Decorarea pereților din baie: exemple și sfaturi

Ce opțiune de decorare a pereților din baie preferați? Această întrebare este adesea confruntată de toți cei care doresc să creeze un interior exclusiv în această cameră. Alegerea unei modalități de decorare a suprafețelor pereților poate fi dificilă. Băile sunt camere umede pentru toți membrii familiei. Prin urmare, designul acestor camere trebuie să îndeplinească toate cele mai înalte cerințe de funcționalitate, siguranță și decor. Corpurile sanitare pentru băi sunt de o importanță capitală, dar modul de decor interior este la fel de important. Pereții băii ar trebui să fie eleganți, frumoși și durabili. Atunci când alegeți o placare de perete într-o baie, este important să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele acesteia. O varietate de materiale de finisare vă permite să alegeți acele tipuri care să corespundă capacităților și preferințelor dvs. de stil.

Despărțitor din blocuri de sticlă din baie

Cerințe pentru materiale:

  • rezistenta la umezeala;
  • Siguranța mediului;
  • igienă;
  • rezistență la detergenții acido-bazici;
  • ușurința îngrijirii.

Placă ceramică

Gresie bej pe peretele băii

Cel mai obișnuit material pentru decorarea pereților băii sunt plăcile ceramice. O varietate de texturi, forme, culori vă vor permite să creați orice efect și stil în interiorul băii. Gresia protejează pereții de umezeală și este ușor de spălat și curățat. Există o mulțime de opțiuni pentru utilizarea plăcilor ceramice..

Puteți decora pereții cu dale albe simple și puteți dilua monocromul cu dale într-o culoare contrastantă sub formă de șorț:

Cadă ovală lângă fereastră

sau așezați secțiunile cu plăci care imită cărămida:

Cărămizi pe peretele băii de sub fereastră

Imitarea zidăriei în baie va crea un interior excentric, cu o notă de oarecare brutalitate:

Oglindă pe peretele de cărămidă din baie Două oglinzi albe pe un perete de cărămidă într-o baie Flori albe într-o vază pe fundalul unui zid de cărămidă într-o baie

Gresia porțelanată este un alt tip de plăci ceramice. Este cunoscut pentru rezistența sa ridicată. Cel mai adesea, gresie porțelanată este folosită pentru pardoseală, dar uneori pereții din baie sunt confruntați cu aceasta:

Vitralii poligonale din baie Perete mozaic la duș

Iubitorii de extravaganță vor aprecia modul original de decorare a pereților, care amintește de stilul patchwork. Plăcile sunt complet diferite în ceea ce privește textura, designul și culorile sunt combinate într-un singur perete, ca resturi de țesătură într-un cuvertură de pat:

Peretele băii din plăci colorate

Plăcile volumetrice neobișnuite cu o suprafață mată se potrivesc armonios în interiorul băii:

Gresie albe mate pe peretele băii

Marmura clasică și luxoasă creează întotdeauna efectul unui interior scump și rafinat:

Perete de marmură în baie

O piatră naturală

Pietricelele naturale sunt un material de finisare foarte economic și practic pentru băi. Este destul de simplu să-l montați singur, în magazinele de hardware vând plase de montare, pe care pietrele sunt deja lipite. Există mai multe moduri de a stiva pietre mici. Pereții decorați cu pietricele arată neobișnuit și original, sunt ușor de întreținut, pot fi vopsiți sau lăcuți:

Pietricele negre pe peretele băii Pietricele pe peretele băii acoperite cu vopsea albă

Zidăria de moloz pe pereți arată foarte extraordinar în baie. Acest tip de design va ajuta la crearea unui stil natural, rustic sau etnic:

Zidărie de moloz pe peretele băii

Acoperire din lemn

Mulți sunt speriați de posibilitatea decorării pereților cu lemn, deoarece acest material absoarbe umezeala și se deformează în timp. Cu toate acestea, compozițiile moderne de lacuri și vopsele și antiseptice fac posibilă crearea unui strat de protecție fiabil pentru elementele decorative din lemn. Acest finisaj este potrivit pentru băi în stil ecologic, country și alte stiluri rustice:

