Idei mici despre un hol și un coridor mare

Un număr mare de publicații sunt dedicate modului de renovare a unui dormitor, creșă, cameră de zi sau bucătărie. Desigur, aceste premise sunt fundamentul oricărei case. Nu uitați însă de spațiile auxiliare precum holul de la intrare, coridoarele, camera de depozitare, spălătoria, mansarda și zonele dintre etaje. Printre premisele utilitare sunt cele care sunt de obicei ascunse ochilor oaspeților, doar că proprietarii intră în cămară sau subsol. Dar publicația noastră va fi dedicată spațiilor prezentate publicului și care sunt adesea primul lucru pe care îl vede oricine intră într-o casă sau un apartament. Holuri, coridoare, zone mici lângă scări – aceste spații nu funcționează doar ca camere de zi conectate, ele pot fi utilizate din punct de vedere practic și estetic.

Hol

Scopul holului poate fi cu siguranță descris ca o cameră care «se intalneste» oricine intră în locuință. Din păcate, în cadrul apartamentelor urbane cu aspect standard, holul de la intrare este reprezentat de un spațiu foarte mic, unde nu există suficient spațiu suficient pentru a amplasa un sistem de depozitare pentru îmbrăcămintea exterioară și încălțăminte de sezon pentru întreaga familie. Dar dacă holul dvs. are o suprafață suficientă, atunci ideile pentru organizarea proiectării acestei camere auxiliare din selecția noastră de imagini sunt pentru dvs..

Hol

Depozitarea încorporată este cea mai comună opțiune de mobilier pentru un hol de dimensiuni medii. Un astfel de set poate deveni nu numai un element funcțional pentru plasarea tuturor îmbrăcămintei exterioare și a încălțămintei, ci și pentru a vă decora camera, diversifica paleta de culori.

Stil rustic

Gândește-te la stilul interiorului holului tău. Dacă vorbim despre o casă de țară, atunci stilul rustic sau stilul ecologic vor arăta foarte organic, cu condiția să nu contrazică interiorul întregii gospodării. Tablourile din lemn pentru sistemele de depozitare sunt perfect combinate cu ușile decorate cu aceeași specie de lemn. Gresia de pe hol vă va ușura cu siguranță viața în ceea ce privește îngrijirea zilnică, mai ales dacă există copii mici și animale de companie în casă..

Motive rurale în interior

Un interior cu o atingere rurală ușoară vă va oferi elemente de țară pe hol, textile la ferestre, coșuri de răchită pentru umbrele, bănci din lemn, decor DIY.

Finisaj din lemn

Holul, complet căptușit cu panouri din lemn, nu numai că ne pregătește pentru viața suburbană, dar oferă și căldura nuanțelor naturale, confortul și confortul casei..

Canapea sub scări

Utilizarea rațională a întregului spațiu oferit rezidenților oferă rezultate incredibile. Drept urmare, puteți organiza o zonă moale chiar sub scări, unde unele dintre trepte servesc drept rafturi pentru tot felul de lucruri mărunte..

Hol alb ca zăpada

Acest hol nu are dulapuri standard și rafturi pentru pantofi, nici măcar un suport pentru umbrele. Dar există o canapea confortabilă cu perne, o comodă cu oglinzi, un candelabru luxos și toate acestea într-un finisaj alb ca zăpada unei camere spațioase..

Setare modestă

Mulți oameni preferă să nu aglomereze spațiul holului, astfel încât să existe mult spațiu de manevră pentru mai multe persoane care intră sau ies din cameră simultan. O bancă modestă, un raft mic și o imagine pe perete – acesta este întregul decor pentru un hol minimalist în culori albe ca zăpada..

Designul original al holului

Dacă sunteți interesat de un stil exclusiv modern pentru decorarea unui hol spațios, atunci elementele de decor de designer, lucrările de artă și obiectele cu aspect futurist vă vor fi de folos. În acest hol, surpriza oricui intră începe să se manifeste deja la ușile unui design non-trivial. O cameră spațioasă cu un finisaj neutru lovește, mai presus de toate, un set de decor.

