Design modern al tavanului din dormitor

Amenajarea modernă a dormitorului necesită o atenție specială pentru planul de tavan. Pe baza considerațiilor de confort și a scopului camerei, tavanul joacă rolul principal al decorului, deoarece vederile sunt îndreptate spre acesta..

Candelabru pe tavan întinsTavan de designerGips-carton și tavan întins

Principalele tendințe stilistice ale timpului nostru vor ajuta la determinarea metodei și stilului de decorare a tavanului.

Stiluri de interior populare

Designul camerei de odihnă se bazează întotdeauna pe preferințele personale ale proprietarului, deoarece toată lumea are o idee diferită de confort și loc. Cu toate acestea, există o serie de stiluri de interior care sunt cele mai des utilizate pentru decorarea dormitorului..

Sarcina principală este de a face un loc confortabil și confortabil pentru relaxare și somn, prin urmare, țara franceză – Provence se află în fruntea listei de stiluri populare. Aura de casă creată de culori moi, materiale ecologice și textile colorate definește un loc de relaxare.

Iluminat în dormitorInteriorul dormitorului de elită

Pentru motive mai sofisticate, stilurile clasice sunt folosite într-un finisaj ușor. Combinația dintre stilul clasic și elementele de bază contemporane oferă un interior neașteptat de frumos și confortabil..

Minimalismul în forma sa radicală este rar folosit pentru decorarea dormitorului. Este mai relevant să folosiți platforma minimalismului pentru a crea un cadru modern și futurist, mai degrabă o combinație de modernitate și minimalism..

Interiorul dormitorului albVentilator în dormitor

Stilul etnic al oricărei direcții este utilizat numai la cererea personală, deoarece fiecare dintre subspecii are un caracter personal, carismă și o structură de culoare unică.

Tot felul de materiale

Piața modernă a materialelor de construcție se îmbunătățește constant, oferind opțiuni calitativ noi pentru placarea pereților, podelei și tavanului. Până în prezent, cele mai bune opțiuni sunt:

Tavan întins. Tipul de placare este de neegalat, deoarece are toate caracteristicile pozitive ale altor tipuri de placare. Tavanele întinse sunt decorative; ușor de instalat și demontat; vă permit să creați structuri articulate indentate de tavan pentru localizarea defectelor de cablare și mascare; poate fi ușor combinat cu alte structuri suspendateInteriorul elegant al dormitoruluiLumini cu leduri

Gips-carton. Structurile din gips-carton sunt mai des decât alte tipuri de placări utilizate pentru tavan în dormitor. Principalul avantaj este capacitatea de a crea structuri pe mai multe niveluri, evidențiind astfel părțile active ale camerei. Acest tip de placare este, de asemenea, convenabil pentru localizarea comunicațiilor și a iluminatului și poate fi ușor combinat și completat cu alte tipuri de finisaje.Design unicTavan decorativInterior contrastantInteriorul dormitorului simpluAșezați corpurile de iluminat

Lemn. Un finisaj de elită care poate fi folosit în două moduri diferite. Prima este insulă, în scopuri decorative; al doilea este cel principal, sub forma unei partiții naturale de tavan cu sau fără placare. Metoda insulei este utilizată pentru a crea stiluri moderne de interior de elită pentru dormitoare, aspectul principal este necesar pentru o concluzie logică «rural» stiluri interioare.

Dormitor cu nișeIdei pentru dormitorTavan întunecat

Vopsire. O metodă de finisare care este utilizată atât independent, cât și pe lângă structurile de gips-carton. Pictura se efectuează exclusiv pe o suprafață nivelată și pregătită și vă permite, de asemenea, să creați contraste și să evidențiați elementele principale ale tavanului.

Dormitor în tonuri de albastruDormitor pentru două persoane

Învelitoare de tapet. Datorită texturii și decorativității sale, tapetul creează o atmosferă moale. Cei mai mulți designeri, alegând între tapet și pictură, îl preferă pe primii, deoarece pereții pictați arată «gol», în timp ce tapetul înnobilează spațiul și îl face acasă. Tapetul poate fi folosit atât pentru structurile de gips-carton, cât și ca acoperire independentă..

Candelabru rotund

Decorarea tavanului se realizează exclusiv cu tehnici de culoare și iluminare. Decorarea excesivă, diverse elemente buclate se aplică numai pentru încăperile mari realizate în stiluri clasice și etnice. Numărul mare de elemente suplimentare face ca tavanul să fie prea greu pentru dormitor, mai ales când vine vorba de structuri pe mai multe niveluri.

Nu se recomandă

Unele finisaje ale tavanului pot interfera cu aspectul logic al dormitorului. Atunci când alegeți un material de placare, trebuie să evitați:

Tavan suspendat secțional. Acest tip de finisaj a fost dezvoltat în scopuri comerciale și îndeplinește cerințele unui spațiu de birouri. Împărțirea secțiunii, limitarea gamei de culori nu satisface nevoile de bază ale dormitorului.

Casetoni. Altfel numite plăci de tavan au o textură foarte pronunțată. Având în vedere cerințele de iluminare ale dormitorului, faianța rafturilor va crea umbre, denaturând aspectul.

Tencuială. Nu este un material tipic de placare a tavanului care necesită aceeași muncă pregătitoare ca atunci când vopsiți. Principalul dezavantaj este slăbiciunea, care creează volum nedorit. În cazuri rare, tencuiala este utilizată ca material suplimentar pentru căptușirea tavanului în dormitor..

Iluminat

Este destul de dificil să se identifice pozițiile principale, pe baza cărora ar fi posibil să se construiască un plan clar pentru amplasarea iluminatului în dormitor. Partea de tavan, de regulă, este pusă deoparte pentru bază, iluminatul principal care este completat de lămpi de perete și de noptieră.

Tavan cu mai multe niveluri

Pentru dormitoarele mici cu un pătrat de până la 20 de metri pătrați, puteți utiliza o singură sursă de iluminat principal. În acest caz, un candelabru mare este folosit pentru a completa stilul interior. Se preferă modelele cu lumină caldă și moale..

Tavan din lemnCandelabru înalt pentru dormitorIluminat în dormitorPlafon neobișnuit

Dormitoarele mari necesită mai multe surse de iluminat primar. De regulă, sursele de lumină sunt localizate după cum urmează:

  • partea camerei în care se află patul este iluminată cu un candelabru separat sau cu un rând de spoturi;
  • o sursă suplimentară de iluminare centrală este instalată simetric în raport cu candelabrul: de-a lungul perimetrului, de ambele părți sau în colțul opus al camerei.

Pentru iluminare suplimentară, se folosesc lămpi și spoturi LED..