Cameră pentru copii în stil marin

«Valurile se joacă, vântul fluieră, 

Și catargul se îndoaie și scârțâie … 

Din păcate, el nu caută fericirea, 

Și nu fug de fericire! 

Sub el un flux este mai strălucitor decât azuriu, 

Deasupra lui o rază de soare auriu …»

M.Yu. Lermontov

Ce ar putea fi mai frumos decât marea, chiar dacă este nordică și rece. Și cu atât mai cald și afectuos. Prin urmare, cel mai bine este ca părinții care doresc să decoreze tematic o cameră pentru copii să aleagă un stil marin..

Cameră spațioasă - cabină de pilotaj

Acest design are tot ce are nevoie un copil. Spațiu, lumină, aer, culori calme și un joc interesant.

Spaţiu

Imaginați-vă pe puntea unei nave sau pe plaja de la marginea apei. Nimic nu acoperă orizontul. Prin urmare, stilul minimalismului este cel mai potrivit pentru tema marină. Doar articolele de care aveți nevoie și fără aglomerație.

Cameră luminoasă, cu volan în culori albastru și alb

Ideal când cutiile pentru lucruri sunt realizate în partea de jos a mobilierului tapițat. Mobilierul este scăzut de-a lungul pereților, iar mijlocul camerei este liber. Puteți cumpăra sau comanda un pătuț sub formă de barcă.

Iluminat

Camera copiilor ar trebui să fie luminoasă. Fereastra nu este perdelată în timpul zilei și lasă să intre liber lumina. Perdelele pentru un stil nautic pot fi realizate numai din țesături naturale ușoare. Preferabil tonuri precum alb, pânză arsă sau coral.

Lumina de la ferestre și pereții albi fac ca camera să fie luminoasă.

Iluminatul artificial poate fi de diferite tipuri, dar lămpile trebuie să aibă un spectru galben și întreaga cameră trebuie să fie intens iluminată de lămpile de tavan. Ca marea într-o zi însorită. În plus, puteți utiliza lămpi de masă și lămpi de noptieră.

Culorile mării

În proiectarea unei camere pentru copii într-o temă marină, culorile mării albastre, cerului albastru, norilor albi și spumei ar trebui să fie prezente. Nisip încă umed de plajă și corali – culoarea recifelor și a plantelor adânci.

Pat sub forma unei bărci. Raft cu bărci cu pânze. Cerc pe perete

Pentru un interior mai luminos, puteți adăuga culoarea roșie a soarelui care apune peste orizontul valurilor. Dar doar puțin. În caz contrar, tonul de foc va învinge atmosfera elementului de apă..

Pernele de ancoră roșie reîmprospătează interiorul albastru și alb

Pereții pot fi vopsiți sau tapet de hârtie. Nu uitați, culoarea joacă un rol important. Prin urmare, pereții albastru închis vor face camera întunecată și joasă. Dar culoarea coralului îl va face cald și spațios, umple-l cu lumină.

Culoarea nisipului umed și a peștelui albastru amintește de mare

Vesta cu dungi

O parte integrantă a temei marine. Dungile sunt albe și albastre. Lățimea poate fi diferită, în funcție de amplasarea lor. Dacă acestea sunt perne sau un covor lângă pătuț, atunci puteți folosi îngust.

Fundul nisipos și pereții turcoaz, mai întunecați în partea de jos. Viața marină pe perne și Sirenă. Imaginea adâncurilor mării

Cuvertura de pat va arăta mai bine cu dungi laterale largi și medii. Adăugați una sau două dungi roșii pentru a crea o dispoziție mai strălucitoare și mai veselă în cameră..

Cuverturi de pat și perne cu dungi, puțin roșii

Pereții nu trebuie să fie complet dungi. Lățimea medie a dungilor de pe o porțiune a peretelui va ajuta la remodelarea camerei. Orizontală o va face mai largă și verticală o va face mai înaltă..

Pereți albaștri și albi și perne roșii care prezintă ancore și volane

Materiale (editați)

În general, numai camera de finisare naturală trebuie folosită în camera copiilor. Mai ales în tema marină. Podeaua trebuie să fie realizată din scânduri naturale de culoare deschisă. Pentru a face acest lucru, utilizați mesteacăn, pin, plop. Impregnat cu ceară sau alt agent care împiedică distrugerea insectelor și a ciupercilor, podeaua este acoperită cu un lac mat incolor. Puteți folosi un lac translucid alb.

Comnete finisat din lemn decolorat

Se va putea juca și alerga desculț pe o astfel de podea, deoarece este cald și respirabil. După acoperire, va arăta ca o punte ruptă, albicioasă cu sarea apei de mare..

