Idei interesante pentru amenajarea unei creșe – alegerea mobilierului

Părinții abordează problema alegerii mobilierului pentru creșa copilului lor cu îngrijire specială și există multe motive pentru aceasta. Din punct de vedere al psihologiei, mii de nuanțe influențează formarea personalității unei persoane mici și chiar a mediului în care își petrece copilăria. Evident, în primii ani de viață, înainte de a merge la grădină și apoi la școală, copilul va petrece mult timp în camera sa. Prin urmare, responsabilitatea părinților nu se limitează la alegerea mobilierului care este sigur în design și realizat din materiale ecologice. Mobilierul pentru copii trebuie să îndeplinească toate cerințele de ergonomie, funcționalitate, trebuie să fie mobil, ușor de combinat cu alte articole de interior și să corespundă vârstei copilului.

Mobila pentru cresa

Fiecare copil este individual, are propriile obiceiuri, hobby-uri, set de activități preferate, pe baza cărora poți forma atmosfera din camera lui. Dar, desigur, există criterii generale prin care se achiziționează mobilier pentru creșă. În mod convențional, toate activitățile bebelușului din camera sa pot fi împărțite în trei sectoare: odihnă, jocuri și studiu (creativitate). În funcție de vârsta copilului, sectorul de joacă sau studiu poate ocupa cea mai mare parte a spațiului din creșă și acest factor apare de obicei în prim plan atunci când copilul se mută de la grădiniță la școală, când un număr mai mare de reamenajări și reparații ale copiilor se efectuează spații..

Loc de dormit pentru creșă

Un alt punct important în reorganizarea stilului de viață, hobby-urilor și intereselor unui copil este perioada de tranziție în care bebelușul nu mai este copil și devine adolescent. Evident, în acest caz, camera ar trebui să se schimbe odată cu schimbările care au loc în viața copilului., «regla» pentru nevoile sale.

Interior contrastant

Câteva principii de bază pentru alegerea mobilierului pentru o cameră pentru copii cu care părinții ar trebui să se familiarizeze înainte de a merge la cumpărături:

  • veniți de acord cu faptul că interiorul camerei copiilor va trebui schimbat la fiecare câțiva ani și nu este vorba doar de înlocuirea modelului tapetului de la fluturi cu flori. Copiii cresc și mediul trebuie să corespundă nu numai vârstei, înălțimii, ci și obiceiurilor, preferințelor, intereselor schimbate;
  • nu va funcționa pentru a cumpăra mobilier care să servească copilul până la vârsta majoratului, echipamentul camerei copiilor depinde direct de creșterea copilului. Nu numai patul, mesele și scaunele sunt selectate pe baza creșterii bebelușului. Dulapurile, rafturile, rafturile deschise, dulapurile și dulapurile ar trebui să fie de astfel de forme și dimensiuni încât copilul să nu întâmpine dificultăți în utilizarea lor;
  • există multe modele de mobilă la vânzare, care sunt capabile «se dezvolta» împreună cu copilul. Paturile au cel puțin trei lungimi, scaunele și mesele pot fi reglate în înălțime;
  • solicitați consultanților să furnizeze certificate care să dovedească siguranța mobilierului pentru copii pentru oameni și mediu;
  • mobilierul din lemn este cea mai bună opțiune pentru o cameră în care vor fi copii. Dacă tapițeria este utilizată în piesele de mobilier, atunci acordați atenție modurilor de îngrijire a acesteia și posibilității de textile «a respira»;
  • de regulă, mobilierul pentru camerele copiilor este realizat fără colțuri ascuțite și elemente proeminente care pot provoca răniri, dar este mai bine să nu vă bazați pe producător și să vă asigurați personal de siguranța structurii și modul de execuție a acesteia;
  • asigurați-vă că vă consultați cu copilul în decizia finală, aproape sigur copilul va prefera o versiune de mobilier mai strălucitoare și mai atrăgătoare decât părinții săi. Dar la urma urmei, este pentru el să se joace, să se relaxeze, să studieze și să fie creativ, înconjurat de mobilierul ales și, de asemenea, că în câțiva ani jumătate din mobilier va trebui înlocuit în conformitate cu schimbările care au avut loc în viața și dezvoltarea copilului dumneavoastră.

