Interior bucătărie cu bar

Au trecut de mult vremurile în care un ghișeu de baie din bucătăria unui rus era doar un tribut adus modei. În zilele noastre, un blat abuziv din interior este o piesă multifuncțională a interiorului casei care permite într-o bucătărie mică să devină o alternativă la o masă voluminoasă, iar într-o bucătărie-studio spațioasă este eficient să zonezi spațiul, evidențiind segmentul bucătăriei în sufragerie, fără să aglomereze camera. Barul din bucătărie nu mai este asociat cu o atmosferă relaxată, cocktailuri și petreceri. Acesta este un mod laconic și eficient de organizare a spațiului pentru mese scurte și, în unele cazuri, singurul mod de a proiecta o zonă de luat masa în bucătărie. Aceasta este atât o suprafață suplimentară pentru implementarea proceselor de lucru în bucătărie, cât și un detaliu interesant de proiectare. Blatul de bar poate fie să se încadreze organic în imaginea existentă a camerei, fie să devină accentul său, punctul culminant al interiorului.

Blat alb ca zăpada într-o bucătărie modernă

Joc de contraste de culoare și textură

În ce bucătărie este potrivit să instalați un blat de bar?

Toate variantele de amenajare a interiorului unei bucătării nu pot fi enumerate, dar este posibil să se evidențieze principalele puncte care indică oportunitatea echipării bucătăriei cu un blat de bar (sau omologii săi simplificați). Deci, este logic să instalați un blat de bucătărie dacă:

 • spațiul mic de bucătărie ar trebui să includă o zonă de luat masa. Și pur și simplu nu există un loc pentru amenajarea unei mese, nu există nici posibilitatea de a organiza o sală de mese într-o cameră separată;
 • bucătăria este o cameră combinată cu camera de zi, iar blatul barului va deveni nu numai un loc de mâncare, ci un element de zonare spațială;
 • aveți spațiu (separat sau într-o bucătărie spațioasă) pentru amenajarea unei mese, dar aveți nevoie de o suprafață pentru organizarea meselor scurte (mic dejun, pauze de cafea, gustări după-amiaza). Prezența unui contor de bare elimină necesitatea de a pune o masă mare în acele momente în care nu este suficient timp pentru aceasta;
 • îți place aspectul modern și interesant al tejghelei de bar, nu există persoane în vârstă sau copii mici printre membrii casei tale cărora le-ar fi greu să stea pe scaune sau scaune abuzive.

Cântar

Performanță originală

Design alb ca zăpada pentru o bucătărie mică

Dacă decideți să alegeți un design de bucătărie cu un blat de bar, atunci aveți o mulțime de posibilități de proiectare, atât designul în sine, cât și adăugirile acestuia. Blatul barului poate fi fie o parte a unei soluții de mobilier gata preparate pentru bucătărie, fie poate fi rezultatul unei lucrări personalizate. Desigur, designerii recomandă realizarea unui blat de bar în funcție de dimensiunea dvs. și în conformitate cu conturul principal al designului bucătăriei – în acest fel, designul va deveni o parte armonioasă a designului spațiului de bucătărie. Dar chiar și printre soluțiile gata făcute, puteți găsi cea mai bună opțiune care îndeplinește cerințele dvs. de calitate a performanței, dimensiuni și categorie de preț.

Soluții laconice

Suprafața accentului

Pentru spații mici

Opțiuni de executare a contorului de bare

Dacă încă mai credeți că blatul abuziv este o masă dreptunghiulară, ridicată deasupra nivelului podelei cu 100-115 cm, atunci nu aveți decât parțial dreptate. Există o mulțime de variații în designul rafturilor, atât în ​​ceea ce privește alegerea formei, materialul blatului, cât și în ceea ce privește amplasarea față de restul mobilierului de bucătărie, în înălțime și adâncime. Contorul de bare poate face parte dintr-o insulă sau o peninsulă, poate fi un modul de sine stătător sau poate fi realizat sub formă de consolă convențională pe picioarele suportului sau poate fi încorporat într-un set de bucătărie. Opțiunile de execuție sunt limitate doar de imaginația designerului, de spațiul liber din bucătărie și de capacitățile financiare ale proprietarilor.

