Partiții interioare – zonare eficientă

O partiție interioară poate fi un perete în esență, dar va arde doar jumătate pentru a bloca spațiul, poate fi surdă, transparentă sau chiar suspendată de tavan, poate împărți o cameră sau poate acționa ca decor. Într-un cuvânt, atâtea nevoi cât proprietarul modern al unui apartament sau casă, atâtea oferte pe piață. Realizate din diverse materiale, diferite dimensiuni, forme și metode de execuție – pereții despărțitori interiori îndeplinesc întotdeauna o funcție importantă – ei împart camera în segmente funcționale. Vă invităm să vă familiarizați cu opțiunile de creare a pereților despărțitori interiori pentru o gamă largă de cazuri folosind selecția noastră la scară largă. La dispoziția dumneavoastră 100 de idei pentru designuri moderne de camere cu diferite accesorii funcționale.

Partiția combinată originală

Perete despărțit alb ca zăpada

Paravane interioare – alegerea materialului de fabricație

În funcție de funcția pe care o vor îndeplini partițiile interioare, este selectat și materialul de execuție. Cineva are nevoie de un perete cu drepturi depline, care să poată suporta greutatea rafturilor sau dulapurilor suspendate, în timp ce alții au nevoie de un element destul de decorativ care să decoreze interiorul. Luați în considerare diverse materiale pentru execuția pereților despărțitori interiori, avantajele și dezavantajele acestora, caracteristicile tehnologice, posibilitatea auto-asamblării și disponibilitatea costurilor.

Deci, partițiile interioare pot fi realizate din următoarele materiale:

 • cărămidă (plină, goală, clincher, ceramică);
 • gips-carton;
 • blocuri de sticlă;
 • sticlă;
 • blocuri de beton gazat;
 • blocuri de beton din lut expandat;
 • metal;
 • policarbonat;
 • acril;
 • copac (bambus, țesut din viță de vie, crenguțe, ramuri);
 • combinație de materiale diferite într-un singur produs.

Partiție transparentă

Dulap în spatele geamului

Pereți interiori din sticlă

Sticlă cu margine neagră

Sticlă mată

Pereți despărțitori din cărămizi – clădire, gol și clincher

Pereții și pereții interiori care sunt de obicei ridicați din cărămizi (goale, solide sau clincher), sunt cele mai grele pereți despărțitori. Dar rezistența lor și proprietățile de izolare fonică sunt de neegalat. Dacă aveți nevoie de o partiție capitală între camere sau interior, atunci cărămida poate fi materialul ideal pentru execuție..

În culoare închisă

Pe pereții din cărămizi solide și clincher, puteți agăța cu ușurință dulapuri și rafturi masive. De asemenea, este posibil să atârnați diverse structuri pe pereții despărțitori din material gol, dar va fi necesar să utilizați elemente de fixare armate, deoarece elementele de fixare pot cădea în cavitatea goală a produsului. Instalarea unui perete din cărămizi goale poate reduce sarcina pe podea cu aproximativ 20-30% în comparație cu structurile din material solid. Dar calitățile de izolare fonică sunt, de asemenea, reduse cu aproximativ aceeași cantitate..

Partiție capitală

Construcție largă

Construcțiile din cărămizi și clincher tradiționale sunt grele, deci pot fi montate numai pe podele de beton. Este necesară consultarea unui specialist, atât în ​​clădirile de apartamente, cât și la ridicarea pereților în locuințele private de la etajele superioare. Dar, în orice caz, aceasta este o ocupație destul de laborioasă, nu ieftină și care necesită prelucrări suplimentare – tencuială, vopsire sau tapetare, panouri de perete. Structurile din cărămidă clincher nu sunt de obicei tencuite, folosind decorativitatea produselor. Însă structurile clincherului au un cost ridicat datorită prețului materialului în sine..

