Idei pentru depozitarea jucăriilor în creșă

Un copil sovietic ar putea face cu un set de blocuri, un pahar și o minge. Dar, în majoritatea cazurilor, această abordare a fost cauzată nu atât de poziția părinților, cât de lipsa magazinelor și imposibilitatea extinderii sortimentului de jucării. O lume incredibilă, imensă a jucăriilor se deschide în fața copilului modern, a cărui varietate este greu de imaginat. Chiar dacă părinții sunt restrânși să cumpere noi prieteni de pluș, jucării de construcție, mașini sau păpuși pentru copilul lor, rudele și prietenii sunt întotdeauna gata să ajute și să umple creșa «la globii oculari». De aceea, este important să organizați în camera copilului nu numai depozitarea sistematică, ci și convenabilă a jucăriilor pentru micul proprietar. O cameră pentru copii în majoritatea apartamentelor rusești poate fi numită rar o cameră spațioasă, iar organizarea corectă a tuturor segmentelor funcționale este necesară pentru a crea un mediu ergonomic, ușor de utilizat și menținut..

Sisteme de depozitare pentru jucării

Folosind spațiul de sub fereastră

În condiții de economisire strictă a spațiului, sunt utilizate diverse tehnici de proiectare – de la sisteme de depozitare încorporate până la utilizarea structurilor extragibile sub paturi. Cutii-cufere, otomane cu spațiu de depozitare, cutii mobile pe roți – toate aceste dispozitive pot ajuta nu numai să organizeze depozitarea sistematică a jucăriilor și a echipamentelor sportive în camera copiilor, ci și să-și arate abilitățile de proiectare împreună cu copilul.

Sisteme de stocare cu diverse modificări

Stocare rațională

Depozitare adecvată: ergonomie, organizare, comoditate și estetică

Pentru a nu păși pentru a suta oară micile detalii ale constructorului, astfel încât cuburile nesfârșite să nu se târască prin toată casa, iar puzzle-urile să fie ascunse în mod sigur în cutiile lor, părinții trebuie să depună mult efort. Dar să stabilim mai întâi vârsta copilului, deoarece depinde în mare măsură dacă el poate menține el însuși ordinea în camera lui:

  • unui copil cu vârsta sub 1 an, de regulă, părinții dau jucării, cel mai adesea sunt puțini și sunt așezați în parcul de joacă, masa de joc sau covorul. Pentru o astfel de cantitate, este suficientă o singură cutie (plastic, lemn, țesătură pe cadru rigid sau răchită). O astfel de cutie poate fi echipată cu roți, un capac – pentru ușurința utilizării și simplificarea procesului de menținere a ordinii;Depozitare cameră pentru bebelușiO idee neobișnuită pentru depozitarea jucăriilorCea mai dificilă vârstă din punctul de vedere al scării populării unei camere pentru copii cu jucării este de la aproximativ 1,5-2 ani și până la 5,5-6 ani. În această perioadă, jocurile sunt principala sursă de informații, cunoașterea lumea din jurul lor și abilitățile lor. Există multe jucării, ele sunt diferite ca mărime, funcție și alegerea metodei de depozitare. Prin urmare, ar trebui să existe mai multe sisteme de stocare sau unul mare, dar format din mai multe blocuri. Această abordare este asociată nu numai cu cantitatea, ci și cu faptul că la o vârstă fragedă jucăriile au plictisit rapid copilul (copilul dvs. cu greu va putea să se joace cu o singură mașină mai mult de o jumătate de oră), deci este mai bine să puneți câteva dintre articolele pentru jocuri pe rafturile superioare. Păpușile sau mașinile care se întorc de la mezanin vor fi percepute ca fiind noi, iar fluxul zilnic de jucării nu va fi la scară largă – copilul însuși va putea scoate mai multe articole;
  • Blocuri de jucărie închiseBlocuri luminoase pe un fundal întunecatSistem de depozitare pe colțde la 6 la 10 (toți individual, unii copii continuă să se joace activ chiar și după câțiva ani de școală) numărul jucăriilor scade, copilul poate elimina toate obiectele pentru joc chiar și pe rafturile superioare și de multe ori pur și simplu nu permite părinților să pună lucruri în ordine în camera lui. Unele sisteme de depozitare sunt eliberate de jucării și sunt ocupate cu cărți, echipamente sportive, jocuri de societate;
  • În camera copiilor de vârste diferiteFațade moi luminoasedupă 10 ani în camera copilului cel mai adesea există doar jucării de colecție sau cu adevărat «adulți» jocuri. Dar pentru depozitarea lor, de obicei sunt suficiente câteva rafturi deschise sau un sertar din dulap..