Bucătărie cu blat de bar - vedere de sus

Design de bucătărie mică

Joc de contraste

Contoare de bare sunt cu un singur nivel sau cu mai multe niveluri. Masa sa poate fi o continuare a suprafeței unei insule sau a unei peninsule sau poate fi un plan independent, care este situat cu un nivel deasupra sau poate fi integrat în fațada unui modul de mobilier. Opțiunile de design depind de preferințele dvs., de înălțimea proprietarilor și de designul mobilierului de bucătărie, cu care raftul acționează în ansamblu. Este important nu numai să alegeți dimensiunile corecte ale structurii, ci și să țineți cont de ergonomie, deoarece a fi la blatul barei ar trebui să fie nu numai convenabil și confortabil, ci și sigur pentru sănătate. În special, acești factori sunt importanți pentru cei care organizează proiectarea blatului de bar ca suprafață de luat masa..

Raft pe două niveluri

Proiectare studio de bucatarie

Blat întunecat într-un interior luminos

Lungimea blatului este de 45-60 cm de persoană. Desigur, în condiții de economii colosale de spațiu, această regulă nerostită poate fi neglijată, dar o distanță mai mică de 45 cm pentru fiecare gospodărie (chiar și una subțire) încetează să fie confortabilă și ergonomică.

Design compact

Pentru o bucătărie mică combinată

Contra-suprastructură de bare

Un blat rotund este potrivit pentru bucătăriile cu o marjă mică de spațiu. Avantajul acestei forme este nu numai originalitatea aspectului, ci și posibilitatea, dacă este necesar, de a adăuga un scaun suplimentar fără pierderi mari de confort..

Forme rotunjite

Linii netede

Forma originală

Stand mic rotunjit

Rack – parte a unei insule sau peninsule

Una dintre cele mai frecvente opțiuni pentru executarea unui blat de bar este continuarea blatului sau integrarea unei suprafețe independente a unei insule de bucătărie sau a unei peninsule. Insula este folosită cel mai adesea în spații de bucătărie medii până la mari, peninsula este potrivită și pentru bucătăriile cu o suprafață modestă..

Rack-peninsula

Blat cu blat întunecat

Forme stricte

În plus față de funcția sa evidentă (organizarea unui loc pentru mese, gustări rapide sau băuturi), tejgheaua barului din bucătăria-studio poate servi ca element de zonare. Poate separa condiționat segmentul de bucătărie de sala de mese sau bucătăria de camera de zi. În ambele cazuri, nu este nevoie să recurgeți la alte metode de zonare – mobilierul joacă rolul principal.

Bucătărie-sufragerie-living

Bucătărie-sufragerie cu blat de bar

Suport comod și spațios

Blat de bar ca parte a unui set de bucătărie

Pentru un spațiu mic de bucătărie, în care instalarea unei insule sau peninsule cu drepturi depline ca bază pentru organizarea unui ghișeu de bar nu este posibilă, există o modalitate de a organiza o versiune simplă și concisă a suprafeței pentru mese. Extinzând blatul unității de bucătărie într-un aspect liniar sau paralel al ansamblului de mobilier, puteți obține o zonă de luat masa mică, dar destul de confortabilă.

Consolă în aspect paralel

Extensie de masă

Contor de masă lângă fereastră

Suprafețe albe ca zăpada

Stand sau consolă ca o piesă de mobilier independentă

O altă modalitate de a organiza o suprafață mică pentru mese este de a încorpora o consolă între două planuri verticale. Acești pereți pot fi creați în mod artificial niște limite de nișă sau inițial o caracteristică a geometriei bucătăriei. În orice caz, pentru camere mici, această metodă de păstrare a segmentului de luat masa în bucătărie poate fi singura posibilă și optimă.

