Pat forjat în interiorul unui dormitor modern

Una dintre cele mai vechi tehnologii de prelucrare artistică a metalelor și-a găsit continuarea în producția modernă de mobilier. Nu este o exagerare să spunem că cea mai comună piesă de mobilier realizată folosind forjarea este paturile. Luxoase și durabile, durabile, dar în același timp grațioase, paturile din fier forjat pot aduce eleganță și șic chiar și în interiorul cel mai obișnuit. Există părerea că paturile din fier forjat sunt potrivite doar pentru stilurile clasice de decorare interioară. Să încercăm să dezvăluim acest mit folosind exemplul unei selecții la scară largă de fotografii cu proiecte moderne de design pentru dormitoare, al căror element central este un pat din fier forjat..

Pat din fier forjat în interiorul dormitorului

Caracteristicile produselor forjate și opțiunile de fabricație

În mâinile pricepute ale maestrului, un material atât de dur și durabil precum fierul se poate transforma în dantelă ajurată, un produs ușor (dar numai vizual) pentru decorarea interioară. Este de remarcat faptul că, în cazul paturilor din fier forjat, mobilierul își îndeplinește funcțiile 100%, dar în același timp aduce aristocrația europeană la imaginea camerei, devenind instantaneu un accent interior care atrage toate privirile.

În negru

Pat cu baldachin

Dantelă forjată

Design laconic

Pentru mulți dintre noi, produsele falsificate sunt asociate cu decorarea palatului, locuințele bogate ale nobilimii. Dar în lumea modernă, există o mulțime de opțiuni pentru amenajarea unui dormitor într-o locuință cu cele mai diverse modificări. Un pat din fier forjat se poate încadra organic în interiorul neoclasic sau poate accentua designul ultramodern al spațiului de dormit.

Stil rustic

Concentrați-vă pe forjare

Executare abilă

Performanță neobișnuită

Design simplu

Producătorii moderni (și meșterii la comandă) de paturi din fier forjat ne oferă o gamă largă de modele. În funcție de decorul în care trebuie să se încadreze piesa de mobilier principală în dormitor, puteți alege un pat cu multe țesături ajurate și decor din fier forjat, sau un model cu un design laconic, un set minim de decorațiuni, care poate să devină parte a unui interior modern. De asemenea, puteți găsi paturi în fabricarea cărora a fost utilizată o combinație de fier forjat cu alte materiale (cel mai adesea lemn)..

Combinat cu lemn

Executie creativa

Combinație de materiale

Design pat

Patul din fier forjat este liderul incontestabil în segmentul său. În acest moment popularitatea acestui tip de mobilier atinge apogeul. Pe fondul unei schimbări rapide de decor, a ritmului de viață de mare viteză, mulți orășeni doresc să experimenteze pe deplin confortul și liniștea propriei case. Îndoirile netede ale produselor forjate, buclele ornamentate și cele mai fine dantele de decor forjat nu numai că pot aduce armonie în interiorul dormitorului, dar pot crea și o atmosferă absolut unică. Fie că va fi luxul Evului Mediu sau o înțelegere creativă a modernității – vă decideți, un pat cu un cadru forjat poate fi găsit pe oricare dintre opțiunile pentru interiorul creat..

Opțiune neobișnuită

În dormitor pentru doi

Cu un luciu metalic

Design confortabil

Pe lângă calitățile estetice incredibile, produsele forjate au și avantaje destul de practice. Piesele de mobilier puternice și durabile vă pot servi mulți ani, pot deveni o moștenire de familie și pot fi transmise din generație în generație. Materialul ecologic nu este capabil să dăuneze oamenilor sau mediului. Copiii și persoanele care suferă de alergii pot folosi produse forjate fără niciun risc (trebuie doar să vă asigurați că nu există toxicitate a vopselei care acoperă suprafețele). Paturile din fier forjat sunt sigure și fiabile, au calități ridicate de stingere a incendiilor. Printre altele, paturile din fier forjat nu se deformează și sunt foarte rezistente la umiditate..

Nuanțe deschise

Decorarea textilelor

Pat în culoare închisă

Dormitor cu două paturi

Combinații contrastante

Metode de realizare a paturilor din fier forjat

Forjarea artistică realizată manual nu poate fi ieftină. Prin urmare, costul paturilor forjate depășește semnificativ analogii din PAL sau PAL. Atunci când creează produse forjate, meșterii pot folosi două metode de prelucrare a metalelor:

  • Fierbinte;
  • rece.