Cameră luminoasă pentru copii

Dacă nu este posibil să alocați o cameră separată pentru organizarea odihnei și a jocului copilului, atunci încercați să oferiți cel puțin copilului propriul său colț, o zonă în care acesta va fi proprietar. Cu ajutorul sistemelor de stocare care acționează ca ecrane, puteți zonala spațiul. Copiii adoră colțurile mici, ale lor «case», unde se simt în siguranță, mai confortabil și mai confortabil decât oriunde altundeva.

Colțul copiilor

Mobilier pentru jocuri active și sport

Dacă copilul dumneavoastră este foarte activ și sunteți sigur că instalarea unui pat, a unei mese și a câtorva sisteme de depozitare în camera sa nu va fi suficientă pentru a oferi un mediu necesar și decent în care copilul să crească și să se dezvolte în conformitate cu nevoile sale , apoi la dispoziția dumneavoastră o varietate de echipamente sportive pentru copii, tobogane, case, mini-fabrici și ateliere.

Perete sportiv

Este dificil să supraestimezi rolul activității fizice în dezvoltarea și formarea unui copil, sănătatea, forma și caracterul său în sine. Dacă spațiul camerei copiilor permite, atunci instalarea unui colț de sport sau doar a scărilor, «perete suedez», după cum spun adesea compatrioții noștri, va fi un ajutor semnificativ în dezvoltarea fizică a copilului dumneavoastră.

Mobilier pentru jocuri active

Este posibil ca după câțiva ani, copilul dvs. să refuze (sau va fi inconfortabil din punct de vedere fizic pentru el) să coboare pe un tobogan sau pe un stâlp pentru a ajunge de la nivelul superior al patului la podea. Dar acum este important și necesar pentru el pentru o stare de spirit excelentă și bunăstare. Dacă pătratul camerei copiilor vă permite să aranjați un tobogan sau să atârnați un scaun rotund, atunci este important să ascultați părerea copilului și să-i oferiți o atmosferă decentă în camera sa..

Pufuri fără ramă

Este dificil să numiți astfel de pufuri fără rame ca piese de mobilier, dar pot servi și ca o modalitate de a organiza jocuri pentru un copil. Ele pot acționa nu numai ca scaune, ci servesc și ca elemente ale construcției unui turn sau a unui Ford. În plus, pufurile sunt luminoase și sigure, nici măcar nu sunt înfricoșătoare de aruncat.

Zid de cățărare

Nișe moi

Zid de cățărare

Mobila pentru camera unui baiat

Există anumite stereotipuri pe care părinții le urmează adesea atunci când pregătesc o cameră pentru copii. Probabil că nu vor înceta niciodată să decoreze o creșă pentru un băiat în culori albastre și albastre. Dar nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dacă copilului însuși îi plac aceste culori, în plus, aproape toate nuanțele de albastru potolește emoțiile micilor sânge. Majoritatea băieților preferă jocurile active, astfel încât mobilierul trebuie să îndeplinească toate cerințele pentru rezistență și durabilitate. Funcționalitatea obiectelor de mobilier este pe primul plan. Dar, în cele din urmă, doar părinții cunosc temperamentul bebelușului lor, dependențele, obiceiurile, hobby-urile sale. Pe baza acestor cunoștințe și a informațiilor pe care copilul le va împărtăși, va trebui să decideți asupra pieselor de mobilier să vă concentrați – să cumpărați cutii pentru depozitarea a nenumărate seturi de constructori, un șevalet pentru desen sau o masă convenabilă pentru creativitate sau poate ar trebui să vă gândiți să achiziționați un perete gimnastic, bile cu inele și un trapez?

Legat de benzi desenate

În camerele pentru băieți, atât în ​​decor, cât și în mobilier, se joacă adesea tema benzilor desenate preferate ale copilului, a călătoriilor, a diferitelor vehicule și a unor sporturi pe care băiatul le gravită. Dacă un copil, de exemplu, este interesat de spațiu, astronomie, călătorii pe nave spațiale, atunci mobilierul poate fi ales cu o vopsea de oțel. Suprafețele ușor strălucitoare pot imita ambianța unei navete spațiale sau a unei rachete.

