Finisarea unei camere de duș într-o baie modernă

În zilele noastre, este din ce în ce mai puțin obișnuit să găsești o baie în care să nu existe duș. Dacă spațiul pentru prelucrarea apei este de dimensiuni foarte modeste, atunci proprietarii ar prefera să refuze instalarea unei băi decât să scape de un duș. Ritmul dinamic al vieții moderne ne împinge din ce în ce mai mult către proceduri de igienă destul de rapide (dar în același timp frecvente), mai degrabă decât să ne relaxăm culcat într-o baie cu bule. Opțiunea ideală, desigur, este baia, care este capabilă să se potrivească întregului set de segmente vitale pentru procedurile de apă și igienizare..

Cabină de duș în baie

Finisaj original de suprafață

Atunci când planificați renovarea sau renovarea băii, este important să rețineți că spațiul de lângă duș are nevoie de finisaje speciale. Acest loc este supus unei expuneri crescute la umiditate și la temperaturi extreme; suprafețele cabinei de duș sau ale compartimentului cu duș pe care va trebui să le spălați mai des decât altele. Pe baza acestor informații și ghidat de preferințele personale, capacitățile financiare și dimensiunea băii, puteți alege finisajul pentru reparație..

Paletă ușoară

Finisaj alb ca zăpada

Materiale de finisare pentru baie

Astăzi nu are sens să vorbim despre varietatea materialelor de finisare cu care sunt pline magazinele de construcții și hardware. Evident, gama de materiale pentru suprafețele băii se pot potrivi proprietarilor de case cu toate dimensiunile și gusturile portofelului. Să aruncăm o privire mai atentă asupra metodelor de placare a suprafețelor băilor în general și a spațiilor de duș în special..

Imagine contrastantă

Placi ceramice

Unul dintre cele mai populare, raționale și practice moduri de finisare a suprafețelor din baie și mai ales a suprafețelor dușului este placarea cu plăci ceramice..

Gresie ceramică în cabina de duș

Printre avantajele evidente ale acestui tip de materiale de finisare se numără:

 • putere;
 • durabilitate relativă;
 • rezistenta la temperatura ridicata;
 • rezistenta la umezeala;
 • ușurința îngrijirii;
 • cost ieftin;
 • paletă largă de culori;
 • posibilitatea utilizării materialului cu un model, ornament;
 • siguranța pentru oameni și mediu;
 • nu este predispus la estomparea culorii;
 • reacționează calm la expunerea la substanțe chimice cu un conținut scăzut de acizi sau alcali.

În spatele peretelui ecranului

Următoarele criterii pot fi adăugate la contra:

 • incapacitatea de a schimba rapid mediul de baie;
 • complexitatea instalării (pentru placarea cu succes, trebuie să contactați un profesionist);
 • costul relativ ridicat atât al materialului în sine, cât și al serviciilor pentru instalarea acestuia;
 • potrivit pentru placarea nu a tuturor suprafețelor;
 • îmbinările dintre plăci au nevoie de o îngrijire specială pentru un serviciu durabil fără a-și pierde aspectul original;
 • interiorul băii poate părea rece dacă suprafețele sunt complet finisate cu plăci ceramice.

Placi & quot; metrou & quot; Placi & quot; porc & quot; Cu mortar întunecat Cu margine neagră

Tigla gri cu cusături albe

Unul dintre cele mai populare și deja tradiționale tipuri de materiale de finisare ceramică sunt plăcile. «Subteran». Inițial, matrițele dreptunghiulare erau folosite pentru placarea pereților metroului (de unde și numele) și așezate sub formă de zidărie. În timp, moda pentru plăci «Subteran» (și în țara noastră numele este adesea găsit «porc») s-a mutat din locuri publice în locuințe și își consolidează poziția până în prezent. În funcție de preferințe, puteți alege un tip de faianță mat sau lucios, cu o suprafață plană sau o margine teșită. La placarea pereților, puteți utiliza chitul pentru a se potrivi cu dale sau puteți utiliza o combinație contrastantă, aranjați matrițele orizontal în mod tradițional sau aplicați zidărie verticală, aspectul camerei este cel mai variat..

