Design de bucătărie într-o casă privată – interior 2019

Amenajarea unei bucătării într-o casă privată este la fel de responsabilă pe cât de plăcută. La urma urmei, nu trebuie să economisiți fiecare centimetru, să alegeți aparatele de uz casnic cu configurația și dimensiunea necesare și să nu vă limitați la alegerea unei palete de culori pentru finisare și fațade ale unui set de bucătărie. Într-un cuvânt, poți să îți îndeplinești toate visele de design și să creezi un spațiu cu adevărat confortabil, confortabil, multifuncțional și frumos pentru desfășurarea proceselor de bucătărie, mâncare și, eventual, primirea de oaspeți deosebit de apropiați. Camerele de bucătărie din apartamentele private sunt aproape întotdeauna mai mari decât omologii lor, închise în spații mici ale apartamentelor standard. Nu este nevoie să vorbim despre locuințele de dimensiuni mici. Dar oportunitățile mari sunt, de asemenea, o mare responsabilitate. Este important să nu «stropi» propriile idei și ambiții de design, nu pierdeți baza conceptului de proiectare a bucătăriei pe o zonă relativ mare, în căutarea originalității – nu uitați de practicitatea, funcționalitatea și ergonomia mediului camerei, care va trebui să efectueze o numărul de opțiuni. Sperăm că selecția noastră largă de proiecte de proiectare a spațiilor de bucătărie vă va ajuta să găsiți inspirație pentru decorarea propriei bucătării de vis..

Interiorul bucătăriei moderne

Bucătărie într-o casă privată

Caracteristicile bucătăriei într-o casă privată

În orice casă, bucătăria este inima și vatra, este o cameră multifuncțională în care sunt pregătite nu numai mâncăruri delicioase și se desfășoară procese de lucru conexe, ci întreaga familie se adună pentru mese comune. Spațiul de bucătărie situat într-o casă privată are propriile sale caracteristici:

  • de regulă, o bucătărie într-un apartament privat este mult mai mare decât o bucătărie într-un apartament standard;
  • cel mai adesea bucătăria nu are una, ci două sau mai multe ferestre (dimensiunile lor pot diferi de dimensiunile standard adoptate în construcția clădirilor de apartamente);
  • forma camerei în sine poate fi non-standard, astfel încât locația zonei de lucru poate varia, în plus, puteți utiliza elemente interioare suplimentare – un șemineu, un colț de bucătărie cu diferite modificări (dacă există nișe sau fereastră în cameră) și chiar la un loc de muncă;
  • sistemele de comunicații pot fi stabilite la propria discreție, dacă acest lucru nu contravine regulilor de siguranță;
  • de obicei în bucătăria unei case private există nu numai o zonă de lucru, ci și un segment de mese cu drepturi depline care poate primi nu numai membrii familiei, ci și oaspeții casei.

Design ușor

Design pentru o bucătărie spațioasă

Într-o bucătărie luminoasă și spațioasă

Amenajare pentru o bucătărie spațioasă a unei gospodării private

Este evident că imaginea spațiului de bucătărie, a mobilierului său, depinde în mare măsură de amplasarea sistemelor de depozitare, a electrocasnicelor încorporate și a suprafețelor de lucru. Într-o cameră mare de bucătărie, practic nu există restricții în alegerea modului în care este aranjat setul de bucătărie. Dar o bucătărie spațioasă poate avea și o formă complexă, poate fi o cameră de trecere sau poate face parte dintr-o cameră de zi – toate aceste nuanțe lasă o amprentă asupra alegerii metodei de completare a ansamblului de mobilier. Să luăm în considerare mai detaliat opțiunile pentru organizarea proceselor de lucru în spațiul bucătăriei utilizând sisteme spațioase de depozitare, amplasarea convenabilă a suprafețelor de lucru și dispunerea ergonomică a aparatelor de uz casnic.