Casă pentru un băiat

Astfel de module, care combină atât o zonă de dormit, cât și diverse sisteme de stocare, au numeroase argumente pro și contra. Printre avantajele evidente se numără designul compact și, ca urmare, utilizarea rațională a spațiului. Copiii adoră aceste locuri de relaxare și somn. Casa ta și chiar lângă fereastră – ce ar putea fi mai bine? Dar pentru părinți, astfel de module înseamnă că, după doi sau trei ani, când copilul va crește suficient pentru a nu se mai potrivi în pat, va trebui să re-echipeze modulul complet sau să cumpere mobilier nou..

Sisteme de depozitare convenabile

Rafturile deschise, un fel de celule în care puteți instala cutii sau recipiente din plastic, devin o piesă de mobilier foarte practică pentru multe camere pentru copii. Astfel de sisteme de stocare sunt relevante în special pentru cei cărora le place să construiască din constructori, să asambleze și să joace alte jocuri care implică multe detalii mici. În viitor, când copilul crește și jucăriile se estompează în fundal, recipientele pot fi folosite pentru echipament sportiv sau mutate în dulap, iar rafturile pot fi transformate în cărți..

Camera băiatului

Cameră pentru copii pentru un omuleț

Grădiniță spațioasă

Design luminos

Mobilierul alb ca zăpada este universal

Pe tema spațiului

Mobila pentru camera unei fecioare

Majoritatea părinților pot spune imediat asta «fetele sunt diferite». Nu tuturor le plac paturile cu baldachin și perdelele roz cu volane. Și totuși, există puncte culminante tipice camerelor în care locuiesc fetele. Majoritatea fetelor se bucură să-și aranjeze jucăriile pe rafturi deschise, mai degrabă decât să le colecteze în sertare sau cutii. Fetele sunt mai asidue și le place să fie creative, pentru unii, o singură masă nu este suficientă pentru desen sau sculptură, au nevoie și de un grup de mese pentru petreceri cu ceai cu păpuși. Majoritatea fetelor vor adora o mică imitație a bucătăriei mamei lor, cu o sobă improvizată, chiuvetă și sisteme de depozitare a ustensilelor de jucărie. Și este important să nu uităm de dulapurile spațioase pentru garderoba hostesei din întreaga economie a jucăriilor. De regulă, fetele au un dulap mai mare decât micii reprezentanți ai jumătății puternice a umanității și au nevoie de dulapuri adecvate..

Camera fecioarei cu bucătărie

Este dificil să găsești o cameră care să nu fie încântată de o astfel de mini-bucătărie în camera ei. Suprafețe de lucru, sisteme de depozitare, electrocasnice și chiar chiuvetă – totul pentru mica gospodină. Paleta de culori albe ca zăpada se va potrivi cu succes în orice interior, dar pe fundalul unui perete luminos va arăta cel mai avantajos.

Pat cu sertar

Pat strălucitor roșu

Dacă camera fetei este mică, atunci este important să profitați de orice ocazie pentru a aranja sistemele de depozitare. De exemplu, un pat cu sertare vă va permite să păstrați lenjeria de pat și alte accesorii pentru dormit și odihnă în orice moment..

Loc de dormit pe nivelul superior

Un alt mod eficient de utilizare eficientă a spațiului este ridicarea patului la al doilea nivel, iar pe zona liberă puteți amenaja sisteme de depozitare, o zonă pentru studiu sau creativitate (în acest caz, vă faceți griji cu privire la un sistem de iluminare suficient).

Rafturi originale

Acordați atenție sistemelor de depozitare care nu au uși articulate. Cu cât sunt mai puține dispozitive pentru deschidere și închidere, dispozitive de închidere a ușilor și alte elemente metalice, cu atât sunt mai puține motive pentru rănire.

Toate nuanțele de roz

Mobilierul alb poate fi ideal pentru camerele de fete mici. În spațiile asimetrice situate în mansarde sau mansarde, este mai bine să nu vă concentrați asupra denivelărilor camerei, coturilor și colțurilor. În plus, culoarea albă a mobilierului se va încadra armonios în orice schemă de culori a spațiului camerei copiilor..