Imitație de lemn decolorat

Imitație ingenioasă

Plăcile ceramice pot imita cu ușurință suprafețele din lemn sau piatră. Ai ocazia să alegi o placare pentru baie în orice stil, culoare și textură.

Accent luminos

Puritatea bacteriologică a plăcilor ceramice utilizate pentru placarea pereților se datorează numai gradului de contaminare a suprafeței în sine și frecvenței curățării spațiilor. Pe ceramică, bacteriile și mucegaiurile patogene nu prind rădăcini, ele pot fi observate numai în prezența plăcii sau a altei contaminări străine. Pentru a preveni o astfel de contaminare, este suficient doar să clătiți plăcile cu ajutorul detergenților speciali, dintre care sunt destui la vânzare și costul lor este scăzut..

Sală de duș în colț

Spre deosebire de materialul din plăci ceramice în sine, cusăturile dintre elementele de acoperire sunt un punct de colectare preferat pentru germeni de praf, murdărie și mucegai. Drept urmare, chitul dintre dale îi poate schimba culoarea și aspectul în literalmente 1,5-2 ani. Prin urmare, este necesar să spălați periodic chitul și să-l tratați cu un antiseptic special..

Plăci dreptunghiulare

În culori închise

Placi mozaice

Materialul pentru imagini artistice care ne-a venit din cele mai vechi timpuri a devenit un mod excelent de a decora orice suprafață a multor spații utilitare și rezidențiale. Mozaicurile din ceramică, sticlă, plastic, oglindă și metal pot decora interiorul oricărei băi. Varietate de culori. Dimensiunile și formele fac posibilă nu numai finisarea suprafețelor complexe, ci și exprimarea propriei imaginații în cadrul unei băi sau toalete.

Mozaic în cabina de duș

Pe lângă toate calitățile pozitive inerente plăcilor ceramice, mozaicul are o serie de proprietăți speciale:

 • capacitatea de a crea imagini artistice;
 • excelent pentru decorarea, finisarea segmentelor individuale, zonarea și tăierea spațiului;
 • suprafețe orientate de orice complexitate – forme convexe și rotunjite, nișe, arcuri și tot felul de adâncituri;
 • vă puteți lipi de orice suprafață – beton, ipsos, lemn, metal, acril, ceramică;
 • mozaicul de sticlă este mult mai durabil decât plăcile ceramice convenționale.

Placi mozaice

Printre numărul mic de calități negative se numără:

 • un preț suficient de mare pentru rusul mediu;
 • costul ridicat al serviciilor profesionale de instalare.

Colorarea pixelilor

Acest model de decorare a suprafeței folosind plăci de mozaic se numește pixel și este iubit de designeri și proprietari de case din întreaga lume. O astfel de instalare nu necesită aderarea la un model clar, dar în același timp este un mod interesant de a integra diferite nuanțe de aceeași culoare în placarea suprafețelor băii..

Mozaic texturat

Oglindă, texturată, mozaic realizat folosind tehnica țiglelor – gama de materiale de finisare a magazinelor moderne de construcții este plină de tot felul de opțiuni, totul depinde de preferințele dvs. de gust și de bugetul pentru renovarea băii.

Cu mortar alb

Cipsuri mari de mozaic

Mozaicul monocrom sub formă de așchii mici pătrate sau dreptunghiulare arată grozav împreună cu chitul alb ca zăpada.

Mozaic luminos

Gresie porțelanată

Aceasta este o placă ceramică, dar cu calități sporite de rezistență și durabilitate. De obicei, un astfel de material de finisare este folosit ca acoperire pentru pardoseală, dar nu este neobișnuit să găsești o baie în care pereții sălii de duș sau lângă cadă să fie căptușite cu gresie porțelanată..

Paletă întunecată

Gresia porțelanată are toate calitățile pozitive și negative ale plăcilor ceramice, dar spre deosebire de materialul de perete, puteți arunca obiecte grele pe el și nu vă fie frică de crăpături și așchii.

În tonuri bej

Gresia de porțelan, precum și plăcile ceramice pentru placarea pereților, este prezentată într-o gamă largă de culori, este produsă cu modele și ornamente, poate avea diferite texturi, imită suprafețe de piatră sau lemn.

