Camera de zi 2016 – mișcându-se în pas cu vremurile

O cameră de zi modernă este lumină și spațiu, funcționalitate și confort, confort și atracție vizuală. Tendințele actuale în proiectarea camerei principale dintr-un apartament sau o casă privată combină armonios mobilierul minimalist cu mobilier luminos, decor modest cu materiale ultramoderne. Abundența iluminării naturale și artificiale permite utilizarea contrastelor luminoase și întunecate, conferind designului camerei o structură și o geometrie speciale.

Proiect de design cameră de zi

Decorarea camerei de zi – tendințe actuale

În proiectele de design modern, este din ce în ce mai puțin obișnuit să se găsească utilizarea tapetului tradițional pentru compatrioții noștri cu un model, care nu cu mult timp în urmă a fost lipit peste pereți în fiecare a doua cameră de zi a țării noastre. Tapetul cu relief sau tapetul lichid cu relief poate fi folosit pentru decorarea unui perete de accent. Dar cel mai adesea există pictura obișnuită a suprafețelor perfect plane și netede, în principal în culori deschise..

Living luminos și spațios

Camera de zi cu home theater

Utilizarea materialelor de finisare ecologice este din ce în ce mai răspândită nu numai în Europa și America, ci și în vastitatea țării noastre. Un număr din ce în ce mai mare de proprietari, atunci când aleg materiale de finisare, acordă atenție indicatorilor de toxicitate, studiază cu atenție compoziția și caracteristicile materiilor prime și ale produselor finite. Analogii moderni ai materialelor naturale sunt capabili nu numai să imite în mod eficient modelul și textura naturală, ci și să nu dăuneze oamenilor și mediului..

Design original

Camera de zi în alb

Tavan

Cel mai simplu mod de a obține o suprafață perfect netedă și uniformă a tavanului este utilizarea structurilor suspendate și de tensiune. Acestea devin cel mai popular tip de decorare a tavanului în sufrageriile moderne. Utilizarea mai multor niveluri ale tavanului fals devine mai simplificată, structurile complexe dispar, lăsând opțiuni care ajută la zonarea camerei folosind iluminarea locală.

Tavanul original din sufragerie

Tavanele suspendate - o tendință actuală

Plafon cu lumini încastrate

Utilizarea grinzilor din tavan din lemn este relevantă nu numai în camerele de zi situate în casele de țară. În cadrul apartamentelor orașului, un astfel de design de plafon va aduce note de viață rurală la designul modern și căldura materialelor naturale (sau omologii lor artificiali de succes).

Grinzi de tavan din lemn de culoare deschisă

Grinzi și tavane - punctul culminant al interiorului

Pereți

Decorul alb ca zăpada al pereților din sufragerie este atemporal și la modă. Acesta este cel mai popular, dar, ca orice lucru ingenios, este un mod ușor de a decora suprafețele verticale, care vor deveni un fundal excelent pentru orice mobilier și decor. Nu numai pentru camere mici, ci și pentru camere spațioase și luminoase, culoarea albă devine baza pentru crearea unei imagini luminoase și aerisite a unei camere de familie.

pereti albi

Living alb și violet

Chiar și într-o cameră cu pereți absolut albi, este posibil să evidențiați un perete de accent – cu ajutorul texturii. De exemplu, zidăria sau zidăria pot fi acoperite cu aceeași culoare de bază ca și restul pereților..

Perete cu accent texturat

Podea

Influența stilului ecologic asupra creării unui interior modern al sufrageriei este inexorabilă. Ca urmare, elementele de design care sunt mai caracteristice camerelor de familie din locuințele suburbane devin poftele spațiilor urbane. Cea mai tradițională placă de pardoseală este o opțiune populară de pardoseală.

Ecouri ale stilului ecologic pe designul modern

Parchetul este mereu în tendințe. Pardoseli durabile și durabile cu elemente tradiționale cu model «heringă» va arăta armonios în orice design de cameră de zi.