Regatul simetriei

Opțiune tradițională

Sub baldachinul din țesătură

Forjând peste tot

Metoda la cald de procesare a materialului implică încălzirea materiei prime la 600-700 de grade. Metalul dur și durabil devine ductil, capabil să ia cele mai complicate forme. Forjarea la cald folosește atât scule manuale cât și un ciocan de mașină pentru a forma piese curbate. Elementele turnate sunt realizate sub presă – monograme, frunze și flori.

Stilul etnic

Forjat manual

Performanță originală

Stil contemporan

Stil neoclasic

A doua metodă de prelucrare a metalelor se numește rece, deoarece se efectuează folosind o mașină de ștanțat. Din această cauză, a apărut al doilea nume al acestei metode – ștanțare. Utilizarea unei mașini de ștanțat face posibilă reducerea semnificativă a costului nu numai al procesului de producție, ci și al costului final al produselor finite. Piesele forjate la rece sunt disponibile pentru o gamă mai largă de clienți.

Interior contrastant

Motive industriale

Proiectarea camerei pentru copii

Dormitor neoclasic

Design strict al dormitorului

Indiferent de modul în care este realizat mobilierul, după finalizarea tuturor lucrărilor de prelucrare a metalelor, suprafețele sunt amorsate și acoperite cu vopsea pudră. Modelele cu așa-numitul efect de antichitate sunt la mare căutare. Suprafețele ușor aspre cu piese deliberat nevopsite arată grozav în interiorul stilului shabby chic, Provence, vintage. Efectul antichității poate fi obținut numai atunci când vopsiți manual suprafețele produselor forjate..

Elemente contrastante

Într-un dormitor alb ca zăpada

Stil tropical

Stil modern

Paturi din fier forjat în diferite stiluri de decorare interioară

Designerii folosesc paturi din fier forjat în diferite direcții stilistice ale decorării interioare a dormitorului. În camerele clasice, un pat din fier forjat cu un decor bogat adaugă o notă de lux și respectabilitate, în stil rustic aduce confort, în stilul romantic și Provence, curbele grațioase ale tăbliei forjate vor adăuga blândețe și ușurință imaginii camerei , suprafețele îmbătrânite ale produselor metalice se vor încadra organic în stilul shabby chic.

Motive marine

Motive clasice în dormitor

Metal din dantelă

Dormitor într-o zonă separată

Pat întunecat, textile ușoare

Evident, orice stil clasic este perfect pentru utilizarea unui pat din fier forjat ca element central al mobilierului dormitorului. Dar deasemenea «modernizat», o versiune adaptată a clasicului pentru un pat din fier forjat este grozavă. Un dormitor neoclasic va beneficia de utilizarea fierului forjat în cadru și / sau tăblie. În același timp, nu este nevoie să folosiți modele foarte scumpe, cu multe elemente decorative forjate manual..

Imagine armonioasă

Tehnici neoclasice

O notă de lux într-un interior modern

În dormitor pentru doi copii

Pentru stilul rustic (aproape oricare dintre varietățile sale), paturile din fier forjat cu un decor minimal sunt excelente. Combinat cu suprafețele din lemn pentru care acest stil de spațiu de locuit este renumit, metalul arată minunat, aducând o notă de răceală atmosferei calde a camerei. Pentru proiectarea unui pat, organizat pe un pat din fier forjat, în acest caz, țesăturile în carouri, o floare mică sau opțiunile monocromatice pentru bumbacul natural, lenjeria este potrivită.

Pat cu accent

Stil rustic

În dormitor cu finisaje din lemn

Design original al dormitorului

Stil rustic

Paturile forjate cu un design laconic arată organic în stilul modern al spațiului dormitorului. Fiabilitatea și durabilitatea unei piese de mobilier, practicitatea și durabilitatea acesteia se încadrează perfect în estetica stilului modern cu funcționalitatea și dragostea pentru laconicism. Designul simplu al unui pat din fier forjat poate fi folosit într-un stil scandinav, chiar și pentru un stil atât de dificil precum minimalismul, puteți găsi un model adecvat de pat cu cadru metalic.

Motive moderne

Imagine ușoară

Dormitor în stil modern

Practic și estetic plăcut

Design de pat non-banal

Un pat cu un decor ornamentat din fier forjat este alegerea perfectă a designului patului pentru un stil romantic de decor interior. Dantela metalică se va potrivi perfect cu romantismul spațiului de dormit, exprimat în culori delicate, țesături plăcute, decor delicat.

