Hote de bucătărie: cum să faci o frumusețe dintr-un monstru

Este dificil să ne imaginăm o bucătărie modernă, fără glugă. Această piesă de mobilier este necesară oricărei gospodine care își folosește deseori aragazul și nu se zgârie la diverse delicii culinare. Din păcate, bucătăriile în stil sovietic nu au avut niciodată dimensiuni mari, așa că foarte des este pur și simplu dificil să găsești un loc pentru capotă. În plus, nu este întotdeauna posibil să se încadreze corect acest element de design voluminos în ideea generală și este ușor să vă confundați cu varietatea diferitelor tipuri și subspecii. Acest articol va oferi cea mai simplă clasificare a hotei de bucătărie, pe care orice persoană care a întreprins reparații pe cont propriu trebuie să o cunoască..

Hota

Hote cupole

Acest tip de hota este instalat pe perete chiar deasupra aragazului. Foarte des, designerii, care lucrează cu ei, nu pot alege forma și culoarea potrivite, ceea ce poate distruge complet întreaga idee. Într-un fel sau altul, dimensiunile hotei sunt foarte impresionante și atrag întotdeauna privirea, motiv pentru care merită să le lucrați cu atenție..

Hota de bucătărie roșie Glugă cupolă întunecată

Hota cupolă este cel mai comun tip de hote, a căror varietate nu-l va lăsa nefericit nici pe cel mai pretențios designer. În mod informal, acest tip poate fi împărțit în trei subtipuri: clasic (metalic), modern și «țară» (lemn).

Hota metalica Hota aragazului într-o bucătărie albă

Este convenabil să folosiți hote metalice obișnuite în orice design clasic. Acest tip de hota funcționează la fel de bine atât cu mobilierul din lemn, cât și cu cel din plastic. Strălucirea metalului, cu o îngrijire adecvată, va completa perfect o bucătărie lucioasă sau, dimpotrivă, va servi ca o pată neobișnuită într-un finisaj mat. Liniile stricte și formele laconice vor servi, de asemenea, ca un mare ajutor pentru crearea unui design clasic, principalul lucru fiind alegerea dimensiunilor potrivite. În plus, dacă metalicul nu se încadrează în planul de proiectare, acesta poate fi tapițat în lemn, adăugând eleganță și costuri ridicate..

Hota clasica

Hote încorporate

Acest tip de hota este ascuns inteligent într-un dulap de bucătărie articulat, care ascunde complet această piesă de mobilier voluminoasă, păstrându-și în același timp funcționalitatea. Multe probleme legate de aspectul slab sau schema de culori dispar, dar apar dimensiunile. Va trebui să selectați restul dulapurilor de bucătărie, ajustându-le la dimensiunile hotei pentru a o ascunde și nu invers, pentru a o evidenția. Atunci când ascundeți hota într-un dulap sau în spatele elementelor decorative, trebuie acordată o atenție specială respectării măsurilor de siguranță.

Hota ascunsă Hota încorporată

Hote insulare

Una dintre cele mai ingenioase modalități de instalare a filtrelor de aer este montarea lor pe tavan. Prin instalarea capotei în acest mod, designul său nu trebuie să fie ajustat la aspectul general al noptierelor, așezându-se calm pe clasicul metalic.

Hota masivă suspendată Capota insulei

Purificatoarele de aer insulare au o proprietate neobișnuită de a sublinia volumul camerei. În plus, acestea nu arată la fel de masive în comparație cu cele cu cupole, deci ocupă vizual mult mai puțin spațiu, dar de fapt ascund funcționalitatea și puterea într-un caz mare. Această iluzie optică poate juca o glumă crudă cu designerii neexperimentați, așa că ar trebui să vă amintiți despre dimensiunile reale și să folosiți hote de insulă numai în bucătăriile mari și luminoase..

Hota insulă într-o bucătărie mare Hota insulă într-o bucătărie luminoasă Hota insulă într-o bucătărie de designer

Cum să ascunzi o hota

Dacă ați optat pentru hote încorporate, nu există probleme cu ele. Ce trebuie făcut dacă este nevoie de o hota cupolă, dar se evidențiază prea mult din planul general de proiectare? Pot exista mai multe opțiuni pentru rezolvarea problemei. Dacă este planificată o renovare majoră a bucătăriei, cea mai bună soluție ar fi alegerea mobilierului special pentru bucătărie. Experimentând dimensiunile, este ușor să alegeți dulapurile ideale suspendate care vor ascunde un filtru de aer voluminos de ochii curioși, iar vizierele de deasupra lor vor închide conductele.

Hota aragazului de designer Hota și rafturi

A doua opțiune, mai puțin costisitoare, este potrivită pentru cei care nu vor face reparații majore în bucătărie, dar problema înlocuirii sau instalării hotei a devenit extrem de acută. În acest caz, mulți designeri recomandă utilizarea diferitelor materiale de placare care vor transforma complet hota, transformând-o într-un dulap de bucătărie modificat sau ceva de genul unui coș de fum. În acest caz, doar bugetul poate deveni o limitare pentru imaginație, deoarece lucrul cu materialul de față are loc cât mai curând posibil și nu necesită demontarea bucătăriei..

Hotă modernă Hota extractoare în spatele placării cu piatră Hota de evacuare în spatele placării

Probleme frecvente

În mod ciudat, principala problemă asociată cu alegerea hotei este varietatea lor. Când chiar și Google oferă multe clasificări diferite pentru o cerere simplă și un profesionist bombardează clientul cu termeni complecși, unul începe să se simtă amețit involuntar.

Hota de nouă generație

Primul lucru de făcut atunci când alegeți o hota pentru bucătăria de vis este să vă liniștiți de entuziasmul în creștere și să cântăriți corect totul «pe» și «împotriva». Când începeți să lucrați la alegerea unui purificator de aer pentru bucătăria dvs., trebuie să acordați o atenție specială dimensiunilor. Într-un fel sau altul, frigiderul, aragazul și hota sunt cele mai ambițioase articole interioare din orice bucătărie, prin urmare, evaluarea corectă a posibilităților de spațiu este sarcina principală a oricărui designer. Pe baza celor trei tipuri descrise mai sus, proprietarii de bucătării mici ar trebui să fie atenți la încorporate și la unele subspecii de hote cu cupolă, iar gospodinele care au norocul de a proiecta bucătării mari ar trebui să se concentreze pe insulă și pe cupole mai mari.

Hota stilizata Hota cupola moderna Hota aragazului într-o bucătărie verde

A doua greșeală pe care o fac mulți designeri fără experiență este locul greșit pentru instalarea hotei. Ce putere colosală nu are orice unitate de curățare a aerului, trebuie instalată strict deasupra aragazului, altfel va deveni doar un element decorativ nereușit.

A treia greșeală, mai puțin frecventă, dar cea mai periculoasă este încălcarea regulilor de siguranță, pe care, din anumite motive, unii designeri le uită. Orice sacrificiu necesită frumusețea, ar fi o prostie să-și riște nu numai bunurile, ci și viața..

Hota multifunctionala