Cele mai bune 100 de idei de tapet pentru sufragerie

Proprietarii care doresc să împrospăteze un living sau să renoveze de la zero se confruntă cu sarcina descurajantă de a alege tapetul potrivit pentru camera lor comună. Complexitatea dilemei constă în faptul că este necesar să se ia în considerare un număr considerabil de factori care, în cele din urmă, influențează imaginea finală a camerei de zi. Alegând tapetul, ținem cont de câteva întrebări de bază – cum vor fi combinate cu mobilier, textile și decor, cum vor arăta în lumina zilei și cu iluminare artificială, vor tuturor gospodăriilor să le placă culorile și texturile?.

Tapet pentru sufragerie

În prezent, un număr inimaginabil de imagini de fundal de diferite tipuri de producție este disponibil pentru vânzare în ceea ce privește tehnologia, întregul spectru de palete de culori, tot felul de texturi și dimensiuni. Cu cât este mai dificil să faci alegerea corectă, deoarece tapetul nu este un decor sau materiale textile pe care le putem schimba cu ușurință în cazul unei achiziții proaste. De regulă, proprietarii de case nu au posibilitatea de a experimenta diferite culori și texturi în propria casă. Iar tapetul cumpărat pentru sufragerie este exact decorul de perete pe care toți membrii familiei îl vor observa timp de câțiva ani..

În nuanțe de gri

Sperăm că colecția noastră de interioare de cameră de zi în diferite stiluri, dimensiuni, forme și conținut vă va ajuta să decideți alegerea finisajelor de perete pentru camera dvs. comună. Având în vedere combinațiile posibile de nuanțe și imprimeuri de tapet cu textile, mobilier, covoare și toate tipurile de decor, vă va fi mai ușor să vă imaginați propriul design pentru o cameră de familie.

O paletă de culori neutre pentru tapet este cel mai bun fundal pentru decor

Pentru camerele mici, cu tavan jos, nuanțele ușoare și neutre ale tapetului sunt perfecte. De asemenea, o alegere dintr-o paletă pastelată de tonuri pentru imprimarea tapetului va prezenta în mod avantajos imaginea unei camere dacă mobilierul, textilele sau decorul camerei de zi au o culoare destul de activă, culoare bogată.

Paletă ușoară

Fundal deschis

Micul living arată proaspăt și relaxat datorită tapetului ușor și a câtorva pete luminoase din cadrul său. Decorul minimal și mobilierul simplu au făcut posibilă lăsarea spațiului liber în cameră, oferindu-i un sentiment de libertate, chiar și cu o dimensiune modestă..

Paletă rece

Acest living mic, cu o abundență de elemente decorative, avea nevoie de o imprimare de tapet discretă, cu o paletă răcoroasă ca restul camerei. Pe fundalul unei culori neutre a tapetului, lucrările în monocrom arată cel mai avantajos..

Fundal pentru oglinzi

Un alt exemplu de cameră modestă, al cărei spațiu a fost extins vizual datorită decorării ușoare a pereților, a suprafețelor de oglindă și sticlă și a tapițeriei aproape albe a mobilierului moale.

În culori pastelate

Living luminos

Această cameră de zi spațioasă este literalmente inundată de lumină naturală prin ușile și ferestrele uriașe din sticlă. Tapetul ușor a susținut paleta generală pastelată a camerei..

Nuanțe calde

Design neutru

Pentru a crea un interior contrastant, tonul luminos al tapetului este potrivit ca fundal pentru elemente de decor întunecate, rame pentru tablouri, lămpi și echipamente.

Tapet și fotolii în armonie

Tapet ușor, cu un model discret, dar interesant, a venit la îndemână în această cameră de zi caldă în tonuri gălbui, cu tapițerie de fotolii, ideală pentru designul pereților și deschiderilor ferestrelor..

Cu grinzi de lemn

Tapetul deschis la culoare din lemn funcționează bine cu tavanele cu grinzi din lemn și cadrele largi ale oglinzilor, reflectând măsuța de cafea din lemn de culoare deschisă.