Sisteme de stocare combinate

Soluție concisă și rațională

Atunci când alegeți sisteme de depozitare pentru o cameră pentru copii, este important să luați în considerare următoarele criterii:

  • siguranța mediului pentru oameni și mediu;
  • siguranță din punct de vedere al funcționării fără răni – cu cât copilul este mai mic, cu atât ar trebui să fie mai simplu designul (fără inserții de sticlă sau oglindă în ușile dulapului din camera bebelușului, cu atât mai puține fitinguri, cu atât mai bine);
  • ușurința îngrijirii – va fi dificil să se evite urmele degetelor lipicioase, suc, plastilină și creioane, deci este mai bine să se țină cont inițial de posibilitatea unei curățări rapide și ușoare a suprafețelor;
  • sistemul de depozitare trebuie să se încadreze stilistic în conturul general al designului camerei;
  • dacă copilul are deja vârsta suficientă pentru a vorbi despre preferințele sale, atunci alegerea oricăror obiecte interioare pentru camera lui se face mai bine împreună cu el.

Într-o cameră spațioasă pentru doi copii

Celule strălucitoare neobișnuite

Rafturi pentru camere mici

Opțiuni pentru sisteme de depozitare pentru jucării

Una dintre cele mai simple și mai versatile modalități de a crea sisteme de stocare este utilizarea rafturilor deschise. Nu ocupă mult spațiu în ceea ce privește utilizarea spațiului utilizabil al camerei, este nevoie doar de un perete liber sau o parte din acesta. Avantajul rafturilor deschise este că toate jucăriile vor fi la îndemâna copilului și el le poate lua singur. Dezavantajele includ caracteristici destul de operaționale – părinții vor trebui să spele praful de pe suprafețele deschise ale rafturilor de multe ori mai des.

Rafturi deschise pentru jucării

Rafturi, pubele și containere

Pentru a organiza stocarea jucăriilor și pieselor pentru acestea, veți avea nevoie de containere. Sortimentul de magazine moderne este izbitor cu o alegere – fiecare părinte își va putea găsi propria opțiune optimă în ceea ce privește costul, designul și schema de culori. Recipientele din pânză și răchită, plastic și lemn (aproape totul poate fi etichetat) vă vor ajuta să sortați jucăriile și să puneți lucrurile în ordine în cameră. De fapt, copiilor le place să sorteze, să rearanjeze jucăriile mici sau elementele structurale în felul lor. «loji» poate fi un joc grozav, nu o datorie plictisitoare de curățat.

Organizarea stocării

Rafturi într-un complex cu un loc de muncă

Containere de depozitare luminoase

Etichetarea containerelor

Având ușor complicat designul rafturilor deschise și colectând împreună toate elementele, obținem un raft. Avantajul unui astfel de mobilier este ușurința de asamblare a unei soluții gata făcute, compactitatea în profunzime și spațiu, ținând cont de înălțimea structurii. Un alt plus al utilizării rafturilor este că în loc de jucării, cărțile, jocurile de societate și diverse articole de papetărie vor apărea pe rafturile sale în timp. Aceasta înseamnă că nu va fi necesar să achiziționați noi sisteme de stocare pentru un copil deja adult (școlar).

Rafturi cu sisteme combinate de depozitare

Rafturi din podea până în tavan

Unitate de rafturi cu celule convenabile

Rafturile pot consta din rafturi convenționale deschise sau pot fi un set de celule în care puteți plasa pur și simplu jucării sau introduceți recipiente. Un astfel de raft poate fi montat direct pe perete dacă nu are un perete posterior comun. Dimensiunile raftului depind de capacitățile camerei, de numărul de jucării care vor fi stocate acolo și de natura generală a designului interior. Cel mai adesea, pentru executarea rafturilor masive, se folosește alb – nu face imaginea camerei mai grea, chiar și în cazul unei structuri masive. În plus, vor exista o mulțime de culori strălucitoare în cameră, deoarece jucăriile vor fi așezate pe rafturile deschise..