Pat metalic cu decor

Un pat din metal cu un decor din fier forjat, desigur, va arăta mai potrivit în camera unei fete. Există modele de paturi metalice la vânzare cu posibilitatea de a crește lungimea, dar este important să ne amintim că, atunci când prelungiți patul, va trebui să schimbați locul cu lamele și să achiziționați o saltea nouă.

Mobilier pentru o cameră pentru copii pentru doi

Primul lucru care îmi vine în minte atunci când organizezi un spațiu pentru doi copii este un pat supraetajat. Decizia este destul de logică, având în vedere că nu există întotdeauna suficient spațiu pentru jocuri active și nu atât de bune, este mai bine să o salvați aranjând locuri de dormit pe două etaje. Dar dualitatea mobilierului nu se termină aici – va fi necesar să se furnizeze două meta funcționale (studiu și creativitate), sistemele de depozitare ar trebui să fie împărțite sau combinate în funcție de dimensiunea camerei, dar este evident că numărul și capacitatea acestora trebuie să fie satisfac nevoile ambilor copii. De asemenea, va fi important să luați în considerare diferența de vârstă a doi copii atunci când alegeți fiecare piesă de mobilier..

Cameră pentru două persoane

Pat supraetajat

Spațiu mic pentru doi

Aranjamentul clasic de pat supraetajat este modalitatea ideală de a organiza locuri de dormit pentru doi copii într-un spațiu mic. Puteți aranja spațiul pentru studiu folosind o consolă de colț, care ocupă puțin spațiu, poate fi atașată la perete, ca urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la picioarele de sprijin, care ocupă de obicei o parte din spațiu.

Casa cu doua etaje

În fața ta este o versiune similară a unui pat supraetajat, cu singura diferență că fiecare dana este făcută sub forma unei case. Din punct de vedere psihologic, este foarte important ca copiii mici să aibă ocazia să se ascundă în spații atât de mici, unde se simt confortabil, să admită doar câțiva selectați în posesiunile lor și după criterii speciale. Copilul va putea alege pentru sine cum să-l decoreze pe al său «locuinţă» – agățați desenele preferate sau fotografiile de familie, lipiți stele strălucind în întuneric pe tavanul casei, populează animale de companie de pluș sau înconjurați-vă de toată lumea cu o perdea.

Opțiune roșu și alb

Mobilier luminos

Decorul unei camere pentru doi va arăta mai armonios dacă patul supraetajat și sistemele sau modulele de depozitare sunt realizate din materiale similare cu aceleași culori. Combinația diferitelor culori în mobilierul camerei copiilor nu numai că creează un contrast în interior, dar îmbogățește și paleta de culori, mai ales în camere cu un singur finisaj de culoare.

În două niveluri

Amenajarea patului perpendicular

Pe urmele lui Batman

În plus față de dispunerea paturilor una peste alta, există câteva modificări ale acestei scheme familiare multora. Dacă diferența de vârstă a copiilor este vizibilă și un copil este mult mai mare, atunci este evident că un pat pentru el trebuie cumpărat ținând cont de înălțimea adultului. Un pat mare poate fi poziționat perpendicular pe nivelul superior, iar sistemele de depozitare pot fi încorporate în spațiul rămas pe lateral. Un astfel de modul va ocupa mai mult spațiu, dar nevoile copilului în creștere sunt mai importante.

Pentru trei

Și un astfel de ansamblu de locuri de dormit poate găzdui trei copii. În funcție de înălțimea copilului, va trebui să achiziționați doar o saltea nouă.

Zone de lucru pentru doi

Dacă doi copii locuiesc într-o cameră, problema nu se încheie cu oferirea de locuri de dormit copiilor tăi. De asemenea, este necesară instalarea unor mese potrivite pentru înălțimea ambilor copii. Dar sistemele de depozitare pot fi combinate pentru a economisi spațiu prin alocarea unui anumit număr de rafturi, sertare sau sertare articulate fiecărui copil..

Module pentru studiu și creativitate

Pentru copiii care locuiesc în aceeași cameră și au o diferență mică de vârstă (sau care au aceeași vârstă), puteți organiza sisteme modulare pentru studiu și creativitate. În plus față de funcția lor principală, pot acționa ca elemente de zonare a încăperilor. Pereții din spate ai modulelor pot separa segmentele de recreere de zonele pentru activități creative sau pot împărți condiționat camera astfel încât fiecare copil să aibă propriul spațiu.