Combinații contrastante

O opțiune interesantă pentru interiorul unei băi cu duș poate fi o combinație de finisare cu tencuială ușoară rezistentă la umiditate și gresie porțelanată închisă (pentru suprafețe cu umiditate ridicată).

Gresie porțelanată în cabina de duș Nuante pastelate

Îngrijirea plăcilor din gresie porțelanată este similară cu curățarea plăcilor ceramice, puteți folosi același agent de curățare pentru ambele finisaje.

Plăci de porțelan pe podele și pereți Într-un stil strict

Cu placarea din gresie porțelanată, este, de asemenea, necesar să fiți foarte atenți la curățarea și finisarea îmbinărilor și chituirea dintre plăci. Din nou, vă vor ajuta antisepticele, care sunt utilizate atât pentru prelucrarea suprafețelor ceramice, cât și a mozaicului cu chit..

Tonuri de gri deschis Cu o aromă întunecată

Cabină de duș din marmură

Unul dintre cele mai puternice și mai rezistente materiale este piatra naturală. Cu siguranță, marmura este favorita printre materialele cu față naturală. Această piatră nobilă și frumoasă poate adăuga lux și eleganță oricărui interior de baie..

Cabină de duș din marmură

Printre dezavantajele evidente ale plăcilor cu fațadă de marmură este un preț foarte mare, mai ales dacă vorbim despre un material natural și nu despre omologul său artificial. Finisarea suprafeței este, de asemenea, costisitoare, marmura nu tolerează inexactitățile la tăiere, sunt necesare echipamente speciale și lipici pentru plăci de piatră. De aceea, atunci când folosesc plăci de marmură în interior, încearcă să se aplice în cele mai umede locuri – suprafețe de duș, șorț peste chiuvetă și baie.

Plăci de marmură

Deoarece marmura este un material incredibil de puternic și durabil, este adesea folosită pentru pardoseli și blaturi pentru chiuvetă. Nu se teme să cadă obiecte ascuțite, grele, dar pot apărea zgârieturi pe marmură. Unora le place patina care se formează în timp pe suprafețele de marmură și conferă camerei un aspect mai nobil cu o notă de antichitate. Pentru unii proprietari, aceste amprente de timp sunt inacceptabile și, în acest caz, șlefuirea marmurei și frecarea cu ceruri și spray-uri speciale poate ajuta. Puteți face singuri aceste manipulări cu suprafețe de marmură dacă nu există zgârieturi adânci sau chiar fisuri pe piatră, altfel este posibil să aveți nevoie de echipamente speciale pentru măcinarea marmurei..

Placare de marmură

Pentru unii, durabilitatea placării cu marmură se dovedește a fi un plus absolut, deoarece astfel de reparații nu sunt efectuate doar de ani de zile. Poate fi transmis din generație în generație (dacă suprafețele sunt îngrijite corespunzător, desigur). Pentru alți proprietari, perioada lungă de amortizare a pietrei naturale poate duce la abandonarea acestui material din cauza lipsei posibilității unei schimbări de decor după 3-4 ani. În acest caz, este logic să se ia în considerare opțiunea de a folosi o piatră artificială, care imită exterior materialul natural, dar este inferioară acesteia ca rezistență și durabilitate..

Finisaje din marmură

Plăci de marmură «Subteran» – la fel de tradițional ca și utilizarea placării cu pereți din piatră, o modalitate de a înnobilează întreaga baie sau duș.

Duș de baie

Combinație de plăci cu față

Datorită combinației de diferite materiale de placare, puteți crea un finisaj cu adevărat interesant nu numai pentru spațiul de duș, ci și pentru întreaga baie..

Ceramică și mozaic

Placare combinată

Cu ajutorul plăcilor mozaic luminoase, puteți crea o margine eficientă a perimetrului sălii de duș sau a întregii încăperi, puteți decora nișe sau spațiul din jurul oglinzii. Petele luminoase ale marginii arată cel mai avantajos pe fundalul plăcilor ceramice ușoare..

Marmură și mozaic

Soluții originale de culoare

În bej deschis

Combinatorică ușoară

Plastic pentru finisarea suprafețelor din baie

Unul dintre cele mai rentabile și mai ușor de instalat materiale pentru placarea pereților unei băi sau a dușului este panourile din plastic. De obicei, acestea sunt panouri din PVC cu suprafețe laminate.

