Idei pentru decorarea unei camere pentru copii

Renovarea sau chiar o mică modificare în camera copiilor este întotdeauna o listă de dileme pentru părinți. Cu toții înțelegem foarte bine că o cameră pentru un mic proprietar este o lume întreagă în care nu crește ușor, dar primește noi cunoștințe și abilități, învață lumea, își dezvoltă abilitățile și deschide noi limite, anterior necunoscute. Sarcina părinților nu este doar de a crea un interior convenabil, sigur și confortabil al camerei copiilor, ci de a-l încuraja pe copil să fie creativ, să-și susțină aspirațiile și hobby-urile, să creeze o atmosferă în care vrea să se dezvolte în mod cuprinzător. Dar cum să creăm un design de cameră eficient și în același timp atractiv, dacă psihologii sfătuiesc un lucru, specialiștii în terapie coloristică – altul, iar pediatrii insistă pe cont propriu? Cum să alegeți o opțiune potrivită dintr-o varietate de idei de design și, în același timp, să nu stricați bugetul familiei? La urma urmei, orice părinte înțelege că este imposibil să creezi odată interiorul camerei copiilor și să nu-l schimbi până în momentul în care puiul tău zboară din cuibul familiei. Fiecare părinte va trebui să rezolve problema de alegere, pe baza vârstei, caracterului, hobby-urilor și preferințelor propriului copil. Și noi, la rândul nostru, vă putem oferi opțiuni pentru decorarea unei camere pentru copii, care a folosit ideile designerilor moderni, specialiști în ergonomie pentru copii, psihologi și pediatri. Avantajul selecției noastre la scară largă de proiecte de design este că puteți aduce multe idei la viață cu propriile mâini..

Design tematic contrastant

Proiectarea camerei pentru copii

Organizarea unui loc de dormit

Pe de o parte, toți experții care se luptă între ei spun că în camera copiilor este imperativ să lăsați spațiul maxim liber, astfel încât copilul să nu se poată juca cu ușurință, dar să sară, să alerge într-un cerc și să fie activ în alte moduri. , aruncați energia acumulată. Pe de altă parte, pe lângă spațiul de joacă, camera ar trebui să aibă un loc de dormit confortabil, cu drepturi depline, un segment pentru studiu și creativitate, precum și sisteme de depozitare care pot găzdui un dulap, jucării, echipament sportiv și cărți pentru un copil. Problema economisirii spațiului este adesea foarte acută..

Loc de dormit original

Forjează cu sisteme de stocare

Un pat de mansardă nu numai că va ajuta la economisirea unor prețioși metri pătrați dintr-o cameră mică pentru copii, ci va deveni și o modalitate interesantă de a organiza un loc de dormit și relaxare. Majorității copiilor le place foarte mult să doarmă la o anumită înălțime de la podea, pretinzând că se află într-un copac, într-un turn, o navă spațială sau în orice alt loc de fantezie. În spațiul eliberat de sub pat, puteți organiza sisteme de depozitare cu un alt plan (pentru haine, cărți, jucării), puteți instala o canapea mică, care va servi drept zonă de relaxare în cazul în care oaspeții vin la copil. De asemenea, puteți părăsi zona de sub pat exclusiv pentru jocuri – prin suspendarea perdelelor, puteți organiza ceva de genul unei colibe.

Forjați o mansardă pentru creșă

Utilizarea rațională a spațiului

Forjați o mansardă în camera unui adolescent

Loc de dormit funcțional

Locuri de dormit într-o cameră pentru doi copii

Dacă doi copii locuiesc în aceeași cameră, atunci sarcina părinților în distribuirea zonelor pentru dormit, odihnă, exerciții și joc se face mai dificilă. Prima și adesea cea mai importantă idee pe care o au majoritatea părinților este utilizarea unui pat supraetajat. Economisirea evidentă în spațiul utilizabil anulează argumentele copiilor (dacă diferența lor de vârstă este mică) cu privire la cine va dormi pe nivelul superior. Dar chiar și într-o structură de mobilier atât de familiară ca un pat supraetajat, există opțiuni pentru un design confortabil și original..

Design pentru copii pentru doi

Cameră pentru copii cu pat supraetajat

Aranjamentul original al locurilor de dormit

Interior contrastant pentru doi

Puteți utiliza zona de dormit a fiecărui copil pentru a crea o zonă de confidențialitate. Pentru a face acest lucru, este suficient să atârnați perdele în nivelul inferior sau chiar să construiți uși, ferestre, făcând o casă adevărată, castel prințesă, rachetă sau navă dintr-un loc de dormit..

Locuri de dormit în stil oriental

Forja și un loc de singurătate

Dacă există suficient spațiu în grădiniță, atunci puteți dota cușeta cu un tobogan, de-a lungul căruia puteți coborî din patul superior. Desigur, structura trebuie să fie echipată și cu o scară pentru a urca..

Design original jucabil

Paturile de pe ambele niveluri pot fi echipate cu sisteme de depozitare sub formă de sertare, economisind astfel prețioase metri pătrați dintr-o cameră pentru doi copii.