Mobila pentru nave

Mobilierul ar trebui să fie și din lemn. Dar este mai bine să-l vopsiți în alb și să adăugați fragmente mici de albastru și roșu. Poate fi acoperit cu un lac transparent mat închis și va adăuga eleganță și confort cu un model din lemn natural.

Mobilier din lemn alb, cameră spațioasă

Un dulap alb va arăta ca o cabină pe plajă, iar un dulap din lemn va arăta ca o cabină. O noptieră și o masă albe pot avea un blat roșu și albastru. Nu uitați să aplicați roșu. Poate fi doar un articol cu ​​un finisaj atât de luminos, cum ar fi un blat de masă.

Pereți culoarea nisipului, paturi cu balustradă din lemn

Patutul ar trebui să semene cu o barcă sau să aibă o balustradă, ca în cabina de pilotaj de pe o navă. Dacă există doi copii, atunci opțiunea cu un pat supraetajat este cea mai bună. Dacă dimensiunea camerei permite, atunci adăugați un hamac. Este un loc pentru jocuri și relaxare. Da, iar copiilor le plac foarte mult astfel de obiecte..

Otomanul verde deschis și mobilierul roz închis creează o atmosferă distractivă

Tema Sail

Perdelele atârnă în pliuri libere din partea ferestrei, complet fără a o acoperi

În pânze se află toată povestea călătoriei pe mare. În interiorul camerei, acestea pot fi realizate din perdele sau parțial perdea de pat. Pentru a face acest lucru, luați o țesătură naturală ușoară și subțire și adunați-o pe o parte. Poate fi legat cu o frânghie grosieră, cum ar fi o frânghie. Realizați perdele stratificate în lățimi diferite. Lăsați albul să se uite de sub coral.

Perdelele albe și roșii seamănă cu pânzele

Pentru camera fetei, puteți adăuga o bandă stacojie deasupra, ca motiv pentru legenda lui Asol și a visului ei. Sau puneți o bandă pe lambriceni. De asemenea, puteți agăța pătuțul. Amintiți-vă doar că țesătura ar trebui să fie ușoară, ușoară și drapată bine..

Dacă copilul are un colț de sport cu bare de perete în cameră, atunci separați-l de spațiul principal cu mai multe rânduri de scări de frânghie. Lasă-l pe băiatul tău, indiferent de sex, să se bucure de sport. Mai mult, o scară suspendată dezvoltă coordonarea mișcării și abs mai bine decât una rigidă din lemn fixată..

Pătuțurile sunt îngrădite cu frânghii și un scaun este împletit.

Și frânghii pot fi atârnate acolo. Pentru un adolescent, un pat atârnat pe frânghii groase va fi interesant. Faceți găuri în colțurile plăcii de lemn. Dacă frânghia este foarte groasă, legați nodurile astfel încât să țină patul. Mai îngust – pur și simplu înfășurați-l ca pe un leagăn. Salteaua va fi amplasată deasupra, între frânghii.

Obiecte de pe nave și mare

Vrei ca copilul tău să colecteze jucării singur și cu plăcere. Apoi aranjează-i cutia sub forma unui cufăr ponosit care a făcut mai multe călătorii. La urma urmei, este mult mai interesant să colecționezi comori, indiferent de tipul lor..

Scaunul din răchită și masa ponosită au fost aduse de pe navă. Dungi strălucitoare de covor și bărci cu pânze pe pereți

Bănci vechi de lemn, mese de lemn ponosite, butoaie de praf de pușcă.

Obiecte precum volanul, telescopul și busola merg separat. Nici o singură navă nu se poate descurca fără ele. Busola în forma sa actuală nu decorează camera la fel de mult ca și imaginea sa de pe covor sau tavan. Puteți vopsi pur și simplu o trandafir mare de vânt pe podea cu vopsea mai închisă la culoare..

Câmpii de salvare pe paturi și un glob de glob lângă fereastră în camera marinarilor

Obiectele de la mare vor oferi camerei copiilor un spirit marin de călătorie. Modele de scoici, corali, stele de mare, veliere. Ele pot fi pur și simplu așezate pe rafturi sau agățate pe pereți. Hărțile și globurile vor umple camera cu spiritul călătoriei pe mare.

Picturi și tapet

Cele mai amabile creaturi marine sunt delfinii. Prin urmare, pentru copii, încercați să decorați camera cu imaginea lor..

Pat - barcă și cuvertură de pat cu dungi

Urmează bărci cu pânze în mare, pești, insule și pescăruși deasupra valurilor.

O astfel de caracatiță strălucitoare și amabilă poate decora o cameră pentru copii.

Tema nautică este foarte largă și variată. Este ușor să găsești în ea exact ce îi place copilului tău și care corespunde vârstei sale. Dar, înainte de a decora creșa, întrebați-l pe proprietarul ei ce anume vrea să aibă în camera sa..