Cum să echipezi o cămară de bucătărie într-un mod practic și rațional

Orice gazdă va confirma că nu există niciodată o mulțime de sisteme de stocare, în special această teză se aplică facilităților de bucătărie. Este bine dacă există posibilitatea să amplasați o cămară mică lângă bucătărie, unde va fi posibil să plasați multe articole necesare proceselor de lucru ale bucătăriei. Ce să facă pentru cei care, în cadrul unui apartament de oraș sau o casă privată, nu au posibilitatea de a aloca prețioși metri pătrați pentru sisteme de depozitare suplimentare? În această publicație, am dori să arătăm exemple despre cum puteți organiza o cămară direct în bucătărie și în exterior. Sperăm că imaginile practice și raționale ale sistemelor de depozitare vă vor ajuta să creați o depozitare ordonată a produselor alimentare care nu trebuie plasate în frigider, condimente, băuturi, uleiuri și diverse ustensile de bucătărie..

Dulap-cămară

Rafturi albe ca zăpada

Cămară în bucătărie ca parte a ansamblului de mobilier

În proiectele de design străin de bucătării de diferite dimensiuni, puteți găsi adesea un dulap mare de bucătărie, în interiorul căruia este amplasată o întreagă lume de depozitare a condimentelor, uleiurilor și a altor condimente. Astfel de sisteme de stocare devin populare printre compatrioții noștri. Acesta este un mod foarte convenabil de a organiza accesul la elementele care sunt adesea necesare în procesul de gătit și posibilitatea de a face fără spațiu suplimentar pentru o cămară separată..

Dulap usor

Puteți face interiorul dulapului-cămară în aceeași culoare cu fațadele unității dvs. de bucătărie sau puteți adăuga contrast cu camera luminoasă a bucătăriei și puteți decora rafturile și sertarele interioare în culori mai închise..

Alb la exterior, întunecat la interior

Rafturi și sertare

Dulapul dvs. poate fi realizat în orice modificare. Iată o versiune interesantă a designului – o formă semicirculară. O mulțime de condimente și sticle cu tot felul de uleiuri și sosuri sunt așezate în adâncurile unui astfel de dulap. O modalitate distractivă de a preveni coliziunea sticlelor de sticlă este prin intermediul sistemelor de fixare subțiri din lemn care creează mini-fante pentru fiecare articol de pe rafturi.

Dulap în semicerc

Chiar și o nișă de colț mică poate fi o opțiune excelentă pentru instalarea unui dulap de depozitare. Da, există mult mai puțin spațiu în el decât într-un dulap profund, cu care seturile de bucătărie sunt adesea furnizate, dar este important să folosim orice ocazie pe care spațiul disponibil ne-o oferă pentru a organiza sistemele de depozitare.

Nișă de colț

În interiorul dulapului de cămară, există multe opțiuni pentru organizarea procesului de depozitare și distribuire a produselor în spațiul disponibil. Pentru unele gospodine, este suficient să aveți mai multe rafturi pe care să fie așezate recipiente cu obiecte mici și vase de dimensiuni mari sau tacâmuri de moloz. Alții au nevoie de un sistem mai simplificat – rafturi mici pe uși, în care este foarte convenabil să depozitați borcane mici de condimente și sosuri.

În zona de bucătărie

Rafturi pe uși

Este posibil să adăugați rafturi la ușile dulapului în timpul funcționării ulterioare a sistemelor de depozitare. Chiar dacă inițial prezența lor nu a fost planificată, iar ulterior s-a dovedit că există o mulțime de spațiu liber în dulap, puteți folosi rafturi subțiri din metal, care sunt ușor de găsit în orice hardware sau magazin de hardware..

Rafturi metalice

Este cel mai convenabil să plasați condimentele și condimentele pe care le utilizați cel mai des în partea superioară a dulapului cămară. Și echipați partea inferioară a sistemului de depozitare cu sertare în care sunt depozitate vasele sau aparatele de bucătărie care sunt rareori folosite. Pentru a accelera căutarea articolului dorit, puteți organiza inscripțiile pe cutii și containere. Puteți face acest lucru fie dvs., fie comandați această funcție în etapa de fabricație a mobilierului..

Cutii cu inscripții

Sistem ordonat

Tăvile extrase, cum ar fi cele utilizate pentru transportul pâinii, de exemplu, sunt foarte convenabile în organizarea procesului de depozitare în partea inferioară a cămării. Sunt spațioase, dar nu necesită costuri speciale în timpul fabricării..

