Interior hol – design nou 2016

Un hol de intrare este o carte de vizită a oricărei case, este prima cameră care întâlnește gospodăriile și oaspeții unui apartament sau casă. Din modul în care este conceput acest spațiu utilitar, puteți obține prima impresie a interiorului întregii case. Desigur, proiectarea camerelor precum holuri, coridoare și tot felul de spații suplimentare lângă scări, suferă modificări în timp. Vă aducem în atenție o selecție de proiecte reale de design pentru holuri și coridoare, al căror design va fi relevant în sezonul următor.

Design modern de hol

Hol shabby chic

Caracteristici de finisare a încăperilor suplimentare

De obicei, un hol este un spațiu mic, fără surse de lumină naturală. De aici și caracteristicile decorării și amenajării spațiilor. În apartamente și case private cu holuri de dimensiuni modeste, de regulă, se utilizează o paletă ușoară de finisaje, dar materialele de finisare trebuie să aibă o serie de proprietăți:

  • rezistență la umiditate (pentru pardoseli și decorarea pereților în partea inferioară);
  • ușurința întreținerii (holul de la intrare necesită curățare ca nici o altă cameră din casă);
  • rezistența pardoselii la stresul mecanic și impactul de la căderea obiectelor cu greutate mare.

Coridor alb-negru

Într-un cadru alb ca zăpada

Tavan

Nu numai pe hol, ci și în majoritatea încăperilor suplimentare, designerilor moderni nu li se recomandă să filosofeze și să organizeze structuri complexe sau costisitoare. Un tavan perfect plat și neted, de obicei într-o versiune ușoară, este cea mai populară metodă de finisare. Cel mai rapid mod de a decora tavanul este utilizarea structurilor de tensiune. Ca urmare, obțineți o suprafață absolut plană, dar cu un singur dezavantaj – lipsa posibilității de încorporare a corpurilor de iluminat, pot fi utilizate doar modele cu pandantiv. Dacă utilizați structuri suspendate, nu vor exista restricții cu privire la opțiunile de încorporare a sistemului de iluminat.

Design original

Interior romantic

Dacă holul are o continuare lină într-o altă încăpere și nu este separat de acesta printr-o ușă sau o partiție interioară, atunci ar fi logic să se facă tavanul în toate spațiile la fel. Un tavan perfect plat, alb ca zăpada este cea mai reușită opțiune, care nu numai că va crește vizual un spațiu mic, dar, de asemenea, nu va crea probleme combinatorii cu culoarea pereților și a pardoselilor..

Finisaj alb ca zăpada

O modalitate excelentă de a extinde vizual spațiul este utilizarea unui tavan întins lucios. Împreună cu luciul strălucitor al pardoselii, încăperea suplimentară va arăta mai mult decât este de fapt.

Design colorat

Pereți

Pereții albi sunt ideali pentru spații mici. Dacă utilizați tapet lichid sau din vinil cu capacitatea de a curăța suprafețele sau vopsea cu vopsea pe bază de apă, precum și panouri de perete albe ca zăpada, nu vor exista probleme cu întreținerea regulată. Pe de altă parte, pereții tăi de culoare deschisă vor fi fundalul perfect pentru orice decor de perete sau mobilier luminos..

Accente luminoase într-o cameră albă

Tehnica de proiectare pentru executarea unui perete de accent se aplică și pentru încăperi suplimentare, cum ar fi un hol de intrare sau un coridor. Puteți utiliza tapet cu modele sau panouri de perete tipărite foto, cu suprafețe simple, de culoare deschisă. «Mențineți culoarea vibrantă a unui perete de accent aplicând aceeași umbră corpurilor de iluminat sau accesoriilor de pe hol, cum ar fi umerașe sau cârlige..

Tapet luminos pentru hol

În proiectele moderne de design pentru holuri și alte camere suplimentare, puteți vedea adesea combinații contrastante folosind tonuri de negru și gri închis. Această culoare aduce o oarecare brutalitate și severitate în interiorul camerei..

Combinații contrastante

Design alb-negru

Utilizarea originală a contrastelor

Un alt mod de a decora încăperi suplimentare este placarea cu panouri de perete. Produsele care imită și constau din materii prime naturale – lemn, vor arăta deosebit de impresionante în holurile situate în case private.

Panouri de perete din lemn

Hol în design întunecat

Imitarea suprafețelor din beton este tendința sezonului. În aceste scopuri, pot fi potrivite tapetele lichide sau din vinil, tencuiala decorativă și compozițiile metalizate..

