Orice fantezie pe un șorț de bucătărie de sticlă

Într-o bucătărie modernă, este foarte important ca toate componentele mobilierului să aibă atât scopuri decorative, cât și practice. Un proiect de proiectare bine structurat va ajuta la crearea unui spațiu sigur și confortabil în blocul alimentar la un cost minim care va încânta ochii.

Șorț de sticlă

Una dintre posibilitățile de a adăuga un detaliu elegant interiorului bucătăriei este instalarea unui șorț din sticlă deasupra suprafeței de lucru. Un astfel de element, selectat cu gust, va atrage privirile vizitatorilor, îndeplinind în același timp funcția sa principală de protecție..

Șorț de sticlă în bucătărie

Ce este jupuit?

Una dintre cele mai frecvente tehnologii pentru crearea unui backsplash de sticlă este utilizarea pielii. Panourile din sticlă tipărită cu fotografie au câștigat o popularitate deosebită în ultimii ani. Acesta este cel mai convenabil mod de a crea o suprafață decorativă de sticlă verticală. Pe lângă un șorț de bucătărie, piei pot fi folosite ca panouri de perete, pentru decorarea dulapurilor glisante și a altor mobilier de dulap. Arată bine ca o partiție care împarte camera în zone.

Șorț de sticlă roșu aprins Șorț de sticlă în zona de lucru

Skinali poate fi realizat nu numai din sticlă, dar acest material va fi deosebit de expresiv pentru un șorț de bucătărie. Printre varietățile unui astfel de produs, merită subliniat:

Mozaic de sticlă în zona de lucru Șorț de sticlă pentru a se potrivi cu bucătăria

Avantajele unui șorț de sticlă

Este imposibil să folosiți orice sticlă pentru decorarea pereților deasupra zonei de lucru. Printre proprietățile unei simple sticle sau oglinzi nuanțate se numără necesitatea de a menține umiditatea aerului de cel mult 70%. De asemenea, intervalul de scădere a temperaturii este relativ mic de la 5 la 35 de grade Celsius. În zona de lucru unde există plită, o astfel de sticlă își va pierde foarte repede proprietățile..

Șorț de suprafață de lucru iad

Sticla călită este mai potrivită pentru un astfel de caz. Acest material este de cel puțin 7 ori mai puternic. O astfel de acoperire nu se teme de murdărie, petele de grăsime și alte manifestări ale unui mediu agresiv care se formează în bucătărie în timpul gătitului..

Avantajele decorative ale șorțurilor de sticlă includ o mare varietate de tehnici de aplicare și varietăți de modele. Skinali se caracterizează prin imprimarea fotografiilor. În plus față de imagini și diferite modele, puteți utiliza efectul unui luciu metalic, auriu, sidef sau pur și simplu de culoare. O astfel de soluție este capabilă să schimbe radical întreaga imagine a camerei. Dintr-un spațiu tehnic nerezidențial, bucătăria se transformă într-un loc preferat pentru întrunirile de familie și primirea oaspeților.

Șorț de sticlă neutră Șorț de sticlă deasupra plitei Decorarea zonei de lucru cu sticlă transparentă

Imprimarea UV poate fi utilizată pentru a crea un strat ecologic și durabil. Tehnologia constă în aplicarea modelului nu pe film, ci direct pe sticlă. Această metodă asigură conservarea pe termen lung a desenului în forma sa originală..

În plus, există un număr mare de metode eficiente de procesare:

Toate aceste metode fac posibil ca șorțul de bucătărie rezultat să reziste efectelor mediului extern fără a-și pierde strălucirea..

Decorarea din sticlă a zonei de lucru

Un alt avantaj este viteza de instalare. Un model preselectat aplicat pe panoul de sticlă vă va permite să schimbați atmosfera bucătăriei într-un timp scurt. Dimensiunea produsului este limitată doar de suprafața furnizată. Sticla poate fi curățată cu ușurință folosind substanțe chimice pentru a menține bucătăria perfect sterilă. Absența cusăturilor nu va permite să se acumuleze murdărie pe șorț și să provoace apariția mucegaiului.

Șorț de sticlă contrastant Decorarea pereților din sticlă în zona de lucru

Dezavantajul acestui design poate fi costul ridicat, dar acest lucru este compensat de o durată lungă de viață. În timpul funcționării suprafeței de sticlă într-o altă bucătărie, va trebui să schimbați mai mult de un șorț din plăci sau plastic.

Șorț de sticlă pastelată Șorț de sticlă de culoare nisip

Compatibilitatea șorțului de sticlă cu alte elemente interioare

Un alt avantaj important al unui șorț de sticlă este compatibilitatea acestuia cu orice stil de design de bucătărie. Cu alegerea corectă de prelucrare a unei astfel de suprafețe, poate fi utilizată atât într-o cameră de înaltă tehnologie, cât și în stil scandinav. Minimalismul implică utilizarea limitată a combinațiilor pestrițe. Într-o astfel de bucătărie, șorțul ar trebui să fie monocromatic. Este de dorit dacă este susținut într-o schemă de culori corespunzătoare acestei direcții. Stilul de țară va permite utilizarea ornamentului național. O bucătărie în stilul unei colibe rusești va face posibilă transferarea unei imitații a lui Khokhloma sau Gzhel pe un șorț.

Perete de sticlă în zona de lucru 21 perete de sticlă strălucitoare în bucătărie Decorarea locului de muncă cu sticlă

Combinația ideală ar fi o combinație a unui spate din sticlă cu alte suprafețe de sticlă prelucrate exact în același mod. Acesta poate fi un blat, fațadele mobilierului de bucătărie sau rafturile deschise ale dulapului..

Șorț din sticlă naturală

Atunci când proiectați o zonă de lucru, este necesar să calculați și să marcați în mod clar locația prizelor și a liniilor de alimentare cu apă. Doar cu pregătirea potrivită este poziția ideală a șorțului și selectarea celui mai bun model posibil. Gândirea la designul unui perete de sticlă vă va permite să dați frâu liber imaginației și să realizați cele mai îndrăznețe idei. Și tehnologiile moderne vor contribui la crearea condițiilor necesare pentru aceasta..