Tăvi scoase

În jurul lemnului

Tăvile extrase situate în partea inferioară a dulapului-dulap pot fi realizate fie din materialul principal de mobilier – lemn, fie din metal, de exemplu, din oțel inoxidabil. În acest caz, dispunerea interiorului dulapului va arăta mai armonios dacă este posibil să se utilizeze oțel inoxidabil ca limitatoare ale rafturilor deschise, de exemplu.

Tăvi metalice

În rafturi de mică adâncime care pot fi scoase și pliate ca la carte. Este convenabil să depozitați nu numai borcane de condimente și recipiente cu cereale, ci și pachete de cereale pentru micul dejun.

Suporturi pentru cărți

O altă modalitate interesantă de a organiza depozitarea într-un dulap suficient de adânc este rotirea rafturilor metalice montate pe un singur trepied vertical. Drept urmare, vă va fi foarte ușor să obțineți alimente sau condimente situate în adâncurile spațiului dulapului și să inspectați conținutul micilor rafturi-tăvi..

Rafturi pentru trepied

Dacă dulapul dvs. are acces la o priză electrică, atunci puteți echipa un loc pentru prepararea micului dejun într-un sistem de depozitare închis – așezați o mașină de cafea sau o cafetieră și un prăjitor de pâine pe un raft separat.

Dulap în ansamblul de bucătărie

Dacă intenționați să organizați o zonă de mic dejun în dulapul dvs., atunci electricitatea va fi cu siguranță furnizată acestei piese de mobilier încăpătoare. În acest caz, nu vă va fi dificil să aveți grijă de iluminarea spațiului interior al dulapului și în special a rafturilor cu aparate de uz casnic..

Iluminarea raftului

Cineva stochează condimente și diverse tipuri de uleiuri pe rafturi deschise sau în dulapuri lângă sobă și obiecte complet diferite sunt destinate a fi plasate în dulapul-cămară. Vedeți cum puteți organiza stocarea unor astfel de aparate de uz casnic de dimensiuni mari, precum un aspirator. Într-un dulap închis de ochii curioși, poți «ascunde» încălzitor de apă sau încălzitor de apă pe gaz, totul depinde de nevoile și dorințele dvs. în modalitățile de organizare a proceselor de lucru în bucătărie.

Electrocasnice din dulap

Dacă spațiul bucătăriei îți permite, poți organiza nu doar un dulap-cămară spațios, ci o piesă de mobilier în care poți intra pentru a lua obiectul dorit. Este foarte convenabil să instalați un senzor de mișcare sau să deschideți ușa în astfel de mini-dulapuri, astfel încât lumina să se aprindă imediat și să puteți vedea tot conținutul sistemului de depozitare spațios.

Intrarea în dulap

O altă modalitate de a organiza sistemele de depozitare în cadrul unui set de bucătărie sunt rafturile extragibile cu rafturi de limitare metalice. Această opțiune de depozitare fără refrigerare este perfectă pentru proprietarii de case care doresc să se întoarcă de la soluțiile tradiționale și să încerce ceva nou în industria mobilierului de bucătărie..

Rafturi scoase

Cameră separată pentru organizarea cămării

Dacă lângă bucătăria dvs. există posibilitatea de a organiza o cameră separată pentru depozitarea tuturor ustensilelor și produselor de bucătărie, atunci această oportunitate nu trebuie ratată. Chiar și un mic colț de spațiu poate găzdui un întreg complex de sisteme de depozitare, ceea ce va ușura o mulțime de încăpere din bucătărie, unde există întotdeauna o lipsă de rafturi și dulapuri..

Rafturi din lemn

Rafturi în cămară

Pentru o locație separată a cămarii, este potrivită o cameră sau o parte a acesteia de orice formă absolută – geometrie complexă, o conică puternică a tavanelor, nimic nu vă va împiedica să construiți un raft care să repete exact formele cămării dvs. Este evident că utilizarea fiecărui metru pătrat disponibil de spațiu de locuit nu este doar rațională, ci și plăcută pentru proprietar..

Sisteme de stocare

O cămară separată este de obicei amenajată într-un mod foarte asemănător de către proprietarii de case din întreaga lume – rafturile deschise din tavan în sine se îmbină cu sertare sau dulapuri joase articulate în partea de jos a sistemelor de depozitare. Dacă plafoanele cămării dvs. sunt suficient de înalte și toate gospodăriile au înălțime medie, atunci este mai bine să vă faceți griji în avans cu privire la posibilitatea accesului la articolele situate pe rafturile superioare. O scară extensibilă care poate fi atașată în partea superioară a balustradei, ceea ce face posibilă deplasarea în jurul perimetrului cămării – o modalitate excelentă de a accesa vase sau recipiente sub chiar tavanul.