Pentru o bucătărie mică

Mică zonă de luat masa

Consolă laterală

Blatul de bar, sau mai bine zis consola de luat masa, poate fi doar un blat care se sprijină pe podea sau pe suprafețele de tăiere ale setului de bucătărie. Dacă nu există suficient spațiu liber în spațiul de bucătărie, dar în același timp există posibilitatea organizării unei zone pentru mese lângă fereastră, o astfel de coincidență nu poate fi ratată. Mai ales dacă există un peisaj frumos în afara ferestrei. Strângerea în metri pătrați nu va fi resimțită atât de mult dacă te uiți la stradă în timpul unei mese, unde este cel mai ușor să simți spațiul.

Blatul mesei cu picioare

Mâncări scurte lângă fereastră

Soluție constructivă originală

Material de blat de bar

Trebuie remarcat imediat că nu există canoane pentru alegerea unui material de blat pentru un blat de bucătărie. Suprafața poate fi realizată din același material ca toate blaturile setului de bucătărie sau poate fi complet diferită. Chiar și stilul de performanță poate fi diferit. Picantitatea ansamblului de mobilier va fi adusă tocmai de diferența dintre metoda de prelucrare, schema de culori sau alegerea materiilor prime pentru fabricarea blatului blatului și a insulei sau peninsulei de bucătărie..

Blaturi întunecate

Bucătărie eclectică

Design neobișnuit al raftului

Următoarele materiale sunt utilizate pe scară largă pentru fabricarea blaturilor pentru blaturi de bare:

 • lemn;
 • metal (cel mai adesea oțel inoxidabil, mai rar aluminiu);
 • sticlă;
 • plastic;
 • laminat;
 • piatră naturală sau artificială;
 • ceramică.

Scală blatul mesei

Accent pe blat

Blatul ca accent în designul bucătăriei

Blatul barului poate fi un mare accent. De exemplu, într-un spațiu de bucătărie realizat în culori deschise, blatul întunecat al blatului va fi un contrast, atrăgând atenția tuturor. Nu se poate obține un efect mai mic prin adăugarea de caracteristici texturate la diferența de soluții de culoare. Blaturile ușor lucioase ale setului de mobilier vor fi un fundal excelent pentru un blat de bar din lemn închis sau piatră cu un model natural colorat.

Un detaliu vizibil al interiorului

Copac pe fundal alb

Suprafața accentului

Suprafețe ponosite

Arborele pe fundal gri

Dacă aveți nevoie de o opțiune armonioasă, calmă și uniformă de design laconic pentru întregul sector de bucătărie, atunci utilizați același material pentru blatul blatului de bar ca și pentru celelalte suprafețe de tăiere. În mod ideal, blatul de masă extinde pur și simplu blatul unității de bucătărie..

Luciu alb ca zăpada

Suprafețe omogene

Blaturi de lucru într-o singură cheie

Într-un spațiu de bucătărie în stil rustic, un blat din lemn masiv va arăta mai mult decât este adecvat. Unele designuri rustice vor putea sublinia caracteristicile stilistice, fără a aduce atingere confortului zonei pentru mesele scurte (și, în unele cazuri – singurul loc pentru a mânca).

Pentru stilul country

Un pic de rusticitate

Blat de masă din lemn masiv

Blaturile din laminat sunt disponibile într-o gamă largă de culori. Orice desen poate fi ascuns sub filmul lucios – de la o imitație spectaculoasă a lemnului sau a pietrei până la portretul familiei. Desigur, un astfel de element al interiorului este pur și simplu sortit să devină punctul focal în jurul căruia este construit întregul concept de design. Pentru a menține armonia, este mai bine să utilizați o astfel de imprimare vizibilă a blatului într-un singur loc – pe blatul barului..

Blat neobișnuit

Strălucire albă lucioasă

Concentrați-vă pe blaturi

Blat de lucru din piatră artificială sau naturală – «clasici ai genului». Astfel de suprafețe, prin aspectul lor, adaugă un grad de lux întregului interior al bucătăriei. Dacă alegeți o piatră (sau imitația sa spectaculoasă) cu un model natural proeminent, atunci este mai bine să utilizați o specie pentru blaturile setului de bucătărie sau pentru suprafața de luat masa a blatului..