Șemineu pe hol

Și unele holuri sunt atât de spațioase și luxoase încât își pot permite un șemineu cu o zonă moale încorporată vizavi. Lemnul și piatra în decorul unei camere neobișnuite au adăugat căldură naturală spațiului.

Coridoare

În funcție de dimensiunea spațiilor dvs. auxiliare, acestea pot servi nu numai ca ghiduri de la un punct de mișcare la altul, ci pot servi și ca bibliotecă, pot servi ca loc pentru colecționarea obiectelor de colecție, lucrări de artă sau fotografii de familie. Toate tipurile de sisteme de depozitare pot fi plasate cu succes pe coridoare, pentru care adesea nu există suficient spațiu în sufragerie.

Rafturi albe ca zăpada

Rafturi de rafturi cu contrast

Rafturi din lemn

Dulapuri pe hol

Bibliotecile de tip deschis și combinat sunt piese de mobilier frecvente în coridoare spațioase. Această structură albă ca zăpada, cu inserții luminoase de fundal, a devenit un sistem practic de depozitare și un element de decor interesant pentru camera auxiliară..

Rafturi retroiluminate

Sistemul de iluminare încorporat în biblioteci ajută nu numai la organizarea iluminării suplimentare pe coridor, ci și la identificarea celor mai scumpe exponate pentru proprietarii de case pe rafturile deschise.

Rafturi de cărți lângă ușă

Astfel de rafturi nu ocupă mult spațiu și nu interferează cu mișcarea de-a lungul coridorului, dar în același timp sunt foarte spațioase și creează o anumită simetrie în dispunerea interiorului coridorului..

Rafturi la intrarea în bucătărie

Iată un mod original de a utiliza partea finală a sistemului de depozitare încorporat înainte de a intra în spațiul bucătăriei. Rafturile deschise pot fi folosite ca bibliotecă, vitrină sau dulap pentru vinuri.

Scaune pe hol

Zona moale din coridor

Covor luminos pe hol

Accent luminos

Dacă spațiile coridoarelor sau vestibulelor din fața camerelor de zi sunt suficient de mari, atunci de ce să nu plasați zone de relaxare confortabile acolo. Scaunele moi lângă ferestre pot organiza un colț pentru lectură sau creativitate. Pentru timpul întunecat al zilei, puteți așeza o lampă de podea lângă ea sau puteți atârna lampa de perete.

Mobilier combinat

În acest coridor luxos cu deschideri arcuite, a fost posibilă combinarea organică a unui sistem de depozitare și a unei zone de relaxare, combinând materialele de mobilier cu materialele textile și pandantivele originale..

Locul de muncă pe coridor

Unele coridoare, cu lățimea lor, fac posibilă chiar organizarea locurilor de muncă plasate într-o nișă. Decorul de perete alb ca zăpada, cu panouri decorative și muluri care să se potrivească cu mobilierul, a creat o atmosferă luxoasă, dar confortabilă.

Loc de muncă la intrarea în cameră

Un alt exemplu de organizare a unui loc de muncă în fața intrării într-o cameră comună. O consolă mică cu o lampă de masă și un scaun – ce altceva mai este necesar pentru un mini-birou?

Mobilier minimalist

Candelabre originale pentru coridor

În această lumină, coridorul finisat în culori pastelate, candelabrele luxoase cu design neobișnuit sunt centrul atenției tuturor. Printre ambianța modestă, foarte minimalistă a coridorului, se remarcă mai întâi elementele de iluminat..

Decor luminos

Loc pentru fotografii și fotografii

Pentru mulți proprietari, un coridor este un spațiu cu pereți goi pentru a găzdui lucrări de artă sau obiecte de decor neobișnuite care nu au loc în sufragerie..

Obiecte de artă

Obiecte antice ca decor

Și acest coridor este un exemplu al modului în care puteți profita la maximum de tot spațiul disponibil pentru a găzdui obiecte de artă interesante..

Zidărie pe hol

Colecții și fotografii de familie, adăpostite în nișe neobișnuite, și-au găsit refugiu în acest coridor. Decorul din cărămidă al unuia dintre pereți a devenit o punte de culoare între paleta albă ca zăpada a coridorului și pardoseala din lemn roșcat.

