Cum să vă decorați bucătăria corect

Alegerea finisajelor de bucătărie este o decizie importantă și extrem de individuală. Într-adevăr, în designul bucătăriei, puteți utiliza mai multe nuanțe de culoare în același timp, sau să o faceți într-o singură culoare, să o executați într-un stil sau altul. Totul depinde de preferințele gazdei. Da, exact gazda, deoarece cine mai petrece atât de mult timp în bucătărie? La proiectare, principalul lucru care trebuie luat în considerare sunt câteva reguli. În primul rând, bucătăria trebuie să fie funcțională și confortabilă. În al doilea rând, designul și mobilierul se potrivesc cu zona camerei și nu invers. La urma urmei, se întâmplă adesea ca mai întâi să cumpere o garderobă și apoi să se gândească cum să o strângă. Nu puteți face acest lucru, este mai bine să planificați toate detaliile în avans..

Mergi mai departe. Dar culoarea camerei? Desigur, totul se potrivește cu designul general și materialul de finisare. Iată câteva exemple de culori pentru finisarea bucătăriei dumneavoastră:

Pentru a adăuga luminozitate bucătăriei dvs., o puteți completa întotdeauna cu elemente luminoase sub formă de perdele, vaze, vase luminoase sau decoretto. O imagine poate fi un decor bun, va umple perfect partea goală a peretelui și va aduce ceva extravaganță în cameră.

Prima întrebare pe care trebuie să o decideți singură este cea financiară. Suma de bani pe care o puteți aloca pentru achiziționarea de materiale de înaltă calitate și va depinde de durata de viață a acestora, de modul în care vor arăta în interior și multe altele. Acordați o atenție deosebită caracterului practic al materialelor achiziționate, durabilității acestora și selectați, de asemenea, textura și culoarea materialelor, bazându-vă pe designul bucătăriei.

Alegerea materialelor de finisare: ce să așezi pe podea?

1 2 3 4 5

Astăzi, cel mai popular și mai comun pardoseală pentru bucătării este plăcile ceramice. Principalul său avantaj este durabilitatea și rezistența. Praf, abur, acizi alcalini, temperaturi ridicate sau scăzute – nimic pentru asta. Dezavantajul plăcilor ceramice constă tocmai în rezistența lor, deoarece atunci când o cană, un bol și alte lucruri cad pe podea, există mari șanse ca acestea să se rupă pur și simplu. De asemenea, este foarte frig, deci este indicat să conectați o podea caldă. Apropo, abaterea puțin de la subiect, vă vom spune câteva momente interesante ale podelei calde. În primul rând, înlocuiește încălzirea din cameră și, în același timp, este mai economic din punct de vedere al costurilor. În al doilea rând, astăzi există un număr imens de tipuri de încălzire prin pardoseală, astfel încât să poată fi adaptate la orice cameră. Și în al treilea rând, mersul pe un astfel de etaj este o plăcere. Vă sfătuim să citiți mai multe despre tipurile de încălzire prin pardoseală aici..

Al doilea parchet cel mai popular din listă este linoleum. În zilele noastre, este din ce în ce mai ales pentru bucătărie. Este logic să luați numai linoleum de înaltă calitate, deoarece nu suntem asigurați împotriva vărsării de ceai fierbinte sau a oricăror alte probleme. În acest caz, pardoseala nu trebuie deteriorată..

Pentru a fi sincer, astăzi există atât de multe tipuri diferite de materiale pe piață încât este dificil să alegeți unul. Cele mai multe dintre ele pot fi potrivite pentru bucătărie, dar aici este important să respectați câteva reguli:

  • trebuie să alegeți un material durabil, rezistent la uzură;
  • nu trebuie să se teamă de umezeală;
  • este necesară rezistență la temperaturi scăzute și ridicate.

Dar pereții?

1 3 4 5 6 7

Astăzi puteți găsi adesea panouri MDF în bucătărie. Acest lucru nu este ciudat, deoarece au multe avantaje față de alte metode de finisare. În același timp, pereții nu au nevoie de pregătire preliminară: nu trebuie să fie chit, amorsat, curățat etc. Plăcile ceramice sunt folosite și pentru decorarea pereților din bucătărie. Motivul este clar: ușor de curățat, rezistent la medii agresive și va servi mulți ani. Trebuie remarcat și tencuiala decorativă. Materialul își câștigă în continuare popularitatea, dar cred că majoritatea dintre noi am auzit deja despre atractivitatea, durabilitatea, caracterul practic, respectarea mediului și alte avantaje. Vă sfătuim să citiți mai detaliat aici..

Alegerea unui tavan

1 2 3 4 5 6

Tavanele din bucătărie sunt realizate din plăci din fibră de gips sau vinil suspendate, cu șipci. Tavanele de vinil sunt o relativă inovație, dar au reușit deja să se îndrăgostească de mulți. Sunt foarte durabile, nu pierd culoarea sub influența aburului și a căldurii și nu absorb mirosurile străine. Ce trebuie luat în considerare atunci când decorați un tavan? Ei bine, în primul rând, este iluminat. Iluminarea corectă în bucătărie este foarte importantă, așa că are sens să ne gândim la decor. La urma urmei, s-a dovedit mult timp că iluminarea camerei afectează starea de spirit. Când vine vorba de bucătărie, calitatea luminii va afecta chiar și calitatea apetitului unei persoane. Lămpile multiple de tavan instalate pot fi o opțiune excelentă pentru bucătărie. În prezent utilizate în mod activ sunt sursele de lumină punctiformă care se rotesc liber..

Ei bine, asta e probabil tot. În cele din urmă, aș dori să vă sfătuiesc să respectați mai multe reguli atunci când decorați o bucătărie: funcționalitate, rezistență materială la medii agresive și durabilitatea acesteia și preferințe personale. Cel mai important, ar trebui să vă placă bucătăria. Ai încredere în gustul tău și urmărește-ți preferințele și cu siguranță vei reuși. Apropo, puteți citi aici despre reparația bucătăriei și toate problemele acesteia..