Într-o bucătărie mică

Blaturi de piatră

Lemn și piatră

Frumos desen natural

Blatul de sticlă, ridicat deasupra suprafeței principale pe rafturi scurte, este ușor și fără greutate. Pentru un stil de bucătărie modern, această atingere finală va fi un punct de lux la sfârșitul frazei. Desigur, sticla călită cu grosime mare nu va fi ieftină, dar durabilitatea, rezistența și aspectul respectabil vor achita mai mult decât costurile..

Sticlă pentru un aspect ușor

Piatra si sticla

Ghișeu de bar

Scaune de bar – atingerea finală

Există multe variații în execuția scaunelor de bar sau a scaunelor. Pot fi realizate din metal sau lemn, din plastic sau țesute din răchită, ratan. Tapițeria poate fi prezentă atât pe scaune, cât și pe spatele structurilor. Tetiere pentru o poziție confortabilă a picioarelor, cotiere, capacitatea de a regla înălțimea scaunelor și unghiul spătarului – există o mulțime de opțiuni pentru modernizarea acestei piese de mobilier tradiționale pentru baruri. Dar într-un spațiu de locuit, alegerea unui scaun de bar sau a unui model de scaun depinde de stilul de design interior, de nivelul de confort de care au nevoie proprietarii și de capacitățile lor financiare..

Bucătărie în culori pastelate

Model laconic de scaune de bar

Scaune de bar originale

Dacă blatul dvs. de bucătărie este o masă completă și se petrece mult timp la masă, scaunele de bar ar trebui să fie cât mai confortabile. Nu numai un scaun moale, ci și un spătar (pentru unii și cotiere) este o necesitate. Dar confortul de a fi în spațiul bucătăriei este o întreprindere riscantă pentru cei care continuă să țină dietă și să numere calorii. Pe scaune confortabile, puteți sta mai mult la tejghea și puteți mânca mai mult decât ați putea ajunge. Ca întotdeauna, «adevăr» undeva la mijloc – atunci când alegeți scaune de bar sau scaune, fiți ghidați de obiceiurile și stilul de viață al gospodăriei.

Scaune de bar confortabile

Tapițerie strălucitoare a scaunelor

Soluții creative de amenajare

Una dintre opțiunile versatile pentru scaunele de bar dintr-o bucătărie modernă este un design cu un cadru metalic (adesea cromat) și scaune tapițate din piele (și spate, dacă tejgheaua este concepută pentru toate tipurile de mese). Acest ansamblu practic și atractiv exterior va rezista mult timp și nu va provoca probleme în curățarea suprafețelor..

Scaune cu tapițerie din piele cu cadru metalic

Scaune de bar cu accent

Accente strălucitoare

Împărăția contrastelor

Pentru stilul tradițional de design al bucătăriei, un set de scaune din lemn cu spătar va fi un tovarăș ideal pentru tejgheaua barului. Aceste modele pot avea scaune și spate moi și picioare ușor curbate. Schema de culori pentru astfel de scaune de bar poate fi susținută în conturul general al designului bucătăriei sau poate deveni accentul său luminos..

Scaune pentru design clasic de bucătărie

Stil tradițional

Decor abundent

Dacă zona de bucătărie cu un blat de bar face parte dintr-o cameră combinată în care sunt situate sufrageria și sufrageria, atunci cea mai bună opțiune pentru compunerea unei imagini armonioase a întregului spațiu ar fi alegerea scaunelor de bar și a scaunelor pentru grup de mese din aceeași colecție. O singură schemă de culori și alegerea materialului vor ajuta la echilibrarea interiorului multifuncțional, fără a-l priva de unicitatea acestuia, deoarece designul scaunelor de bar și de luat masa va fi diferit.

Scaune din plastic transparent

Design luminos al zonei de luat masa