Cum să creezi un interior frumos de bucătărie?

Desigur, cu toții înțelegem că conceptul de frumusețe este destul de relativ și toată lumea are gusturi complet diferite, în plus, în orice zonă, indiferent dacă este vorba de aspect sau de amenajare interioară. De exemplu, pentru cineva, versiunea unei bucătării frumoase este văzută într-un design clasic cu fațade de mobilier din lemn destul de masive, cu vitralii și lămpi de cristal. Și pentru unii, o pompă atât de amețitoare și un luciu metalic mult mai plăcut de stil modern, în care toate liniile sunt clare și stricte, nu sunt deloc necesare. Deci, după cum știți, nu există gust sau culoare a unui tovarăș. Și totuși, există câteva reguli generale, cu respectarea cărora puteți crea nu numai un interior de bucătărie frumos, ci și confortabil. Să ne oprim asupra acestui lucru mai detaliat..

Interior de bucătărie foarte frumos în stil modern Interiorul unei frumoase bucătării moderne Frumoasa bucatarie mica moderna Interior frumos de bucătărie modernă - nimic mai mult

Ce ar trebui luat în considerare pentru ca bucătăria să fie frumoasă și confortabilă

Realitatea este că ne petrecem cea mai mare parte a timpului în bucătărie și nu numai pentru a mânca și pregăti mâncarea, ci și pentru întâlniri cu familia sau prietenii, transformându-l astfel într-o sală de mese sau chiar într-o cameră de zi..

Bucătăria se transformă uneori într-o sală de mese și chiar într-o cameră de zi

Prin urmare, sarcina noastră este să o facem cât mai convenabilă pentru noi înșine și cât mai frumoasă și atractivă pentru primirea oaspeților. Acest lucru necesită o abordare competentă în planificarea spațiului și alegerea unui stil, dacă doriți să creați un atelier de creație, dar în același timp, un mediu confortabil pentru casă. Și totuși, este foarte important să ne amintim despre funcționalitatea bucătăriei, și anume pregătirea mâncării..

Bucătărie mică pentru gătit \ și mâncare Bucătărie mare multifuncțională chiar și cu bibliotecă

În consecință, echipamentele și aparatele electrocasnice necesare ar trebui gândite în prealabil, chiar înainte de începerea reparației, deoarece au nevoie de un loc permanent. La planificare, este imperativ să se ia în considerare rezultatele pentru apă și canalizare. Dacă acesta este un apartament, atunci acestea sunt deja disponibile și, prin urmare, alegerea opțiunilor pentru posibila amenajare a mobilierului este foarte limitată. Cu toate acestea, în această privință, există o regulă foarte bună a triunghiului, care prevede amplasarea sobei, chiuvetei și frigiderului la capetele unui triunghi echilateral, în plus, cu o latură de cel mult doi metri și jumătate.

De asemenea, ar trebui să fii atent la zona și forma bucătăriei tale. Dacă aveți nișe, vitrine sau camere de depozitare, le puteți bate foarte avantajos. În plus, este necesar să se țină seama de nivelul de iluminare al camerei, pe care parte sunt ferestrele bucătăriei. Numărul de persoane care trăiesc este, de asemenea, luat în considerare pentru a determina intensitatea și frecvența gătitului și numărul de persoane care se adună în același timp la masă. Dacă toate aceste momente sunt bine gândite și planificate, acest lucru vă va scuti de greșeli, de exemplu, cu alegerea mobilierului sau a aparatelor sau cu amenajarea lor..

Decizia asupra stilului bucătăriei

Și pe această problemă, câți oameni, atâtea opinii. Este bine dacă preferințele tale coincid cu restul familiei – poți crea fără probleme un interior de bucătărie frumos. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să apară dezacorduri în ideile despre frumusețe. Deși, acest lucru nu este nici fatal, tk. este încă posibil să găsim un compromis. De exemplu, folosind eclecticismul în interior – un amestec de stiluri, care este foarte popular astăzi. Principalul lucru care nu trebuie uitat este că fiecare piesă de mobilier, chiar dacă este un accesoriu nesemnificativ, trebuie combinată cu un alt obiect. Nimic nu trebuie să fie aleatoriu și unic. Și literalmente toate obiectele care trebuie conectate între ele cu o singură culoare, formă și stil nu sunt deloc necesare..