Parchet

Amenajare parchet

Parchet luminos și perete de accent

În combinație cu pereții și tavanul albi ca zăpada, pardoseala de culoare wenge închisă arată grozav. Această alegere a culorilor vă permite să măriți vizual înălțimea tavanului camerei. Pentru ca culoarea închisă a pardoselilor să nu apese emoțional pe cei prezenți în cameră, este mai bine să folosiți covor în culori neutre și deschise pentru zona de living moale..

Podele întunecate

Pardoseli wenge

Placarea podelei cu gresie porțelanată sau gresie din piatră va fi relevantă pentru camerele de locuit situate în case private. Practicitatea deosebită din prezența unui astfel de pardoseală poate fi obținută în încăperile cu acces în curtea din spate..

Gresie din living

Gresie întunecată

Aranjamentul în diagonală al parchetului sau al laminatului va extinde vizual spațiul din camera de zi. Această tehnică de proiectare este relevantă în special pentru încăperile înguste și lungi..

Așezarea plăcii de podea în diagonală

Paleta de culori a camerei de familie – caracteristici la alegere

Cele mai populare combinații de culori pentru interioarele moderne sunt utilizarea nuanțelor de alb, gri și negru, într-o doză rezonabilă de tonuri întunecate pe un fundal deschis. Pentru o creștere spectaculoasă a gradului de temperatură a culorii, acestea sunt suficiente «misto» interioare, suprafețele din lemn sunt cele mai potrivite.

Alb, gri și lemnos

Living alb cu pete gri

Suprafețe albe și lemnoase

Mobilierul tapițat în nuanțe calde și naturale vă permite să aduceți puțină confortabilitate și căldură într-o cameră albă ca zăpada, atât de necesară pentru locuințe. De regulă, mobilierul de nuanțe bej, nisip și ciocolată este utilizat în astfel de scopuri..

Mobilier cald

Design de sufragerie mică

Este dificil să ne imaginăm o culoare mai neutră decât griul și diferitele sale nuanțe. Tonul gri vă permite nu numai să creați un seif din orice punct de vedere, atmosfera din cameră, ci și, în funcție de umbră, pentru a conferi spațiului eleganță, ușurință sau severitate.

Toate nuanțele de gri

Living-bucătărie-sufragerie în tonuri de gri

Petele întunecate pe fundal alb – tendința sezonului

Pe fundalul alb ca zăpada pereților, mobilierul și decorul negru arată deosebit de expresiv și contrastant. Rezultatul este întotdeauna o imagine modernă și dinamică a camerei. Poate că pentru unii proprietari de case, acest design nu va părea suficient de confortabil, aproape de decorarea biroului din incintă. Pentru a elimina un contrast atât de luminos și lipsa paletei utilizate, puteți adăuga un covor luminos sau puteți folosi o nuanță colorată pentru a decora mobilierul tapițat cu perne decorative.

Petele întunecate pe fundal alb

Design alb și negru

Contraste întunecate într-un living alb

Mobilier camera de zi 2016 – practic, la modă, plăcut din punct de vedere estetic

Mobilier tapițat

Nimeni nu va argumenta că mobilierul tapițat este fața oricărui living. În multe privințe, întreaga imagine a camerei de zi depinde de aspectul canapelelor și fotoliilor, de designul lor și de soluțiile de culoare. Dar nu numai estetica mobilierului tapițat ar trebui să fie la maxim; pentru a crea o cameră modernă, practică și confortabilă, este necesar să alegeți modele funcționale și ergonomice. Canapele și fotolii confortabile, care pot găzdui confortabil nu numai membrii gospodăriei, ci și oaspeții casei, ar trebui, de asemenea, să fie ușor de curățat..

Mobilier tapițat pentru sufragerie

Amenajarea zonei moi a camerei de zi

Canapele mari de colț sunt liderii incontestabili printre opțiunile pentru amenajarea unei zone de relaxare moi într-un living modern. Există o mulțime de modele ale acestei configurații – constând din module, glisante pentru a oferi proprietarilor sau oaspeților lor locuri de dormit suplimentare, cu cutii de depozitare în partea inferioară a cadrului, cu înclinare reglabilă a spătarului și cotiere detașabile.