Paravan în baie

Pereți din cărămizi ceramice

Mai ieftin și mai rapid, în comparație cu construcția pereților despărțitori din cărămizi obișnuite, va avea loc instalarea unui perete din produse ceramice cu o grosime de 11,5 cm. Într-un spațiu închis, pereții din cărămizi ceramice ușoare pot oferi un nivel suficient de izolare fonică. De obicei, pereții din acest tip de material de construcție sunt tencuiți, mai rar sunt acoperiți cu gips carton. Peretele despărțitor din produse ceramice este capabil să reziste dulapurilor și rafturilor suspendate, dar pentru fixare va fi necesar să utilizați știfturi speciale de arc concepute pentru cărămizi poroase.

Design combinat

Partiție din blocuri de sticlă (mai luxoasă)

Partițiile din blocuri de sticlă sunt utilizate cel mai adesea în cazurile în care doresc să păstreze (cel puțin fără pierderi semnificative) pătrunderea iluminatului în diferite segmente funcționale ale spațiului, dar în același timp să obțină un nivel suficient de puternic, rezistent la uzură și perete interior durabil. Cel mai adesea, utilizarea acestui material scump este determinată de nevoia stilistică, de calitățile decorative.

Blocuri de sticlă pentru zonare

Construcția pereților despărțitori din blocuri de beton gazat

Betonul celulat sau blocurile celulare sunt un material foarte popular pentru construcția rapidă și ieftină a pereților interiori și a pereților despărțitori. Principalul avantaj al materialului este flexibilitatea sa ridicată pentru a crea suprafețe de diferite forme. Dacă aveți nevoie de o partiție originală cu linii netede, găuri originale sau pur și simplu cu cabluri interne, produsele din beton celular vor fi cea mai bună alegere..

Clădire bloc

Comparativ cu orice tip de cărămidă, pereții despărțitori din beton celular au cele mai slabe proprietăți de izolare fonică. Dar, dacă nu vă confruntați cu scopul de a împrejmui o zonă de alta în ceea ce privește zgomotul penetrant, atunci acest material ușor de instalat vă poate ajuta să creați rapid partiția necesară.

Subţire. ci o partiție solidă

Zonarea premiselor utilitare

Blocuri din beton lut expandat pentru structuri interioare

Pereții despărțitori interiori din lut sunt ușor de construit, au o rezistență suficientă pentru agățarea rafturilor și dulapurilor (dar totuși mai mică decât cea a pereților din cărămidă), au o rezistență suficientă la uzură și durabilitate. În plus, produsele din beton lut expandat absorb perfect sunetul.

Zonarea dormitorului și a băii

O partiție din blocuri de lut expandat poate fi montată cu mortar obișnuit și tencuită cu așa-numita tencuială ecologică – argilă, var, gips sau ciment. În ceea ce privește costul, o astfel de structură va costa mai puțin decât un zid realizat din blocuri obișnuite de beton..

Partiție originală

Partiție - modul de bucătărie

Pereți despărțitori moderni din gips-carton

O modalitate destul de populară de a crea partiții cu diverse modificări este utilizarea produselor de gips-carton. Recent, utilizarea panourilor rezistente la umiditate s-a dovedit eficientă, care poate fi instalată chiar și în băi și toalete. De obicei, partiția este formată din două panouri de gips-carton montate pe un profil metalic: între ele poate fi așezat material de vată minerală. De regulă, grosimea unor astfel de partiții nu depășește 10-12 cm, dar poate fi mai mică..

Zonarea zonei de dormit

Peretele din gips-carton

Dacă vorbim despre calitățile pozitive ale partițiilor de gips-carton, atunci prezența lor în camere are un efect benefic asupra microclimatului lor – structurile sunt capabile să absoarbă și să elibereze umezeala conținută în aer. Astfel de pereți despărțitori pot fi ridicați foarte repede, în plus, nu necesită tencuială, ci doar rosturi de chit.

Zonarea boudoirului

Proiectare la scară

Obiectele grele nu trebuie agățate pe pereții interiori de gips-carton. Dacă este necesară o astfel de acțiune, elementele de fixare trebuie să fie amplasate în interiorul structurii, montate pe profile metalice. Un alt dezavantaj este rezistența scăzută la impact (motiv pentru care încearcă să nu folosească partiții de gips-carton în camerele copiilor).