Fundal pentru panouri

Tapetul fără un model pronunțat a devenit un fundal excelent pentru un panou asamblat din părți ale hărții.

Art Nouveau

Tapetul cu imprimeu animal pe un fundal deschis a devenit un plus demn la interiorul Art Nouveau, netezind unele elemente luminoase și contrastante.

Interior neutru

Camera de zi în culori deschise de menta

Tapet fără model

Tapet foto – renaștere a fostei tendințe

Acum câteva decenii, era foarte popular în țara noastră să decoreze unul dintre pereții unei camere cu tapet foto. În zilele noastre, este greu de întâlnit designul unui living modern cu imaginea unei cascade sau a unei păduri de conifere pe una dintre suprafețe. Dar acest lucru nu înseamnă că hârtia fotowall s-a scufundat în uitare și nu mai este folosită ca decor de perete pentru spațiile rezidențiale. Vă aducem în atenție mai multe opțiuni pentru proiectele moderne de design ale camerelor de zi cu o aplicație originală a tendinței acum pe jumătate uitate a sfârșitului mileniului trecut..

Tapet foto pe pereți

O cameră mare este cu siguranță necesară pentru astfel de tapet întunecat cu rafturi pentru cărți. Există o mulțime de spațiu în această cameră de zi, plus există mai multe uși mari încrustate cu sticlă pentru a face camera să pară și mai mare..

Un alt exemplu cu «livresc» tapet, dar deja într-un living mai ușor și ca perete de accent, poate fi o opțiune excelentă pentru proprietarii unei camere spațioase, cu tavan înalt.

Tapet pentru o cameră de lux

Tapetele pentru o cameră de zi de lux cu un decor boem au fost continuate în textilele pentru ferestre și tapițeria scaunelor confortabile în stil rococo. Toate împreună au permis să creeze atmosfera unui living luxos confortabil și regal.

Harta pe perete

O adăugare interesantă pentru acest mic living urban a fost un perete decorat cu imagini de fundal foto în ideea unei hărți a orașului. Accentul discret, dar original, a făcut interiorul mai personalizat.

Trunchiuri de copaci

Designul non-banal al sufrageriei moderniste a fost completat de tapet care înfățișează trunchiuri de copaci pe un fundal întunecat. Petele luminoase de textile, covoare, mobilier în culori bogate arată incredibil de festive pe un astfel de fundal grafic.

Ușă deghizată

Acest mic living nu poate fi negat de originalitate și totul datorită imprimeului neobișnuit al tapetului folosit pentru decorarea unuia dintre pereți și ușă. Ușa, deghizată în acest fel, ascunde intrarea în dressing..

Motivul pădurii

Perete cu accent în sufragerie – alegeți tapetul potrivit

Mulți proprietari sunt familiarizați cu tehnica de proiectare, care constă în decorarea unuia dintre pereții camerei cu o culoare sau imprimare contrastantă în raport cu alte suprafețe și sunt capabili să implementeze o astfel de soluție de design în propria cameră de zi fără ajutorul profesioniști. Să ne uităm la câteva exemple de opțiuni interesante pentru aplicarea accentelor folosind tapetul pentru o cameră de familie comună..

Concentrați-vă pe șemineu

Accent ușor

Pentru pereții aproape albi ca zăpada din sufragerie, suprafața accentului a devenit un pod care leagă decorarea camerei de mobilier și obiecte de decor. Este necesară o cantitate mică de tapet pe perete, astfel încât să nu puteți zgâri la costul materialului și să faceți accentul cu adevărat luxos.

O parte din perete

Ca accent, puteți decora nu întregul perete, ci doar o parte din acesta. De exemplu, spațiul de lângă șemineu sau partea de perete din spatele canapelei. Astfel, nu numai spațiul este zonat, ci se evidențiază și focalizarea atenției, obiect cu care locuitorii se pot mândri..

Imprimare strălucitoare

Maci pe perete

Un alt exemplu de decorare a unui spațiu lângă șemineu folosind o imprimare strălucitoare de tapet de accent. În acest caz, șemineul, ca punct focal, este, de asemenea, evidențiat structural..

