuie să funcționeze ca un loc de dormit. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a te juca, a citi cărți și a lua o scurtă pauză după-amiaza..