Finisat cu piatră artificială

Panouri de perete

Paravane din lemn de diferite specii

O partiție inter-cameră realizată din lemn cu una sau alta modificare poate fi fie un produs foarte scump, fie nu vă costă practic nimic – totul depinde de ce fel de lemn este făcut, sau ați folosit material rezidual. În orice caz, produsele din lemn aduc întotdeauna note de căldură naturală, confort și unicitate în interior..

Din lamele de lemn

Arborele este elegant și practic

Dantela din lemn

Copac peste tot

Spectacol spectaculos

Cel mai adesea, partițiile din lemn apar în schema lor de culori naturale cu un model natural frumos …

Pereți despărțitori neobișnuiți din lemn

Partition-screen sculptat

Lemn usor

Raft de perete

Dar există și situații când este necesară pictarea unei partiții din lemn sau a elementelor sale …

Imagine ușoară

Suprafețe albe ca zăpada

Același grup de pereți despărțitori interiori din material natural include diverse structuri din bambus, viță de vie, ramuri, crenguțe și alte plante. Exclusivitatea interiorului cu elemente de zonare similare vă va fi oferită.

Bambus în baie

Design creativ

Compoziție originală

Paravane din sticlă – transparente și mat

Partițiile din sticlă sunt utilizate în cazurile în care este necesar să se creeze o zonare clară, menținând în același timp răspândirea luminii în toate zonele funcționale ale camerei. De regulă, pentru fabricarea pereților despărțitori transparenți sau matați, se folosește o sticlă temperată deosebit de puternică și sigură pentru o persoană (chiar dacă suprafața este ruptă, o persoană nu va fi rănită de fragmente din cauza unei folii de protecție speciale care împiedică sticlă de la împrăștiere).

Loc de muncă în spatele geamului

Suprafețe de sticlă

Sticla ondulată

Sticlă între baie și dormitor

Desene transparente

Partiții invizibile

Cel mai adesea, pereții despărțitori din sticlă pot fi văzuți în băi și toalete. Pot proteja zona de duș de restul camerei sau pot împărți camera într-o toaletă și un segment pentru prelucrarea apei. În proiectele moderne de design, puteți găsi din ce în ce mai mult utilizarea sticlei complet transparente pentru a crea pereți despărțitori mici. Dar și produsele mate, suprafețele cu model și imprimarea fotografiilor se găsesc ca element decorativ al interiorului, care, între timp, își îndeplinește funcțiile principale..

În zona de duș

Stil contemporan

Separator de baie mat

Imprimare neobișnuită

Pereții despărțitori sub formă de uși glisante din sticlă pot fi îngrădite în mod fiabil pe unul dintre segmentele funcționale situate în camera comună. Calitățile excelente de izolare fonică, răspândirea aproape completă a fluxurilor de lumină și capacitatea de a nu încărca imaginea camerei fac acest tip de partiții foarte populare. Deși este costisitor și necesită participarea specialiștilor.

Imagine organică

Dormitor în spatele pereților de sticlă

Stil Loft

Zonarea dormitorului și a dressingului

În spatele ușilor cupe înghețate

Pereții despărțitori din sticlă cu o imagine, gravură laser, imprimare foto sau vitralii realizate utilizând tehnica nu pot decora cu ușurință interiorul, ci devin punctul culminant al acestuia.

Design neobișnuit

Inserturi originale

Abordare creativă

Stil oriental

Exemple de combinare a materialelor pentru a crea partiții originale

Una dintre cele mai comune alianțe de diferite materiale pentru a crea pereți despărțitori este utilizarea inserțiilor de sticlă pentru încadrarea metalelor sau a lemnului. Astfel de partiții transmit perfect lumina, dar au o izolare fonică bună. Această combinație este importantă dacă trebuie să separați, de exemplu, un birou de sufragerie și să îl insonorizați, dar în același timp să puteți monitoriza copiii din segmentul funcțional adiacent..

