Decor de perete elegant și atractiv în dormitor

Renovarea unui dormitor este o chestiune responsabilă și foarte personală. O cameră, al cărei scop principal este considerat relaxarea și odihna după zilele de lucru, îndeplinește adesea un set considerabil de funcții. Pentru unii, un dormitor este și birou, dressing sau budoar. Pentru majoritatea proprietarilor, este important ca mediul dormitorului să fie calm și liniștit, favorabil odihnei și somnului. Dar există și astfel de proprietari care au nevoie de o încărcătură de veselie dimineața, obținută din culori strălucitoare sau combinații contrastante, decor fantezist sau opere de artă preferate. Diferite stiluri de viață, temperamente, obiceiuri, gust și preferințe stilistice ne împing să creăm interioare complet individuale.

Dormitor modern

Dormitorul este un spațiu privat, aici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la confort și o atmosferă confortabilă pentru întreaga familie, nu trebuie să țineți cont de preferințele și dorințele membrilor gospodăriei. Acesta nu este un living, unde, pe lângă adunarea întregii familii seara, există și întâlniri cu prietenii, recepții ceremoniale ale rudelor și celor dragi. Niciun invitat nu este invitat în dormitor, deci nu contează ce crede lumea întreagă despre interiorul dormitorului tău. Aici vă puteți aplica toate abilitățile, visele și fanteziile despre designul spațiului personal..

Geometrie volumetrică

În pod

Și orice renovare a camerei începe cu planificarea finală. În această publicație, vom analiza diverse moduri de a decora pereții din dormitoare, realizate în diferite direcții stilistice. Varietatea materialelor și a opțiunilor de decorare a pereților este la fel de impresionantă pe cât îi sperie pe proprietari. Nu este ușor să navigați pe piață pentru tapete, tencuieli decorative, panouri speciale și textile pentru decorarea pereților. Dar este necesar să se coreleze întreaga gamă de opțiuni de finisare nu numai cu preferințele personale, dimensiunea camerei și locația acesteia în raport cu punctele cardinale, ci și cu posibilitățile bugetului familiei. Exemple specifice de decor de perete vă vor ajuta să obțineți o impresie despre anumite nuanțe și texturi, imprimeuri și ornamente, moduri de concentrare a atenției, evidențiind cele mai importante segmente și piese de mobilier, decor.

Decor de perete pentru dormitor

Sperăm că o selecție impresionantă de proiecte de design pentru dormitoare moderne, decorate în diverse culori și direcții stilistice, vă va inspira să vă creați propriile soluții de design pentru decorarea dormitorului dvs. de vis..

Decor original

Idila albă ca zăpada pentru dormitor

Nu este un secret faptul că albul are un efect calmant asupra psihicului uman. Într-o cameră luminoasă, ne este mai ușor să ne odihnim și să ne relaxăm – ritmul frenetic al orașului se retrage, gândurile nu se mai confundă, respirația devine calmă și ritmică, mușchii întregului corp se relaxează. Culoarea albă este capabilă nu numai să ne calmeze psihicul, ci și să inspire un sentiment de securitate, pace, ușurință și libertate..

pereti albi

Dar asta nu înseamnă că o cameră complet albă este cea mai bună opțiune pentru odihnă și somn. Pentru a evita asocierea cu o cameră sterilă sau o sală de operații, este necesar să includeți alte nuanțe, pete de accent sau decor atrăgător. Chiar dacă este un lemn de culoare deschisă pentru pardoseli sau culori pastelate pentru lenjerie de pat sau decorarea ferestrelor, acest lucru va fi suficient pentru a menține dormitorul proaspăt și luminos..

Dormitor luminos

Și dacă intenționați să utilizați nuanțe colorate contrastante pentru mobilier, decor sau textile, atunci completate cu pereți ușori, acestea vor crea un design de dormitor destul de dinamic și original..

Detalii luminoase pe fundal alb

Combinații contrastante

Orice elemente decorative se remarcă perfect pe un fundal deschis. Tonul alb este combinat cu orice nuanțe și nu este nevoie să vă dezvoltați creierul peste soluțiile de culoare. Pentru mulți proprietari, perspective ca acestea pot fi factori decisivi în alegerea unei palete de culori pentru un dormitor..