Canapea de colț pentru sufragerie

Canapea de colț

Modelul original de canapea

Utilizarea pufurilor cu cadru rigid și tapițerie moale vă permite să extindeți funcționalitatea zonei moi de relaxare a sufrageriei. Pentru întrunirile de familie, puteți folosi pufuri ca și coastere și chiar măsuțe de cafea, iar pentru recepții, puteți extinde numărul de locuri.

Puf-suporturi moi

De regulă, în proiectele de design ale camerelor de zi din ultimii ani, vedem mobilier tapițat în culori monocromatice. Dar pentru o cameră cu un finisaj total luminos, mobilierul cu tapițerie colorată este destul de aplicabil. Un ornament original sau un model textil luminos poate transforma radical atmosfera plictisitoare și chiar sterilă a unui living alb ca zăpada.

Tapițerie colorată

Sisteme de stocare

Livingul modern este un spațiu multifuncțional care servește adesea ca bibliotecă. Cea mai organică opțiune pentru sistemele de stocare în acest caz ar fi o bibliotecă deschisă. Sistemele combinate arată original, în care în partea superioară există rafturi deschise pentru stocarea obiectelor pe care proprietarii doresc să le afișeze, iar în nivelul inferior există dulapuri închise pentru articolele care trebuie ascunse..

Sisteme de depozitare în camera de zi

Unitate de rafturi pentru sufragerie

Pentru camerele de zi mici, există o modalitate excelentă de a organiza sisteme de depozitare fără a cheltui prețioși metri pătrați. Puteți plasa dulapuri închise încorporate sub chiar tavanul camerei. Dacă fațadele sistemelor de stocare sunt executate în culori deschise, atunci abundența și soliditatea lor nu vor fi vizibile. Desigur, această metodă este potrivită pentru spațiile cu plafoane mai mari decât media..

Dulapuri suspendate încorporate

În majoritatea proiectelor de proiectare a sufrageriei, dulapurile joase sau dulapurile cu module închise acționează ca sisteme de depozitare. De obicei, aceste articole de mobilier pentru dulapuri se află sub televizor..

Comoda joasa pentru sufragerie

Șemineu într-un living modern – un tribut la modă tradiției

Confortul și confortul camerei de zi sunt întotdeauna asociate cu căldura și confortul din vatra familiei. Această atmosferă o aduce prezența unui șemineu în orice cameră. Vatra activă este capabilă nu numai să încălzească gospodăria, ci și să aducă estetica tradițională în interiorul camerei de zi. Dar, ca orice element de design, aspectul și funcționalitatea șemineelor ​​se schimbă în timp. Un șemineu electric devine un atribut integral al camerelor de zi din apartamentele din oraș, unde organizarea unei vetre active cu un coș de fum este dificilă..

Șemineu electric pentru sufragerie

Prezența unui șemineu și a mobilierului tapițat situat simetric în raport cu acesta și a atributelor sale aduce ecouri de stil clasic în interiorul modern al sufrageriei. O măsuță de cafea în centru, canapele identice pe ambele părți ale acesteia, veioze de podea sau de masă situate simetric – aspectul tradițional al zonei de recreere conferă designului la modă austeritate și structură.

Elemente ale clasicilor în design 2016

Influența stilului de înaltă tehnologie își lasă amprentele chiar și asupra unui astfel de element tradițional al interiorului camerei de zi ca un șemineu. Materialele moderne, combinate cu fabricabilitatea elementelor de interior, creează modele moderne de vetre pentru orice design de cameră de zi.