Scară

Toate din lemn

Trepied scară

Camara incapatoare

Rafturile deschise din lemn în partea de sus și dulapurile închise, precum cele din bucătăria dvs., sunt o opțiune completă pentru amenajarea unei cămări. Este foarte convenabil să utilizați ușile dulapurilor cu inserții de sticlă, astfel încât să puteți vedea tot conținutul sistemelor de depozitare a nivelului inferior.

Sisteme combinate

Stil rustic

Alb pentru execuția rafturilor în cămară – cea mai bună opțiune pentru un spațiu mic. Rafturile ușoare și decorarea extind vizual spațiul de o dimensiune modestă și facilitează, din punct de vedere psihologic, transferul fiind într-un spațiu restrâns mic.

Rafturi albe ca zăpada

In alb

Design ușor

Cămară albă

Pentru o cămară destul de spațioasă, puteți folosi lemnul nevopsit ca material pentru fabricarea sistemelor de depozitare. Și sistemele în sine nu pot fi sub formă de rafturi cu rafturi deschise, ci în modificarea dulapurilor cu uși articulate, dacă există suficient spațiu liber pentru a le deschide. Într-o astfel de cămară, puteți nu numai să stocați ustensilele de bucătărie și alimentele necesare, ci și să efectuați o parte din procesele de lucru folosind blaturi din piatră.

Dulapuri închise

Dacă există o fereastră în cămară, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iluminarea insuficientă și pericolul unui spațiu închis. Aceasta înseamnă că puteți utiliza combinații mai contrastante pentru aranjarea sistemelor de stocare. De exemplu, rafturile întunecate cu rafturile deschise vor arăta foarte impresionant pe un fundal deschis de decorare a pereților..

Interior contrastant

Dacă cămara dvs. nu are fereastră, atunci problema iluminării spațiului este destul de acută. Organizarea iluminării încorporate a rafturilor deschise nu va deveni doar o opțiune fiabilă și practică pentru crearea unui nivel suficient de iluminare, dar va oferi, de asemenea, camerei cămarii originalitate și atractivitate.

Camara retroiluminata

În spațiul cămarii sau în apropierea acestuia, puteți instala un frigider pentru băuturi de vin. Pentru iubitorii de vin și colecționari, va fi mai convenabil să integreze un aparat de uz casnic într-un dulap. Astfel, nu numai că puteți salva spațiul util al cămarii, dar puteți aduce și estetica în amenajarea sa..

Racitor pentru vin

Chiar și într-un spațiu atât de mic ca o cameră de depozitare, puteți găsi o modalitate de auto-exprimare în ceea ce privește amenajarea unei camere în conformitate cu un anumit stil. De exemplu, folosind rafturile deschise austere din oțel inoxidabil, vă apropiați de un stil tehnologic de înaltă tehnologie. Instalând rafturi din lemn nevopsit și folosind coșuri de răchită ca containere sau tăvi scoase, aduceți o estetică a cămării mai aproape de stilul rustic..

Coșuri în loc de tăvi

Dacă bucătăria dvs. este situată lângă scările care duc la etajul al doilea, atunci neutilizarea spațiului liber sub această scară va fi o supraveghere de neiertat. Este uimitor cât de spațioasă poate fi o nișă care pur și simplu nu a fost folosită până acum. Rafturile deschise regulat, pe care le puteți instala singuri, vă vor organiza o zonă spațioasă de depozitare sub scări.

Cămară sub scări

Mini-dulap în cămară

Pentru a organiza un mic loc de muncă în cămară, aveți nevoie de puțin – pur și simplu faceți unul dintre rafturi mai lat decât de obicei, astfel încât să poată servi ca un birou mic și să atașați un scaun sau mini-scaun (în funcție de zona de cămară). Aici puteți nota rețete, completați facturile, păstrați documentația necesară sau pur și simplu rămâneți singur cu dvs. în timp ce bulionul este gătit în bucătărie, de exemplu. Principalul lucru este să aveți grijă de un nivel suficient de iluminare în mini-biroul dvs..

Dulap în dulap

Dacă cămara dvs. are fereastră, atunci amplasarea unui birou mic pentru un mini-birou acasă ar fi un loc ideal. În timpul zilei, va fi posibil să scrieți sau să citiți fără să aprindeți lumina, iar în întuneric – utilizați o lampă de masă.

Mini birou în cămară