Folosind alb pentru a decora o cameră pentru copii

Pe lângă alegerea mobilierului, accesoriilor și iluminatului pentru camera unui copil, culoarea principală este foarte importantă. Cu siguranță nu merită să faci o nuanță închisă ca culoare principală de fundal, deoarece o astfel de cameră presupune o cantitate mare de lumină și o atmosferă veselă. Albul poate lumina chiar și camera cea mai strânsă și mai întunecată. Pentru ca această culoare să se arate doar din partea cea mai bună, este necesar să aflăm câteva dintre caracteristicile sale..

Combinația de pereți albi cu mobilier luminos

Specificul albului și efectul său asupra oamenilor

Albul este un simbol al multor concepte:

 • puritate;
 • pace;
 • goliciune;
 • singurătate;
 • ușoară;
 • concentraţie.

Pepinieră albă cu accente strălucitoare

În terapia cu culori, albul este adesea folosit pentru a trata afecțiunile psihologice patologice. Ce impact va avea albul asupra unui interior depinde de cât de bine este folosit. O atenție deosebită trebuie acordată acestui aspect atunci când alegeți designul unei camere pentru copii..

Accesorii contrastante pe fundal alb în creșă Pereți albi și tavan colorat în grădiniță

Pereții albi pot energiza și curăța starea interioară de elemente negative. În același timp, trebuie amintit faptul că o supraabundență a acestei culori poate duce la un sentiment de inferioritate proprie, care se impune cu ușurință copiilor. În același timp, utilizarea moderată oferă rezultatul opus – vă puteți simți mai încrezători. În plus, cu ajutorul său, puteți restabili puterea și face creierul să lucreze mai mult..

Pepinieră albă pentru fete Elemente contrastante pe un fundal alb în creșă Combinația de alb și negru în creșă

Combinații cu alb

Albul nu este o culoare simplă. Există o mulțime de nuanțe pe care designerii le folosesc cu succes pentru decorarea interioară. Diferența dintre nuanțe este extrem de mică. Dar folosind combinațiile lor, puteți obține un efect uimitor. Nuanțele de alb includ:

 • cremos;
 • bumbac natural;
 • zăpadă;
 • Trandafir alb;
 • fildeș și altele.

Combinația clasică de alb și albastru în creșă Pete luminoase într-o grădiniță albă

Dacă există fotografii sau picturi în camera copiilor, atunci pot fi alese rame albe pentru ele. Ele vor evidenția frumusețea unei opere de artă fără a atrage atenția asupra lor..

Abilitatea albului «împingeți pereții» vă va permite să utilizați perdele albe pentru a mări spațiul. Culoarea albă a ramelor ferestrelor servește chiar acestui scop. În plus, o perdea similară poate fi utilizată pentru zonarea unei camere pentru copii. Ele pot separa efectiv locul de dormit de partea de joc a camerei..

Contrast luminos în creșă Combinații de contrast pentru creșă

Nuanțele de această culoare vor ajuta la decorarea unei creșe în stil scandinav. Aceasta este o tendință foarte populară în designul modern, care vă permite să faceți spațiul personal al bebelușului dvs. nu mai puțin la modă decât restul camerelor apartamentului. O soluție eficientă ar fi crearea armoniei cu ajutorul mai multor mobilier, realizat în alb. De exemplu, pot fi pereți și piese de mobilier. Ferestrele, ușile și plintele albe vor arăta neobișnuite pe fundalul pereților și podelelor colorate..

Combinații de pereți albi cu suprafețe din lemn Culoare albă în grădiniță combinată cu învelitori din lemn

Dacă doriți să faceți interiorul într-o schemă de culori alb-negru contrastantă, atunci abundența elementelor din lemn vă va ajuta să o faceți mai moale. În plus, în camera albă, pete colorate pot fi folosite pentru a marca dressingul, zona pentru jucării sau biroul bebelușului. Aceasta este o modalitate excelentă pentru un copil de a naviga în spațiu și de a-și organiza activitățile..

Creșă albă la mansardă Mansarda pentru o cresa alba Grădiniță blândă pentru fete Elemente întunecate într-o grădiniță albă Elemente de lemn într-o grădiniță albă

Pe pereții albi ai dormitorului copiilor, desenele realizate cu acuarele arată minunat. Pentru copii, aceștia pot fi eroii desenelor animate preferate. Pentru copiii mai mari sunt potrivite ornamentele etnice realizate în culori vii. Spre deosebire de alte camere, o astfel de variație va arăta reală pe pereții unei creșe..

O combinație spectaculoasă de culori pe un fundal alb în creșă Pete luminoase în interiorul unei creșe albe Designul interior original al creșei

Atunci când decorați o cameră cu alb, este important să evitați simplitatea excesivă. Albul omogen face interiorul neinteresant, dar jocul pe alb în alte culori va face o impresie excelentă, pe deplin în concordanță cu starea de spirit a copilului. Este suficient ca o combinație să aleagă nuanțe nobile de burgundă profundă sau gri și alb pentru a se transforma într-un regal, creând un aspect șic pentru o cameră pentru copii.

Nuanțe de liliac pe pereții albi ai creșei

Principalul avantaj al albului în interior este versatilitatea sa ca nuanță de fundal. Evitați contrastul excesiv cu «țipând» flori. Într-o cameră plină cu o mulțime de culori strălucitoare pe un fundal alb, copilul nu va putea fi odihnit, chiar dacă dorește acest lucru. Dacă camera nu este doar o cameră de joacă, atunci utilizarea contrastului pronunțat ar trebui să fie limitată..

Pepinieră albă ca zăpada Pepinieră albă în stil clasic Rădăcină rafinată pentru fete Combinația de culori pastelate într-o grădiniță albă

Practicitatea utilizării albului în camera copiilor

Practicitatea albului pentru o cameră pentru copii ar trebui discutată separat. Este unul dintre cei mai ușor de murdărit. Dar nu te limita la utilizarea nuanței pe care ți-o dorești. Industria modernă a placării și a altor materiale face posibilă realizarea unor suprafețe rezistente la murdărie. În plus, multe materiale sunt ușor de curățat cu substanțe chimice. Pentru creșă, puteți alege tapet din care, dacă este necesar, puteți elimina orice pată.

O combinație spectaculoasă a unei podele întunecate cu un interior alb în creșă Completarea interiorului alb cu culori pastelate

O altă modalitate de a introduce albul în interior este utilizarea acestuia în locuri în care suprafața nu este atât de ușor de pătat. De exemplu, poate fi mai înalt decât bebelușul..

Detalii luminoase ale designului unei creșe albe

Albul are o mulțime de avantaje, deci nu ar trebui să vă limitați la utilizarea acestuia. Camera copiilor poate fi mult mai ușoară și mai spațioasă, ceea ce este foarte important pentru starea psihologică și starea de spirit a bebelușului. Principalul lucru este să combinați corect această culoare cu altele și un rezultat pozitiv nu va dura mult..