Dormitoare exclusive și de elită

Oamenii își petrec aproximativ o treime din viață într-un dormitor. Aceasta este o cameră concepută pentru relaxare, odihnă și întinerire. Interiorul dormitorului afectează direct performanța acestor funcții..

Un design exclusivist al dormitorului implică o selecție atentă a fiecărui element care formează imaginea interiorului. Doar piese de mobilier de lux, deseori făcute la comandă, materiale de primă clasă și planificare spațială în funcție de cerințele individuale – toate acestea oferă cel mai înalt nivel de confort și creează cele mai bune emoții..

Pernă galbenă în dormitor

Pat pentru un interior exclusivist

Piesa de mobilier principală în dormitor este, desigur, patul. Pentru a crea un design exclusivist pentru o cameră, patul trebuie să îndeplinească cele mai înalte cerințe de formă și calitate. Materiile prime de cea mai înaltă calitate sunt utilizate la fabricarea mobilierului de primă clasă. Un pat din lemn nobil, decorat după stilul general, are mai mult decât un avantaj estetic. Astfel de mobilier, pe lângă designul său sofisticat, este ecologic și va rezista mulți ani fără a-și pierde aspectul original..

Tabelul este partea patului care primește cea mai mare atenție. Forma sa afectează percepția vizuală a întregii camere..

Cuvertură de pat maro pe pat Navele în dormitor

O tăblie din material textil moale va crea o atmosferă de confort și, în același timp, de lux. Pentru decor, puteți folosi o cusătură geometrică sau crețată – acest design este foarte important acum.

Oglindă mare în dormitor Fereastră mare în dormitor

O opțiune la fel de avantajoasă ar fi utilizarea panourilor decorative la capul patului. Astfel de panouri pot fi realizate din materiale cu densitate și textură diferite, iar culoarea și modelul lor sunt selectate individual pentru proiectarea camerei..

Panouri decorative la capul patului

Tabelul din lemn arată impresionant și elegant. Atunci când alegeți această opțiune, este important ca alte piese de mobilier să aibă ceva în comun în schema de culori a lemnului și tipul de prelucrare..

Cuvertură de pat luminoasă în dormitor

Dacă doriți să scoateți în evidență alte obiecte din interior, puteți alege o mică tăblie care să se potrivească cu pereții camerei. Acest lucru vă va permite să plasați accente pe obiectele de decor..

Candelabru maro în dormitor

Atunci când creezi un design exclusiv, tăblia poate găsi cele mai neașteptate soluții. Materialele și formele pot fi non-standard, principalul lucru este că formează și mențin imaginea unică a camerei.

Culori și elemente de decor într-un interior exclusivist

Schema de culori a unui dormitor de elită, de regulă, este realizată în nuanțe deschise, oferă un sentiment de stil înalt și rafinament. Cele mai câștigătoare culori:

 • alb: umple camera cu prospețime și energizează. Dormitorul în tonuri albe dă impresia de curățenie și aristocrație. Dar pentru ca camera să nu arate ca o cameră de spital, este important să diluați albul cu alte nuanțe. Pentru a crea o atmosferă calmă, trebuie să folosiți culori deschise: gri, bej. Pentru a înviora atmosfera, puteți dilua albul cu nuanțe contrastante strălucitoare..

Dormitor în alb Albastru și alb în dormitor

 • gri: una dintre cele mai moderne culori de dormitor. O cameră decorată în această culoare arată nobilă și foarte elegantă. În același timp, culoarea gri descarcă subconștientul, iar acest lucru are un efect pozitiv asupra stării emoționale..

Dormitor în tonuri de maro Lumini pandantive originale în dormitor

 • bej: în combinație cu maro, este capabil să rafineze și să creeze o atmosferă de lux în interior. Această combinație de nuanțe calde va crea un efect neobișnuit: un sentiment de confort cu rigoare externă și laconicism.

Pictură colorată în dormitor Dulap încorporat în dormitor culori albe și maro în interior

 • negru: O altă opțiune excelentă pentru un dormitor de lux. O combinație competentă de negru cu alte nuanțe poate adăuga șic și măreție chiar și interiorului cel mai simplu. Atunci când este utilizată corect, această culoare formează profunzimea și expresivitatea unui spațiu..

Perete negru în cameră

Detaliile interioare suplimentare sunt la fel de importante în crearea stilului unei camere: textile, obiecte decorative, lămpi. De exemplu, câteva perne îndrăznețe sau un cuvertură de pat cu o imprimare originală pot adăuga culoare și pot anima atmosfera..

Perne luminoase într-o cameră luminoasă

O noptieră viu colorată, combinată cu perne și un tablou, adaugă îndrăzneală, fără a încălca stilul delicat al camerei..

Ferestre dreptunghiulare

Imaginile arată și ele avantajoase, care, cu tonurile generale dezactivate ale camerei, pot fi destul de luminoase.

Fereastra înclinată în cameră

Lămpile din design joacă, de asemenea, un rol important. Un candelabru poate fi elementul principal de design al unei camere care dă tonul întregii atmosfere a unei camere..

Candelabru de cristal în dormitor Lampa originală de lângă pat Tavan din lemn în dormitor

Zonarea dormitorului

Pentru a asigura confortul și pentru a spori funcționalitatea, spațiile pot fi împărțite în zone, fiecare dintre ele având propriul său scop. Designul exclusiv presupune aspectul cel mai convenabil pentru proprietar. Dormitorul poate fi combinat cu următoarele zone:

 • sufragerie: după ce ați așezat patul pe un perete, zona pentru primirea oaspeților poate fi delimitată condiționat prin plasarea de scaune sau o canapea cu spatele la locul de dormit. Astfel, în combinație cu o masă, zona de locuit va dobândi o locație clară..

Fereastră mare în dormitor Dormitor cu living

 • studiu: în ciuda faptului că această zonă îndeplinește funcția opusă, este foarte convenabil să o combinați cu dormitorul. Atmosfera calmă a dormitorului vă va permite să vă concentrați mai bine asupra muncii. Principalul lucru atunci când combinați aceste două zone este să delimitați strict spațiul..

Masă de lucru în dormitor

 • budoar: majorității femeilor le place să plaseze această zonă în dormitor. Atmosfera budoarului și a dormitorului este foarte asemănătoare, așa că măsuța de toaletă poate fi așezată lângă pat. În acest caz, zonele nu trebuie să fie delimitate strict..

Masa de toaleta in dormitor

 • baie: o soluție non-standard pentru combinarea unui dormitor cu o baie are avantajele sale. De exemplu, este foarte convenabil să vă mutați în pat imediat după un duș sau invers, după somn, să luați proceduri de apă..

Baie în dormitor

Pentru desemnarea simbolică a limitelor diferitelor zone din aceeași cameră, se folosesc de obicei următoarele tehnici:

 • tavan pe mai multe niveluri, podiumuri, margini sau nișe în pereți;
 • instalarea de dulapuri și rafturi de-a lungul graniței zonelor;
 • perdele și pereți despărțitori.

Despărțitor în dormitor Fotoliu în colțul dormitorului Ventilator de tavan pentru dormitor