Pentru patru

Cameră pentru copii pentru două fete

Cameră pentru adolescent – dotări de mobilier

Evident, în camera adolescentului, spațiul pentru jocuri va fi redus la minimum, extinzând zona de studiu și creativitate. Dar, din nou, totul depinde de dependențele și stilul de viață al copilului. Cineva are nevoie de un birou pentru computer și un scaun confortabil, alții vor trebui să achiziționeze o bară orizontală cu așteptarea unei creșteri viitoare. Dar, în orice caz, un modul luminos cu un diapozitiv va trebui înlocuit cu piese de mobilier în culori mai calme și cu un fundal funcțional diferit..

Cameră pentru un adolescent

Evident, odată cu schimbările care apar în corpul copilului, caracterul și hobby-urile sale, prioritățile sale se vor schimba și ele. Dacă erau necesare rafturi anterioare pentru depozitarea jucăriilor, acum vor exista cărți acolo. O masă joasă pentru creativitate este înlocuită de o masă completă de scris sau computer. Scaunele joase sunt înlocuite de un scaun cu spătar ergonomic, reglarea înălțimii scaunelor și cotiere.

Cameră pentru școlari

Rafturile deschise în culori neutre vă pot servi copilul cu fidelitate mulți ani. Dacă inițial erau destinate depozitării jucăriilor și cărților pentru copii, acum un adolescent le poate folosi pentru a depozita rechizite școlare..

Cameră albă ca zăpada

Accent luminos

Dacă un adolescent are la dispoziție o cameră foarte mică, atunci cea mai bună schemă de culori, atât pentru finisarea, cât și pentru mobilarea camerei, vor fi nuanțe deschise și chiar albe ca zăpada. Amintiți-vă însă nevoia de accente strălucitoare. În cameră, adolescentul nu doar că va dormi, ci și va studia, va fi creativ, ceea ce înseamnă că situația ar trebui să aibă un anumit dinamism, contrast cu atenția concentrată. Cu ajutorul oglinzilor și chiar a pereților cu oglinzi întregi, puteți extinde vizual semnificativ o cameră mică.

Sisteme de stocare în etape

Pentru a economisi spațiu într-o cameră mică pentru un adolescent, puteți organiza un loc de dormit pe nivelul superior, așezându-l pe toată lungimea camerei (pentru a lua în considerare creșterea rapidă a copilului). Și în sistemul stabil de trepte, integrați sertare (în spațiul unei părți mici) și un dulap cu uși articulate, în spațiul cărora puteți agăța lucrurile pe toată lungimea lor.

În pod

Dormitor la mansardă

Cameră pentru copii la mansardă

Camerele pentru copii situate la mansardă sunt o temă specială. De regulă, spațiile mansardei au o arhitectură complexă, un tavan puternic înclinat, forme asimetrice, nișe și pervazuri. Este mai rațional în astfel de spații să folosiți sisteme de stocare încorporate pentru a profita la maximum de tot spațiul disponibil. În zona celei mai mari teșituri a tavanului, puteți așeza un pat (dar în așa fel încât copilul să se poată ridica fără piedici) sau sifoniere joase, cutii pentru jucării și alte fleacuri.

Zonă de studiu

Zona de studiu în tonuri de albastru

O cameră pentru un adolescent poate fi mobilată mai auster decât o cameră pentru copii. Accentul principal se pune pe sistemele de depozitare și un loc pentru studiu, dar în acest caz, puteți folosi mobilier colorat în acele tonuri pe care copilul însuși le preferă..

Minimalism în creșă

Setare strictă

Cu elemente de minimalism

Nu este ușor să decorați o cameră pentru copii într-un stil minimalist; nu fiecare designer poate folosi tehnicile acestui stil în regatul jucăriilor și leagănelor. Dar o cameră pentru adolescent este capabilă să reziste formelor stricte de sisteme de depozitare fără decor și design simplu al unui birou (și adesea doar o consolă) și un minim de articole interioare suplimentare. Nu va fi minimalism în forma sa cea mai pură, dar spațiul și severitatea camerei pot fi asigurate.

Setarea adolescenței

Pat pentru adulți

Detalii luminoase

Pentru un băiat adolescent

Mobila din lemn