Interior luminos al creșei

Design laconic al creșei

Rafturi convenabile și practice

Recipiente de răchită din celule

Folosind rafturi încorporate, nu numai că nu vă puteți face griji cu privire la fixarea structurii pe perete, ci și puteți salva spațiul util al camerei copiilor, care este important în locuințele de dimensiuni mici. Cel mai adesea, astfel de rafturi au cutii închise cu uși articulate în partea inferioară, iar întreaga parte superioară este reprezentată de rafturi deschise cu înălțimi diferite sau egale. Totul depinde de mărimea jucăriilor care vor fi amplasate pe rafturi..

Pereche de rafturi încorporate

Proiectarea unei creșe la mansardă

Complex spațios de depozitare

Rafturile deschise cu celule mici sunt o modalitate excelentă de a depozita jucării în camera bebelușului. Designul nu are uși, ceea ce înseamnă că firimitul dvs. nu va putea să vă ciupiți degetele – absența completă a armăturilor și stabilitatea excelentă a modulului asigură un grad ridicat de siguranță. Copilul însuși va putea obține jucăriile, deoarece modelul nu este ridicat. În același timp, va fi posibil să se producă o anumită sortare a jucăriilor pe celule, în funcție de mărime, de natura manipulărilor efectuate sau de orice alt semn pe care micul proprietar al camerei îl va plăcea..

Cutie joasă convenabilă

Sisteme de depozitare la înălțimea copilului

Cutii practice și sigure

Sloturi pentru containere luminoase

O piesă de mobilier originală și în același timp practică într-o cameră pentru copii – un dulap cu găuri mari în uși. Chiar și un copil mic nu va avea probleme să deschidă astfel de uși; prin deschiderile mari, puteți vedea clar pe ce raft este jucăria dorită. Un astfel de model devine nu numai un sistem de depozitare, ci și un element original al interiorului unei camere pentru copii..

Dulap neobișnuit de jucărie

Fațade originale cu găuri

Lăzi, cutii și cutii cu diverse modificări pot fi fie singurul (în camera copiilor cu o cantitate mică de jucării), fie sisteme de depozitare suplimentare. Confortul unor astfel de structuri este că acestea sunt mobile – puteți muta oricând pieptul pe perete pentru a mări suprafața liberă pentru jocuri. Adesea astfel de cutii cu capace sunt echipate cu roți, astfel încât chiar și un copil să poată efectua o simplă rearanjare. Un alt avantaj al lăzilor este că pot fi folosite ca scaune dacă puneți un suport moale pe capac. Dar există și dezavantaje ale unor astfel de sisteme de stocare – pentru a organiza stocarea, cel mai probabil nu va funcționa, în interiorul tuturor jucăriilor vor sta într-un arbore.

Comode de depozitare și scaune

Piept și bancă 2 în 1

Cufăr de jucărie la picior

Versiunea compactă a pieptului este un puf cu spațiu de depozitare. Multe jucării nu se vor încadra în cavitatea sa, dar se pot deplasa cu ușurință în cameră cu ajutorul roților și pot servi drept loc de aterizare pentru oaspeții copilului. Potrivit ca sistem de depozitare suplimentar, chiar și pentru încăperile medii până la cele mici.

Pufuri de depozitare

Insulă și sistem de depozitare

În condiții de economie strictă a spațiului util, orice posibilitate de organizare a sistemelor de stocare este costisitoare. În special, mai mult de un copil locuiește în cameră. Spațiul de sub pat nu poate fi gol. Dacă sistemele de depozitare de sub pat vor fi containere obișnuite sau sertare pe roți, sau poate că proiectarea patului în sine va presupune unități de extragere – în orice caz, nu există nicio îndoială cu privire la raționalitatea acestei soluții.

Containere sub pat

Sertar sub pat

Și, în sfârșit. Dacă spațiul camerei copiilor permite, atunci cea mai bună opțiune pentru crearea sistemelor de depozitare a jucăriilor este utilizarea diferitelor modificări. Sertare sub pat, un raft cu rafturi deschise și celule pentru organizarea jucăriilor, o cutie sau cufăr la piciorul patului, un puf mobil cu spațiu de depozitare – toate aceste dispozitive vor ajuta nu numai să distribuie întreaga colecție de jucării, ci și învățați copilul să se autoorganizeze.

Varietate de sisteme de stocare

Design luminos al creșei

Soluții luminoase pentru decor și mobilier