Paturi cu sisteme de depozitare

Crearea unui perete de accent într-o cameră pentru copii

Experții recomandă să nu decorați toți pereții camerei unui copil într-o culoare strălucitoare, alegând un ton deschis, neutru și accentuând una dintre suprafețele verticale (strălucitoare, pestrițe, cu desene sau picturi). Există multe opțiuni pentru crearea unui perete de accent. În plus față de abordările standard de tapetare, folosind plăci de perete, laminat, tencuială decorativă sau tapet lichid, există multe modalități care sunt utilizate în principal pentru camerele copiilor. Pictura artistică, utilizarea desenului cu șablon, autocolante – toate aceste exemple de design vă vor ajuta să creați o imagine tematică pentru o suprafață de accent – pe baza desenului dvs. preferat, a basmului, a benzilor desenate sau a unui anumit tip de activitate, creativitate, sport.

Perete de accent luminos

Proiectare tematică

Pictură de artă pe perete

Dacă copilul este foarte activ, nu îi este ușor să se liniștească înainte de culcare și să se acorde pentru a se odihni, cel mai bine este să aranjați un perete de accent în spatele capului patului. Astfel, camera va avea o varietate de decoruri, iar copilul înainte de culcare nu va vedea un model colorat sau luminos de tapet foto, picturi murale sau autocolante acrilice..

Suprafață de accent în spatele tăbliei

Perete simplu de accent

Combinații de culori originale

O placă magnetică neagră (sau din oțel) nu este doar o suprafață de contrast contrastantă (sau o parte a acesteia) din interiorul unei camere pentru copii, ci și un câmp pentru creativitate. La suprafață, puteți desena cu creioane, puteți folosi magneți pentru a atârna desene, fotografii și meșteșuguri. Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la desenul copilului pe pereți – el are o zonă sigură pentru aceasta..

Masă de desen magnetic

Design de contrast

Un loc pentru creativitate

Suprafață magnetică

Perete negru pentru pictură

Wigwam, cort sau retragere

Chiar dacă un singur copil este proprietarul în cameră, este posibil să aibă nevoie de un loc pentru singurătate – un colț mic, închis de toată lumea, în interiorul căruia se află cele mai prețuite jucării și au loc cele mai interesante jocuri. Pe piața modernă a bunurilor pentru copii, nu este fără motiv că au apărut diverse opțiuni pentru wigwams, corturi de corturi mici – psihologii au dovedit mult timp că astfel de locuri pentru singurătate sunt necesare într-un grad sau altul de către fiecare copil. Aici te poți liniști, izola pentru o vreme de lumea exterioară, chiar să te ascunzi sau doar să te joci..

Loc retras

Wigwam colorat pentru creșă

Interior cu contraste întunecate

Una dintre opțiunile pentru crearea locurilor de izolare, populară printre părinții ruși, este un wigwam. Aceasta este o construcție simplă și o instalare ulterioară, constând din rafturi din lemn, cu pânze de țesătură întinse deasupra lor. Structura este sigură din punct de vedere al impactului uman și al mediului – se utilizează lemn și țesături naturale. Chiar dacă wigwam-ul cade asupra unui copil, acesta nu va provoca daune grave – lemnul ușor este folosit pentru rafturi, rafturile în sine cântăresc puțin. Puteți decora wigwam în orice opțiune de culoare, puteți utiliza parțial sau complet țesătura care a fost folosită pentru draparea ferestrelor sau decorarea unui loc de dormit (pentru a crea o atmosferă armonioasă), textile cu un model tematic – eroi preferați din basme, desene animate, benzi desenate.

Wigwam peste tăblie

Proiectare tematică

Designul camerei băieților

O altă opțiune pentru crearea intimității parțiale este un cort mic care atârnă de tavan. Desigur, această opțiune de design nu este disponibilă în încăperile cu tavan întins. Produsul constă aproape în întregime din țesătură (numai bolta în sine are un cadru tubular sau din sârmă), este ușor de îndepărtat dacă este necesar (dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru ca mai mulți copii să se joace, de exemplu). Cel mai adesea, mini-corturile sunt folosite în interiorul camerelor pentru fete; acestea se încadrează organic în poveștile despre prințese orientale. Soluțiile gata preparate sunt cel mai adesea realizate în culori pastelate și se pot încadra în orice stil de design și schemă de culori a interiorului.

Mini cort pentru creșă

Proiectare cameră fecioară

Interior în culori pastelate

Adesea, aceste corturi mini-țesături sunt agățate deasupra capului patului, creând un fel de baldachin. La baza cortului, puteți agăța un mobil realizat cu propriile mâini și chiar împreună cu un copil. Retragerea în pliurile unui astfel de baldachin și adormirea nu este înspăimântător.

