Interiorul bucătăriei moderne – cea mai recentă dezvoltare a designerilor

Bucătărie Importanța bucătăriei în cadrul casei noastre, funcționalitatea și caracterul practic al acesteia s-a spus foarte mult. Indiferent de câți ani contează umanitatea, această cameră nu își va pierde niciodată relevanța și relevanța. Poate de aceea designerii din întreaga lume acordă o atenție deosebită evoluțiilor din acest domeniu special al organizării spațiului de locuit. Tendințele în proiectarea spațiilor de bucătărie din ultimii ani sunt reduse la maximum de practic, simplificare a aspectului și dorința de a folosi materiale naturale, non-toxice..

Bucătărie modernă

Simplitatea și concizia au predominat înfrumusețării excesive și decorului excesiv. Într-o bucătărie modernă, nu veți vedea stilizări precum coloane antice, picturi cu mozaic pe spatele bucătăriei sau inserții de vitralii în dulapuri și dulapuri..

Interier de bucătărie

De multe ori amenajarea apartamentelor moderne și a caselor private implică conectarea zonei de bucătărie cu sufrageria și camera de zi. Uneori întregul apartament este o singură cameră mare, unde doar baia rămâne izolată. În astfel de cazuri, utilizarea aparatelor moderne de bucătărie de înaltă tehnologie este inevitabilă – hota, de exemplu, trebuie să fie foarte puternică. Și adesea acest obiect funcțional devine și un obiect de artă, acționând ca punct focal al bucătăriei..

Elemente strălucitoare

Glugă strălucitoare

Tonuri de albastru și alb

Urbanismul proiectării unor astfel de spații de bucătărie se învecinează cu minimalismul futurist. Dar astfel de camere nu sunt deloc plictisitoare, sunt pline de culori moderne, în ciuda funcționalității și ergonomiei primare, interioarele arată atractiv, chiar și utilizarea totală a materialelor moderne pentru finisarea suprafețelor și producția de mobilier nu face ca oprirea să fie înstrăinată.

Lemnul în design modern

Când chiar și o cantitate mică de materiale naturale sunt adăugate în cameră – lemn, piatră, poate bambus sau textile naturale, starea de bucătărie se schimbă instantaneu, punând un fir invizibil care ne conectează cu mediul înconjurător.

În stil ecologic într-un cadru modern de bucătărie

Recent, au apărut o mulțime de materiale de finisare moderne și tipuri de materii prime, din care puteți produce mobilier și tot felul de accesorii pentru bucătărie. Astfel de materiale imită perfect originalele naturale, sunt prezentate într-o gamă largă de palete de culori și pot fi realizate în orice dimensiune, textură și formă. Dar, adesea, caracteristicile ecologice ale acestor materii prime lasă de dorit și reprezintă o amenințare nu numai pentru oameni, ci și pentru atmosfera din jur. Prin urmare, opiniile tuturor designerilor din lume sunt acum îndreptate spre tehnologiile de reciclare, utilizarea surselor regenerabile de materii prime și utilizarea rășinilor care nu conțin componente petroliere..

Zidărie

O mică bucată de suprafață din lemn sau o parte a unui perete căptușit cu piatră poate transforma interiorul bucătăriei, adăugând puțină căldură naturală, primitivitate și farmec..

Copac peste tot

Chiar dacă mobilierul de bucătărie este imposibil de simplu și geometric, dar din lemn natural, caracterul unei camere cu astfel de mobilier va fi complet diferit, confortabil, primitor, propice relaxării.

Tavane din lemn

Stil eco

Placarea din lemn este fundalul perfect pentru obiecte de decor moderne, lămpi urbane și corpuri de iluminat.

În armonie cu natura

În ciuda abundenței suprafețelor strălucitoare, într-o bucătărie modernă, puteți crea o atmosferă complet caldă, de familie, adăugând nuanțe din lemn natural finisajului deschis. Un ușor contrast va fi prezent nu numai în aspectul culorilor, ci și în calitatea materialelor..

Sufragerie modernă

În prezent, utilizarea așa-numitului carton polimeric ca material pentru blaturi pentru insulele de bucătărie și suprafețele de lucru a devenit o tendință. Este un material fabricat din hârtie reciclată de înaltă presiune folosind produse netoxice, fără ulei. Desigur, astfel de materiale sunt limitate în paleta de culori, dar gama lor se extinde în fiecare zi. Această materie primă este rezistentă la umiditate, dar are limitări în ceea ce privește rezistența la căldură. Dar, atunci când utilizați astfel de materiale, conștiința dvs. va fi limpede, iar suprafețele bucătăriei vor arăta grozav. Este important doar să nu uitați să folosiți coastele pentru obiecte fierbinți..