Pseudo ziduri din beton

Hol în tonuri bej

Un perete de cărămidă ca modalitate de finisare în încăperi suplimentare este o tehnică de proiectare interesantă și foarte populară. Interiorul va primi o doză mică de industrialism și brutalitate și veți primi o acoperire de perete originală, texturată, care poate deveni un punct culminant al designului.

Pereți de cărămidă pe coridoare

Caramida elegantă

Podea

Placarea din piatră sau ceramică este o opțiune ideală pentru decorarea unui hol, mai ales într-o casă privată. Este un mod durabil, fiabil și ușor de decorat a pardoselii, care, printre altele, va conferi interiorului un farmec aparte. Pentru o protecție mai mare împotriva poluării, puteți face ceva de genul unei plinte largi din plăci ceramice, înaltă dintr-o bucată.

Gresie

Gresie porțelanată pentru hol

Gresia de pardoseală și chiar nuanțe diferite pot deveni un punct culminant al interiorului. O astfel de pardoseală pestriță nu va servi doar mulți ani, ci va decora și un spațiu cu finisaje și mobilier neutru, monocromatice..

Gresie în formă

Pardoseala laminată poate fi utilizată fără probleme în coridoare și spații lângă scări, dar pentru zona de la intrarea în locuință, este mai bine să folosiți un material care este mai rezistent la umiditate. Puteți utiliza gresie pentru a întinde doar un segment lângă ușa din față și furnizați restul etajelor pe hol cu ​​laminat.

Laminat de coridor

Hol de intrare într-o casă de țară

Parchet așezat «heringă», mereu în trend. Pentru un hol, o astfel de alegere nu este cea mai bună soluție în ceea ce privește îngrijirea suprafețelor expuse la umezeală și murdărie, dar pentru spațiile de pe coridor, această metodă de decorare a pardoselii va arăta luxos..

Parchet de coridor

Parchet

O modalitate interesantă de a aduce un element de surpriză designului holului este utilizarea unui strat cu un model 3D. Este ușor de îngrijit o astfel de suprafață, iar efectul extern compensează toate costurile materiale..

Model de pardoseală volumetrică

Sisteme de stocare

Pentru proprietarii de case rusești, un hol fără sisteme de depozitare este un mod irațional de utilizare a spațiului. În latitudinile noastre, clima este prea variată și trebuie să aveți la îndemână o umbrelă, cizme de cauciuc, haine calde și o pălărie de soare la ieșirea din casă. În funcție de dimensiunea holurilor, acesta poate conține de la un mic raft pentru depozitarea pantofilor până la un dulap cu drepturi depline în care vor fi depozitate toate hainele de sezon ale familiei..

Sisteme originale de stocare

Depozitarea încorporată sub forma unui dulap din podea până în tavan este o opțiune pentru familiile numeroase sau apartamentele în care nu este posibil să găzduiți majoritatea dulapului familiei în alte camere. Pentru astfel de structuri masive, albul este cea mai preferabilă opțiune. Nu vă faceți griji cu privire la eventualele murdării pe suprafețele albe ca zăpada. Dacă partea din față a dulapului este acoperită cu folie din PVC, nu vor exista probleme cu curățarea murdăriei.

Dulap încorporat alb ca zăpada

Sisteme de stocare ușoare încorporate

Spațiul coridoarelor poate fi, de asemenea, utilizat rațional pentru amplasarea sistemelor de stocare. Rafturile puțin adânci cu rafturi deschise pot fi instalate chiar și în spații mici – nu ocupă mult spațiu și nu arată prea monolitic, la scară largă, datorită fațadelor deschise.

Rafturi originale

Rafturi albe ca zăpada pentru cărți

Rafturi de cărți pe hol

Deschideți rafturi pentru cărți pe hol

Sisteme de depozitare fără mânere, cu fronturi netede sau degajări în loc de fitinguri – ideale pentru coridoare înguste și holuri. Nuanțele deschise de execuție a dulapurilor și a altor tipuri de sisteme de depozitare vor ajuta la extinderea vizuală a unui spațiu mic.

Sisteme neobișnuite de stocare

Sistemul modular de colectare a dulapurilor cu fronturi netede este o soluție modernă de design. Astfel de module-dulap permit nu numai organizarea sistemelor de stocare, dar pot servi și ca partiție interioară.

Sisteme modulare

Sistem de depozitare pe colț

Alternarea rafturilor deschise și a dulapurilor închise în sisteme de depozitare masive care ocupă un întreg perete al unui coridor sau hol face posibilă lipsirea structurii de efectul de monumentalitate care poate fi vizual «zdrobi» celor prezenți. Rafturile deschise cu iluminare din spate sunt minunate pentru dezamorsarea atmosferei..