Bucătărie albastră deschisă

Combinații de culori vii

Suprafețe albe ca zăpada

Dispunerea colțului cu insulă sau peninsulă de bucătărie

Nu fără motiv, aspectul colțului setului de bucătărie este considerat cea mai versatilă opțiune pentru amenajarea mobilierului și a electrocasnicelor încorporate. Acest aspect vă permite să utilizați cantitatea minimă de spațiu utilizabil cu numărul maxim de sisteme de stocare. În plus, este convenabil să plasați vârfurile așa-numitei «triunghi de lucru» – frigider, chiuvetă și aragaz (plită). Amenajarea colțurilor este potrivită pentru spațiile de bucătărie de orice formă, cu orice număr și dimensiune de ferestre și uși. Avantajul este și cantitatea mare de spațiu liber care rămâne după instalarea ansamblului de mobilier în formă de L. Acest loc este de obicei folosit pentru a găzdui o insulă sau o peninsulă de bucătărie. Dar într-o bucătărie mare, nu puteți fi limitat doar la un modul de sine stătător, care vă permite să măriți numărul de sisteme de depozitare și să deveniți un loc pentru mese scurte, dar să instalați și un grup de mese cu drepturi depline – o masă mare și scaune confortabile pentru toți membrii familiei.

Dispunerea colțului pentru o bucătărie mică

Aspectul colțului

Căști în formă de L cu insulă

Ansamblu mobilier de colț

Bucătărie spațioasă și elegantă

Dispunerea liniară a setului de bucătărie, completată de o insulă sau un grup de mese

Aspectul liniar presupune amplasarea într-un rând a tuturor sistemelor de stocare și a aparatelor de uz casnic încorporate. Această metodă de organizare a zonei de lucru este potrivită pentru încăperile în care este necesar să lăsați cât mai mult spațiu util pentru organizarea unui segment mare de mese. Sau este mai convenabil pentru gazdă (proprietar) să utilizeze o insulă de bucătărie cu aparate de uz casnic integrate, poate chiar o chiuvetă, ca bază de lucru. În același timp, zona de luat masa poate fi organizată chiar acolo, în spatele blatului insulei de bucătărie (opțiune pentru cuplurile căsătorite sau familiile cu un copil) sau poate fi prezentată ca un grup de mese cu drepturi depline, cu o masă mare și scaune confortabile ( o variație pentru familiile numeroase).

Aspect liniar

Aspect pe un rând

Spațiu combinat

Set liniar de bucatarie

Design gri deschis

Opțiune de design laconic

Un aspect pe un rând este potrivit dacă spațiul de bucătărie al casei dvs. private are o suprafață modestă. De exemplu, pentru un cuplu căsătorit sau o familie care mănâncă rar acasă, va fi suficient un mic set de bucătărie situat liniar de-a lungul unuia dintre pereții bucătăriei și a insulei sau peninsulei, care servește și ca zonă de luat masa..

Design pentru o bucătărie mică

Interior de bucătărie de dimensiuni medii

Nuanțe naturale

Într-o bucătărie cu două insule

Dispunere în formă de U pentru bucătărie

Amenajarea unui ansamblu de bucătărie sub forma unei scrisori «NS» este recomandabil dacă trebuie să utilizați un număr mare de sisteme de depozitare pentru a organiza un sistem ordonat în bucătărie. De asemenea, această metodă de amenajare este potrivită pentru bucătăriile în care este necesar să amplasați un număr mare de electrocasnice – pe lângă o sobă (plită) standard cu hota și frigider, trebuie să integrați un cuptor, o mașină de spălat vase, o cuptor cu microunde, frigider pentru vin și multe altele. Într-o bucătărie spațioasă cu un astfel de aspect, există o cantitate suficientă de spațiu liber în centrul camerei pentru a instala o insulă de bucătărie sau o masă cu atributele necesare..

Aspect în formă de U

Aspect în formă de P

Fundul întunecat - partea de sus deschisă

Căști în formă de U

Ansamblu de mobilier cu litera P

Un număr mare de sisteme de stocare

Aspect paralel al ansamblului de bucătărie

Pentru o cameră de trecere, o bucătărie cu acces în curtea din spate sau o fereastră panoramică mare, locația optimă a setului de bucătărie cu aparate de uz casnic va fi de-a lungul a doi pereți paraleli liberi. În bucătăria îngustă și lungă a unei locuințe mici, cu siguranță nu ar mai fi loc pentru o masă. Și în bucătăria spațioasă a unei gospodării private, cel mai probabil va fi posibilă completarea ansamblului cu o masă de bucătărie sau o insulă, care poate servi și ca masă pentru ținerea meselor. Un aspect paralel poate fi utilizat și într-o bucătărie cu o fereastră obișnuită, sub care există un radiator de încălzire, iar intrarea este situată în centrul peretelui opus..