Contraste

Alegerea contrastantă a culorilor vă permite să creați un interior interesant chiar și cu cele mai simple forme și linii. Datorită dispunerii ergonomice a tuturor segmentelor de lucru ale zonei de lucru, bucătăria se transformă într-o bază de stație de gătit incredibil de convenabilă.

Zona de bucătărie

Chiar și într-o cameră mică, puteți folosi nuanțe din lemn în mobilier, diluându-le cu tonuri deschise pentru finisarea tuturor celorlalte suprafețe..

Bucătărie luminoasă

Lemnul natural, care contrastează cu suprafețele strălucitoare și strălucitoare ale mobilierului de bucătărie încorporat, a venit la îndemână și a diluat strălucirea mobilierului cu finisajul său mat și textura specială.

Elemente luminoase

Spațiile spațioase și moderne, cu un trecut industrial, integrează, de asemenea, armonios materialele naturale în mobilierul lor. Câteva blaturi din lemn sau un cadru de mobilier – iar camera este plină de căldură și personalitate. Elementele luminoase ale textilelor și tapițeria scaunelor conferă camerei o dispoziție festivă.

Tavan boltit

Amplasată sub tavane înalte boltite, această bucătărie-sufragerie este un exemplu de mod practic și elegant de a folosi tot spațiul disponibil. Sistemele de depozitare spațioase pentru dulapurile de bucătărie închise ascund ceea ce oaspeții nu trebuie să vadă, iar rafturile deschise sub tavan oferă obiecte de care proprietarii sunt mândri și ar dori să împărtășească frumusețea lor cu alții..

În spatele unui paravan de lemn

Interiorul bucătăriei moderne în spații mici

De multe ori bucătăria, în special în apartamentele din oraș, este o cameră foarte mică, care, între timp, trebuie să fie dotată cu toată importanța includerii unei părți funcționale și practice, fără a uita de estetică și un aspect atractiv..

Bucătărie albă

Toți designerii din lume, atunci când aleg o modalitate de a organiza un spațiu mic de bucătărie, recurg la o paletă de culori deschise. Adesea, aceasta este singura modalitate de a extinde spațiul, de a muta pereții și de a ridica tavanul..

Nuanțe deschise

Singurul avertisment în acest caz este sfatul de a recurge la mai multe pete luminoase de tonuri calde pentru a evita sterilitatea totală și chiar răceala mediului alb ca zăpada..

Bucătărie mică

Utilizarea suprafețelor oglinzite, combinate cu culori deschise, poate servi și ca o creștere vizuală a zonei..

Lângă scări

Această zonă de bucătărie, situată lângă scări, pare spațioasă doar grație designului liniar al zonelor de lucru și al insulei de bucătărie, nuanțelor deschise și suprafețelor oglinzite. Utilizarea rațională a spațiului, a făcut posibilă crearea unui ansamblu întreg de sisteme de stocare.

Ferestre de tavan

Uneori, suprafața mobilierului de bucătărie servește ca nuanțe luminoase care diluează finisajul alb al unei camere mici. Culoarea bogată a dulapurilor și prezența verdeaței naturale reîmprospătează și revigorează atmosfera generală a unei mici bucătării. Iar capacitatea de a instala ferestre suplimentare pe un tavan înclinat lasă să intre și mai multă lumină naturală în spațiu.

Perete negru

În această mică zonă de bucătărie, spre deosebire de sistemul de depozitare alb ca zăpada, există un perete complet negru pe care puteți scrie rețete sau puteți scrie liste de sarcini. Elementele aparatelor de uz casnic și chiuveta neagră se evidențiază în sprijinul suprafeței verticale întunecate..

Ciocolata neagra

Această bucătărie cu ciocolată neagră arată destul de confortabilă și convenabilă, în ciuda dimensiunilor sale modeste, datorită amenajării raționale a tuturor suprafețelor de lucru și a modului reușit de a integra aparatele de uz casnic. Tavanul ușor și pereții servesc ca o expansiune vizuală a unui spațiu mic.

Zona de bucătărie

Design modern de bucătărie-sufragerie cu uși glisante panoramice

Capacitatea de a deschide uși mari de sticlă în bucătărie combinată cu sufrageria și, eventual, cu camera de zi, se poate lăuda doar cu spațiile caselor private. În zilele noastre, nu numai suburbane, ci și multe gospodării urbane sunt dotate cu posibilitatea de a mânca practic în aer liber..