Cort deasupra capului patului

Textile ușoare pentru confort

Decorarea textilă a creșei

Este dificil să vă imaginați o cameră confortabilă pentru copii, fără draperii pe ferestre, un pat decorat în culori vii, un covor colorat sau pufos pe podea. Aceste detalii sunt cele care poartă principala povară a decorării și a creării unei atmosfere speciale în camera bebelușului. Materialele textile acționează foarte des ca accent atunci când creează un interior versatil. Designerii recomandă utilizarea de culori deschise și neutre pentru decorarea camerei, astfel încât să puteți simula situația cu ajutorul detaliilor luminoase, adaptându-vă la vârsta în schimbare a copilului, schimbându-i preferințele și hobby-urile. La urma urmei, înlocuirea perdelelor sau a cuverturii de pat este mult mai ușoară decât reapunerea tapetului sau construirea de panorame sub tavan..

Cameră pentru copii în culori deschise

Design textil luminos

Accentul pus pe textile

Accente strălucitoare

Decor luminos și abundent

Atunci când decorați o cameră pentru un nou-născut, culorile pastelate sunt folosite dintr-un motiv. La început, copilul va fi important nu atât designul general al camerei, cât detaliile care se află în imediata vecinătate a acesteia. Tot ce este necesar din atmosfera creșei este o atitudine relaxantă și calmă. Dar sunt necesare și elemente de accent – pentru a focaliza vederea, a privi un desen, un model, detalii mici. Cu această sarcină, textilele sunt cel mai ușor de făcut față – ca design pentru o dana, perdele pe ferestre, covoare mici de noptieră, copertine, corturi.

Cameră pentru un nou-născut

Proiectarea camerei pentru bebeluși

Nuante pastelate

Creșă în tonuri gri-bej

Sisteme de depozitare – varietate de forme

Situația cu organizarea depozitării eficiente în camerele copiilor nu este ușoară. La început, nu există multe jucării și cărți, un raft mic sau chiar un recipient se pot potrivi cu ele, dar în timp, numărul de articole necesare dezvoltării unui bebeluș crește exponențial. Nu este întotdeauna posibil să ne adaptăm la această creștere neobosită – pentru noile sisteme de stocare este posibil să nu existe spațiu liber. Prin urmare, sunt necesare un control clar al creșterii noilor jucării și alegerea sistemelor universale de stocare. Experții recomandă utilizarea rafturilor deschise, care pot găzdui obiecte mari și containere cu obiecte mici, pot pune cărți sau pot configura echipamente sportive. În timp, când interesele și hobby-urile copilului se schimbă, puteți schimba pur și simplu conținutul containerelor.

Sisteme de depozitare convenabile

Design de grădiniță confortabil

Peretele cu accent în camera bebelușului

Sisteme de depozitare în camera copiilor

Rafturi convenabile

Sisteme inteligente de stocare

Dacă vorbim despre sisteme de depozitare articulate, atunci rafturile deschise sunt cele mai frecvente. Cu cât sunt mai puține fațade în creșă, cu atât mai puține șanse de accidentare. Conținutul este clar vizibil pe rafturile deschise, elementul dorit se găsește rapid. Este de dorit ca aceștia să se distreze la un nivel accesibil copilului.

Deschideți rafturile de cărți

Locul de muncă original

Loc de muncă neobișnuit pentru doi

Avantajul rafturilor deschise este că sunt ușor de făcut cu propriile mâini. De la paleți vechi sau doar scânduri, puteți crea sisteme de depozitare exclusive pentru cărți, papetărie și jucării. Vopsea strălucitoare, tapet colorat sau pânză pentru lipirea peretelui din spate, autocolante tematice – toate mijloacele sunt bune pentru a obține nu numai un sistem spațios de depozitare, ci și un element decorativ original al interiorului.

Rafturi luminoase cu fundal

Organizarea spațiului de lucru

Perete original cu rafturi

Bricolaj detalii luminoase

Sistem de iluminare – versatilitate și estetică

În camera copiilor, un candelabru central sub tavan nu este suficient. Este necesar să creați o lumină de fundal pentru locul de muncă (sau zonă pentru creativitate). Dar pentru mulți copii, nu numai funcționalitatea sistemului de iluminare este importantă – o ghirlandă cu lumini slabe va ajuta la crearea unei stări de sărbătoare în cameră, iar înainte de culcare va lumina camera cu o lumină slabă, astfel încât bebelușul să nu aibă a adormi în întuneric.

Ghirlandă în grădiniță

Cameră pentru copii în stil romantic

Ghirlandă în loc de lumină de noapte

Perete strălucitor

Decorul original al patului

Obiecte decorative în camera copiilor

Doar la prima vedere se poate decide că elementele decorative dintr-o cameră pentru copii nu poartă nicio sarcină semantică, cu excepția decorării interioare. Jucăriile suspendate de tavan pot fi privite înainte de a merge la culcare, iar cele care se află lângă pat pot fi atinse cu mâinile, dezvolta abilități motorii și lărgi orizontul senzațiilor tactile. Desene, broderii, modele de hârtie și lemn nu numai că decorează camera, dar dezvoltă și gândirea spațială, atenția la detalii, promovează formarea ochilor, fără a menționa dezvoltarea poftei de frumusețe, extinderea cunoștințelor estetice.

Elemente decorative luminoase

Interior luminos al creșei

Combinații de culori frumoase

Decor original suspendat

Design laconic

Decorarea în culori pastelate

Idila albă ca zăpada

Detalii luminoase pe fundal alb