Aspect paralel

Aspect pe două rânduri

Pentru o bucătărie mică

Amenajarea în paralel a sistemelor de stocare

Paleta de culori actuală pentru bucătăria unei case private

Dacă pentru o bucătărie mică într-un apartament mic (și standard) designerii recomandă în unanimitate utilizarea unei palete de culori excepțional de deschise, atunci în bucătăria spațioasă a unei case private nu există practic restricții. Și totuși, unele dintre nuanțe trebuie luate în considerare la luarea deciziilor de culoare:

  • locația camerei în raport cu punctele cardinale (pentru partea de sud, puteți utiliza o schemă de culori reci, pentru partea de nord, este mai bine să stați pe nuanțe calde);
  • numărul ferestrelor și nivelul de protecție naturală (lumina de la fereastră poate fi blocată de copaci și arbuști, diverse clădiri, elemente de amenajare a peisajului);
  • designul culorilor camerelor adiacente și dorința dvs. de a evidenția spațiul bucătăriei cu ajutorul culorii sau de a-i permite să se dizolve în imaginea generală a casei.

Schema de culori originală

Bucătărie spațioasă-sufragerie

Concentrați-vă pe insula bucătăriei

Fațade gri

Chiar și în camere spațioase, puteți găsi adesea o paletă ușoară de decor printre proiectele de design modern. În primul rând, culoarea albă nu își va pierde niciodată popularitatea, designul în culori deschise va fi relevant timp de mulți ani. În al doilea rând, pentru mulți dintre noi, paleta de lumină este asociată cu o cameră curată și confortabilă în care ar trebui să fie pregătite mâncarea pentru întreaga familie. Cine ar refuza o imagine strălucitoare, cristalină, a unei bucătării care pare chiar mai mare decât pe alb, datorită suprafețelor albe ca zăpada? În plus, este preferabil un design deschis la culoare pentru fațadele bucătăriei dacă intenționați să atârnați nivelul superior al dulapurilor sub tavanul însuși. Mobilierul în culoare albă va arăta mai deschis, fără a împovăra imaginea cu monumentalitate. Nuanțele albe ca zăpada sunt perfecte pentru orice direcție stilistică – de la stilul clasic la cel modern.

Interior ușor de bucătărie

Imagine albă ca zăpada

Fațade netede albe

Lumini ca accent

Interior confortabil

Bucătărie albă

Experții recomandă să nu vă concentrați asupra albului atunci când decorați camere care nu au nevoie într-adevăr de o creștere vizuală. Riscați să creați o cameră complet răcoroasă, cu o atmosferă incomodă din punctul de vedere al emoțiilor evocate. Folosiți suprafețe din lemn pentru a crește temperatura culorii camerei. Lemnul poate fi folosit ca material pentru pardoseală, pentru blaturi, mobilarea unui grup de mese sau accentuarea unei insule de bucătărie.

Design modern de bucatarie

Podea întunecată, pereți albi

Lemn de accent

Accent de tavan

Accent pe suprafețele din lemn

Într-o bucătărie spațioasă, puteți utiliza în siguranță combinații contrastante. Nu doar alternarea suprafețelor luminoase și întunecate este populară în acest sezon. Și combinații mai complexe care utilizează variații de culoare intermediare. De exemplu, nuanța întunecată de wenge de pe fațadele bucătăriei este adiacentă suprafețelor albe ca zăpada decorului camerei și blaturilor din lemn, articole de uz casnic pentru mobilierul grupului de mese. Rezultatul este o imagine dinamică și clară din punctul de vedere al percepției geometriei obiectelor. Dar, în același timp, lemnul aduce căldură acestui interior al spațiului de bucătărie, care este destul de rece la temperatura culorii, echilibrând caracterul camerei, creând un echilibru.

Design de contrast

Culoare ciocolată neagră

Design de bucătărie contrastant

Alternarea suprafețelor luminoase și întunecate

Alb, negru și lemnos

La fel ca în sezonul anterior, griul și multe dintre nuanțele sale rămân relevante și opțiuni pentru execuția unui interior modern. Spațiul din bucătărie nu face excepție. Neutru, universal, nobil – ce epitete folosesc designerii pentru gri. Nuanțele de gri se potrivesc într-adevăr în orice design, de la clasic la avangardist. Trebuie doar să alegeți un acompaniament organic pentru ei – pete întunecate pentru a sublinia forma, culori deschise pentru a da luminozitate imaginii camerei și suprafețe din lemn pentru a aduce căldură caracterului spațiului..