Decor modest

Pe fundal alb

Opera de artă preferată va primi cea mai bună opțiune posibilă de design pentru spațiul din jurul ei – un perete alb ca zăpada. Astfel, imaginea poate deveni centrul focal al dormitorului, deturnând atenția de la piesa de mobilier centrală – patul..

Decor ușor de perete

Un alt aspect important al avantajului utilizării albului la decorarea suprafețelor verticale este extinderea vizuală a spațiului. Dacă dormitorul dvs. are dimensiuni foarte modeste, dacă forma lui este departe de simetrie sau camera de dormit este situată la mansardă sau mansardă, nuanțele albe vor ajuta la netezirea tuturor aspectelor geometrice «nereguli», caracteristici arhitecturale.

Cameră la mansardă pentru dormitor

Finisaj ușor pentru o cameră mică

Un alt mod de a decora un dormitor, în care culoarea albă a pereților va fi cea mai potrivită opțiune, este stilul minimalist. Dacă sunteți aproape de stil, care se bazează pe concepte precum spațiu, libertate, caracter practic, comoditate, curățenie și prospețime – o paletă albă ca zăpada vă va ajuta..

Minimalism

O cameră albă ca zăpada cu un minim de mobilier și decor nu este o opțiune pentru toată lumea. Dar mulți proprietari se străduiesc să obțină o astfel de atmosferă ascetică după o zi grea de muncă. Calm și prospețime după un oraș zgomotos plin de culori strălucitoare – ceea ce este necesar pentru relaxare și sunet, somn profund.

Alb minimalist

Setarea ascetică

Dacă selectați unul dintre pereții dintr-un dormitor cu suprafețe albe ca zăpada (de obicei la capul patului), acoperindu-l cu un ton de accent, puteți obține un interior interesant al unei camere de dormit. Dormitorul tău nu își va pierde prospețimea și luminozitatea, dar s-au dobândit o varietate de culori, care vor evidenția principala piesă de mobilier din cameră – patul..

Contrast

Pentru mulți proprietari, stilul clasic, întruchipat într-o paletă de culori albe ca zăpada, este considerat înălțimea perfecțiunii ca opțiune pentru decorarea unui dormitor. Indiferent de ce noi tendințe stilistice apar, indiferent câte soluții de design ultramoderne au fost inventate pentru decorarea camerelor private, dar clasicele sunt atemporale și la modă. Este dificil să ne imaginăm toată bogăția turnării stucului pe tavan și pe decorul pereților în orice altă culoare, cu excepția albului.

Clasic albe ca zăpada

Zidărie în dormitor – nu doar pentru stilul mansardă

Cea mai răspândită este tehnica de proiectare a cărămizilor văruite, care se află în capul patului. Astfel, peretele accentului iese în evidență nu atât cu ajutorul culorii (deși această opțiune nu este exclusă), ci cu ajutorul unei texturi neobișnuite. Există ceva brutal în prezența zidăriei în spațiul personal al camerei pentru dormit și relaxare..

Caramida alba

Zid de cărămidă la cap

Cărămizile vopsite în alb vor arăta potrivite într-un dormitor ultramodern. O cameră în care sunt colectate piese de mobilier și decor de diferite direcții stilistice, are nevoie de un fundal deschis al unei camere spațioase.

Interior modern

Ei bine, pentru stilul mansardă din dormitor, toate canoanele și regulile susțin literalmente utilizarea cărămizii la decorarea pereților. Se crede că zidăria originală a spațiilor industriale a fost pur și simplu pictată pentru a economisi tencuiala sau orice altă acoperire de suprafață. În prezent, proiectanții realizează în mod specific imitația cărămizii sau așează pereți cu cărămidă cu adevărat pentru a satura interiorul cu industrie și a menține camera în direcția stilistică.

