O bucătărie într-o casă de țară – întruchiparea oricărui vis

Un mare plus al caselor de țară este că nu există absolut restricții în ceea ce privește proiectarea, există posibilitatea de a realiza pe deplin orice vis fără a recurge la nicio reamenajare. La urma urmei, aceasta este propria ta casă și doar tu decizi câte camere vor fi, ce anume vor fi și ce dimensiune. Comunicațiile pot fi, de asemenea, ușor aduse acolo unde doriți și echipați bucătăria dvs., ținând cont de orice dorință. Fantastic nu-i așa?!

Design frumos al unei bucătării spațioase într-o casă la țarăDesign spectaculos al unei mici bucătării într-o casă la țarăBucătăria dintr-o casă de țară trebuie să fie confortabilă și confortabilăProiectarea unei bucătării ușoare cu insulă într-o casă de țarăBucătăria dintr-o casă de țară ar trebui să fie mai moaleLemn îmbătrânit în interiorul unei bucătării la țară

Ce stil să alegi

Foarte des în case de țară se folosește stilul clasic al interiorului, fără a evidenția spațiul bucătăriei din spațiul comun.

Clasic - stil tradițional de case de țară

Apropo, în majoritatea cazurilor, bucătăria este combinată cu sala de mese, cu o tranziție lină în continuare la camera de zi..

Proiectarea unei bucătării-sufragerie care se integrează perfect în camera de zi De asemenea, cele mai comune stiluri sunt country, rustic, modern, minimalism și stil japonez. O soluție bună este de a apropia bucătăria de peisajul din afara ferestrei folosind materiale adecvate. Din fericire, înconjurat, de regulă, este un frumos peisaj natural.

Interiorul bucătăriei într-o casă de țară cu un peisaj natural frumos în afara ferestreiPeisajul natural din afara ferestrei conferă bucătăriei un farmec aparte

Dacă o bucătărie cu sticlă și metal este potrivită într-un apartament din oraș, atunci într-o casă la țară doriți deja să o faceți mai moale. Pentru aceasta, lemnul, piatra, ceramica, gresie porțelanată și alte materiale similare sunt utilizate pe scară largă..

Lemnul arată întotdeauna avantajos în interior, mai ales într-o bucătărie de țarăLemnul din interiorul unei bucătării spațioase de la țară este extrem de potrivit Și dacă vechile grinzi au supraviețuit în casă, atunci puteți decora în mod minunat interiorul sub stilul țării sau Provence, care este atât de popular astăzi.

Grinzile vechi din lemn pot fi bătute de minune în interiorul bucătăriei

Proiectarea și amenajarea bucătăriei

Deoarece într-o casă de țară nu suntem absolut limitați în spațiu, atunci bucătăria poate fi transformată în întruchiparea oricărui vis al tău, mai ales că într-o cameră spațioasă furnizarea de comunicații nu provoacă dificultăți. În acest sens, insulele sau peninsulele sunt de obicei aliniate în centrul bucătăriei (blat cu o chiuvetă încorporată, aragaz, blat de bar), fără a fi legate de pereți.

Insula sub formă de blat, chiuvetă și barO insulă situată în centrul bucătăriei dintr-o casă la țară

În principiu, întreaga bucătărie poate fi făcută insulă. Soba și capota pot fi, de asemenea, poziționate oriunde. Partea inferioară a bucătăriei este de obicei accentuată; dacă se dorește, se pot selecta zonele sau blocurile dorite. Pentru aceasta, puteți utiliza diferite niveluri, mai ales dacă acest lucru dictează terenul (în cazul în care casa este situată pe un deal). Cu toate acestea, nu ar trebui să exagerați în mod inutil, multi-nivel face în continuare dificilă deplasarea liberă în cameră (de exemplu, cu o masă pe roți).

Fereastra joacă un rol important și, de regulă, face parte din compoziție, constând dintr-o chiuvetă și o suprafață de lucru, situată de obicei în fața ei și conectată la pervazul ferestrei.

Fereastra formează o singură compoziție cu chiuveta și blatulDesign bucătărie cu fereastră și chiuvetă situate vizavi De asemenea, zona de bucătărie are adesea o ușă care duce la terasă sau grădină, ceea ce este foarte convenabil.

Ușa spre bucătărie cu acces la natura minunatăDesign mic de bucătărie cu ușă Tavanele suspendate reprezintă una dintre cele mai optime soluții pentru bucătăriile casei de țară, atât cu grinzi, cât și care curg una în alta..

Amenajarea mobilierului și a aparatelor

Principala diferență între o bucătărie de țară și un apartament de oraș este că, de obicei, nu există un nivel superior de dulapuri aici, deoarece nu este necesar. La urma urmei, există suficient spațiu liber, astfel încât obiectele pot fi amplasate în alte locuri. Dar interiorul bucătăriei devine mai ușor și, de asemenea, devine posibilă amplasarea unor elemente mai frumoase, de exemplu, mobilier cu inserții de vitralii, rafturi deschise originale etc..

În ceea ce privește tehnologia, există, de asemenea, o diferență față de un apartament din oraș – există mult mai mult într-o astfel de bucătărie: frigidere imense, mașini de spălat vase, cuptoare, cuptoare cu microunde, aburi, aparate de cafea, plite cu tot felul de elemente și așa mai departe . De asemenea, tehnica este mare și uneori poate fi chiar integrată în coloane..

Printre altele, bucătăriile din casele de țară sunt de obicei echipate cu un sistem de depozitare, ceea ce este pur și simplu necesar aici, deoarece vizitarea deseori a magazinului este foarte dificilă în viața suburbană. În acest sens, pentru amplasarea unor astfel de dulapuri pentru toate tipurile de consumabile, uneori se alocă simultan un întreg perete, utilizat pe toată înălțimea sa. De asemenea, puteți echipa o mică zonă de depozitare lângă bucătărie sau la subsol.

Decor pentru bucătărie

Adesea, plăcile sunt folosite nu numai pentru decorarea pereților, ci și pentru decorarea mobilierului, mai ales că pentru aceasta aleg un design original, neobișnuit, ton luminos și bogat, capabil să regleze întregul design al bucătăriei. Cusăturile late și efectul îmbătrânirii artificiale sunt adesea folosite pentru a crea o atmosferă antică. Dacă acesta este un stil rustic, atunci abundența de decor din lemn, de exemplu, roți, grinzi, este foarte binevenită.

Stilul de țară într-o bucătărie de țară - o abundență de decor din lemn

De asemenea, se execută un tavan complex din lemn..

Tavan cu grinzi de lemn în interiorul unei bucătării la țară

În plus, metal forjat, vitralii – toate acestea vor fi potrivite în acest stil. Nu uitați de lucruri precum florile uscate, tot felul de ghirlande parfumate de ierburi, ceapă, usturoi, chiar și tavanele suspendate pot fi din flori uscate. Ei bine, nimeni nu a anulat nici măcar bibelouri decorative drăguțe..

O abundență de bibelouri drăguțe în interiorul unei bucătării rurale Ca accesorii, vase colorate și o vază cu flori în interiorul unei bucătării rurale Plantele vii ca decor reîmprospătează în mod avantajos interiorul unei bucătării la țară O multitudine de obiecte de decor luminoase într-o bucătărie mică la țară

Nu există recomandări și reguli universale cu privire la modul de organizare a unui spațiu de bucătărie. Această întrebare este foarte individuală, pentru că fiecare alege ceva util special pentru ei înșiși și special pentru propria bucătărie.