Panou din lemn deasupra chiuvetelor din baie Decor de perete din lemn în baie

Baia arată încântătoare, unde lemnul și faianța sunt combinate în decorul pereților:

Lemn și gresie pe peretele băii

Materiale artificiale

Materialul sintetic care amintește de piatra naturală este o alternativă excelentă la materiile prime naturale. Este mai ușor decât omologul său natural, mai ieftin, mai ușor de instalat și oferă același efect de armonie naturală ca și pietrele naturale:

Piatra artificială gri pe peretele băii Laminat într-o baie cu un perete gri

Panourile din plastic sunt unul dintre materialele bugetare, ușor de instalat, rezistente la umiditate și temperaturi extreme. Dezavantajul acestor pereți este fragilitatea plasticului și inflamabilitatea acestuia. Și pentru interiorul băii, puteți alege opțiuni interesante pentru finisarea cu panouri din plastic:

Panouri din plastic în baie

Pereți mozaici

Plăcile mozaice vor crea un interior complet inimitabil în baie. Este realizat din diferite materiale: gresie, sticlă, plastic. Orice suprafață este, de asemenea, finisată cu un strat de mozaic, este așezată la orice temperatură. Există o mulțime de opțiuni de culoare mozaic, puteți utiliza o schemă de culori solide:

Mozaic negru pe peretele băii Mozaic negru pe peretele băii

sau creați diferite modele: geometrice abstracte

Mozaic albastru-verde pe peretele băii

și mai complexe – desene de plante, care amintesc de o pânză pitorească. Acesta este cu siguranță un mod scump de a decora pereții, dar rezultatul este uimitor:

Mozaic floral

Pictarea pereților

Pictura este una dintre cele mai simple opțiuni pentru decorarea pereților, în special pentru structurile de gips-carton. Principala cerință pentru vopsea este rezistența la umiditate, alegeți articole cu marcaje adecvate. Înainte de vopsire, pereții trebuie să fie nivelați cu atenție și șlefuiți, astfel încât vopseaua să se așeze într-un strat uniform. Puteți alege dintr-un finisaj lucios, mat sau combinat:

Perete cu gresie verde în baie Pereți vopsiți cu vanilie în baie Perete de baie vopsit în alb

Culoarea marmorată arată spectaculos:

Vopsirea peretelui din marmură a băii

Soluții neobișnuite

În băi, nu este obișnuit să lipiți tapet pe pereți, deoarece nu este chiar practic. Dar dacă camera are o ventilație bună, atunci tapetul de bambus lavabil este o opțiune minunată pentru decorarea pereților. O astfel de acoperire este prelucrată cu compuși rezistenți la umiditate și este destul de durabilă:

Tapet din bambus în baie Paravan de duș din sticlă în baie

Un perete oglindit este o soluție elegantă și elegantă pentru o baie, mai ales dacă utilizați plăci oglindite de o formă neobișnuită, cu o margine teșită. În acest fel, puteți adăuga volum suplimentar în cameră. Dezavantajul acestor pereți este aburirea aburului:

Oglinda de perete din gresie din baie

Un colț uimitor de animale sălbatice adevărate în baie este phytowall. Pentru a-l crea, se folosesc plante iubitoare de umbră și umiditate: mușchi, ferigi, episoade. Instalarea unui perete viu trebuie să fie neapărat realizată de floriști specialiști; este important să se proiecteze un sistem automat de udare și irigare. Astfel de dificultăți în proiectarea fitowall-urilor vor avea rezultate cu un interior exclusiv și incredibil:

perete de plante în baie

Pereții în relief cu efect 3D sunt o direcție relativ nouă în design, dar au reușit să câștige popularitate, deoarece este realizat din panouri volumetrice, nu necesită prelucrare suplimentară a pereților înainte de decorare și ascunde posibile defecte ale peretelui:

Panouri volumetrice cretate în baie