Vedere frumoasă

Ferestre panoramice

Când există o vedere atât de frumoasă în afara ferestrelor, decorul camerei în sine se estompează în fundal, nu ar trebui să distragă atenția de la natură, ci să fie solidar cu aceasta. Și, desigur, o astfel de bucătărie ar trebui să fie echipată rațional și practic..

Mă duc afară

Abundența de lumină naturală care intră prin ușile glisante și ferestrele mari sugerează posibilitatea utilizării unor nuanțe mai întunecate în amenajarea spațiilor moderne de bucătărie. Pentru orele întunecate ale zilei în această bucătărie luxoasă, sunt oferite candelabre clasice șic cu o abundență de elemente transparente..

Eco design

Această lumină bucătărie-sufragerie cu vedere la piscina în aer liber este un exemplu excelent al modului în care materialele moderne și naturale, sistemele de depozitare deschise și închise, decorul de designer și simplitatea elementelor lucrate manual pot fi combinate în același spațiu..

Uși glisante transparente

În cadrul locuinței orașului, este, de asemenea, posibil să se organizeze o bucătărie-sufragerie cu acces la o terasă deschisă sau o punte de lemn. Astfel, camera devine mai mare și puteți lua masa la aer curat..

Bucătărie-sufragerie albă ca zăpada

Garaj transformat

Uneori, pentru a echipa o bucătărie cu ferestre-uși transparente, ei folosesc un al doilea garaj, re-echipându-l pentru o zonă utilitară, adăugând toate sistemele de inginerie și comunicațiile necesare. În acest caz, nuanțele deschise de decor și mobilier sunt cele mai preferabile..

Ferestre mari

În ciuda faptului că ferestrele din această bucătărie nu sunt de la podea până la tavan și nu implică accesul la stradă, ele sunt în același timp o parte importantă a interiorului camerei. Vederea panoramică cu vedere la stradă plină de verdeață face parte din mediul interior, plin de prospețime și puritate a nuanțelor deschise ale interiorului..

Art Nouveau urban în interiorul unei bucătării moderne

Adesea, designul camerelor moderne, pline de multe aparate de uz casnic de înaltă tehnologie, este dificil de atribuit oricărei tendințe de stil. Întoarcerea la utilizarea elementelor Art Nouveau în cadrul interioarelor industriale și urbane moderne se confruntă acum cu o renaștere.

Modern modern

Urbanismul în modernitate

O atingere ușoară a stilului modern se observă din ce în ce mai des în proiectele de design modern ale celei mai funcționale camere din casă..

Bucătărie curată și luminoasă

Paletele ușoare și chiar aerisite ale unor astfel de bucătării se armonizează cu liniștea și curățenia, dar nu ne lasă ochii să adoarmă, grație elementelor luminoase și tehnicilor decorative.

Scaune luminoase

Aspectul clar și laconic al bucătăriei-mesei incredibil de geometrice este diluat cu pete luminoase ale scaunelor de bar, care au devenit piese de mobilier iconice și un adevărat obiect de artă..

Trusa Ames

Mobilier de designer

Camerele pline de contraste sunt pline de mobilier de designer, care a devenit popular la mijlocul secolului trecut, iubit de multe generații și nu și-a pierdut popularitatea până în prezent. Mobilierul din familia de designeri Ames nu se demodează niciodată.

Design luminos

Bucătărie spațioasă

Culoare aprinsa

Obiecte de artă

Mediu contrastant

Design neobișnuit

Art Nouveau urban poate fi strălucitor și strălucitor, umplut cu elemente decorative de forme și culori non-banale …

Marmură albă

În tonuri bej

Paletă ușoară

Monocrom

Spațiu luminos

Sau poate fi umplut cu puritatea albului, cu laconicismul executării rectilinii a mobilierului și cu organizarea suprafețelor de lucru …

Retro modern

Puteți integra organic elemente retro în designul modern al unui spațiu mic de bucătărie, umplându-l cu nuanțe luminoase și bogate, care adaugă ton întregului spațiu..

Colț de carte

Chiar și conexiunea zonei de bucătărie cu camera de zi sau colțul de lectură pare o soluție complet armonioasă, datorită tehnologiilor moderne și a celor mai noi echipamente de bucătărie, un astfel de cartier nu va provoca neplăceri niciunei gospodării..

Toate nuanțele de gri

Design lucios

Rafturi deschise

Sperăm că selecția noastră cu cele mai noi dezvoltări în domeniul designului bucătăriilor vă va inspira să vă echipați propriul spațiu de bucătărie și să vă ajute să creați un interior practic și plăcut din punct de vedere estetic, care va combina electrocasnice moderne și materiale de finisare cu soluții creative pentru designul dvs. personal ..