Stil romantic

Design tradițional

Design dormitor fete

Pentru stilul shabby chic, un pat din fier forjat este doar o dăruire a zeului. La urma urmei, o piesă de mobilier din metal este cel mai bine asociată cu moștenirile, elemente interioare transmise din generație în generație. Patul poate avea o patină, vopsea ușor peeling sau poate fi deloc vopsit – pentru stil «shabby chic» această apariție va fi utilă.

Suprafețe ponosite

Shabby chic

Nuante pastelate

Imagine albă ca zăpada a dormitorului

Un pat din fier forjat în alb este o opțiune versatilă pentru diferite stiluri de decorare interioară. Chiar și pentru camerele copiilor, al căror stil nu poate fi întotdeauna determinat exact, o astfel de piesă de mobilier nu numai că nu se va strica, ci și va decora. Designul alb ca zăpada al patului poate fi folosit pentru a crea un cadru armonios în aceeași paletă de culori deschise a decorului camerei sau pentru a juca în contrast, plasându-l pe o suprafață luminoasă sau întunecată.

Suprafețe îmbătrânite

O pereche de paturi albe ca zăpada

Interiorul camerei copiilor

Paleta de culori deschise

Situația este similară cu paturile negre din fier forjat. O astfel de piesă de mobilier devine instantaneu centrul de atracție pentru toate privirile, deoarece decorarea dormitoarelor se face în principal în culori deschise, pastelate. Pentru a crea o imagine armonioasă a spațiului de dormit, designerii recomandă duplicarea negru în orice element al interiorului – performanța corpului de iluminat, decorarea pereților, modelele de textile sau covor.

Severitatea liniilor și formelor

Executie moderna

Dantela neagra

Pat negru în creșă

Frumoasă tăblie din fier forjat

Patul din fier forjat în sine este atrăgător, devenind adesea punctul focal al interiorului. Și o piesă de mobilier vopsită într-o culoare strălucitoare «condamnat» fi în centrul atenţiei. Adesea, o singură piesă de mobilier este suficientă pentru proiectarea unui dormitor, care nu numai că creează un accent de culoare și aduce varietate în paleta camerei, dar creează și o imagine non-banală a dormitorului..

Execuție strălucitoare

Schema de culori originală

Elemente luminoase

Accente strălucitoare

Cum se combină un pat din fier forjat într-un design de dormitor

Un pat din fier forjat, vopsit într-o culoare închisă sau strălucitoare, poate deveni un element de accent al interiorului. Mai mult, segmentul de dormit ocupă aproape întotdeauna un loc central în cameră și atrage inevitabil toate privirile. Dar, adesea, proprietarii doresc să creeze o imagine armonioasă a spațiului de dormit, în care patul, dacă acționează ca punct focal, este în același timp combinat cu alte elemente interioare. Deci, ce poți combina cu o piesă de mobilier din metal forjat??

Stil rustic

Pe fundal alb

Design taupe

Interior luminos

Mobilier simetric

Una dintre opțiunile obișnuite pentru combinarea materialelor de pat cu alte articole de interior este combinatoria cu designul noptierelor-suporturi. Repetând decorul forjat pe patul (și pe piciorul) patului în proiectarea meselor sau a celor ce pot fi obținute, puteți obține armonie nu numai în imaginea segmentului de dormit, ci și în întregul interior ca întreg.

Curbe netede

Decor forjat peste tot

Design mobilier creativ

Elemente de forjare pe mobilier

A doua opțiune, nu mai puțin populară, este combinația de forjare în designul patului cu designul corpurilor de iluminat (candelabru central, aplice de perete sau lămpi de masă). Pentru executarea unui candelabru, se folosește adesea imitația forjării – elementele din plastic sunt acoperite cu vopsea specială, uneori sunt îmbătrânite artificial (suprafețele pot imita patina).

Design dormitor cu pat din fier forjat

Design cameră nou-născut

Design armonios

Clasic original

Metal în mobilier și corpuri de iluminat

O altă modalitate de a crea o imagine armonioasă a unui dormitor este combinarea forjării pe cadru și a tăbliei cu tije de perdea. Chiar și fără a repeta elemente decorative în proiectarea deschiderilor ferestrelor, numai datorită materialului și culorilor produselor forjate, este posibil să se creeze nu numai imagini organice, ci și originale ale dormitoarelor.

Combinatorie plăcută ochiului

Două paturi din fier forjat în dormitor