Sisteme de stocare retroiluminate

Sisteme de stocare combinate

Rafturi deschise și dulapuri închise

O comodă joasă cu o oglindă situată deasupra ei nu este doar o pereche funcțională, ci și o atractivă exterior. O astfel de alianță va părea deosebit de armonioasă dacă aceleași materiale au fost folosite la fabricarea comodei și a cadrului pentru oglindă..

Comodă joasă cu oglindă

Modul original de organizare a sistemelor de depozitare este utilizarea dulapurilor metalice, care erau utilizate în vestiarele clădirilor publice. Culoare strălucitoare, aspectul original al unor astfel de sisteme de depozitare non-banale poate deveni un punct culminant al interiorului.

Dulapuri metalice

Spațiul de lângă scări sau în fața intrării în una dintre camere este un loc minunat pentru a înființa o bibliotecă de acasă. O bibliotecă este amplasată lângă un perete cu o deschidere a ferestrei, inclusiv în jurul său, iar un fotoliu confortabil cu o lampă de podea și un suport de masă este opus.

Biblioteca în spațiul de lângă scări

Dacă camera suplimentară se află la mansardă, atunci un bonus sub forma unei teșituri mari a tavanului se adaugă spațiului mic. Dar chiar și într-o cameră atât de complexă, pot fi instalate sisteme de depozitare spațioase – utilizați pentru acest loc cu cea mai mică înălțime a tavanului.

Sisteme de depozitare mansardă

Iluminatul holului este un aspect important de proiectare

Cele mai multe holuri și coridoare, în special în apartamente tipice. Nu au surse de lumină naturală, deci problema dotării spațiilor cu dispozitive de iluminat este foarte acută. Niciunul dintre noi nu vrea să iasă din casă dimineața într-o formă inestetică, fără a observa defecte din propria noastră imagine. Prin urmare, nivelul de iluminare suficientă a holului ar trebui să fie o prioritate în etapa finală a decorării camerei..

Mobilier neobișnuit pe hol

Lumina de fundal originală

În plus față de sistemul central de lămpi încorporate sau suspendate din tavanul holului, iluminarea oglinzii va fi importantă. Aceasta poate fi fie utilizarea unei benzi LED în jurul perimetrului cadrului oglinzii, fie a unei perechi de aplice de perete amplasate simetric..

Sistem de iluminat pe hol

Un candelabru frumos suspendat cu multe elemente decorative sau o lampă suspendată cu design original poate schimba radical chiar și cel mai banal design de hol. Pentru a face acest lucru, este suficient să aveți o înălțime a tavanului puțin mai mare decât standardul.

Candelabru neobișnuit

Compoziția lămpilor suspendate

Posibile opțiuni de decor în coridoare și holuri

Datorită amprentei reduse a spațiului suplimentar, decorul podelei este în general exclus atât de designeri, cât și de proprietari. Dar pentru decorarea pereților, există un spațiu considerabil pentru imaginație. Acestea pot fi fie picturi ale artiștilor preferați, fie colecții de fotografii ale familiei..

Tablouri mari pe hol

Spațiul utilitar eclectic

Decor hol

Canioanele de pe hol sau coridor sunt fundalul perfect pentru agățarea fotografiilor de familie în rame sau obiecte de colecție. Trebuie doar să aveți grijă de finisarea ușoară a pereților dacă cadrele sunt întunecate și invers – o culoare de fundal întunecată și neutră, dacă fotografiile sunt în cadre albe. De asemenea, camera ar trebui să aibă nivelul necesar de iluminare, astfel încât toată lumea să vă poată vedea colecția..

Fotografii de familie ca decor

Fotografie încadrată pe fundalul pereților

Decorul luminos al pereților poate transforma radical interiorul unui hol sau coridor. Decorul colorat va arăta deosebit de avantajos pe fundalul deschis al pereților..

Decor luminos într-un hol alb

Decor neobișnuit de perete

Pictură uriașă pe hol

O oglindă este principalul element decorativ pentru un hol de orice design, care, printre altele, are o sarcină funcțională. O oglindă mare realizată dintr-o singură piesă sau compusă din elemente de diferite forme nu numai că vă va oferi posibilitatea de a vă observa reflexia în plină creștere, dar va crea și o expansiune vizuală a spațiului. În plus, suprafețele în oglindă măresc iluminarea camerei, iar pentru holuri această problemă este aproape întotdeauna relevantă..

Oglindă formată din elemente

Pe un coridor alb ca zăpada

O oglindă mare într-un cadru sculptat frumos nu este doar un element funcțional al interiorului, ci și un decor excelent pentru hol care poate decora orice design modern.

Oglindă într-un cadru frumos