Scaun suspendat

În acest coridor spațios de proprietate asupra locuințelor, realizat într-un amestec de stiluri country și mansardă, exista un loc pentru un scaun suspendat din răchită de un designer celebru. Pentru «atenuare» o paletă rece de camere mari, textile au fost folosite pentru a decora ferestrele, iar un covor cu ornamente colorate a decorat faianța.

În pod

Spațiile din pod, unde tavanele au cea mai mare teșitură, sunt destul de greu de decorat. Dar și aici puteți organiza sisteme de stocare care nu vor interfera cu mișcarea gospodăriilor de-a lungul coridorului, dar, în același timp, vă vor permite să plasați un număr destul de mare de lucruri. Desigur, în cazul camerelor mici, asimetrice, va fi de preferat un finisaj ușor pe toate suprafețele..

Decor stacojiu

Această cameră, situată la ieșirea în curtea din spate, este decorată cu un aplomb deosebit. Un element decorativ izbitor care se potrivește cu covorul a devenit centrul atenției, printre fotolii și sculpturi sculptate.

Colecție neobișnuită

În culori bej și nisip

Finisarea albă ca zăpada a coridorului

Futurism în interiorul coridorului

Și aceste camere auxiliare, realizate într-un stil modern, cu un amestec de minimalism, sunt potrivite pentru proprietarii de case care nu doresc să așeze dulapuri sau rafturi pe coridoare, ci gravitează spre opere de artă..

Panouri de finisare și mulaje

Paletă de decor rece

În culori pastelate

Spații lângă scări

Pentru toți proprietarii de locuințe, în ale căror locuințe există mai multe niveluri, mai devreme sau mai târziu se pune problema amenajării spațiilor lângă scări și aterizări între etaje. Desigur, aceste camere pot fi folosite ca fundal pentru un decor original și frumos, dar nu trebuie să uitați de încărcătura funcțională a spațiilor utilitare..

Interior cu podele din lemn

Pardoseli din lemn care se potrivesc cu mobilierul, oglinzi mari, scaune – totul în acest spațiu lângă scări funcționează nu numai pentru a crea un interior luxos, ci și pentru a organiza un mediu confortabil pentru toate gospodăriile.

Decor luxos

Acest spațiu elegant, adiacent scărilor, este decorat în culori pastelate calde și abundă în tot felul de decoruri. Dar selecția eclectică a decorațiunilor pentru spațiu nu dăunează ochilor, ci doar te invită să arunci o privire mai atentă asupra decorului interesant..

Mini cameră de zi

Acest spațiu mic de lângă scări este conceput ca un mini-living. O canapea mică moale și mese cu lămpi au creat un loc confortabil și confortabil pentru lectură și vorbire. Poate că o astfel de zonă de recreere nu va fi utilizată zilnic, dar în timpul recepțiilor, petreceri și doar un număr mare de oaspeți, va fi cu siguranță util.

Camera de zi de pe palier

Un alt exemplu de organizare a unui mic loc de odihnă și comunicare în apropierea scărilor. Combinația armonioasă dintre mobilier încorporat și mobilier de dulap, elemente moderne și decor antic, soluții originale de culoare – toate acestea au contribuit la crearea unei atmosfere cu adevărat confortabile și elegante a camerei..

Sub scări

Sistem de stocare încorporat

În aceste camere, situate lângă scări, a fost posibil să se construiască nu doar un sistem de depozitare pentru haine și încălțăminte, ci și un loc unde să vă puteți așeza pentru a vă încălța confortabil. Utilizarea unui tip de lemn pentru trepte și mobilier creează o cameră decorată armonios.

Pe palierul dintre etaje

Casele de scări pot fi utile și în ceea ce privește amplasarea sistemelor de depozitare sau a obiectelor decorative. Paleta ușoară de decorare a camerelor auxiliare ajută la supraîncărcarea ochiului în spații care adesea nu sunt prevăzute cu ferestre și sunt închise, de dimensiuni modeste.

Stil rustic

Stilul rustic în forma sa cea mai pură se reflectă în interiorul acestei camere, lângă scări. O abundență de suprafețe din lemn combinate cu finisaje din piatră creează o atmosferă luxoasă de casă la țară.

Interior contrastant