Stil Loft

Dormitorul dvs. nu trebuie să fie în stil industrial pentru ca zidăria să arate armonios și adecvat. Puteți folosi un perete de cărămidă (nevopsit, dar acoperit cu lacuri speciale de protecție) ca accent. Dacă vă place să vedeți o frumoasă culoare de cărămidă, textura sa neobișnuită, trezindu-vă dimineața, decorați peretele de accent nu în capul patului (așa cum se întâmplă de obicei), ci opus.

Caramida nevopsita

Există un alt mod, similar cu zidăria, de a decora spațiul din spatele tăbliei într-un mod original – de a imita blocurile de beton sau spumă. În acest caz, trebuie să fii pregătit pentru ca interiorul să aibă o nuanță brutală pronunțată. Puteți să-l înmuiați cu lucrări de artă în culori pastelate sau obiecte de decor interesante, folosind oglinzi sau materiale textile strălucitoare..

Stil bloc de beton

Perete cu accent în camera de dormit – multe opțiuni de design

Evidențierea unui perete accent este o tehnică de proiectare care s-a dovedit în încăperi cu diverse utilizări. Desigur, nici dormitorul nu a stat deoparte. De mulți ani, designerii din întreaga lume folosesc această mișcare simplă, dar eficientă, pentru a crea interioare interesante și individuale..

Perete de accent

Tapet floral

Există multe modalități de a crea un perete de accent, de la o combinație simplă de tapet în diferite nuanțe sau imprimeuri, până la tapițarea peretelui cu lemn, plastic, foi de oțel, textile sau piele..

Tapet în relief

Una dintre cele mai simple modalități de a evidenția peretele de la capul patului este de a lipi peste tapet cu model. În acest caz, restul suprafețelor sunt realizate într-o versiune monocromatică. Adesea, tapetul cu dungi este folosit pentru decorarea dormitoarelor. Dacă doriți să extindeți vizual camerele, atunci folosiți o bandă orizontală, dacă aveți nevoie «a creste» tavan – apoi dungile verticale vă vor ajuta în acest sens.

In dungi

Chiar și o ușoară abatere de la paleta generală de culori sau utilizarea tapetului cu un model în aceeași nuanță ca fundalul, așa cum este prezent în întreaga cameră, vă va permite să vă concentrați pe peretele lângă care este amplasat patul..

Paletă ușoară

Cu cadru cu baldachin

În camera de la mansardă

Un perete de accent cu un ornament geometric luminos este o opțiune pentru persoanele active și active. Pe de o parte, dormitorul dvs. este destul de original și prezentabil, cu culori luminoase în decorul său. Pe de altă parte, nimic nu irită ochii atunci când vă pregătiți pentru culcare – la urma urmei, un element luminos al decorului camerei este situat în spatele capului patului..

Perete de accent luminos

Ornament geometric

Decorarea unui perete de accent cu textile este cea mai recentă tendință în cercurile de design. După ce ați așezat un material moale între perete și textile, nu numai că veți crea un element original al interiorului, dar veți putea alege și un pat fără tăblie, deoarece aveți un confortabil la atingere, confortabil și perete moale. Ar fi o mișcare logică să repetăm ​​culorile textilelor în alte elemente ale interiorului – ca tapițerie a unui fotoliu sau a unei atamanka în picioare la pat, huse pentru perne sau suporturi.

Perete moale

Decor moale

Un mod original de decorare a unui perete accent poate fi realizat folosind plăci în relief – ceramică sau omologul său din plastic. Efectul unei astfel de acoperiri, prezent într-o cameră privată, este uimitor. O tehnică de proiectare similară poate fi utilizată atât pentru dormitoarele situate în case de țară, cât și în apartamentele din oraș..

Cameră albă ca zăpada

Pentru iubitorii de materiale ecologice și integrarea elementelor în stil rustic în stilul modern, putem oferi o opțiune cu un perete de accent din lemn. În funcție de culoarea principală a camerei dvs., puteți alege o nuanță de lemn deschis sau întunecat. Pe un astfel de fundal, chiar și elementele de decor simple sau lămpile de perete obișnuite vor arăta speciale..

Perete de lemn

Lemn întunecat

Peretele din capul patului nu este întotdeauna un accent. Dacă îți place foarte mult culoarea sau modelul tapetului, atunci de ce să nu-l lipiți peste perete pe care îl veți vedea imediat după trezire? Poate că acest lucru vă va ajuta să vă treziți cu bună dispoziție și să obțineți un ton pozitiv pentru întreaga zi de lucru..