Plastic pentru pereți

Puteți face singură o astfel de placare, instrumentele de care aveți nevoie, cu siguranță, sunt la dispoziția fiecărui proprietar, iar un pic de antrenament vă va permite să aveți suficient de rapid «umple-ți mâna» pe un finisaj similar. Un alt avantaj al panourilor din plastic este ușurința întreținerii lor – curățarea cu detergenți cu compoziție obișnuită.

Plastic luminos

Avantajul evident al finisării din plastic este bogăția culorilor, capacitatea de a folosi materialul cu modele și ornamente. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru o sumă mică de bani pentru a aduce luminozitate, individualitate în interiorul băii și personaliza imaginea camerei..

Panouri din PVC

Printre dezavantajele acoperirilor din plastic, aș dori să menționez că nu este ecologic. În fiecare an, producătorii de panouri din PVC încearcă să reducă procentul de toxicitate pe care îl au aproape toate modelele acestui material de finisare..

În nuanțe de gri

De asemenea, dezavantajele acestei acoperiri de suprafață includ lipsa schimbului de aer, pereții căptușiți cu plastic «nu respira».

Tencuială decorativă (texturată)

Acesta este cel mai rar mod de finisare a suprafețelor băii. Constă în acoperirea tuturor sau doar a unor pereți cu tencuială rezistentă la umiditate..

Finisarea tencuielii

Printre avantajele evidente, este posibil să rețineți capacitatea de a o termina singur (dacă aveți anumite abilități de construcție). De asemenea, plăcut mulțumit de costul redus al acestor reparații și posibilitatea unei schimbări rapide a decorului, deprecierea rapidă a materialului de finisare.

Tencuială din beton

Nuanțe de suprafață de gri

Dezavantajele finisării cu tencuială decorativă includ fragilitatea materialului, dependența de schimbările de temperatură și tendința de a forma condens.

Iluminat din spate de LED-uri

În ceea ce privește soluțiile de culoare, decorarea pereților cu tencuială texturată, de regulă, vă oferă posibilitatea de a alege doar într-o singură versiune de culoare. În această baie, jocul culorilor a fost realizat prin instalarea iluminatului cu LED-uri. Diferențele de umbră pot fi realizate și cu ajutorul reliefurilor adânci ale suprafeței..

Tencuială texturată

Sală de duș în mansardă

Adesea, proprietarii de case care au o mansardă asimetrică sau un spațiu la mansardă vor dota acolo o baie cu duș. În cazul unei încăperi cu teșit puternic, ar fi logic să plasați cabina de duș într-un loc cu cea mai mare înălțime a camerei, spațiul rămas putând fi folosit pentru instalarea unei băi, toalete, bideu sau sisteme de depozitare reduse.

Sală de duș în mansardă

Atunci când decorați planurile camerei de duș, este mai bine să utilizați o placare combinată. Puneți plăci ceramice sau gresie porțelanată pe suprafețe chiar simetrice și mozaicuri în locuri cu o teșit puternic, astfel puteți economisi material.

În pod

Pentru spațiile mici de mansardă asimetrice, este cu siguranță preferabilă o paletă ușoară. Finisajul alb ca zăpada va extinde vizual spațiul și nu se va concentra asupra denivelărilor camerei..

Duș central

În acest spațiu spațios la mansardă, suportul de duș a devenit nu numai un centru geometric, ci și un punct de atracție. Finisajul deschis al băii contrastează cu nuanța închisă a plăcilor de mozaic.

Design alb-negru

Interiorul contrastant în alb și negru a devenit punctul culminant al acestei mici băi situate în mansardă. Panourile din plastic cu margini din oțel adaugă un plus de personalitate interiorului.

Sală de duș pe hol

Acesta nu este cu siguranță un spațiu la mansardă, dar, vedeți, este și un loc neobișnuit pentru amenajarea unei săli de duș. Astfel de tehnici de proiectare sunt folosite cel mai adesea în stilul mansardei, atunci când camera spațioasă generală nu este împărțită cu ajutorul pereților, ci are loc doar zonarea condiționată a spațiului. Dar stilul modern, cu eforturile sale pentru minimalism practic, dar original, poate fi exprimat în modele similare de mini-camere de duș situate chiar pe coridor.