Orice piesă de mobilier trebuie susținută de o altă piesă

De exemplu, ați ales stilul clasic al bucătăriei, dar, în același timp, ați decis să puneți acolo o canapea luminoasă în stil modern. În acest caz, este necesar să susțineți această canapea cu altceva, de exemplu, perdele, un candelabru sau o pictură care va fi în același stil și culoare. Pentru că bucătăria armonioasă este considerată cea mai frumoasă. Desigur, acest lucru este mult mai ușor de realizat dacă întreaga bucătărie este realizată în același stil. De exemplu, dacă vorbim despre clasici, atunci este cel mai potrivit pentru o cameră spațioasă, unde există tavane înalte și deschiderile ferestrelor sunt alungite. De obicei, forma și cadrul ferestrelor sunt susținute de inserții de sticlă pe fronturile dulapurilor de perete. În acest caz, tehnica este cea mai potrivită încorporată, care va fi închisă de fațadele mobilierului. În caz contrar, toate echipamentele trebuie să aibă aceeași culoare, fără luciu metalic..

Interior frumos clasic de bucătărie cu lămpi de cristal

Bucătărie frumoasă în stil clasic, cu mobilier din lemn

Dacă camera este mică, dar în același timp destul de ușoară, atunci stilul Art Nouveau se va potrivi perfect. Acest stil a fost creat pentru persoanele care nu acceptă niciun fior. O bucătărie atât de mică, dar frumoasă, este perfectă pentru aparatele electrocasnice moderne, pe care nu este nevoie să le ascundă în spatele fațadelor, precum și pentru lămpi și accesorii originale neobișnuite..

Stilul rustic sau rustic este potrivit pentru cei care preferă materiale naturale ieftine. Tigaile agățate de cârlige și vase situate chiar pe rafturile deschise vor fi destul de potrivite aici, desigur, totul ar trebui să fie curat și strălucitor. Un interior similar este decorat cu textile, de exemplu, cu ajutorul pernelor din colțul bucătăriei, perdele scurte simple și un covor dungat de casă.

Interior de bucătărie rustic vesel, cu o mulțime de tot felul de obiecte luminoase

Dacă sunteți fani ai stilului high-tech, atunci într-un astfel de interior sunt potrivite chiar și țevile și cablurile, care nu numai că nu pot fi ascunse, ci și le-au făcut un decor. În acest interior, literalmente totul ar trebui să strălucească: suprafețe cromate ale aparatelor de uz casnic, fațade lucioase, blaturi de sticlă și vase. Aici, atât pandantivele din cristal, cât și faldurile luxuriante sunt complet excluse. Nici aici nu ar trebui să existe niciun copac. Fronturile de mobilier sunt de obicei realizate din MDF, acoperite cu smalț lucios sau plastic obișnuit.

Bucătărie frumoasă de înaltă tehnologie Într-o bucătărie de înaltă tehnologie, totul ar trebui să strălucească.

Bucătăria trebuie să fie confortabilă și confortabilă

Indiferent de stilul ales, bucătăria ta, în primul rând, ar trebui să fie cât mai confortabilă și confortabilă, pentru că, în primul rând, va trebui să fii în ea, și nu oaspeții tăi, care vor apărea doar periodic. Prin urmare, nu trebuie să asculți pe nimeni în afară de tine, așa cum nu ar trebui să urmezi orbește moda. Amintiți-vă și încercați să urmați câteva reguli simple:

  • nu trebuie să vă străduiți unul câte unul pentru a recrea imaginea pe care ați văzut-o într-o revistă sau pe Internet, amintiți-vă că renovarea și amenajarea frumoasă a unei camere nu este totul, pentru a crea confortabilitate, trebuie să participați individual și să vă puneți sufletul în el, atunci interiorul va fi bine – într-adevăr confortabil;

Interiorul, în care este investit sufletul, este întotdeauna foarte confortabil și confortabil Chiar și cărțile din acest interior arată sufletesc O bucătărie decorată cu suflet arată întotdeauna caldă și confortabilă Orice accesoriu poate fi folosit pentru a crea confort

  • respectați măsura în raport cu decorul, amintiți-vă că prea multe plăci sau figurine decorative necesită o îngrijire atentă pentru a le menține curate, altfel despre ce fel de confort putem vorbi;
  • nu aglomerați spațiul, mai ales în zona de luat masa, care ar trebui să arate mai ușor decât cel de lucru;
  • este mai bine să utilizați iluminarea zonată, prin încorporarea lămpilor mici sau prin utilizarea candelabrelor de aceeași formă, dar de dimensiuni diferite

Lămpile mici încorporate sunt o opțiune excelentă de iluminare pentru bucătărie Iluminat frumos pe zone în interiorul unei bucătării spațioase Cel mai bine este să folosiți iluminarea zonată în bucătărie

Nu în ultimul rând, nu vă fie teamă să vă aduceți la viață ideile și fanteziile. Amintiți-vă că crearea unui interior frumos de bucătărie este comparabilă cu aplicarea consecventă a imaginii dorite pe o coală de hârtie goală..