Lemn și sticlă

Pe un ton întunecat

Motive arabe

Interior alb ca zăpada

Design non-banal

Combinație de materiale

Varietate de partiții interioare în ceea ce privește designul și funcțiile

Partition-rack

O combinație excelentă de funcționalitate și estetică este utilizarea unui rack (și nu neapărat unul de carte) ca partiție interioară. Un sistem de depozitare eficient și un element interior frumos care, printre altele, zonează camera. Avantajul unor astfel de structuri este, de asemenea, că pot fi utilizate la fel de eficient pe ambele părți ale spațiului zonat..

Rafturi înguste

Sistem de depozitare din lemn

Design ușor

Rafturi la scară

Partiție rack

In alb

Una dintre opțiunile pentru utilizarea sistemelor de stocare ca partiții este crearea unui dulap spațios. Depinde de dvs. să decideți dacă aranjați sistemele de stocare pe o parte sau două, sau puteți folosi fațade false în unele locuri, utilizați inserții de sticlă sau creați un design complet gol.

Cabinet și loc de muncă

Cabinet despărțitor

Modul de bucătărie-partiție

Sistem de depozitare pentru zonare

Dulap despărțitor retroiluminat

Partiție cu zonă video

Partiție ecran

Numele vorbește de la sine – suprafețe mai puțin durabile sunt atașate la suporturi din material durabil (metal, lemn sau coloane din cărămizi sau blocuri) – ecrane (permit reducerea greutății structurii și reducerea costurilor acesteia, precum și aducerea un element de exclusivitate la imaginea camerei). \

Partiție ecran

Zonarea dormitorului

Paravane interioare-șemineu

O partiție interioară staționară sub formă de șemineu este un dispozitiv modern și foarte popular, în ciuda faptului că necesită costuri financiare și de timp considerabile pentru construcție. Un astfel de design seamănă cu greu cu pereții despărțitori obișnuiți, deoarece are o lățime foarte mare, suficientă pentru amenajarea unei conducte de aer, a unui coș de fum pentru vatră. Avantajul evident al unui șemineu pe două fețe este abilitatea de a urmări dansul flăcării în vatră din diferite zone ale camerei..

Partiție șemineu

Șemineu cu două fețe

Partiție vatră

Partiții pivotante

Un dispozitiv original și în același timp incredibil de funcțional – partiții pivotante. Structurile arată ca jaluzele orizontale, care, în funcție de unghiul de rotație, pot crea niveluri diferite de închidere a unuia sau altui segment al camerei..

În negru

Jaluzele verticale rotative

Partiții pivotante

Sprijiniți partițiile

Una dintre opțiunile pentru partițiile interioare, care sunt create nu numai pentru zonarea zonelor, ci și pentru crearea unui suport pentru orice element al interiorului, sunt structurile pe care stau treptele și alte părți ale scărilor. Cel mai adesea, astfel de partiții sunt realizate din lemn sau metal. Este extrem de rar ca acestea să fie realizate într-o formă solidă, cel mai adesea astfel de partiții au găuri, perforații.

Suport partiție

Scară neobișnuită

Paravane metalice

Suport din lemn

Suport pentru scări

Partiția poate suporta o varietate de console și blaturi, sisteme de stocare și chiar scaune. Totul depinde de scopul camerei în care se află elementul multifuncțional al interiorului.

Proiectare hol

Suport pentru rafturi

Partiție – element decorativ

Adesea, partiția interioară acționează nu atât ca o suprafață de închidere, ci ca un element decorativ. Într-adevăr, practic nu există limite pentru întruchiparea imaginației unui designer sau a proprietarilor de apartamente și case. Totul depinde de preferințele dvs., de conceptul de design interior ales și de capacitățile financiare.

Separator de frumusețe

Inserturi decorative

Performanță neobișnuită

Motive vegetale

Insert mic decorativ

Executie decorativa