Design de perete în camera de zi

Camera de zi este inima casei. În sufragerie, primim oaspeți sau ne adunăm seara în cercul familial din fața televizorului. Acesta este un loc în care fiecare dintre membrii familiei ar trebui să se simtă confortabil. Prin urmare, atunci când faceți reparații în camera de zi, trebuie să vă ghidați nu numai de tendințele modei în domeniul materialelor de finisare, ci să luați în considerare și dorințele acelor oameni care vor locui în casă..

Camera de zi în culori deschise

Cum se alege culoarea pereților pentru camera de zi

Pentru a alege culoarea pereților pentru camera de zi, trebuie luați în considerare următorii factori:

  • latura orizontului pe care se află camera de zi;
  • culoarea mobilierului;
  • preferințele individuale ale locuitorilor casei.

Pentru a face camera de zi să arate armonios, trebuie să alegeți culoarea pereților, în funcție de modul în care se află camera.

Dacă ferestrele sufrageriei sunt orientate spre partea de nord, care este lipsită de cantitatea de lumină solară, atunci soluția ideală ar fi să umpleți pereții sufrageriei cu această lumină. Cu această sarcină, nuanțele pastelate de culori calde: galben, portocaliu, piersic, muștar sau măslin vor face o treabă excelentă. Astfel de opțiuni de culoare pot fi utilizate și dacă ferestrele nu sunt orientate spre nord, dar sunt foarte puternic umbrite de copaci..

Dacă ferestrele sufrageriei sunt orientate spre partea de sud, atunci ar fi mult mai potrivit să le faceți în nuanțe mai reci..

Camera de zi în culori închise

Atunci când alegeți culoarea pereților pentru camera de zi, trebuie să țineți cont de culoarea mobilierului cu care va fi ulterior umplut. În funcție de ce elemente ale sufrageriei vor fi accentuate, va fi destul de simplu să vă decideți asupra alegerii culorii..

Dacă doriți să faceți din mobilier accentul interiorului camerei de zi, atunci încercați să alegeți o astfel de culoare pentru pereți, împotriva căreia mobilierul va contrasta. De exemplu, dacă mobilierul este de nuanțe închise, atunci pereții ar trebui să aibă culori deschise calme. În schimb, dacă mobilierul este ușor, atunci pentru pereți este mai bine să alegeți culori strălucitoare bogate..

Accentul sufrageriei poate fi un panou de design, o imagine pe perete sau un covor original pe podea. În acest caz, este mai bine să evitați contrastul pereților și al mobilierului, păstrați-le în aceeași culoare, chiar dacă în culori diferite. O astfel de mișcare va permite să nu aglomereze interiorul cu o abundență de culori și va ajuta la evidențierea exactă a acelui fragment al interiorului, care ar trebui să devină centrul atenției..

Covor luminos în interior

Pentru ca toți membrii familiei să fie confortabili în sufragerie, atunci când alegeți o culoare, trebuie să țineți cont de dorințele fiecăruia dintre ei. Și chiar dacă la etapa de a discuta despre culoarea viitoare nu este posibil să ajungem la o opinie comună, va fi întotdeauna posibil să găsim o soluție de compromis cu care toată lumea va fi mulțumită..

O soluție bună pentru implementarea unui design de culoare de compromis poate fi opțiunea de a combina culorile în interior. Când un perete sau o parte a acestuia este încadrat într-o culoare și celălalt într-o altă culoare.

Combinarea culorilor peretelui

Ceea ce este mai bine să alegeți tapet sau vopsea

Chiar și în etapa de planificare, poate apărea întrebarea: care este cel mai bun mod de a îmbrăca pereții? În ciuda abundenței materialelor de finisare care pot fi găsite astăzi în magazinele de hardware, vopseaua și tapetul rămân cele mai populare pentru decorarea interioară..

Atunci când faceți o alegere între unul sau alt material, trebuie să luați în considerare și ce va fi interiorul camerei de zi după reparații. Într-adevăr, sub tapet texturat sau tapet cu imprimare, va trebui să selectați articolele interioare adecvate. De aceea, în majoritatea cazurilor, se preferă tapetul monoton fără o textură pronunțată sau vopsea..

Panouri și picturi în sufragerie

Cum să adăugați expresivitate pereților

Pentru a face pereții mai expresivi, puteți aplica mulaje. Cu ajutorul lor, puteți realiza o linie suplimentară de turnare a tavanului, care va oferi camerei senzația de tavane mai înalte. Poate împărți zona peretelui în secțiuni dreptunghiulare sau pătrate.

O astfel de soluție va oferi interiorului o anumită aristocrație, deoarece modelele de tencuială anterioare au fost folosite pentru decorarea palatelor.

Molduri în sufragerie

Turnarea tavanului în camera de zi

Living clasic

Minimalism în detaliu

Pentru a conferi interiorului camerei de zi o imponderabilitate vizuală, este suficient să faceți pereții în stilul minimalismului. Refuzați să utilizați muluri, stuc și alte elemente care încarcă pereții. Această soluție va face mai clare liniile pereților camerei de zi..

Minimalismul japonez

Minimalism în sufragerie

Perete cu șemineu

În orice moment, șemineul era considerat un simbol al căldurii, al confortului și al casei. Este minunat dacă ai un șemineu în casa ta. Ce se întâmplă dacă doriți să creați un șemineu, dar aspectul casei nu prevede crearea unui coș de fum, să nu mai vorbim de apartamente în care nu poate fi vorba de niciun fel de șemineu.

Dar există o cale de ieșire și astăzi oricine poate decora camera de zi a casei sale cu un șemineu. O puteți face folosind gips-carton. Poate fi o structură cu nișă, care să asigure instalarea unui șemineu artificial. Sau o structură complet decorativă care nu poartă nicio sarcină funcțională.

Un perete cu șemineu va deveni cu siguranță centrul atenției din camera de zi, pentru că au atras întotdeauna privirile oamenilor..

Șemineu în camera de zi

Șemineu artificial

Șemineu adevărat

Șemineu închis

Șemineu în stil modern

Semineu imitat

Folosind materiale naturale pentru a decora pereții sufrageriei

Unul dintre pereții principali, decorat cu material natural, poate deveni un alt accent luminos al camerei de zi. Cel mai adesea, piatra sau lemnul sunt utilizate în aceste scopuri..

Un interior cu un astfel de element va crea un sentiment de primitivitate și unitate cu natura, din timpuri imemoriale, lemnul și piatra au fost folosite pentru construirea unei locuințe.

Copac în sufragerie

Lemn întunecat în sufragerie

Materiale naturale în interior

Materiale naturale în sufragerie

 Decor din perete din gips-carton

Astăzi puteți întâlni tot mai mulți adepți ai stilului minimalist. Acest stil va face camera de zi mai spațioasă. Ei bine, pentru lucrurile mici plăcute inimii, fie că este vorba de o statuetă comemorativă sau un cadru cu o fotografie, puteți construi oricând o nișă de gips-carton și puteți face un reflector în ea, care va adăuga mister interiorului. Pe lângă o nișă, puteți construi un raft pe care puteți plasa și suveniruri memorabile.

Gips-carton în interior

Nișe în peretele din gips-carton

Blocuri de gips-carton retroiluminate