Tapet cu imprimare

Imprimarea fotografiilor pe tapet nu s-a scufundat în uitare, ci s-a transformat prin tehnologii și capabilități moderne. Dacă mai devreme compatrioții noștri lipeau peste pereții dormitoarelor cu imagini de fundal fotografice care înfățișau o plantație de mesteacăn sau o cascadă, acum alegerea naturii și a modului de imprimare a fotografiilor nu are limite. Puteți așeza orice imagine pe pereții dormitorului – de la o copie a unui tablou de Salvador Dali la portrete mărite ale copiilor dvs..

Imprimare foto

Pentru camere mari, cu tavan înalt, puteți folosi nuanțe foarte întunecate pentru a decora un perete de accent. Lămpile de design sau articolele ușoare de decor vor arăta excelent pe un astfel de fundal..

Tonuri întunecate

Tapet cu un model pentru dormitor – un clasic al genului

Pentru toți cei care nu doresc să se abată de la tradiția lipirii pereților dormitorului cu tapet cu model sau ornament, producătorii de materiale de finisare moderne sunt gata să ofere o gamă considerabilă de opțiuni..

Tapet în relief

Benzi verticale

Tapete textile și în relief, folosind fire aurite sau argintate, decorate cu cristale Swarovski, lucrate manual și pictate de meșteri profesioniști. Cum se spune – «orice mofturi pentru banii tăi». Pentru oricare dintre cele mai exigente gusturi și dimensiuni de portofel din aceste zile, puteți găsi o opțiune care să vi se potrivească în totalitate..

Ornament colorat

Tapet pe pereții dormitorului

Există o regulă nescrisă atunci când se utilizează tapet cu imprimare – perdelele simple și perdelele pentru decorarea deschiderilor ferestrelor sunt cele mai bune pentru ele. Acest lucru este valabil mai ales pentru încăperile în care toți pereții sunt acoperiți cu tapet cu un model mare..

Dormitor pentru două persoane

Imprimare iconică

Tapet colorat

Tapetul alb-negru cu modele florale sau animale va adăuga graficitate interiorului dormitorului. Ca urmare, veți obține un design interesant și extraordinar, dar menținând în același timp abordarea tradițională a decorării unei camere de dormit.

Imprimeu animal

Tapet grafic

Elemente decorative pentru pereții dormitorului

Evident, după terminarea suprafețelor peretelui și instalarea mobilierului, veți dori să decorați spațiul rezultat. Pereții pictați sau lipiți cu tapet simplu cer doar prezența picturilor, oglinzilor, fotografiilor de familie în rame și, uneori, doar rame ca element decorativ.

Decor de perete

Galerie

În decorarea pereților dormitorului, puteți utiliza multe opțiuni – principalul lucru nu este să exagerați cu diversitatea și numărul de articole.

Picturi și oglinzi

Expoziție pe peretele dormitorului

Pe fundalul tapetului necolorat cu o paletă de culori neutre, decorul luminos nu va arăta mai puțin avantajos. Naturile creative cu un temperament activ pot alege combinații mai colorate..

Decor luminos

Designul original al peretelui de accent

Pentru unii proprietari, caracterul practic este întotdeauna în prim plan și chiar și decorul pereților trebuie să îndeplinească funcții specifice. În acest caz, puteți utiliza rafturile deschise pentru a aranja tot felul de lucruri mici, care sunt importante să aveți la îndemână înainte de culcare sau când vă treziți. Dacă decorați rafturile ușoare cu iluminare, puteți crea iluminare difuză pentru seară, liniștitoare și invitând la odihnă și somn..

Rafturi retroiluminate

Decorul pereților nu trebuie să fie vibrant și vibrant. Dacă dormitorul este decorat în culori moi, pastelate și doriți să mențineți o atmosferă de relaxare și liniște, puteți utiliza elemente decorative mari, dar culori calme, fără strălucire și pete întunecate în design.

În culori pastelate