Camera de zi gri – un semn de practicitate deosebită și eleganță discretă

În ciuda temerilor că un living în gri va arăta destul de plictisitor și plictisitor, mulți designeri dovedesc contrariul folosind această nuanță la decorarea interiorului. Iar secretul este să alegi corect și cu îndemânare nuanțele necesare și atunci cel mai important lucru din casă poate fi transformat într-o cameră elegantă și spectaculoasă pentru relaxare. Mai mult decât atât, culoarea gri în sine este neobișnuit de versatilă și uneori contribuie la combinarea incompatibilului, de exemplu, vă permite să utilizați cu îndrăzneală mobilierul de culori luminoase din interior pe fundalul său și, în general, poate sublinia perfect alte culori utilizate în interior. Mai mult, griul este culoarea persoanelor practice cu cerințe ridicate de proiectare..

Interior de sufragerie gri și alb cu accesorii verzi paisprezeceCombinatie nobila de gri, alb si bej in interiorul sufragerieiLiving gri combinat cu maro deschisInteriorul unui living gri, diluat cu Liban cremosGri închis combinat cu gri deschis în interiorul camerei de ziSufragerie elegantă de culoare gri deschis

Ce stil ar trebui să aibă un living gri

În mod ideal, griul este potrivit pentru camerele de zi moderne, de exemplu, pentru high-tech, care se bazează pe toate nuanțele de gri, precum și pe fundalul gri general folosit și mobilier de nuanțe mai deschise sau mai întunecate, cu prezența unor accesorii luminoase contrastante. De asemenea, interiorul gri al sufrageriei poate fi decorat în stil modern, art deco, mansardă sau urban..

Proiectarea unui living gri deschis într-un stil modern

În clasici, sufrageria gri poate fi găsită mult mai rar, cu toate acestea, în stilurile vechi, culoarea gri în sufragerie este pur și simplu magnifică. Pentru decorarea interioară, această nuanță este în majoritatea cazurilor folosită ca fundal principal (pereți, podea). O combinație neobișnuit de eficientă este obținută prin utilizarea unui ton de grafit întunecat pentru pardoseală și un ton de perle ușor pentru decorarea pereților. De obicei, această combinație este utilizată într-un stil melc mediteranean cu adăugarea de nuanțe suplimentare: alb și maro. Cu toate acestea, pentru un astfel de interior, este necesară o iluminare bună a camerei, adică ferestrele sufrageriei ar trebui să fie orientate spre sud.

Ce combinații sunt cele mai bune de utilizat

Culoarea gri este neutră (culoarea asfaltului, metalului și betonului), se potrivește bine cu orice alte nuanțe, atât întunecate, cât și deschise. Dar cele mai impresionante și avantajoase combinații arată cu culori strălucitoare, pe care le declanșează perfect, în plus, combinația în acest caz se dovedește a fi mai puțin ascuțită decât cu albul. Dacă combinați gri cu nuanțe deschise, atunci este mai bine să folosiți culori calde, altfel interiorul se poate dovedi lipsit de viață. În principiu, griul se potrivește bine cu roșu, maro, galben și verde, care poate fi folosit și ca accesorii luminoase..

Nuanțele roșii și turcoaz sunt folosite ca accente strălucitoareSufragerie gri, intercalată cu accente turcoaz

Sau puteți decora interiorul unui living gri monocrom – acest lucru va conferi camerei un șic și o grație deosebită.

Interior de sufragerie monocrom gri

Și dacă vorbim despre versiunea clasică din punct de vedere al compatibilității, atunci aceasta este, fără îndoială, gri și alb. Adevărat, în mod ideal este mai bine să folosiți nu alb ca zăpada, ci o nuanță cremoasă de alb, care va dezvălui cel mai bine culoarea gri elegantă și nu va juca în contrast.

Interiorul unui living gri și alb O combinație elegantă de gri și alb în interiorul camerei de zi Combinație clasică de gri și alb în interiorul camerei de zi

Interiorul camerelor de zi arată, de asemenea, foarte nobil și elegant, unde griul este combinat cu negru. Designul arată nu mai puțin impresionant, unde toate cele trei culori sunt prezente simultan: gri, alb și negru.

Design de living gri combinat cu culori albe și negre

Griul poate fi folosit și în combinație cu cian sau albastru pentru o combinație destul de elegantă..

Accente albastre strălucitoare în lumină = interior gri pentru sufragerieDouă fotolii albastre strălucitoare diluează interiorul gri al sufrageriei

Și cu o nuanță galbenă, griul va arăta uimitor, în plus, galbenul va fi literalmente «a arde» pe un fundal gri ca o lampă electrică. În acest sens, o mulțime de această culoare nu este recomandată pentru utilizare în interior, doar mici pete sub formă de abajur separat, perdele sau chiar doar o bandă galbenă, altfel efectul de strălucire va fi pur și simplu pierdut.

Perdelele galbene au pornit din sufrageria gri

GalbenGalbenul este introdus în cantități mici în interiorul unui living gri

Dacă combinați o nuanță gri cu roșu, atunci în acest caz ar trebui să existe și puțin roșu, deoarece este o combinație complexă, pulsantă, pentru percepție. Roșul ar trebui, de asemenea, să fie introdus doar ca culoare de accent..

Culoarea roșie din interiorul sufrageriei gri este utilizată ca accente individuale.

Combinațiile gri-verde din interiorul sufrageriei arată mult mai simplu decât, de exemplu, cele gri-galben. Verde nu arde și nu contrastează. Dar astfel de combinații se relaxează bine, calmează nervii și se răcesc plăcut.

O combinație eficientă se obține utilizând o culoare gri rece cu un bej cald. Împreună creează un fundal minunat pentru alții, atât în ​​culori reci, cât și în culori calde..

Interior de sufragerie nobil gri-bej cu o floare ca accesoriu Combinație frumoasă de gri-bej în interiorul camerei de zi Combinația gri-bej este un fundal minunat pentru accesoriile luminoase

Mobilier într-un living gri

În ceea ce privește culoarea mobilierului, se poate observa că poate fi și gri, poate fi alb, negru sau lemn. Apropo, poate exista un ton luminos, de exemplu, roșu – un fotoliu roșu va servi ca un accesoriu elegant minunat.

Fotoliu roșu Lingonberry - accentul interiorului livingului gri

Sau puteți utiliza o canapea luminoasă într-un interior neutru, care va face imediat designul camerei de zi mult mai eficient. Și puteți susține culoarea mobilierului accent în alte detalii interioare, de exemplu, în orice accesorii..

Interiorul camerei de zi va arăta foarte impresionant, în care mobilierul are cea mai întunecată nuanță de gri, iar tapițeria ar trebui să fie complet fără model, asociată cu perdele de saturație medie de gri – pentru a da o eleganță deosebită. Apropo, marele avantaj al unei canapele gri este că în niciun caz nu va arăta inutil, voluminos și masiv, chiar dacă are dimensiuni impresionante. Și dacă îl decorați și cu perne gri cu texturi diferite (mate și strălucitoare), atunci efectul va fi pur și simplu uimitor..