Fațade originale

Nobil gri

Nuanțe de gri deschis

Set mobilier gri

Paleta argintie

Toate nuanțele de gri

Ansamblu de mobilier gri deschis

Într-o cameră spațioasă și luminoasă a bucătăriei, puteți utiliza integrarea locală dificilă a obiectelor interioare de culoare închisă și puteți executa fațadele bucătăriei în tonul tău întunecat preferat. Fațadele de bucătărie mate sau lucioase într-o culoare închisă arată luxos, nobil, ridicând nu numai statutul setului de mobilier, ci și întregul spațiu. Strălucirea elementelor cromate ale aparatelor de uz casnic și a mobilierului suplimentar pe un fundal întunecat pare deosebit de impresionantă. Nu se poate obține un efect mai mic prin diluarea suprafețelor întunecate cu blaturi ușoare, elemente din oțel inoxidabil. Folosind mozaic metalizat sau plăci ceramice pentru a decora spatele bucătăriei.

Bucătărie întunecată

Fațade întunecate

Culoare wenge pentru bucătărie

Set de bucătărie întunecată

Luciu negru

În bucătăria unei case private, vă puteți permite luminozitatea. Designerii recomandă utilizarea unei piese de mobilier ca accent (bufet, insulă de bucătărie, blat de bar sau scaune la masa de luat masa) sau o singură suprafață – aceasta poate fi un perete întreg sau o parte a acestuia, de exemplu, decorarea unui șorț. Pe fundalul unei camere neutre, chiar și nu cea mai strălucitoare nuanță va arăta spectaculos, va atrage atenția și va crea o varietate de culori în interior, crescând gradul de unicitate.

Peretele luminos ca accent

Concentrați-vă pe hota extractoare

Decor perete luminos

Decor perete luminos

În ce stil puteți aranja bucătăria unei gospodării private

Spre deosebire de apartamentele standard, de dimensiuni modeste, facilitățile de bucătărie, bucătăriile dintr-o casă privată pot fi proiectate în orice direcție stilistică. Totul depinde de stilul de performanță pe care îl alegeți pentru întreaga casă. De acord că va fi ciudat dacă toate camerele unei gospodării private sunt decorate în stil clasic, iar bucătăria este executată în stil modern sau high-tech. Și totuși, sunt posibile unele abateri de la conceptul general, având în vedere multifuncționalitatea camerei și microclimatul său special (alegerea materialelor pentru finisarea suprafețelor și execuția fațadelor unui set de mobilier vor fi influențate de diferențele de temperatură și umiditatea ridicată, și riscul constant de solicitare mecanică).

Forme și linii stricte

Culoare și lumină

Combinații originale

Copac pe fundal alb

Dacă bucătăria face parte dintr-o cameră combinată în care sunt situate sufrageria și sufrageria, atunci execuția sa stilistică va fi complet subordonată conceptului general al designului întregului spațiu. În acest caz, stilul de execuție a fațadelor de bucătărie ale setului cu cască și al insulei (peninsulei), alegerea mobilierului pentru grupul de mese, finisarea tuturor suprafețelor și alegerea elementelor decorative trebuie să corespundă proiectării altor funcționale zone. Este posibil să evidențiați segmentul bucătăriei cu ajutorul culorii sau texturii, dar stilistic designul bucătăriei ar trebui susținut în stilul general al interiorului.

Bucătărie-studio într-o casă privată

Zona de bucătărie într-o cameră combinată

Bucătărie în stil modern Este un amestec de minimalism și hi-tech, care nu sunt străine de decorare și se străduiesc pentru confort maxim. Spre deosebire de «pur» minimalismul, stilul modern, care se străduiește, de asemenea, să obțină funcționalități maxime, nu impune un tabu în utilizarea decorului, dacă prezența sa este justificată funcțional. Lămpi originale, o alegere neobișnuită de tapițerie pentru scaune de luat masa, vase luminoase, accesorii originale de bucătărie – puteți decora camera cu obiecte interioare destul de practice. Dar, în același timp, strategia pentru proiectarea unei bucătării într-un stil modern se bazează întotdeauna pe practicitate, funcționalitate, ergonomie și confortul mediului creat..