Living modern cu șemineu

Model modern de semineu pentru camera de zi

Sisteme de decor și iluminat – dozare abilă pentru camera de zi

Sistemul de iluminare joacă nu numai rolul său principal pentru camera de zi – asigurând un nivel suficient de iluminare a anumitor zone ale spațiului, ci servește și ca element de decor și zonare. Fiecare segment al camerei de zi are nevoie de propriul nivel de iluminare, care permite nu numai efectuarea anumitor acțiuni, ci și crearea atmosferei necesare. Acesta este motivul pentru care sistemul de iluminat al camerei de familie nu se limitează la un candelabru central sau la un sistem de iluminat montat în tavan. Acest lucru este valabil mai ales pentru camerele de zi combinate cu alte zone funcționale ale casei – bucătărie, sufragerie, birou sau bibliotecă..

Iluminat în camera de zi combinată

Living și atelier de muzică

Chiar și cel mai neutru și mai discret interior al camerei de zi poate fi transformat de un candelabru mare și luxos, cu multe elemente decorative. Dar, având în vedere un pic de conservatorism al stilului modern, un astfel de obiect colorat și impresionant din interior ar trebui să fie unul.

Candelabru de lux pentru sufragerie

Corpurile de iluminat moderne sunt adesea folosite în proiectele de proiectare a sufrageriei ca decor, pe lângă scopul principal. Nu numai candelabrele frumoase, ci și lămpile de podea originale, lămpile de masă sau aplicele de perete pot transforma interiorul unei camere.

Dispozitive de iluminat originale

Este atât de obișnuit să găsești palete complet neutre de finisaje și mobilier în camerele de zi moderne, încât spațiile au nevoie literalmente de o înghițitură de culoare bogată și vibrantă. Pentru a dilua schema de culori și a crea o atmosferă mai confortabilă în camera de zi, nu există o opțiune mai bună decât plantele de interior vii în ghivece mici și ghivece la scară largă..

Plantele de interior ca decor

Conectarea mai multor zone funcționale în camera de zi

O cameră de zi care se conectează cu bucătăria și zona de luat masa printr-un plan deschis este un truc de design frecvent, aplicabil atât apartamentelor orașului, cât și caselor de țară. Această dispunere a segmentelor funcționale vă permite să amplasați un număr maxim de zone de lucru pe un număr minim de metri pătrați, păstrând în același timp un sentiment de libertate și spațiu..

Combinând camera de zi cu bucătăria și sala de mese

Plan deschis pentru o cameră de zi combinată

De regulă, camera de zi, combinată cu bucătăria și sala de mese, are o opțiune de finisare care conectează întregul spațiu într-un singur întreg. Pentru zonarea culorilor camerei, este la modă să utilizați metoda peretelui accent și să decorați una dintre suprafețele camerei de zi într-o versiune contrastantă și colorată.

Un accent luminos într-o paletă de cameră gri

Cărămida ca accent

Un mod original de a evidenția una dintre zonele funcționale ale camerei combinate este de a scoate segmentul din sticlă. Drept urmare, una dintre zone se dovedește a fi pe o terasă deschisă, iar proprietarii apartamentului au posibilitatea de a lua masa în aer curat și, în același timp, de a vedea ce se întâmplă în sufragerie sau bucătărie..

Sufragerie în spatele sticlei din sufragerie

Amplasarea zonei de studiu în camera de zi poate fi întâlnită deseori și în proiectele de design modern. De multe ori, nu este nevoie sau oportunitate de a organiza o cameră separată pentru un birou la domiciliu. În camera de zi, pentru a proiecta un loc de muncă, este necesar să alocați puțin spațiu util, cel mai bine este să acordați spațiul din apropierea ferestrei pentru organizarea unui mini-birou.

Mini-dulap în sufragerie

În camerele de zi ale noii generații, decorarea ferestrelor este adesea fie complet absentă, fie prezentată în versiuni subtile, translucide. Perdelele de tul alb sau zăpadă ușoare de o croială simplă, textilele din bumbac într-o versiune monocromatică sunt cele mai comune opțiuni pentru decorarea ferestrelor.

Decor pentru un living modern