Noptiere pentru dormitor: prezentare generală a produsului și sfaturi pentru alegerea modelului potrivit

Fiecare dintre noi acordă multă atenție amenajării dormitorului, deoarece această cameră este responsabilă de starea noastră emoțională și de bună odihnă. Prin urmare, toate articolele de interior achiziționate pentru amenajarea unui dormitor ar trebui să fie nu numai confortabile, ci și multifuncționale, ceea ce va crea cea mai confortabilă atmosferă și va elimina necesitatea amplasării multor rafturi și rafturi în jurul perimetrului. Noptierele, care își datorează originea italienilor, popularitatea și introducerea lor în interiorul francezilor, sunt doar astfel de cumpărături. Cineva poate respinge o astfel de propunere, dar vă putem asigura că un astfel de accesoriu își justifică pe deplin scopul. Noptiera nu este doar un dispozitiv practic și convenabil pentru a fi utilizat în viața de zi cu zi, ci și o piesă de mobilier elegantă. Vă vom spune cum puteți utiliza acest tip de mobilier pentru mobilarea unui dormitor și ce tipuri de produse sunt prezentate consumatorului astăzi..

Noptiere pentru dormitor – caracteristici ale produsului

Principalul avantaj al noptierelor este, în primul rând, o gamă largă de produse, ceea ce implică o mare varietate de produse în formă, design, materiale de fabricație și, în consecință, costuri. Acest mobilier îndeplinește simultan obligațiile unui raft convenabil și a unui compartiment pentru depozitarea diferitelor lucruri, prin urmare poate fi numit meritat universal.

În plus, completarea interiorului cu astfel de accesorii va crea o atmosferă mai echilibrată și va crea o dispoziție excelentă. Și cel mai important, puteți cumpăra astfel de produse de la orice magazin de mobilă..

Criterii pentru alegerea noptierelor pentru dormitor

De regulă, noptierele din majoritatea exemplelor sunt incluse în setul de căști arse și sunt realizate în același design cu patul, dulapul și alte articole incluse în set. Cu toate acestea, acest fapt nu înseamnă deloc că nu puteți achiziționa separat toate componentele interiorului, inclusiv noptiere, ceea ce este foarte convenabil atunci când amenajați camere cu dimensiuni non-standard sau dacă doriți să creați propriul stil de cameră care va satisface pe deplin nevoile și nevoile dvs. În acest caz, designerii recomandă respectarea unor reguli..

Primul lucru la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un dulap potrivit este dimensiunile produsului. Dulapurile mari și spațioase vor arăta cel puțin urât în ​​camerele cu o suprafață mică.

Apoi, ar trebui să luați în considerare cu atenție designul, forma, performanța culorii și alte semne externe, deoarece garanția confortului și confortului unui dormitor constă în armonie completă între toate componentele interiorului..

De asemenea, nu umbriți scopul funcțional al noptierelor și calitatea materialului din care sunt confecționate. După cum știm, un avar plătește întotdeauna de două ori, iar produsele realizate din materiale de scurtă durată și de calitate scăzută devin inutilizabile după o perioadă de timp destul de scurtă..

Cum se alege dimensiunea noptierelor

După cum am spus deja, unul dintre principalele criterii care influențează alegerea unui model adecvat de noptiere sunt dimensiunile acestora, iar în acest caz ar trebui acordată o atenție maximă înălțimii produselor. Cea mai relevantă propunere este achiziționarea de piedestale cu înălțimea fațadei superioare la nivelul danei. În medie, acesta este un standard de 50 cm, care corespunde înălțimii majorității tipurilor de paturi.

Cu toate acestea, preferințele și stilul interiorului sunt diferite, astfel încât înălțimea noptierelor, la cererea cumpărătorului, poate varia de la 30 la 60 cm și chiar mai mare. Justificarea pentru achiziționarea acestui tip de piedestal este dorința de a crea un aspect armonios și atractiv în dormitor. Și în acest caz, trebuie să fiți de acord, alături de un model destul de coborât al patului, un dulap care are o înălțime semnificativ diferită va arăta ridicol.

Dacă totuși, în dormitor este instalat un pat mare și masiv, atunci un dulap înalt și spațios, care, desigur, diferă de dimensiunile standard recomandate, ar fi o soluție ideală într-un astfel de exemplu..

Noptiere standard pentru dormitor

Astfel de produse au întotdeauna un aspect elegant și atractiv, sunt realizate din diverse materiale și completează minunat multe tendințe stilistice în design. Cu toate acestea, cea mai comună opțiune în acest caz este încă considerată produse din lemn de formă dreptunghiulară sau pătrată, cu sertare, uși sau rafturi deschise. Astfel de produse se disting prin durabilitatea lor și pot deveni un punct culminant al întregului interior..

Noptiere standard pot fi echipate cu picioare confortabile sau pot fi instalate direct pe podea. În oricare dintre opțiuni, astfel de produse sunt considerate destul de stabile, prin urmare sunt perfecte pentru instalarea unui televizor pe ele, a unei lămpi joase și a altor obiecte.

Modele suspendate de noptiere

Principala diferență între noptiere suspendate este modul lor de fixare pe perete, care arată destul de neobișnuit și interesant. Astfel de modele au dimensiuni compacte, economisesc spațiu și nu sunt inferioare în funcționalitate față de produsele standard. Aceste modele vin în multe variante de design, variind de la o singură suprafață sub forma unui raft deschis, până la un design complex cu sertare și compartimente originale de depozitare. Astfel de dulapuri pot rezista cu ușurință la greutate redusă, pot elibera spațiu pentru depozitarea diferitelor obiecte în aer liber și pot deschide accesul nestingherit la prize..

Noptiere din lemn

După cum vă puteți imagina, noptiere din lemn natural vor diferi nu numai prin durabilitate, aspect prezentabil, ci și prin preț. Prin urmare, dacă doriți să achiziționați produse care vă vor încânta cu prezența lor pentru o lungă perioadă de timp, fiți pregătiți să cheltuiți o sumă destul de mare.

Alegerea lemnului și a texturii lemnului se bazează de obicei pe stilul general al camerei. Specii populare de lemn includ stejar, pin, fag și mahon. În ceea ce privește suprafața piedestalelor din lemn, aici puteți da preferință suprafețelor mate sau lucioase, alegeți produse cu fațade decorate cu sculpturi și alte elemente decorative.

Noptiere moi pentru interiorul dormitorului

Una dintre cele mai populare opțiuni pentru noptiere moi este produsele tapițate moale. Astfel de piedestale pot fi incluse în setul cu cască, vândute separat și, desigur, sunt realizate la comandă. Astfel de structuri constau dintr-o bază din lemn sau altă bază solidă, care este tapițată cu piele naturală, piele ecologică sau alte materiale. Ca fațadă superioară, în majoritatea variantelor, se folosește sticlă specială..

Noptiera din interiorul dormitorului este considerată astăzi o piesă de mobilier integrală, care îndeplinește simultan funcții decorative, acționează ca un suport convenabil și servește ca loc pentru depozitarea diferitelor lucruri. Apoi, aducem în atenția cititorilor noștri fotografii care arată diverse idei pentru decorarea unui dormitor cu ajutorul unor accesorii similare, care cu siguranță vor uimi prin diversitatea lor și vă pot inspira să vă creați propriul stil..