Design laconic

Stil modern

Fațade netede cu iluminare din spate

Bucătărie cu acces la curte

Laconicism alb ca zăpada

Una dintre varietățile stilisticii moderne este stilul contemporan. Mai simplu spus, acest stil folosește toate cele mai progresive inovații în domeniul designului interior, dar pe baza premiselor finisate inițial. În epoca modernă, tehnologia și mobilierul de ultimă oră pot fi combinate cu designul clasic al tavanului – folosind mulaje din stuc și un candelabru luxos cu multe elemente decorative. Cărămida poate fi adiacentă unei oglinzi într-un cadru vechi aurit sau a unor aplice de perete sub formă de sfeșnice, scaun de designer sau lampă de podea. Dar cu toate acestea, mobilierul arată modern, practic, confortabil și funcțional..

Bucătărie contemporană

Abordare neobișnuită

Practic și concis

Design non-banal

O altă subspecie a stilului modern este stil eco. Numele vorbește de la sine – accentul principal al stilului este accentul pe respectarea mediului, utilizarea motivelor naturale în toate – alegerea materialelor pentru finisarea și execuția mobilierului, paleta de culori și elementele decorative. Grinzile de lemn de pe tavan (din fericire, tavanele înalte ale bucătăriei dintr-o casă privată sunt capabile să reziste la acest lucru), elemente interioare brute în mod deliberat, cânepă în loc de pahare și scaune, plantele vii ca decor. Evident, într-un astfel de mediu, majoritatea dintre noi se simt confortabil și confortabil..

Bucătărie în stil ecologic

Copac peste tot

Eco-stil

Clasicii sunt întotdeauna la modă. Spectacolul tradițional a fost creat pentru a păstra și onora fundațiile familiei timp de mulți ani. Designerii recomandă utilizarea motivelor neoclasici pentru cei care doresc să-și vadă bucătăria ca luxoasă, confortabilă și funcțională în același timp. O combinație eficientă de motive clasice și tehnologie modernă, metode de organizare a depozitării și amenajării suprafețelor de lucru, duce la crearea unui interior în care toată lumea să fie confortabilă și confortabilă. Dar, în același timp, bucătăria arată elegantă, elegantă și, în ciuda aparatelor electrocasnice sofisticate, este clasic luxoasă..

Stil tradițional

Versiune clasică

Motive tradiționale

Clasic albe ca zăpada

Bucătărie în stil Provencec este o alegere reușită a conceptului de design pentru a crea o cameră confortabilă, confortabilă și în același timp multifuncțională. Provence este cel mai potrivit pentru spațiul de bucătărie al unei case private (nu neapărat o casă la țară). Unele nuanțe ale vieții rurale, împletite armonios cu aparatele electrocasnice moderne, sunt capabile să creeze un interior cu adevărat unic. Provence iubește camerele spațioase și luminoase, dar într-o bucătărie mică puteți organiza un design autentic cu o notă de țară franceză. Abundența suprafețelor ușoare, utilizarea obiectelor interioare antice (sau a celor îmbătrânite artificial), decorarea textilă obligatorie, scufundări și crăpături, mâncăruri antice și obiecte de uz casnic realizate manual – toate aceste motive evidențiază în mod eficient stilul printre alte tendințe ale țării în moduri de decorare a unei camere de bucătărie.

Provence pentru bucătăria unei case private

Interpretare originală a Provencei

Țara albă ca zăpada

Folosiți motive de stil mansardă în incinta unei case private este posibil chiar dacă clădirea dvs. nu a fost niciodată un industrial, un depozit sau un atelier. Este suficient să aveți o bucătărie spațioasă, cu ferestre mari și tavane înalte, pentru a integra conceptul de mansardă (parțial sau complet) atunci când creați un design original de bucătărie. Utilizați comunicații deschise – conducte pentru ventilație, încălzire, conducte de gaz și chiar cabluri electrice. Creați un perete de accent folosind zidăria (reală sau imitativă), făcând să pară că este crud. Puteți folosi blaturi de lucru din oțel inoxidabil, o glugă masivă și puternică, o masă mare și scaune cu prelucrare deliberată brută.

Motive în stil loft

Elemente în stil mansardă

Design original de bucatarie