Chiuveta de colț în bucătărie – soluția perfectă

Deoarece cea mai mare parte a muncii efectuate în bucătărie este legată de chiuvetă, este foarte important să nu faceți o alegere greșită atunci când alegeți o chiuvetă. În caz contrar, toată plăcerea din procesul de gătit va fi complet estompată. Conform statisticilor, majorității gospodinelor le-a plăcut cel mai mult chiuveta de colț. Singura întrebare este pe care să o alegeți?

Interior frumos de bucătărie cu chiuvetă de colț Lavoar colțar dreptunghiular tradițional Chiuveta de colț este relevantă în special pentru bucătăriile mici Interior elegant de bucătărie cu chiuvetă de colț

Ce ar trebui să fie o chiuvetă perfectă

Primul lucru la care ar trebui să fii atent este capacitatea chiuvetei, deoarece trebuie să speli nu numai farfurii și pahare, ci și oale mari, tigăi, boluri etc. Prin urmare, chiuveta ar trebui să reziste cu ușurință la orice impact în momentul utilizării sale. Bineînțeles, îngrijirea acestuia ar trebui să fie ușoară, astfel încât chiuveta să aibă întotdeauna un aspect atractiv..

Aspectul chiuvetei trebuie să fie întotdeauna atractiv Chiar și o chiuvetă albă ar trebui să fie perfect curată. Chiuveta trebuie să fie în armonie cu designul general al bucătăriei dumneavoastră.

Iar alegerea directă a chiuvetei devine relevantă numai după achiziționarea tuturor mobilierului de bucătărie. Mai mult, există o mare varietate de culori și dimensiuni. Dar sarcina noastră este să găsim exact opțiunea dintre acest soi care se potrivește interiorului bucătăriei dvs. De exemplu, dacă camera este mică, pur și simplu nu se potrivește cu o chiuvetă cu mai multe compartimente. Dar chiuveta de tip colț este perfectă în acest caz. Și acest castron este format din două colțuri dreptunghiulare, care sunt situate atât pe ambele părți ale colțului, cât și pe un rând. Astfel, colțul este folosit în avantaj maxim, iar chiuveta nu ocupă mult spațiu..

Într-o bucătărie mică, o chiuvetă de colț economisește semnificativ spațiu.

Există, de asemenea, o gravitație eronată către un bol adânc, presupus astfel încât spray-ul să nu zboare la suprafața blatului. La urma urmei, va trebui să vă aplecați tot timpul într-un castron adânc, iar acest lucru creează deja un disconfort considerabil. Apropo, un castron prea mic nu este nici cea mai bună opțiune – mâncărurile înalte nu se vor potrivi în el. Dacă, desigur, aveți o mașină de spălat vase, atunci vă puteți limita la un castron mic. Astfel, adâncimea optimă pe care ar trebui să o aibă chiuveta este de aproximativ 200 mm, așa cum spun experții..

Materialul din care sunt fabricate chiuvetele

Fără îndoială, oțelul inoxidabil este cel mai comun și popular material pentru chiuvetă care poate fi văzut în majoritatea interioarelor bucătăriei. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece este ușor de curățat și, în plus, are un preț accesibil..

Chiuveta din oțel inoxidabil este cea mai populară Chiuvetă tradițională dreptunghiulară din oțel inoxidabil - convenabilă și accesibilă

De exemplu, o chiuvetă ceramică are un aspect mai atractiv decât oțelul inoxidabil, cu toate acestea, nu este solicitată din cauza costului ridicat..

Interior de bucatarie de lux cu chiuveta de colt din ceramica

Chiuvetele din porțelan își păstrează perfect aspectul original mult timp.

Chiuvetă mare din porțelan dreptunghiular - practic și convenabil

Mai recent, a fost lansat un nou tip de chiuvete realizate din materiale compozite, cum ar fi corianul și silacrilul, care au o rezistență specială la uzură, rezistență și respectarea mediului. Înainte de a cumpăra o chiuvetă, ar trebui să luați în considerare designul bucătăriei dvs., astfel încât să se amestece armonios cu interiorul. De exemplu, dacă bucătăria este destul de simplă, o chiuvetă din metal sau ceramică ar funcționa cel mai bine. Într-o bucătărie modernă, o chiuvetă din oțel inoxidabil sau cel mai nou din materiale compozite va fi mai potrivită..

Într-o bucătărie modernă, o chiuvetă din oțel inoxidabil ar fi mai potrivită.

Ce tipuri de scoici există? În general, există trei dintre ele:

Cum să alegeți forma și dimensiunea corectă a chiuvetei

În mod tradițional, se crede că cea mai convenabilă și confortabilă formă a chiuvetei este dreptunghiulară. De acord, nu poți să te certi cu asta.

Lavoar dreptunghiular tradițional = foarte confortabil O chiuvetă dreptunghiulară este considerată cea mai convenabilă și confortabilă

Cu toate acestea, dacă bucătăria este mică, o astfel de chiuvetă pur și simplu nu poate fi așezată pe ea. Pentru acest caz, cea mai bună opțiune ar fi o chiuvetă rotundă..

Pentru bucătăriile mici, cea mai bună opțiune este o chiuvetă rotundă.

Deși, forma cochiliei poate fi ovală, triunghiulară sau pătrată. Pentru a fi mai precis în alegerea unei forme, trebuie să estimați câte feluri de mâncare vor trece prin ea în fiecare zi. Apropo, pentru bucătăriile mici, bolurile compuse cu mai multe compartimente cu forme diferite sunt perfecte. Din nou, le puteți aranja în diferite moduri: fie de-a lungul mesei, fie într-un rând. În unele cazuri, este mai indicat să aveți nu unul, ci două chiuvete, în ciuda faptului că vor ocupa puțin mai mult spațiu. Dar va fi foarte convenabil – într-una să spălați legume și fructe, de exemplu, iar în cealaltă – vase.

Chiuvetă din componente - comoditate și nimic altceva

Accesorii de spălat

În prezent sunt disponibile diverse accesorii pentru diferite tipuri de chiuvete. Aceasta include șlefuitoarele și tăieturile și coșurile de fructe și legume. Și toate aceste facilități fac procesul de spălare a vaselor și gătit destul de ușor. De foarte multe ori, chiuvetele sunt completate cu lucruri necesare, cum ar fi răzătoarele, tocătoarele, cuțitele etc., ceea ce creează, de asemenea, o anumită comoditate și economisește timp gazdei.

Ce este, de asemenea, foarte important – aveți grijă de iluminatul de deasupra chiuvetei. La urma urmei, stând lângă chiuvetă, cu spatele vei bloca lumina.

Avantajele setului de colț cu chiuvetă de colț

Există avantaje semnificative ale seturilor de colțuri cu chiuvete de colț:

Singurul lucru care nu trebuie uitat este că este imperativ să lăsați spațiu pentru a oferi acces la chiuvetă. Cu alte cuvinte, este necesar să se ia în considerare cu atenție îmbinarea întregului colț, luând în considerare acest parametru..