Design ușor

Este posibil ca peretele accentului să nu fie prea luminos și să difere de decorul general al peretelui doar prin prezența unui imprimeu. Dar chiar și absența unor pete luminoase nu împiedică această parte a camerei de zi să atragă priveliști..

Accent pe canapea

O opțiune interesantă pentru selectarea nu a întregului perete, ci doar a unei părți a acestuia în spatele canapelei. Ca principală piesă de mobilier din sufragerie.

Decor întunecat pe un fundal neutru

Pentru interioare în care sunt utilizate culori active, saturate, în obiecte de decor și mobilier. Ar fi mai bine să folosiți tapet de accent în tonuri neutre, fără modele pronunțate. Atunci va fi vizual mai ușor pentru gospodării și oaspeți să aprecieze întregul decor al camerei..

Potrivirea culorii mobilierului

Imprimeu floral

Acest tapet de suprafață de accent a fost selectat datorită «natural» imagine. Ornamentul floral este mai potrivit pentru obiectele de decor și mobilierul din lemn natural..

Desen pestriț

Pentru un decor minimalist de sufragerie cu câteva accente luminoase, este potrivit un tapet de perete cu imprimare activă, monocrom sau cu mai multe culori..

Flori strălucitoare

Un perete de accent poate arăta ca o pictură imensă, strălucitoare, dacă toate celelalte suprafețe sunt finisate în culori neutre și foarte deschise..

Paletă calmă

Tapet cu imprimare mare

Tapet textil – un material de lux într-un cadru tradițional

Tapetele textile cu sau fără ștanțare au o serie de avantaje față de omologii lor din materii prime sintetice. Sunt netoxice, sigure pentru oameni și mediu, ușor de instalat și de întreținut, ca să nu mai vorbim de aspectul lor chic. Printre dezavantajele acestui tip de material pentru decor, se poate numi doar un cost destul de ridicat.

Tapet textil

Tapetul textil poate adăuga o notă de lux oricărui interior al camerei de zi. Și dacă, în același timp, se armonizează perfect cu covoarele, textilele pentru ferestre și zonele moi, atunci decorul camerei se va dovedi confortabil în mod real..

Tapet în relief

Un ornament interesant al tapetului textil a devenit un moment cheie în crearea conceptului de design al camerei de zi și rămâne partea sa cea mai izbitoare..

In dungi

O cameră de zi luxoasă în culori deschise necesită o decorare adecvată a pereților. Acest tapet în relief cu dungi întinde vizual camera și extinde spațiul cu un fundal ușor și pastel..

Cu aurire

Un alt exemplu de chic și lux în interiorul sufrageriei, ale cărui pereți sunt decorați cu tapet aurit, reflectat în elementele de design ale decorului..

Modelul Winsor

Imprimare neutră

Decorarea pieselor de perete

Imprimare de tapet luminos – un interior interesant pentru camera de zi

Unele camere de familie cu mobilier tradițional și culori deschise ale mobilierului și decorului au nevoie doar de un factor revigorant. Iar tapetul cu un model activ, captivant poate deveni un astfel de catalizator pentru starea de spirit..

Desen bogat

Tapet Violet

Imprimare de tapet luminos

Riot de culori

Tapet întunecat pentru varietate estetică a interiorului

Mulți proprietari nu se tem să folosească nuanțe întunecate în paleta de culori a tapetului pentru a decora unul sau chiar mai mulți pereți ai sufrageriei. Iar designerii sunt fericiți să ofere opțiuni de tapet cu un model sau fundal întunecat pentru a accentua caracteristicile de design ale unei camere comune..

Tapet întunecat

Peretele cu accent întunecat

Un perete accent care utilizează tonuri întunecate de tapet creează un efect uimitor care este memorabil, non-banal și are personalitatea la care aspiră mulți proprietari de case..

Imprimeu animal

Tapetul cu animale întunecate este realizat literalmente pentru acest living eclectic, cu multe articole de decor interesante în forme și culori neobișnuite.

Tapet gri închis

Toate nuanțele de gri

Interior neobișnuit

Umbra închisă a tapetului

Fundal întunecat